Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 19.06.2017 11:14:34

İstanbul Boğazı’nın en özel mekânları düğün banketleri için nasıl hazırlandı?

Gün ışığında mavinin tüm tonlarıyla yüzünü gösteren İstanbul Boğazı, günbatımında bambaşka renklere bürünürken gece ise karanlığın en koyu tonunda kendine hayran bırakıyor seyredenleri... Tarihe şahitlik etmiş, binbir masala konu olmuş, eşsiz manzarasıyla hayalleri süsleyen İstanbul Boğazı’nın kenarına bir inci misali sıralanan mekânlar ve oteller, aynı zamanda kusursuz düğünlere de ev sahipliği yapıyor. Görselliğin cezbedici güzelliğinin yanı sıra, duyularınızı etkisi altına alan o enfes tatların bir araya geldiği banket menüleri ise düğünlerin görünmeyen lezzet kahramanlarıdır adeta… Bizler de Boğaz hattında yer alan düğün mekânlarının en ihtişamlılarını sayfalarımıza taşıyoruz ve öne çıkan banket menülerine yer veriyoruz. “Düğün Banket” dosyamızda hayallere kapı aralarken lezzeti de unutmuyoruz!


Çırağan Palace Kempinski Yiyecek İçecek Müdür Yardımcısı Ertan Karasakal: “Kişiye özel banket menüleri hazırlayabiliyoruz”



İstanbul’un en önemli tarihi ve ikonik simgelerinden Çırağan Palace Kempinski, şehrin lüks konaklamalarına, etkinliklerine, toplantılarına ve düğünlerine muhteşem lezzetlerle ev sahipliği yapıyor. Birçok etkinliğin gerçekleştiği Çırağan Sarayı mutfağındaki ilk Türk Executive Chef Sezai Erdoğan önderliğinde deneyimli mutfak ekibi tarafından hazırlanan banket menüleri 2017 yılında da trendleri yakından takip ediyor. Çırağan Palace Kempinski Yiyecek İçecek Müdür Yardımcısı Ertan Karasakal, “Etkinliklerde, organizasyon sahiplerinin menüyü kendi beğenilerine göre çeşitlendirmesini sağlıyoruz. Çırağan Sarayı’nın açılışından bu yana en popüler, beğenilen ve sevilen lezzetler de misafirlere alternatif olarak sunuluyor.Çırağan Sarayı’ndaki davet menüleri, organizasyon sahiplerinin isteğine ve deneyimli ekibimizin yönlendirmesine göre tamamen kişiye özel oluşuyor” açıklamasını yapıyor. Ziyafet menülerinin yılda iki kez mevsime uygun sebze, meyve, et, balık ve benzeri ürünlerle yenilenerek misafirlerin beğenisine sunulduğunu belirten Karasakal, “Sezonluk oluşturulan menülerimizde yerel denizlerden leziz balıklar ve dinlenmiş etler kullanılıyor. Bahar aylarında ziyafet menülerimiz Türkiye’nin her bölgesinden gelen sebze çeşitleriyle de lezzetleniyor. Ayrıca Baş Aşçımız Sezai Erdoğan’ın ilham verici girişimiyle Çırağan Sarayı’nda yemeklerin lezzetlerine lezzet katması amacıyla Saray’ın bahçesine küçük bir bitki bahçesi ektik. Bu bahçede 12 çeşide yakın tohumlarını Sezai Şef’in diktiği bitkileri, yaz dönemine özel hazırlayacağımız restoran ve banket menülerimizde kullanacağız” diyor.



Karasakal, “İstanbul Boğazı’na hâkim muhteşem manzarası ve görkemiyle dillere destan Saray Teras alanımız 2 bin 500, Çırağan Balo Salonu bin 200, Pier Lounge 240, Enderun Balo Salonu 250 ve Ottoman Salonu ise 50 kişilik kapasitedeki etkinlik alanlarımızdır” bilgilerini paylaşıyor.


Sait Halim Paşa Yalısı İşletmesi Genel Koordinatörü Cana Ataç: “Banket menülerimiz dört course’tan oluşuyor” 



Boğaz’ın kıyısında, tarihi dokuyla modern hizmet anlayışının buluştuğu noktada yer alan Sait Halim Paşa Yalısı, misafirlerine hayalleri doğrultusunda dilediği gibi şekillenebilecek çok özel alanlar sunuyor. Yemekli düzende 800, kokteyl düzeninde bin 600 kişilik düğünlere ev sahipliği yapabilen yalının iki açık, 11 kapalı salonu bulunuyor. Büyüleyici Boğaz manzarasına sahip rıhtım yaz nikâhları, yalı ile özdeşleşmiş görkemli merdivenler ise kış nikâhları için eşsiz birer alan. Sait Halim Paşa Yalısı İşletmesi Genel Koordinatörü Cana Ataç, “Dört tarafı cam kaplı mimarisi sayesinde Boğaz’ın ışıltısını içeriye taşıyan Harem Bahçe Salonu’muz dört mevsim boyunca tercih edilen alandır.



Yalının bahçesinde yer alan salon kristal avizeli, saten kumaş kaplı tavanı ve açılabilir cam duvarları olan mekân ise modernle tarihi dokuyu birleştiriyor” diyor. Halim Paşa Yalısı’nda banket menülerinin soğuk başlangıç, ara sıcak, ana yemek ve tatlı olmak üzere dört course’tan oluştuğunu belirten Ataç, şu bilgileri paylaşıyor: “Özel davetlerde pasta da beşinci course olarak menümüze ekleniyor. Her sene gastronomi trendlerine göre yenilenen menülerimiz Türk mutfağının klasik tatlarını modern bir bakış açısıyla yorumluyor. Yemeklerde kullanılan malzemeler Executive Chef’imiz Oktay Özgün tarafından özenle seçiliyor, taze ve yöresel malzeme kullanımıyla rafine tatlar elde ediliyor. Değişik damak tatlarına göre altı farklı banket menüsü sunuyoruz. Menümüzde modern meze tabağı, Kayseri mantısı, kuzu budu sarma ve elmalı kadayıf topu, somon, levrek, dana antrikot, dana madalyon gibi seçeneklerimiz de bulunuyor.



Favori yemeklerimiz ise kayısılı kuzu budu sarması ve kadayıfla karidesin buluşması. Ayrıca tarhana kaplı levrek yemeğimiz bu senenin sevilen yeniliği. Misafirlerimizin taleplerine göre menülerde değişiklikler yapıyoruz. Önemli olan misafirlerimizin kesin memnuniyetidir.”
 
The Marmara Taksim & Esma Sultan Executive Chef’i Tolga Özkaya: “Her event için özel banket menüleri hazırlıyoruz”



Osmanlı Hanedanı’nın görkemli yaşamının izlerini taşıyan The Marmara Esma Sultan, The Marmara Collection tarafından, 90’lı yılların başlarında satın alınıyor ve orijinal planına sadık kalınarak binaya yeni bir kültürel kimlik kazandırılıyor. 2001 yılında Philip Robert’in projesi doğrultusunda cam ve çelik kullanılarak binanın içi yeniden yapılıyor ve yalı, yılın tamamında açık olacak şekilde hizmet vermeye başlıyor. The Marmara Taksim & Esma Sultan Executive Chef’i Tolga Özkaya, ihtişamlı ve zarif mimari dokusuyla düğün organizasyonlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan yalıda; yuvarlak masa kapasitesi 1000, iç üst kat kapasitesi 336, iç zemin kat kapasitesi 180 kişilik olan alanlarda hizmet sunduklarını söylüyor. 



Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşen tüm organizasyonlarda yalının sadece o andaki event için hizmet verdiğine dikkat çeken Özkaya, “Her ayrı organizasyon için ona özel banket menüleri hazırlıyoruz. Genel olarak Esma Sultan menüleri şu şekilde; set menüler, büfe ve kokteyl prolonge menüleri, parti atıştırmalıkları, kahvaltı ve toplantı ikramları ve geleneksel Türk yemekleri… Her organizasyonun tarihi, misafir profili, talepleri göz önünde bulundurularak mevsimine göre menüler ayrı ayrı hazırlanıyor. Esma Sultan Yalısı her amaca uygun menüleri başarılı şekilde sunuyor. Ancak finger food şeklinde atıştırmalıklardan oluşan menülerimizin mekânda ayrı bir önemi var” diyerek menülerde ıstakoz ve bonfile ‘duo’, levrek dardanel, somon ceviche, çiçek maki gibi ürünlerin de imza ürünler olduğu bilgisini paylaşıyor.


 

Moda Deniz Kulübü Genel Müdürü Ayhan Alpakın: “Mutfağımız, Atatürk’e hizmet etmiş Karpiç ve Süreyya Bey’in mirasını devam ettiriyor” 



Eşsiz konumu ve servis anlayışıyla fark yaratan Moda Deniz Kulübü; düğün, nişan, gala yemekleri, özel ve kurumsal tüm davetlere, çeşitli büyüklükteki toplantı salonları ve mekânlarıyla hizmet sunuyor. Moda Deniz Kulübü Genel Müdürü Ayhan Alpakın, “Banket menülerimiz tatlı dâhil dört aşamadan oluşuyor. Mutlaka paylaşmalık bir şeyler sunuyoruz. Birinci aşamada İstanbul mutfağından meze servisi veya deniz mahsullerinden oluşan yemekler, ikinci aşamada farklı dolgu ve soslarla ev yapımı piroşkiler, makarnalar, volovan ve krep çeşitleri öneriyoruz. Ana yemeklerde genellikle ağır ateşte uzun süre pişirilmiş kuzu, dana veya klasiklerimizden beef stroganoff tercih ediliyor. Geleneksel duvaklı parfemiz hem tadı hem de servisi nedeniyle en beğenilen tatlımız. Paylaşmalıklarda ev yapımı turşu, tarama ve közde patlıcan salatası çok seviliyor. Mutfak Şefimiz Feyyaz Doğan, Atatürk’e hizmet etmiş Karpiç ve Süreyya Bey’in mirasını devam ettiriyor. Bu nedenle İstanbul ve Rus mutfağı ağırlıklı” diyor.



Alpakın, “Balo Salonumuz, Kalamış Koyu, Tarihi Moda İskelesi, Adalar manzarası ve denize sıfır konumuyla toplu davetler için ideal bir mekân. Yemek düzeninde 380, kokteyl prolonjede 400 ve kokteylde 450 kişiye kadar hizmet veriyoruz. Açık alandaki Deniz Restaurantı’mız, toplu davet organizasyonları için yemekli veya bar&lounge düzeni için çok uygun. Hemen yanı başındaki yüzme havuzunun çevresi, istenilen davetlerde karşılama kokteyli için kullanılıyor. Yemek düzeninde 450, kokteyllerde ise 550 kişiliktir. Büyük havuzumuzun yanındaki Moda Burnu’nda ise cumartesi günleri, maksimum 250 kişiye kadar kokteyl - kokteyl prolonje, hafta arası 80 - 100 kişiye kadar da yemek düzenine göre davetler düzenleniyoruz” açıklamasına yer veriyor. 
 
Swissotel The Bosphorus, Istanbul F&B Müdürü Levent Ulak:
“Banket menülerimizde taze ve mevsimine uygun ürünleri kullanıyoruz”



Swissotel The Bosphorus, Istanbul özellikle banket organizasyonlarında Istanbul’da akıllara gelen ilk otellerden birisi olarak öne çıkıyor. Yenilenen trendlere uygun olarak her yıl menüleri revize ettiklerini söyleyen Swissotel The Bosphorus, Istanbul F&B Müdürü Levent Ulak, “Banket menülerimizi hazırlarken Türkiye’de yetişen en kaliteli ürünleri kullanıyoruz. Executive Chef’imiz Philippe Bishoff’un liderliğinde çalışan tecrübeli ekibimiz her organizasyona özel motivasyon ile menüleri yaratıyor. Misafirlerimizin hayalleri göz önünde bulundurularak en uygun menü seçimi yapılıyor” diyor.



Levent Ulak, banket menülerinde ön plana çıkan lezzetlere ve düğün alanlarına ilişkin ise şunları aktarıyor: “Banket menülerimizde öne çıkan en önemli unsur taze ve mevsimine uygun ürünlerin kullanılmasıdır. Türkiye’ye özgü lezzetleri ön plana çıkararak uluslararası mutfakların lezzetleriyle harmanlıyoruz.  Otelimizde farklı metrekarelerde iki balo salonu ve iki farklı bahçe alternatifi bulunuyor. İstanbul’un en köklü otellerinden biri olan otelimizin en büyük balo salonu olan Fuji Balo Salonu 1.070 metrekaredir. Salonun banket düzende kapasitesi 720 ile 1000 kişi arasında değişiyor. Salon kolonsuz ve 6,8 tavan yüksekliği ile ihtişamlı düğün törenleri için biçilmiş kaftan...



Asuka Balo Salonu’nda yıl içerisinde maksimum 250 kişilik düğünler gerçekleştiriyoruz. Kır düğünü isteyen çiftlerimiz için kişi sayısına uygun olarak bin 200 metrekarelik Sultan Parkımız ve 250 metrekare büyüklüğünde, içerisinde 120 yıllık bir İsviçre dağ evi bulunan Chalet Bahçe’miz bulunuyor. Muhteşem yaz akşamında hayatlarını otelimiz bahçesinde birleştirmek isteyen misafirlerimizi her zaman ağırlamaktan büyük keyif duyuyoruz.” 


The Grand Tarabya Hotel F&B Müdürü Engin Arslan:
“Boğaz manzarası eşliğinde lezzetli bir banket menüsü sunuyoruz”


 
Menüleri hazırlarken bulunabilirliği kolay, mevsimsel ve ortak damak tatlarına hitap edebilecek ürünler seçtiklerini belirten The Grand Tarabya F&B Müdürü Engin Arslan; “Bunların yanında yüksek rakamlarda, kaliteyi düşürmeyecek şekilde kolay hazırlanıp hızlı servis edilebilecek sunumlar yapmayı ön planda tutuyoruz. En sevilen ürünlerimiz; başlangıçlarda İzmir usulü enginar dolması, Zimino usulü kılıç balığı, tane karabiberli tonbalığı tataki, meze tabağı; ara sıcaklarda ricotta peynirli ve adaçaylı ravioli, ratatuile sebzeli krep bohçası, porçini mantarlı lazanya; ana yemeklerde fırınlanmış dana bonfile, erik pestilli kuzu incik, ağır ateşte pişmiş dana kaburga, ızgara deniz levreği; tatlılarda ise çıtır krep kırıntılı çikolatalı ganaj kek, kadayıflı cheesecake, vişneli bitter çikolatalı muss yer alıyor” diyor.



Engin Arslan, otelde düğün ve sosyal event organizasyonlarını gerçekleştirdikleri Balo Salonu ve açık alan tercih eden misafirlerine sundukları Panorama teras alanının bulunduğunu söylüyor. Misafirlere ve organizasyonda görev alan partner firmalara oldukça iyi bir avantaj sağladıklarına dikkat çeken Arslan, “Balo salonumuz deniz seviyesinde olması nedeniyle misafirlerimiz boydan boya cam olan fuaye alanında kadehlerini yudumlarken bir taratan da muhteşem Boğaz manzarasının keyfini yaşıyorlar. Oldukça geniş olan fuaye alanımız yine 900 kişinin çok rahat bir şekilde kokteyl almalarına olanak sağlıyor. Balo salonumuzun arkasında bulunan mutfağımız sayesinde şeflerimiz her bir course yemeği anında pişirip güzel sunumlarıyla birlikte servise hazırlıyorlar. Oldukça önemli olan bu sistem sayesinde misafirlerimize banket menümüzle her zaman lezzetli, taze ve güzel bir hizmet veriyoruz” şeklinde konuşuyor.


Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.