Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 12.10.2017 09:15:41

Cook markası “16 Ekim Dünya Gıda Günü”nde gıda güvenliği etkinliği gerçekleştirdi

Pişirme, saklama, temizlik ve kullan-at ürün gruplarıyla tüketim ve gıda sektöründe hizmet veren Sedat Tahir A.Ş.- Cook , “16 Ekim Dünya Gıda Günü” dolayısı ile yeme-içme sektöründe yazan bloggerların katıldığı bir etkinlik gerçekleştirdi. Dünya Gıda gününü kutlayan Cook iş geliştirme koordinatörü Gökhan Tiritoğlu, doğa dostu ürünler ile geleceğe katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, markanın kurulduğu günden bu yana, gıda güvenliğini sağlamak misyonuyla faaliyet gösterdiklerinin altını çizdi.

Günümüzde beslenmek, yeryüzünde çok sayıda besin kaynağı olmasına rağmen, önemli bir sorun. Dünya ülkelerinde ve bu ülke insanları arasında toplumun bir bölümü ya da birtakım ülkeler, kıtlık içerisinde yaşarken bir bölümü ise besinlerin bir kısmını çöpe atıyor. Gıda güvenliği ile birlikte sosyal ve ekonomik kalkınma sağlamak amacıyla, her sene ülkemizde ve dünyada “16 Ekim Dünya Gıda Günü” olarak kutlanıyor. Bu kapsamda gıda üretimi ve tüketimi, açlık, beslenme ve gıda güvenliği gibi çok önemli yaşamsal konulara dikkat çekiliyor.
 

Gıdalarınızın güvenliğinden haberdar mısınız?

Gıda ile ilgili en büyük sorunlardan biri bilgi kirliliği. Sürdürülebilir bir hayata destek vermenin bir yolu da mutfaktan geçiyor ve "Tek başına dünyayı kurtaramam" anlayışı son buluyor. Bu yüzden her bireyin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Sedat Tahir A.Ş. Cook markası İş geliştirme koordinatörü Gökhan Tiritoğlu; “ Cook markası olarak doğa dostu, geri dönüştürülebilir ve inovatif ürünler üreterek dünya geleceğine katkı sağlamayı ve sürdürülebilir bir hayatı desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasını yaparak Dünya Gıda gününü kutladı.

Gıda güvenliğinin öneminin daha iyi anlaşılması amacıyla bir de etkinlik düzenleyen Cook markası, Mutfak sanatları Akademisi-MSA işbirliği ile yeme- içme sektörününün önde gelen sosyal medya yazarları ve bloggerlarını bir araya getirdi. Etkinlikte Dünya Gıda Günü, üretim – tüketim dengesi, kaynak yeterliliği gibi konularda fikir alışverişinde bulunan konuklar, doğa dostu ürünler konusunda edindikleri bilgileri takipçileriyle paylaştılar.

 

COOK-Sedat Tahir A.Ş. Hakkında

1984 yılında Ankara’da üretime başlayan Sedat Tahir A.Ş. büyük bir hızla büyüyerek 2010 yılında tesislerini Ankara Sanayi Odası 1.Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 20,000 m2‘lik kapalı alanına taşımıştır. Bugün ASO 1.Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kapalı alanında 300 personeli ile yıllık 20 bin tonluk üretim gerçekleştirmektedir.

Sedat Tahir A.Ş. ülkemize: 1985 yılında yanmaz fırın torbasını, 1987 yılında gıda streç filmini, 1997 yılında pişirme kağıdını, 2013 yılında doğada çözünür streçfilmiilkgetiren ve tanıtan firmadır. 2017 yılında ise kendine ait patentiyle piyasaya sürdüğü bas&kesstreçkesici’yi ve patates nişantasından çöp torbalarını üretmiştir.

 

6 kendi markası da dâhil olmak üzere Türkiye’nin ve dünyanın en önemli firmalarıyla 40’dan fazla markanın üretimini gerçekleştirmektedir. Sedat Tahir A.Ş. ISO 9001/2008Kalite Yönetim Sistemleri Belgesini, ISO 22000/2005 (HACCP) ve son olarak da BRC/IOPbelgesini almıştır.. Firmanın Ankara’da bulunan genel müdürlüğünün yanı sıra, İstanbul bölge müdürlüğü dâhil çeşitli illerde bulunan bölge temsilcileri ile Türkiye’nin her iline hizmet vermektedir.

Sedat Tahir A.Ş. geniş pazarlama ağı ile tüm Türkiye ve dünyada 30’dan fazla ülkeye yaptığı ihracatlar ile geniş hizmet yelpazesini her geçen gün daha ileriye taşımaktadır.Kurulduğu yıldan bu yana vazgeçilmeyen kalite anlayışı ve müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede karşılayabilme ilkesi ile çalışmalarını aynı hızda sürdürmeye devam etmektedir.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.