Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 19.09.2017 10:40:44

Milkomak Genel Müdürü Mehmet Ali Akbulut: “Çikolata endüstrisinde İtalyan POMATİ ile sektöre pek çok kolaylık sağlıyoruz”

Pomati 1967 yılından bu yana İtalyan ve dünya pazarına sunduğu çikolata üretim makineleri ve aksesuarları ile sektörde pek çok kolaylık sağlıyor. Milkomak Genel Müdürü Mehmet Ali Akbulut, çikolata endüstrisinde ürün yelpazeleri ile sektörde yarattıkları farkı şöyle anlatıyor: “Milkomak, başta süt ve süt ürünleri, dondurma, meyve suyu olmak üzere, akışkan gıda sektöründe yer alan 2 bin 500’ün üzerinde müşterisine geniş yelpazede makine ve donanım sağlayan, tesisler kuran, proje, danışmanlık ve satış sonrası servis hizmetleri veren Türkiye’nin en etkin pazarlama ağına sahip firmalarının başında geliyor.

 Son yıllarda temsil ettiğimiz bazı yabancı şirketlerin; Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki bazı ülkelerindeki temsilcilik hizmetleri de Milkomak tarafından yürütülüyor. Temsilciliğini yürüttüğümüz firmalar, kendi alanlarında dünyanın en saygın, güvenilir ve tercih edilen firmaları. Yüksek teknoloji ile üretilmiş ürünlerimizin rekabetçi fiyatlara sahip olması sonucu, her geçen yıl daha çok işletmeye ulaşıyor ve hizmet alanlarımızı genişletiyoruz.”
 
“Güvenilir ve kaliteli bir ürünlerin yaratılması için teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz”
Geniş yelpazede; pasta, dondurma, catering, unlu mamuller ve küçük ve orta ölçekli şekerleme kuruluşları gibi, müşteri guruplarının ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Akbulut, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Milkomak, güvenilir ve kaliteli bir ürün yaratmak için, her zaman deneyimlerini modern teknoloji ile birleştiriyor. Bu anlayıştan hareketle çikolata sektörüne konusunda dünyadaki öncü şirketlerinden olan İtalyan Pomati ile hizmet veriyoruz. 
 
“Pomati sahip olduğu patent ve teknolojilerle profesyonellerin işini kolaylaştırıyor”
Ürünleri hakkında bilgi veren Akbulut’un açıklamaları şöyle: “Çikolatanın temperlenmesi sürecinde arşimed vidasının çıkarılabilir olması, hızlı çikolata renk değişikliğini ve kolay temizlenebilmesini sağlıyor. Direkt gaz soğutma sistemi, uzun süreli çalışmalarda, temperlemenin yüksek kalitede olmasını sağlıyor. Tankın ısıtmasının sağlanması ve ısının tutulması, diatermik yağ ile sağlanırken, bu sayede ısının çikolatanın her tarafına eşit dağıtılmasına ve enerji tasarrufu sağlanmasına neden oluyor.”
 
Ürün yelpazemiz teknolojik gelişmelerin yanı sıra çeşitli eğitim programlarıyla destekleniyor
Akbulut’un paylaştığı bilgilere göre, sektöründe bir Dünya Markası olan POMATİ ile T5,T8,T10,T20,T35 Modellerdeki Temperleme Makinesi, Kaplama Bantları, ICE Modelleri: CUBE, T10 ICE, T20 ICE, Tank S150, Soğutma Tünelleri, Verticale 175 Tunel, Tek Porsiyon Dolum Makinesi “One Shot Depositor”, OSV - Kalıp Titreşimli Masa, içi boş toplar için Döner Aparat ve çeşitli aksesuarlarla sektör profesyonellerinin hayatını kolaylaştırıyor. Akbulut, son olarak Pomati’nin geniş yelpazesinin sadece teknoloji odaklı olmadığını, Pomati’nin İtalya fabrikasında olan “Dado” adındaki çikolata okulunda sektörün profesyonellerine eğitim ve sertifika verildiğini söylüyor. 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.