İşin ustalarına profesyonel çözümler Uno Donuk Fırıncılık’dan
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 23.01.2018 17:23:25

İşin ustalarına profesyonel çözümler Uno Donuk Fırıncılık’dan

Türkiye’nin ekmeği UNO, sade, rustik, tahıllı, çavdarlı gibi baget çeşitleri, ciabatta ve kaiser roll gibi pek çok seçeneğiyle dergimizin sayfalarında usta şeflerle buluşuyor. Önde gelen otel şefleri UNO ürünleri ile hazırladıkları nefis sandviçleri sizlerin beğenisine sunuyor.


Ambalajlı ekmek sektörünün lideri UNO, Donuk Fırıncılık (DFU) markasıyla yenilikler yapmaya devam ediyor. Otel, cafe,
restorant ve catering gibi profesyonel kanallara hizmet veren Uno Donuk Fırıncılık, Türkiye’nin 81 ilinde işletmelere hem
lezzet hem de kolaylığı bir arada sunuyor. Taze ve lezzetli ürünleriyle uzun yıllardır son tüketicinin gözdesi UNO-DFU,
standart kalitede, geniş ürün portföyü ve hızlı servis hizmetiyle profesyonel müşterilerinin de memnuniyetini ilk planda
tutuyor. Yüksek kalite ve hijyen standartlarında, geniş ve inovatif ürün portföyüne sahip Uno Donuk ürünleri, hammaddeden
son ürüne kadar kontrollü süreçlerden geçerek -30 derece şoklanıyor. Daha sonra ise -18 derecede soğuk zinciri kırılmadan sevkiyat gerçekleştiriyor.


Mövenpick Hotel İstanbul Başaşçı Giovanni Terracciano
Kruvasan sandviç üçlemesi






MALZEMELER
• 3 adet UNO Kruvasan
• 1 adet domates
• 80 gr mozzarella peyniri
• 2 yaprak fesleğen
• Zeytinyağı
• Tuz ve karabiber
• 100 gr somon füme
• Yarım kırmızı soğan
• Yeşillik
• Dereotu
• 5-6 adet kapari
• 100 gr tavuk göğsü
• Marul
• Kırmızı tane biber



HAZIRLANIŞI
3 adet UNO Kruvasan enlemesine kesilir. İlk sandviç için domates ve mozzarella peyniri dilimlenir ve sonra bir domates, bir mozzarella peyniri olacak şekilde kruvasanın alt kısmına yerleştirilir. Üzerine biraz tuz, karabiber, fesleğen ve zeytinyağı ilave edildikten sonra kruvasanın üst kısmı kapatılıp sandviç haline getirilir.  İkinci sandviç için kruvasanın alt kısmına yeşillik yerleştirilir. Üzerine dilimlenmiş füme somon eklenir. Kırmızı soğan ince halkalar şeklinde dilimlendikten sonra sandviçe ilave edilir. İsteğe göre tuz ve karabiber serpilir ve dereotu ve kapari ile servis edilir. Üçüncü sandviç içinse tuz, kırmızı tane biber ve az zeytinyağı ile marine edilmiş tavukgöğsü ızgarada pişirilir. Kruvasanın üzerine marul koyulur. Pişen tavuk göğsü biraz soğduktan sonra incecik dilimlenerek marulların üzerine yerleştirilir. İsteğe göre tuz ve karabiber serpilir ve kırmızı biber taneleri ile süslenir.

Sürmeli Hotel İstanbul Executive Chef Uğur Alparslan
Tahıllı panini sandviç




MALZEMELER
• UNO Panini Sandviç
Ekmeği
•Somon füme
• Krem peynir
• Kurutulmuş domates
dilimleri
• Izgara edilmiş avokado
dilimleri
• Taze fesleğen yaprağı
• Kızarmış halka soğanlar
• 1 adet Çengelköy
salatalığı
• 2-3 adet kurutulmuş
domates
• Fırınlanmış arpacık
soğan turşusu
• Izgara edilmiş taze
tombul kırmızı erik
• Izgara edilmiş taze yeşil
elma



HAZIRLANIŞI
Öncelikle UNO Panini Sandviç Ekmeği ikiye bölünür. Izgarada kızartılan ekmeğin alt kısmına krem peynir sürülür, sürülen peynirin üzerine sırasıyla ızgara avokado, somon füme, kurutulmuş domates, taze fesleğen yaprakları konur ve kızartılmış ekmeğin diğer parçası üzerine kapatılır. Ardından düzgünce sarılır, yanına kurutulmuş domatesler yerleştirilir. Daha sonra derin yağda un ile karıştırılmış beyaz halka soğanlar kızartılıp yapılan sandviçin üzerine konur, sandviç servis yapılacağı sırada uygun görülen bir tabağa konur. Yanına halka şeklinde kesilen salatalıklar ve domates cipsler konur. Ayrıca taze meyveleri de ızgara yapıp sandviçin yanında misafirlerinize sunabilirsiniz.

Hilton İstanbul Kozyatağı Executive Sous Chef Fatih Açıkça
Light peynirli simit sandviç



MALZEMELER
• 1 adet UNO Gevrek Simit
• Light krem peynir
• Light beyaz peynir
• Cherry domates
• Çengelköy salatalığı
• Akdeniz yeşilliği



HAZIRLANIŞI
UNO Gevrek Simit ortadan ikiye bölünür. İkiye bölünen simide light krem peynir sürülür. Ardından simide Akdeniz yeşillikleri yerleştirilir. Sırası ile light beyaz peynir ve cherry domates eklenir.
Çengelköy salatalığı ile süslenen sandviç servis edilir.

Crowne Plaza İstanbul Harbiye Executive Chef Musa Şener
Kajunlu ızgara tavuk sandviç




MALZEMELER
• 2 adet UNO
Kaiser
• 150 gr tavuk
göğsü
• 100 gr kajun
baharatı
• 1 demet roka
• 20 gr balsamic
sirke
• 100 gr havuç
• 50 gr koçan mısır
• ½ adet kivi
• 30 gr endivyen
• 20 gr krem
peynir
• 150 gr sızma
zeytinyağı
• 1 tutam tuz, kara
biber



HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk göğsü tuz ve karabiber ile tatlandırılıp kajun baharatı ile dışı kaplanır. Izgarada veya tavada kızartılır ve ikiye bölünür. Sonrasında roka yıkanıp, doğranır. Havuç yıkanıp, rendelenir ve
domates elma dilim şeklinde doğranır. Sonrasında roka, havuç, çeri domates, kivi, zeytinyağı, balsamic sirke tuz ilave edildikten sonra salata haline getirilir. UNO Kaiser Sandviç Ekmekleri ikiye bölündükten sonra arasına krem peynir sürülüp, endivyen yaprakları bırakılıp, tavuklar üzerine konur. Tavukların üzerine de kocan mısırlar eklenir. Mısırlar isteğe göre ikiye de bölünebilir. Hazırladığınız sandviç tabağa alınır ve servis edilir.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.