Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 21.03.2017 09:03:30

İnoksan’dan yenilikçi ürün; ‘İnosmart’

36 yıldır şeflerin yarattığı değerleri üst noktaya taşımaya aracı olan İnoksan, tüm ürün gruplarında teknolojik yeniliklerle yeni nesil mutfaklar kurmaya devam ediyor. Firmanın ‘İnosmart’ dokunmatik kontrol panelli yeni nesil boylerli fırınları, mutfakların operasyonlarda ihtiyaç duyulan tüm süreçlerinin en büyük yardımcısı oluyor.

İnoksan, tüm ürün gruplarında, teknolojik yeniliklerle yeni nesil mutfaklar kurmaya devam ediyor. İnoksan Kategori Satış Müdürü Güngör Aksu, “Coğrafi koşulların lezzetlere yansıyan çeşitliliği, butik konseptler ve reçeteler ile sanat atölyesi kimliğine bürünmüş mutfakların ortaya çıktığı bir dönemi yaşıyoruz. Yeni nesil menüler, organik tarım ve doğru teknikteki besicilikle beraber, sağlığı temel alan, değişen pişirme teknikleriyle ürünün besin değerlerini koruyan, balık&vejetaryen&et gibi konseptler üzerinden yöresel etkilerle gelişen mutfaklar yaratıyoruz” diyor.

Mutfakların yardımcısı İnosmart’tan şeflere alternatif çözümler

İnosmart dokunmatik kontrol panelli yeni nesil boylerli fırınlarının, mutfakların operasyonlarda ihtiyaç duyulan tüm süreçlerin en büyük yardımcısı olduğunu ifade eden Aksu; “Özellikleri içerisinde yer alan Delta T, vakumlu veya problu pişirme teknikleri, istenilen oranda doymuş buhar ve buhar/kuru sıcaklık oran ayarlama, 6 faz adımlı pişirme tekniği, katlı/çoklu pişirme özelliği, buhar jeneratörlü fırınımızın mutfaklarda yaratılmak istenilen değerlere katkı sağlayacak en önemli noktaları” açıklamasına yer veriyor.

İnoksan’dan temel pişirme önerileri

Konsept mutfaklarında İnosmart kombi fırın etkisini uygulayabilecekleri temel pişirime teknikleri düzeyindeki birkaç örneği sunan Aksu, şu bilgileri paylaşıyor: “Vejetaryen mutfaklar için doymuş buharda sebze; brokoli, havuç, kabak, patates ve pancar gibi sebzeleri yüzde yüz buharda haşlayıp fırından çıkardıktan sonra zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak ve taze baharat ile lezzetlendirilerek misafirlerinize sunabilir ya da dilimlenmiş renkli dolmalık biberleri, havuç, pancar, soğan, sarımsak, kabak ve patlıcanları bol zeytinyağı ile harmanlayıp taze kekik, biberiye, tuz ve karabiber ile lezzetlendirerek kızartma modunda ürünlerin öz nemini koruyarak pişirdikten sonra pesto sos ve balsamik sirke ile marine ederek salatanızla sofralarınızı renklendirebilirsiniz.”

Güngör Aksu, balık konseptli mutfakların vazgeçilmezi kabuklu deniz canlılarından ıstakozu, kabuklu bir şekilde ortadan ikiye bölerek, içine pesto sosla karıştırılmış bol tereyağını ilave ederek fırının kızartma modunda pişirerek sunuma hazırlandığında, kırmızı kabukların içindeki etlerin lezzetinin doyumsuz olacağını söylüyor. Aksu; “Et konseptli mutfaklarda ise bütün bir antrikotu hardal, deniz tuzu ve kırık karabiber ile bekletip, kombi (buhar ve kuru sıcaklık) modu ile pişirildiğinde, merkezden dış kabuğa doğru elde ettiğiniz renk geçişi ve etin kendi öz suyunu koruduğu kıvamı dilimleyerek servis edebilirsiniz” diyor ve pişirme teknikleriyle ilgili önerilerde bulunarak sözlerini noktalıyor.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.