Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 07.12.2017 09:36:28

Saray Muhallebicisi, geleneksel sütlü tatlıları ile Gastromasa’ya lezzet kattı

Dünyaca ünlü şefleri ve sektör profesyonellerini ağırlayan “Gastromasa 2017”ye katılan Saray Muhallebicisi, Türkiye’nin en büyük manda çiftliğine sahip olarak, 80 yıldır aynı tarif ve yapım şekliyle hazırlanıp sunduğu birbirinden nefis sütlü tatlıları ile dünya gastronomisini Türk tatlıları ile tanıştırdı.

Türkiye’nin ilk muhallebici zinciri Saray Muhallebicisi, 2 Aralık 2017’de Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 3. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’na katıldı.

Otel, restoran profesyonelleri, yatırımcıları, yöneticileri, gastronomi profesyonelleri ve yerli-yabancı şefleri ortak bir platformda buluşturmak, Türkiye’de gastronominin gelişimine katkı sağlamak, Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla yola çıkan Gastromasa’ya Saray Muhallebicisi ikram ettiği geleneksel sütlü tatlıları ile lezzet kattı.

Tüm tatlılarında kendi mandırasından gelen manda sütünü kullanan, orijinal tariflerine sadık kalınarak, hiçbir katlı maddesi kullanmadan hazırlanan tatlılar, dünyaca ünlü şefleri ve sektör profesyonellerini Türk tatlıları ile buluşturdu. Özellikle 80 yıllık reçeteye sadık kalınarak, bakır kazanlarda uzun saatler boyunca karıştırıp, gerçek tavuk göğsü kullanılan hazırlanan kazandibi büyük ilgi gördü.

Geleneksel sütlü tatlıların değişmez adresi

Osmanlı Saray Mutfağı’nın en özel tatlısı muhallebiyi kendi çiftliğinde üretilen manda sütünün kalitesiyle misafirlerine sunan Saray Muhallebicisi, İstanbul’daki 23 lezzet noktasının yanı sıra yeni açılacak şubeleriyle damak tadına düşkün misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.