Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 13.11.2017 10:17:57

Kırkağaç kavunu sofralara kavuşmayı bekliyor

Manisa’nın kavunuyla ünlü ilçesi Kırkağaç’ta verimli geçen bir hasat sezonunun ardından ürünlerini depolara "asan" üreticiler, satış için kış aylarını bekliyor.

Manisa’da dayanıklılığı ile ünlü Kırkağaç kavununda hasat sezonunun ardından yaklaşık 15 bin ton ürün, kışın satışa sunulmak üzere iplere asılarak bekletiliyor.

Çürümeye dayanıklı olması, aroması ve sert kabuğuyla diğer kavun türlerinden ayrılan ve bu özellikleriyle 2008 yılında coğrafi işaret tescili alınan Kırkağaç kavununun büyük bölümü kış aylarında pazara sunulacak.

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, ilçede bu yıl yaklaşık 800 çiftçinin 8 bin dönüm alanda ürettiği kavunda hasat sezonunun verimli geçtiğini, 25 bin tonluk ürünün bir bölümünün pazara sunulduğunu söyledi.

(TRT)

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.