Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 17.07.2017 10:04:04

Bask Dünya Aşçılık ödüllerinde ilk kez bir Türk şef finale kaldı

Basque Culinary Center tarafından verilen dünyanın önemli mutfak kültürü ödülleri arasında yer alan Basque Culinary World Prize’ın (Bask Dünya Aşçılık Ödülleri) ilk 10 finalisti açıklandı. Türkiye’den Mardinli şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir ilk 10 finalist arasında yer alıyor.

Farklı milletlerden mutfakları temsil eden ve mutfak kültürüyle toplumsal fayda sağlayan şefleri ödüllendiren Bask Dünya Aşçılık Ödülleri’ne aday gösterilme süreci, şeflerin gastronomi dünyasından bir gastronomi yazarı, dünya çapında tanınan ve başarılı bir şef gibi bir profesyonel tarafından ödüle aday gösterilmesiyle başlıyor. Ödül komitesinin kriterlere göre belirlediği finalistler arasında ödülü kazanan şef Bask’ta yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

Bask Dünya Aşçılık Ödülleri’ne, eğitmen şefliğini yürüttüğü UNHCR ve Harran Kaymakamlığı tarafından aday gösterilen şef Ebru Baybara Demir, eğitmen Harran Gastronomi Okulu-Amazon Kraliçeleri projesinin eğitmen şefliğini yürütüyor.
Türkiye’den ilk kez bir şefin finalist olduğu yarışmanın sonuçları 18 Temmuz’da açıklanacak.
 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.