Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 12.10.2017 11:02:49

Kırma zeytinin pazarı büyüyor!

Edremit Körfezi’nde, bu yıl yaklaşık 10 bin ton civarında olacağı tahmin edilen yeşil zeytin rekoltesinin yüzde 10’u, "kırma yeşil zeytin" olarak değerlendirilecek.

Geçmişte üreticinin kendi ihtiyacını karşılamak için yaptığı, zaman içinde talebin artması nedeniyle ticari olarak da değerlendirilmeye başlanan Ege sofralarının vazgeçilmezi "kırma yeşil zeytin"in pazardaki payı giderek büyüyor.

Son günlerde, körfezdeki evlerde ve ticari işletmelerde zeytin kırma mesaisi hızlandı. Dalından toplanan "Ayvalık" ve "Edremit" tipi yeşil zeytinler, taş ya da ahşap aparatlarla vurularak kırılmasının ardından tatlı su dolu kaplarda olgunlaşması için 15-20 gün bekletiliyor.

Zeytinde taze meyve kokusu ve tadını arayan müşterilerin tercihi olan kırma yeşil zeytinin kilosu 12-15 liradan satılıyor.

(Dünya)

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.