Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 17.07.2017 11:20:30

Pastacılık dünyasına yenilik katan şef Jordi Bordas yeni sayımızda kapak konuğumuz oldu

Gastronomi denilince akla İspanya, İspanya denilince akla Barselona geliyor. Sıcak mutfağı kadar pastacılığıyla da ön plana çıkan şehirde başarısı kadar yaratıcılığı ve pastacılığa katkıları ile de anılan bir ismi ziyaret ettik: Jordi Bordas. World Pastry Cup’ı kazanmasıyla ünlenen Bordas, günümüzde İspanya’nın en başarılı pasta şeflerinden biri olarak anılıyor. Kendisini Barselona’da ziyaret ettik ve hem kariyerini hem de kendi icadı olan B.Concept’i dinledik…

Tadıyla damağa serinliğiyle yaza yakışan tatlılar

Ferahlatıcı, hafif ve meyveli tatlılar yaz aylarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. İstanbul’un önde gelen otellerinin benzersiz tatlar sunan pastry ve sous chef’leri yazın sıcak günlerini serinletecek birbirinden güzel yaz tatlılarını okuyucularımız için paylaşıyor. Double Tree by Hilton Pastry Chef’i İbrahim Özçiftçi, Marriott Hotels Şişli Sous Chef’i Ercan Egi, Wydham Grand Hotel Kalamış Pastry Chef’i Sedat Yaman ve Dedeman Hotels and Resorts International Sous Chef’i Evren Tunalı’nın eşsiz tatlıları ve tariflerini sizler için paylaştık…


Dondurmanın en lezzetli ve şımarık halleri

Dondurma yerken hissettiğimiz keyif ve aldığımız hazzı düşününce, şımarık bir çocuğa bürünmemek elde değil. Çocukluğumuzdan gelen belki de en güzel anların ve mutluluğun şahididir dondurma…  Sıcak yaz günlerinin ferahlatan bu lezzetine dair ne çok hikâyeler biriktirmişizdir, şöyle bir geriye dönüp baktığımızda... İster kaşık kaşık ister külahında tercih edeni bulunan dondurmayı son yıllarda nerede yediğiniz belki de daha da bir önem taşıyor. Lezzetinin yanı sıra doğallığı, içeriği, çeşitleri ve daha birçok seçenek dondurma yeme tercihlerimizi belirliyor. Bizler de bu noktada işin ehline konuyu danışıyoruz ve gurmelerimizden “Dondurmanın En Lezzetli Adresleri”ni sizler için öğrendik…



Yaz aylarının ferahlatan içecekleri

Yaz aylarıyla birlikte sıcak içeceklerinin yerini ferahlatan soğuk içecekler alıyor. Ev dışı tüketim sektöründe yaz aylarıyla birlikte soğuk içeceklere olan talebin artışıyla donuk içecek sektörü canlanırken, firmalar da yeni ürünleriyle pazarı hareketlendiriyor. Limonatadan meyve sularına, gazlı içeceklerden en fresh kokteyllere kadar geniş bir yelpazede sundukları ürünlerle dikkat çeken firmalar, “Yaz Mevsiminde Serinleten İçecekler” dosyamızda; ev dışı tüketim sektörüne sunmuş oldukları soğuk içecek ürünlerinin özelliklerinden, kullanıcıya sundukları avantajlardan ve kalite farkından bahsediyor.


Yağmuru seven şehir Londra’nın en lezzetli dondurma mekânları
Kırmızı telefon kulübeleri, çift katlı otobüsleri ve dev saat kulesiyle dünyanın en karakteristik şehirlerinden biri Londra. Yaratıcı şefleri ve özgün yemekleri ile önemli gastronomi destinasyonları arasında yer alan bu şehri bu kez dondurmacılarıyla mercek altına aldık…


 

Kahve çekirdeğinin tarladan fincana uzanan enfes yolculuğu

Tüm duyularınızı harekete geçirebilecek bir şey varsa onlardan biri de kahvedir diyebiliriz... İyi bir kahve çekirdeğinin kavrulduktan sonra çevresine yaydığı o enfes kokuyu aldığınızda adeta lezzetini de deneyimlemiş olursunuz ve kahveyi tatmak için dayanılmaz bir istek duyarsınız. Muhteşem kokusu, aroması, tadı, kıvamı ve kalitesi…  İyi bir kahvenin nasıl olacağına dair söylenen çok şey vardır elbet ancak bunların içinde en önemlisi çekirdeğin niteliği, harmanı ve kahvenin hangi ellerde nasıl kavrulduğudur. Bizler de “En iyi kahve kavuran mekânlar” dosyamızla kahvenin, lezzeti damaklarımıza yerleşmeden önce, tarlada başlayan ve fincanda son bulan yolcuğuna şahitlik ediyoruz. Detaylar sayfalarımızda…


 

 Unutulmaz anlarınız için en özel düğün pastası alternatifleri

Yaz aylarıyla birlikte düğün sayısında da artış yaşanıyor. Düğün mekânından, banket menüsüne ve dekorasyona kadar her şey bu özel günün en önemli unsurlarıdır ancak o anı en ihtişamlı yapan da düğün pastasıdır. Düğünün en beklenen anlarından biri olan pasta kesim seremonisine, davetliler heyecanla eşlik ediyor. Bu noktada pastanın önemi de büyük. Düğün pastasının özgün olması, düğün konseptine olan uyumu son yıllarda düğünlerin en çok dikkat çeken ve en çok konuşulan noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Elbette ki lezzeti de unutmamak gerekiyor. Pastanın görsel sunumu kadar malzemesinin kalitesi ve lezzeti de önemli bir detay. “En Özel Düğün Pastaları” dosyamızla bu özel günler için alternatif pastaları görebilirisiniz. Detaylar sayfalarımızda…


 

İstanbul’da tatlı bir İtalyan esintisi: Tiramisu

17. yüzyıla uzanan tarihiyle tiramisu İtalya’dan tüm dünyaya yayılmış bir lezzet. İstanbul, İtalya’dakini aratmayacak lezzette tiramisu yapan mekânlara ev sahipliği yapıyor. Sunumları ve yapılışları farklı olsa da ortak bir noktaları var: lezzet! İstanbul’un en iyi tiramisu yapan yerlerini sizin için derledik. 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.