İşte dünyanın en iyi çiftlik restoranları!
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 13.02.2018 18:06:14

İşte dünyanın en iyi çiftlik restoranları!

Beden ve sağlık konusunda bilinçlendikçe insanların ilgisini çeken sağlıklı beslenme trendi, dünyayı tarladan gelen sağlık ve tazelikle buluşmaya yöneltiyor. Hem insanların eğilimini hem de tarımsal alanların desteklenmesi gerektiğine inanan şeflerin oluşturduğu lezzetler her geçen gün artıyor. İşte dünyanın en iyi şeflerinin elinden, tarladan gelen tazeliği sofralara taşıyan çiftlik restoranlar!

Blue Hill at Stone Barns’ın enfes lezzetleri yanı başındaki çiftlikten
Dünyanın en iyi restoranları listesine adını altın harflerle yazdıran Blue Hill at Stone Barns bir çiftlik içinde bulunuyor. Yalın, lezzetli, çiftlikten gelen taptaze lezzetleriyle şef Dan Barber, misafirlerine unutulmaz deneyimler yaşatıyor. Yalnızca lezzetleri tatmak değil, çiftlik içinde gezintiye çıkmak ve başarılı şefin ürünlerle ilgili verdiği bilgileri dinlemek de dahil olduğundan, Blue Hill at Stone Barns eşsiz bir tecrübe…




Open Farm Community yerel üreticilere büyük destek sunuyor
Singapur’da yer alan Open Farm Community sunduğu eşsiz lezzetlerle misafirlerini memnun etmenin yanı sıra yerel üreticileri destekleme amacı da güdüyor. Restoranın başarılı şefi Ryan Clift’in yemek konsepti mevsimlik ve yenilikçi ürünler üzerine yoğunlaşıyor. Kentsel tarımın Singapur’daki etkisini artırmayı ve bunu yaparken gıdaya dair anlayış ve saygı geliştirmeyi sürdürüyor.


Yemeğe ve ürüne saygı: Potager
1977 yılında kapılarını açan Potager, Tom ve Teri Rippeto tarafından kuruldu. Yemek yapmaya büyük sevgi duyan baba-oğul, hiçbir tarza ve popülariteye bağlı kalmadan hazırlıyor lezzetlerini. Yerel kaynakları ve mevsimin sundukları ürünleri kullanarak “tarladan tabağa” konseptini başarılı bir şekilde sunan Potager, titiz servis anlayışıyla dikkat çekiyor.



L’Enclume mevsimin sunduğu tazeliği menüsüne taşıyor
Mevsimlere göre değişen ürünlerle yarattığı lezzetleri, ‘çiftlikten sofralara’ felsefesiyle sunan L’Enclume, organik sebzeler, meyveler ve çiçekleri kullanıyor. En taze ürünleri kullanmaya özen gösteren restoranın menüsü, buna bağlı olarak sürekli yenileniyor. Böylece misafirleri restoranı her ziyaret edişinde yeni bir macera yaşıyor. Şef Simon Rogan’ın yenilikçi ve yerel ürünleri destekleyici bakış açısı etrafında şekillenen restoran, ayrıntılara dikkat eden lezzet düşkünlerinin vazgeçemediği adreslerden.



Manresa ince lezzetleriyle büyülüyor
Şef David Kinch yönetimindeki Manresa, üç Michelin Yıldızıyla onurlandırılmış bir restoran. İnsanların restoranlarında yaşadığı deneyimi oldukça önemsediğini belirten Kinch, 15 yıldır doğal ve taze lezzetlerini misafirlerine sunuyor. Restoranın menüsünde sezona özel lezzetler bulunuyor. Detaylara önem veren restoranda tüm yemekler özenle hazırlanıyor.

 
The Willows Inn’in samimi ortamına doğal lezzetler eşlik ediyor
Amerika’nın küçük ve sakin bir adasında bulunan The Willows Inn, oldukça büyük bir tesis. İçinde hem seralar, ayçiçekleri, restoran hem de konaklama alanları bulunuyor. Şef Blaine Wetzel, başarılarıyla bir süredir dünyanın dikkatini çekiyor. 2012’de Food&Wine dergisi tarafından ‘Yılın En İyi Şefi’ seçildi ve bunu 2014-2015’te kazandığı ödüller izledi.


 
Acre Restaurant cesur ve modern lezzetleriyle dikkat çekiyor
Şehir merkezine bir saatlik uzaklıkta bulunan Acre, Auburn’da enfes lezzetleri misafirleriyle buluşturuyor. Restoran, doğa ve ekosisteme karşı hassas tavrı ve çalışmalarıyla takdir kazanıyor. Yerel çiftçiler ve balıkçılar ile çalışan Acre, sunduğu taze lezzetleri modernlikle buluşturuyor ve ortaya eşsiz tatlar çıkarıyor. Şef David Bancroft, mutfakta çalıştığı kadar balıkçılarla ve çiftçilerle de çalışıyor ve yerel üreticiye olan desteğini her fırsatta dile getiriyor.


Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.