Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 07.12.2017 10:40:29

Dobby’s birbirinden özel burger çeşitleriyle fark yaratıyor

Birbirinden enfes burgerleriyle misafirlerini ağırlayan Dobby’s, ürünleriyle fark yaratıyor. Açılmadan önce iki yıllık bir hazırlık süreci yaşayan Dobby’s’in ürünlerini, dününü ve bugününü Marka Müdürü Eren Demirkapu ile konuştuk.

3 yıl önce Dobby’s bünyesinde çalışmaya başlayan Eren Demirkapu, o günleri şöyle anlatıyor: “Dobby’s’de mutfak personeli olarak çalışmaya başladım. Bir yıl bu görevde çalıştıktan sonra restoran müdür yardımcısı, sonrasında da marka müdürü olarak görev almaya başladım. Dobby’s kendini geliştirmek isteyen herkes için çok geniş imkânlar sağlayan, gelişimi son derece destekleyen bir kurum.”

“6 ay boyunca sadece ekmek reçeteleri üzerine çalışıldı”
Ürünleri konusunda oldukça titiz davranan mekân, açılmadan önceki süreçte öncelikle ekmek reçeteleri üzerine eğiliyor. Demirkapu, “6 ay boyunca yüzlerce parti ekmek pişirilerek Dobby’s’in bugünkü burger ve hot dog ekmeklerinin reçetesi oluşturuldu. Ardından farklı et çeşitleri ve farklı soslar üzerinden çalışılarak birçok burger ve hot dog ortaya çıkarıldı. Tüm menünün hazır hale getirilmesinden sonra restoranın renkleri ve tasarımı ile diğer detaylar ele alındı. Tüm bu süreçlerin ardından 29 Ekim 2014 tarihinde ilk Dobby’s restoranı Kızıltoprak’ta açıldı” ifadelerine yer veriyor.

Dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan burger ve hot dog çeşitleri
Restoranların dizaynında öncelikli olarak renkli ve eğlenceli olmasına özen gösterildiğini belirten Demirkapu, “Dobby’s’in sıcak bir sarı renk üzerine tasarlandı. Konseptin eğlenceli bir hal alabilmesi için bir maskota ihtiyaç vardı. Dobby adında bir karakter tasarlandı ve restoranın duvarına graffiti tekniğiyle çizildi” diyor. Burgerin ön planda olduğu bir menü sunan Dobby’s’de hot dog’lar da önemli bir yer kaplıyor. Yan ürünlerde milkshake’ler, tatlılar ve birbirinden lezzetli salatalar misafirlere sunuluyor. Demirkapu dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan burger ve hot dog çeşitleri ürettiklerini vurguluyor ve ekliyor: “Genelde burger restoranlarında tek bir köfte çeşidiyle oluşturulan farklı burger varyasyonlarına rastlarsınız. Dobby’s’de ise şu an için 15 farklı et ürününden ortaya çıkarılan onlarca farklı burger ve hot dog bulabilirsiniz. “Dobby’s’in menüsü son derece dinamik. Sürekli güncelleniyor, sürekli gelişiyor. Bu yılın başında kurulmuş bir araştırma mutfağımız var ve bu yapının tek amacı yeni ürünler ortaya çıkarmak.”

“Güvenilir ürün sunmak konusunda hassasiyetimiz çok yüksek”
Tatlı menüsü de son derece dinamik olan Dobby’s’in 3 yılda bir efsane haline dönüşen Cookie Monster adlı Belçika Çikolatalı ve Belçika kakaolu tatlısının yanına son zamanlarda Myrcella’s Deep Pit Cheesecake adında müthiş bir cheesecake katılıyor. Maslak şubesinde de birbirinden eğlenceli milkshake’ler ve kurabiyeler sunuluyor. Ürünlerinin misafirleri tarafından sürekli fotoğraflandığını söyleyen Demirkapu, lezzetlerinin aynı zamanda bir görsel şölen olduğuna dikkat çekiyor. Trakya kıvırcık kuzularından elde edilen kol etleriyle yapılan Tandır Burger çeşitleri, Dobby’s’in özellikle dikkat çeken ürünleri arasında yer alıyor.

Ürünlerini kurumsallaşmış ve profesyonelleşmiş firmalardan sağladıklarını belirten Demirkapu sözlerini şu şekilde sonlandırıyor: “Gıda hijyenine ve gıda güvenliğine önem veren, soğuk zincirin kırılmamasına özen gösteren tedarikçilerle çalışmaya özen gösteriyoruz. Müşterilerimize en hijyenik, en güvenilir ürünleri sunmak konusunda çok yüksek bir hassasiyet gösterdiğimizden dolayı tedarik süreçleri ve stratejisi bizim için son derece önemli.”

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.