Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 17.07.2017 10:10:54

Michelin Yıldızlı şef Malcolm Lee Babi Pongteh tarifi paylaştı

Michelin Yıldızlı Peranakan restoranı Candlenut’un şefi Malcolm Lee kolay hazırlanan Babi Pongteh reçetesi verdi.

Babi Pongteh için malzemeler:
20 soyulmuş arpacık soğanı
10 soyulmuş sarımsak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı konserve soya fasulyesi ezmesi
1 çorba kaşığı zencefil
1 kg inci dilimlenmiş et
1 litre su
1 çorba kaşığı şeker
½ çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı koyu soya sosu
2 kırmızı ve 2 yeşil biber
Yapılışı:
Bir blender kullanarak, arpacık soğan ve sarımsak ince bir macun haline getirilir. Yağı orta ateşte ısıtılır. Soğan ve sarımsak karışımı eklenir ve koyu bir hale gelene kadar karıştırılır. Soya fasulyesi ezmesi ile öğütülmüş kişniş ilave edilir ve bir dakika kızartılır. Et eklenir ve karışım bir dakika pişirilir. Su, şeker, tuz ve soya sosu eklenir. Isı düşürülür ve bir saat, et yumuşayana kadar kaynatılır. Ezilmiş kırmızı ve yeşil biber eşliğinde servis yapın.
 
Şef Malcolm, tarifi için ipucu da paylaşıyor: Tadının yoğunluğunu arttırmak için kurutulmuş tavuk mantarları ekleyebilirsiniz.

(Malay Mail Online)

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.