Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 19.06.2017 10:46:43

240 Derece’den leziz "Saray" ekmeği

Artisan ekmeğin doğru adresi 240 Derece, tarihten günümüze değin toplumların temel besin kaynaklarından biri olmayı sürdüren ve geçmişten günümüze popüler olan Saray ekmeğini sofralarınıza getirdi.

Yıllanmış ekşi mayayı organik un ve birbirinden özel içeriklerle harmanlayan 240 Dereci’nin ürettiği Saray ekmeği, elma, tarçın ve yulaf karışımından oluşan içerisinde birçok malzeme barındıran zengin bir ekmek olarak damak tadınıza güzel bir alternatif sunuyor. Doğal artisan ekmeğin doğru adresi 240 Derece yaz sezonu boyunca ürettiği Saray ekmeğini sofralarınıza getiriyor. Zengin bir içeriğe sahip olan Saray ekmeği kuru yemişlerden oluşuyor. Lezzet olarak elma, tarçın ve yulafın baskın olduğu Saray ekmeğinin içerisinde bunlardan başka kuru yemişler (badem, ceviz, fındık, kuru üzüm) ve çekirdekler (Kabak çekirdeği, ay çekirdeği, keten tohumu) ve hindistan cevizi var.  İstanbul’da, başta saray fırınları olmak üzere sayıları yüzlerle ifade edilebilen halk fırınlarında her türlü çeşitte ve lezzette ekmekler üretildiğini belirten Metin Haras ve Cem Melek “Eskiden saraylarda yapılan yemişli ekmekler olduğunu biliyoruz. 700 Gram ağırlığında uzun formatta yaptığımız lif oranı yüksek ekmeğimiz özellikle sahur için tasarlandı, gün boyu gereken enerjiyi 2 dilim Saray ekmeğimizden alabilirsiniz.” Kullanılan özel ekşi maya sayesinde daha doğal, lezzetli ve uzun süre tüketilebilen ekmekler elde edilen 240 Derece’de %100 tam buğday, %100 çavdar, siyez ekmeği, çok tahıllı, cevizli tam buğday, zeytinli, üzümlü cevizli, yaban mersinli fındıklı gibi çeşitlerin yanı sıra domatesli biberiyeli, 240 Derece Sade, 240 Derece Esmer, karabuğday, cevizli çavdar gibi farklı seçenekler de mevcut. 240 Derece’nin ekmekleri arasında buğday intoleransı (olanlar) ve diyet yapanlar için de seçenekler bulunuyor. 240 Derece ekmekleri oda koşullarında özel bezlerine sarılı olarak ya da kendi ambalajlarında 3 gün boyunca ilk günkü tazeliğini koruyor. 3. günden sonra dilimlenerek buzdolabında ağzı hava almayacak bir şekilde muhafaza edildiğinde uzun süre bayatlamıyor. 240 Derece olarak İstanbul’un birçok yerine kendi araçlarıyla ekmek dağıtımı yapıyor. Siparişler 1 gün içerisinde adrese teslim ediliyor.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.