Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 06.12.2017 10:10:32

Yıldızların arasında parlayan bir lezzet durağı: Asmani Restoran

Antalya’da, Akdeniz ve Beydağları manzarasına karşı, "Urban Social" konseptiyle hizmet veren 5 yıldızlı otel Akra, 5 ana kodundan biri olan “lezzet” ile konuklarına gurme lezzetler ve deneyime dayalı bir konaklama imkânı sunuyor. Akra’nın misafirlerini eşsiz lezzetlerle buluşturduğu restoranlarından Asmani gökyüzünde asılı bir yıldız gibi ışıldıyor. Asmani Restaurant’ı ve eşsiz lezzetlerini Şef Mehmet Öztürk’ten dinledik.

Akra Otel’in kurucuları Barut Ailesi, Akra’nın çatı terasında oturmuş yöresel ürünlerle hazırlanan enfes lezzetlerini tadarken, bir yandan restoranın konseptini hayal ediyorlar. Restoranın ismi konusunda oldukça hassas olan aile, bu konu üzerinde uzun uzun düşünürken, karanlıkta gökyüzünün, yıldızların ve ayın ışığı sayesinde birbirlerini ve leziz yiyeceklerini gördüklerini fark ediyorlar. Gökyüzünden restorana yansıyan ışık tüm aileyi etkisi altına alıyor ve o gece restoranın ismi Osmanlıca’da gökyüzüne, aya ve güneşe ait olan yer anlamına gelen ‘Asmani’ olarak belirleniyor.
 
Fine dining konseptiyle kapılarını açan Asmani Restaurant bugün, daha casual bir konsept ile misafirlerini ağırlıyor. Antalya’nın masmavi sularının gökyüzünün eşsiz güzelliğiyle buluştuğu restoranın damaklarda iz bırakan lezzetleri ise Şef Mehmet Öztürk’e emanet. Öztürk, genç yaşına pek çok deneyim sığdıran ve prensiplerinden asla ödün vermeyen şeflerden biri.  1987 yılında Bolu’da dünyaya geldiğini belirten Öztürk, gastronomi dünyasına nasıl adım attığını şöyle anlatıyor: “Aklımda bu mesleği yapmak yoktu. Ailem ve çevremin bu mesleği tercih etmemde büyük etkisi oldu. İşin içine girince merak saldım. Şimdilerde bu merakım profesyonel bakış açısıyla beslenen bir tutkuya dönüştü. İstanbul’da The Central Palas, Less Ottomans, Cipriani Restaurant gibi mekân ve otellerde yaklaşık 11 yıl çalıştım. Son 3 yıldır Asmani Restaurant’ta çalışıyorum.”
 
“Bizim için en önemli konu lezzet”
Asmani Restaurant’ın fine dining konseptinde açıldığını ancak üçüncü yılında gelen talepler doğrultusunda konseptte değişliğe gittiklerini belirten başarılı şef, bu süreci şöyle anlatıyor: “Daha casual bir mekân yarattık. Asıl önem verdiğimiz nokta lezzet. Gösterişli bir tabaktan ziyade o tabaktaki yemeğin lezzeti önemli. Misafirlerimizin sunulan tabağın görüntüsünden değil içerisindeki yemekten dolayı buradan memnun ayrılmalarını istiyoruz.” Öztürk, bu işi yapmak isteyen insanların her şeyin nedenini, inceliklerini bilerek yetiştirilmesi gerektiğini savunuyor.
 
“Dondurulmuş ürün kullanmıyoruz, tüm menümüzü taze ürünlerle hazırlıyoruz”
Tatlılarla beraber 49 çeşit yemek alternatifi sunduklarını ifade eden Öztürk, menüleri hakkında şu bilgileri paylaşıyor: “Başlangıçlarda özel Asmani salataları, bruschetta çeşitleri, mezeler, ithal ve yerli olmak üzere 10 çeşit peynirimiz var. Ana yemeklerde ızgara ağırlıklı çeşitlerimiz mevcut ve mevsime göre sürekli değiştiriyoruz. Kömür ızgarasında günün balığı ve günün dry aged steak’ı olarak her gün taze ürün sunuyoruz. Bütün yemeklerimiz ve tatlılarımız taze ürünlerle hazırlanıyor. Hangi ürün hangi mevsime uygunsa onları halk pazarlarından alıyorum.”
 
“Mutfağımızdan çıkan bütün ürünler taze ve lezzetli olmak zorunda”
Akra Otel’in Antalya’nın bir numaralı turizm merkezlerinden biri olduğuna vurgu yapan Öztürk, “Sürekli kendini yenileyen, farklı konseptlerde çalışmaya açık bir şirket yapısına sahip olduğu için benim de tercihim oldu. Asmani Restoran da bu ilkeler üzerine kurulu. Akra Urban Social konseptin “lezzet” kodunda da belirttiğimiz gibi, biz her lezzetin bir şölen olduğuna inanıyoruz ve burada en önem verdiğimiz şey sizin gecenize kaliteli bir lezzet sunmak. Menümüze, seçtiğimiz ürünlere, tazeliğe, yenilenmeye çok önem veriyoruz” diyor.
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.