Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 11.08.2017 09:23:20

Şanlıurfa’nın yöresel yemekleri yaşatılıyor

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde ŞURKAV, Çevre Koruma Vakfı ve İŞKUR işbirliği ile uygulanan, 15 kursiyerin katıldığı Yöresel Ev Yemeklerinin Yaşatılması projesi tanıtılıyor.

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde ŞURKAV, Çevre Koruma Vakfı ve İŞKUR işbirliği ile uygulanan, 15 kursiyerin katıldığı Yöresel Ev Yemeklerinin Yaşatılması projesi kapsamında hazırlanan Şanlıurfa’ya özgü yöresel yemekler, turizm sektörü temsilcilerine sunuluyor ve basına tanıtılıyor. ŞURKAV’ın Balıklıgöl platosunda yer alan Kültür Evinde gerçekleşen sunuma, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ŞURKAV II. Başkanı Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, ŞURKAV Müdürü Şükrü Üzümcü, turizm firmaları ve otellerin temsilcileri ile basın mensupları katılıyor.

ŞURKAV Müdürü Şükrü Üzümcü’nun proje sunumu ve yemek ikramının ardından usta aşçı Hatice İnan gözetiminde kursiyerlerin hazırladığı 50’den fazla yöresel yemeğin tanıtımına geçildi. Burada konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, turizm sektörünün talebi olan aşçı ve aşçı yardımcısı sayısına ulaşılana kadar bu tür projeleri destekleyeceklerini belirterek, fast food kültürüne karşı yöresel yemeklerin desteklenmesinin de önemine vurgu yaptı. Son neslin, fast food denen sağlıksız, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini olumsuz yönde etkileyen bir yemek kültürü ve sağlıksız gıda bombardımanı altında büyüdüğünü ifade eden Vali Erin, “Gençlerimizi, çocuklarımızı daha sağlıklı gıdalarla ve bizim geçmişimizden bugünlere taşıyıp getirdiğimiz ancak unutulmaya çalışılan güzel yemekleri tekrar toplumun, ailemizin, evimizin içerisine sokmamız gerekiyor” dedi.

(Milliyet)

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.