Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 14.02.2018 10:53:56

The St. Regis Executive Sous Chef’i Özgür Üstün’den benzersiz bir tatlı tarifi

The St. Regis Executive Sous Chef’i Özgür Üstün, yarattığı lezzetler ile adından söz ettiriyor. Üstün’ün bize özel hazırladığı Limon Tatlısı tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

A’La Carte tatlılarda yaratıcılı, en önemli konulardan biri. Bu konuda adından söz ettiren, The St. Regis Executive Sous Chef’i Özgür Üstün, Patisserie by Foodinlife 42. Sayımıza özel hazırladığı ‘Limon Tatlısı’ tarifini sizler için paylaşıyor.
Limon Tatlısı’nın hazırlanışı üç bölümden oluşuyor. İlk olarak limon kreması, ardından Jivara ganaj ve son olarak çıtır marzipan bisküvi için hazırlıklar yapılıyor.
Tatlısına limon kreması hazırlayarak başlayan Üstün, öncelikle malzemeleri paylaşıyor.
Limon kreması için;

  • 300 gr limon
  • 3 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 500 gr toz şeker
  • 10 adet yumurta sarısı
  • 300 gram tereyağı
  • 5 gr yaprak jelatin
  • 1 kg çırpılmış krema
Başarılı şef malzemeleri tamamladıktan sonra hazırlanışına geçiyor.
Özgür Üstün; “Limon suyu, kabuğu ve vanilya kaynatıldıktan sonra yumurta sarısı ve şekere ilave edilir ve bir taşım kaynayana kadar pişirilir. Tereyağı ve jelatin eklenir, ardından soğumaya bırakılır. Soğuma işlerimi tamamlandıktan sonra çırpılmış krema ilave edilir. Önceden içleri boşaltılmış ve şerbette pişirilen limon kabuklarının içerisine karışım doldurulur” sözlerini paylaşıyor. -18 derece dolapta limonun dondurulması gerektiğini ve 100 gr beyaz çikolata, 100 gr kakao yağı ile spreylenerek sunuma hazırlandığını belirtiyor.
Ardından Jivara ganaj için çalışmalara başlayan Özgür Üstün, malzemeleri paylaşıyor.
Javira ganaj için;
  • 600 gr krema
  • 150 gr bitter çikolata
  • 250 gr sütlü çikolata
Ardından hazırlanışına geçen Üstün, “Krema kaynatılıp çikolatalar ilave edilir ve blenderdan çekildikten sonra mutlaka bir gün bekletilmeli. Sunum için kabartılarak kullanmamız görselliğe daha hitap edecektir”
‘Limon Tatlısı’nın son etabı ise çıtır marzipan bisküvi için hazırlığa başlayan Özgür Üstün, ilk olarak malzemeleri paylaşıyor.
Çıtır marzipan bisküvi için;
  • 200 gr marzipan
  • 150 gr yumurta akı
  • 75 gr un
  • 100 gr pudra şekeri
 Marzipan ve yumurta beyazı palet yardımı ile özleşene kadar karıştırıldığı belirterek sözlerine başlayan Üstün, “Kurular eklenir ve süzgeçten ezilerek geçirilir. Son olarak 170 derecelik fırında silpat üzerine yayarak kullanılır” ifadeleriyle sözlerine son veriyor.
Ardından kademe kademe hazırlanan tüm malzemeleri, yaratıcılığı sayesinde özenle bir tabakta birleştiren başarılı şef, ‘Limon Tatlısı’nı hazır hale getiriyor.
Afiyet olsun…




Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.