Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 06.12.2017 11:00:21

Le Cordon Bleu, Japon mutfağı için diploma programı başlattı

Le Cordon Bleu Japonya mutfağını teşvik etmek ve sürdürebilmek için altı aylık bir program başlattı. Bu programın amacı, otantik Japon mutfağına teşvik etmek ve sürdürebilmek.

Le Cordon Bleu Japonya, sanayileşmiş Suşi ve Teriyaki’nin yayılmasına karşı otantik Japon mutfağını teşvik etmek için sürmekte olan diplomatik çabaların bir parçası olarak, Japon gastronomisinde hükümet tarafından onaylanmış yemek dersleri sunan ilk mutfak enstitüsü oldu. Fransız mutfağı teknikleri yemek müfredatının en iyi bölümünü oluştururken, Le Cordon Bleu Japonya şimdi öğrencilere Washoku’nun güzel sanatını ve Unesco’nun 2013 yılında Somut Olmayan Kültürel Miras olarak yazdığı otantik Japon mutfağını öğreten altı aylık bir program sunmaktadır.  Tokyo ve Kyoto’da iki kampüsü bulunan okul, Japonya’nın Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı tarafından oluşturulan resmi yönergeler olan "Yabancı Ülkelerde Japon Mutfağı için Pişirme Becerilerinin Belgelendirilmesi" ile akredite edilmek üzere Japonya’daki ilk yemek enstitüsü olarak adlandırılıyor.
(The Malay Mail Online)

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.