Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 11.01.2017 - 08:39:51

Kore'den Tokyo'ya Diners Club 50 Best Discovery serisindeki restoranlar

Asia’s 50 Best Restaurant listesi, Asya’nın en iyi kadın şefi May Chow’un duyurusuyla başlamıştı. 21 Şubat’ta Bangkok’da açılanacak listeye yalnızca 1.5 aydan az bir süre kaldı. 21 Şubat’a kadar Diners Club 50 Best Discovery Series ile Asya’daki bu restoranlar gözlerinize şenlik yaşatıyor. Gelecekte bu listeye girmesi muhtemel olan restoranların tümü 50 Best’den iyi puanlara sahip.

1. Byeok-je Galbi – Seoul, Korea

Moda gelip geçebilir, Ama Kore'de  “Hanu” olarak adlandırılan Kore eti ülkenin sunduğu en iyi et ile 30 yıldır en iyi şekilde tercih ediliyor.
Meşe odununda harlanmış sığır eti Pyeongyang naenfg myeon ile servis ediliyor. Karabuğdaydan yapılmış erişte çorbası ve soya sosu, bal ve Yukhoe adı verilen Seol leong tang et çorbası öne çıkan lezzetlerden biri.



2. Bulgari Il Ristorante Luca Fantin – Tokyo, Japan

Treviso’da doğan ve göçebe bir kariyere sahip olan şef, Milan’daki Cracco, Roma’da Gualtiero Marchesi’s Hostaria dell’Orso, İspanya’da Mugaritz ve Tokyo’da Nihonryori  Ryugin gibi dünyanın en iyi restoranlarında çalışmış. Japon lezzetleri, İtalyan teknikleri ile birleşince ortaya kabak ve beze ile yapılmış enfes tatlar çıkıyor. Çeşitli pişirme yöntemleri, yaratıcı spagetti üzerinde ala corbonara ya da krema sosundan yapılmış Hokkaido deniz kestanesi oldukça farklı lezzetlerle buluşmaya ön ayak oluyor.


3. Tirpse – Tokyo, Japan

Asya’nın lezzeti ve Avrupa’nın tekniği ile lezzet sunan Tirpse ile Fransa ve Japonya lezzetlerini bir arada buluşturuyor. Yaklaşık 10 yemek arasında, deniz kestanesi ve karamelize soğana, arpa yağı ve kahve rengi pirinç cipsleri ile değişik tatlar yaratılıyor.



4. Vea – Hong Kong, China

Wellington Kule Binası’nın en üstteki iki katında bulunan bu şık restoranda ödüllü miksolog Antonio Lai, en yeni kokteylleri, Yıldız şef Vicky Cheng ise Fransız tekniğini ve Asya’nın lokal ürünlerini birleştiriyor. Vea’da Çin ve Fransız lezzetleri 48 saat pişirilen “mui choy” püresi ile doldurulan domuz eti, deniz salatalıkları ve mousseline oldukça tercih ediliyor.



finedininglovers

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.