Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 21.04.2017 11:05:59

Ekşi Krema ile Lezzetli Sayfalar

Çeşitli kullanım avantajıyla mutfaklarda tatlıdan tuzluya kadar geniş bir skalada her yemeğe lezzet katan Pınar Ekşi Krema, şeflerin yeni tatlar yaratmasına ilham oluyor. Pınar Ekşi Krema, usta şeflerin mutfaktaki vazgeçilmez ürünleri arasına çoktan girmiş bulunuyor. Avantgarde Collection Head Chef Patisserie Cafer Doğan, Grand Hyatt Pastry Executive Chef Yalçın Mefa, Hilton İstanbul Bomonti Chef De Partie İsmail Yasin Baltacı, Renaissance Istanbul Polat Bosphorus Hotel Pastane Şefi Furkan Çekmiş Pınar Ekşi Krema ile yapmış oldukları birbirinden özel tatlı reçetelerini Patisserie by FoodinLife okuyucuları için paylaşıyor.

Avantgarde Collection  Head Chef Patisserie Cafer Doğan

Bodrum Mandalinalı ve çikolatalı Muhallebi

Mandalina Mousse için:

150 gr Mandalina Püresi
75 gr Pınar Ekşi Krema
8 gr Nişasta

Çikolata Mousse için:

100 gr Pınar Ekşi Krema
100 gr Süt
30 gr Yumurta sarısı
40 gr Toz Şeker
70 gr Bitter Çikolata

Hazırlanışı:
Pınar Ekşi Krema ve mandalina püresi karıştırılarak ocakta kaynamaya alınır kaynayan karışıma mısır nişastası da eklenerek soğumaya alınır. Servis edilecek bardağın  alt kısmına dökülür. İkinci aşamada Pınar Ekşi Krema, süt, toz şeker ve yumurta sarısı çırpılarak kaynamaya alınır ve bitter çikolata ilave edilir. Mandalina püresinin üzerine eklenerek dolaba soğumaya alınır. Üzeri süslenerek servise sunulur.



Pınar Ekşi Krema’lı Cheesecake

Grand Hyatt  Pastry Executive Chef Yalçın Mefa

Malzemeler:
60 gr Pınar Krem Peynir
100 gr Pınar Ekşi Krema
45 gr şeker
45 gr yumurta
110 gr beyaz çikolata
23 gr süt
8 gr un
5 gr nişasta

Kek tabanı için:
65 gr ufalanmış yulaflı kurabiye
25 gr erimiş tereyağı

Dağ meyveleri sosu için:
40 gr frambuaz
40 gr vişne
40 gr böğürtlen
40 gr çilek
50 gr toz şeker
10 gr nişasta

Hazırlanışı: Beyaz çikolata benmari usulü eritilir ısıtılmış süt içine karıştırılır. Krem peynir ve ekşi krema şekeri kabartmadan  karıştırılır. Bu karışıma  yumurta yavaş bir şekilde ilave edilir. Un ve nişasta eklenir ve tüm malzeme karıştırılır.  Ufalanmış yulaflı kurabiye ile eritilmiş tereyağ harmanlanır ve cheesecake kalıbının altı bu karışımla kaplanır. Daha sonra üzerine hazırlanan karışım kalıba  dökülür. Buharlı fırında 140 C° 55 -60 dk pişirilir. Bir tencerede tüm malzemeler konur. yarım çay bardağı kadar suile nişasta karıştırılıp tencereye dökünüz. 5 dakika kaynatıp soğumaya alınız. Ekşi kremalı cheesecake soğuduktan sonra porsiyonlayınız ve servis tabağına alınız. üzerine ekşi kremalı, fanbuazlı ve kayısılı mousse’dan birer top koyunuz ve dağ meyveleri sosunu ekleyip servis ediniz.




Hilton İstanbul Bomonti Chef De Partie İsmail Yasin Baltacı

Pınar Ekşi Kremalı Lavanta -Bal Çarpışması

Malzemeler

Lavanta Film için:
200 gr su
10 gr jelatin
5 gr lavanta
Ekşi Krema Lavanta Mus için:
100 gr süt
100 gr ekşi krema
50 gr şeker
50 gr yumurta sarısı
7 gr jelatin
5 gr talı lavanta özü
200 gr Pınar Ekşi Krema ( çırpılmış )
Ballı Dondurma için:
100 gr süt
100 gr Pınar Ekşi Krema
50 gr yumurta sarısı
100 gr bal
15 gr beyaz çikolata
Sunum için:
Taze lavanta
Kuru yenilebilir çiçek
Lavanta tapyoka ( maltosek )
Bal


Hazırlanışı:

Lavanta film: Lavantalar boneye konup suya eklenir ve ocakta kaynatmaya bırakılır. Bu sırada jelatinler ıslatılır. Lavantaları ilave ettiğimiz su kaynadığında ocaktan alınır ve yumuşamış jelatinlere eklenir. Daha sonra oda sıcaklığında soğutulmaya bırakılır. Plastik gastronoma ince bir şekilde kaplanacak şekilde sıvı yayılır ve kurutucuya atılır. 30 dakika bekledikten sonra lavanta filmi hazır hale gelir. Süt ve krema bir kaba alınarak kaynatılır. Yumurta sarısı, şekerle karıştırılıp benmari ocakta kaynatılmaya bırakılır. Kaynattığımız süt ve krema karışımı yavaşça yumurtaya yedirilir ve 2-3 dakika daha benmaride pişirilmeye devam edilir. Jelatinleri ıslatıp yumuşatınca yumurtalı karışıma eklenir. Lavanta özü de ilave edilir ve buzlu suyla soğuk benmari yapıp karışımı karıştırarak soğutulur. Ekşi krema çırpılır ve yumurtalı karışımla karıştırılır ve silindir kalıplara sıkma torbası yardımıyla doldurulur. Daha sonra buzdolabında -18 derecede soğutmaya alınır.  Soğuduktan sonra buzdolabından çıkartılır. Süt ve krema kaynatılır. Yumurta sarısı ve bal benmaride karıştırılarak kaynamış olan sütlü karışım yumurtaya yavaşça yedirilir. Karışım 2-3 dakika daha benmaride pişirilir. Pişince ocatan alınıp içerisine çikolata ilave edilir.  Karışım -18 derecede donmaya alınır. Donduktan sonra kesme tahtasına alınarak bıçak yardımıyla bölünür ve mutfak robotunda dondurma kıvamına gelene kadar karıştırılır.Sunum için lavanta filmi tabağa yerleştirilir. Silindir şeklindeki mus çapraz şekiller halinde kesilip 4 parça elde ettikten sonra lavanta filmi üzerine yerleştirilir. Yağlı kağıt dondurma külahı haline getirilip bal içerisine konur. Kuru çiçek, lavanta tapyoka ve taze lavanta karıştırılarak Musun üzerine ve dondurmanın altına taban olacak şekilde yayılır. Dondurma kaşık yardımıyla alınır ve sunum tabağına yerleştirilir.



Renaissance Istanbul Polat Bosphorus Hotel Pastane Şefi Furkan Çekmiş

Pınar Ekşi Krema’lı Frambuaz Mousse

Malzemeler:
110 gr Frambuaz Püresi
80 gr Beyaz Çikolata
200 gr Pınar Ekşi Krema
70 gr Toz Şeker
10 gr Yaprak Jelatin

Hazırlanışı:
Frambuaz püresi ve şeker kaynatılır. Jelatin eklenerek ocaktan alınır. Beyaz çikolata da eklenip soğumaya alınır. Çırparak kabartılan kremaya karışım eklenir. Çikolata kasesi için bitter çikolata eritilip yuvarlak kase kalıbına döküp soğutulur. Çikolata donduktan sonra dikkatli bir şekilde kalıbından ayırılır. Mus çikolata kasesinin içine sıkılarak servis edilir.





Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.