Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 07.12.2017 09:44:42

Eski Tadında’dan kışa özel lezzet paketi

Çocukluğunda büyükannesinin hazırladığı lezzetlerin tadını unutamayanlar, Eski Tadında ile o günleri adeta yeniden yaşıyor. Mevsiminde toplanan domateslerle hazırlanan salça; sarımsak, nohut ve kekikle lezzetlendirilen tarhana ve tadını genetiğiyle oynanmamış saf buğdaydan alan erişteden oluşan üçlü paket ile sofralardan mis gibi kokular yükseliyor.

Tertemiz topraklarda yeşeren tohumlardan tabaklarımıza gelene kadar doğallığını koruyan artizan lezzetler sunan eskitadinda.com, kışa özel üçlü paket hazırladı. Yaz güneşinde olgunlaşan ürünlerini köy havasında kurutan ve özenle saklayan Eski Tadında ile leziz ve şifa dolu sofralar hazırlanıyor.
 

Domatesin tadını hatırlatan salça

Eski Tadında, güneşli yaz günlerinde doğal ortamında yetişen domateslerin kendine özgü renk ve kokusunu sofralara getiriyor. Salça yapmak için uygun olgunluğa erişen domateslere hiçbir katkı maddesi konulmaksızın, yalnızca Çankırı kaya tuzu ekleniyor. Çelik kazanlarda kaynatılan ve cam kavanozda muhafaza edilen salça sadece yemeklere değil, kahvaltılara da lezzet katıyor.
 

Sarımsak, nohut ve kekikli tarhana

Kışın vazgeçilmezi tarhana ise, tertemiz topraklarda yetişen domates ve biber, atalık buğdaylardan elde edilen ruşeymli ve kepekli un, ev yoğurdu, Çankırı kaya tuzu, yerli nohut, yerli sarımsak ve dağlardan toplanılan kekikle hazırlanıyor. Her damak tadına göre farklı tariflerle zenginleştirilebilen tarhana sade tüketilebileceği gibi, Eski Tadında’nın salçalarıyla da eşsiz bir lezzete kavuşuyor.
 

Atalık buğdaylardan erişte

Erişte yapımında yüzyıllardır Anadolu topraklarında yetişen, genetiği ile oynanmamış üç çeşit (Karakılçık, Bezosta, Köse) saf atalık buğdayın taş değirmende öğütülmesiyle elde edilen ruşeymli ve kepekli un kullanılıyor. Endüstriyel yem almadan doğal beslenen tavukların yumurtası ve az miktarda Çankırı kaya tuzuyla hazırlanan hamur, köy havasında kurutulup kesildikten sonra Eski Tadında müşterilerinin beğenisine sunuluyor.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.