foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 20.03.2017 11:06:54

Kitchen Dialogues 2017 gerçekleşti

İki yılda bir düzenlenen mutfak diyalogları için şefler ve yazarlar San Sebastian'da gerçekleşen Dialogos de Cocina'da bir araya geldi.

Mart 2017'de iki gün boyunca bir grup şef, yazar, filozof ve girişimci Mugaritz restoran ve Basque Culinary Center tarafından düzenlenen gıda sempozyumu Diálogos de Cocina (Mutfak Diyalogları) için San Sebastian'da bir araya geldi. 

İki yılda bir yapılan bienal bu yıl 10. yaşını devirdi.  Bu tür teknolojilerin ve bilgi paylaşımının gastronomi dünyasındaki etkisini incelemek ve gerçeğe yakın bir toplum hakkında fikirleri araştırmak ve aynı zamanda gastronominin temellerinin ne anlama geldiğini incelemeye imkan sağlayan Mutfak Diyalogları pek çok şef, yazar ve öğrenci ağırladı.

Joan Roca, Juan Mari Arzak ve Dominique Crenn gibi gastronomiyi her geçen gün yeni ve üst seviyelere yükselten dünyadaki en iyi şeflerden bazıları Basque Culinary Center'da bir araya geldi. Ünlü şeflerin katıldığı temele dönmek başlıklı konularda şef, restoran ve hatta yemek nedir sorularına yanıtlar arandı.   Şef ve Andoni Luis Aduriz: "Bunlar basit sorulardır, ancak çok karmaşık cevaplar içerir" dedi.


Over the course of two days in March 2017, a small group of chefs, writers, philosophers and entrepreneurs descended on San Sebastian for Diálogos de Cocina (Kitchen Dialogues), the food symposium organised by the Mugaritz restaurant and the Basque Culinary Center. The biennial event, now in its 10th year, took ‘open source’ as its topic this time around, examining the effect of such technologies and of knowledge sharing on the world of gastronomy, while delving into ideas about a post-truth society and also considering what the very foundations of gastronomy mean.

Though some of the best chefs in the world, who elevate gastronomy to new and complex levels every day, including Joan Roca, Juan Mari Arzak and Dominique Crenn, had gathered at the Basque Culinary Center, this edition of Kitchen Dialogues was all about going back to basics, posing fundamental questions: what is a chef, a restaurant and even food? As chef and co-organiser Andoni Luis Aduriz said: “These are simple questions, but with very complicated answers.”



Finedininglovers.com

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.