foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 10.01.2017 - 07:26:48

Mercimekgillerden Beluga, Yayla Bakliyat ile mutfaklarda

Mercimek ailesinin en küçüğü olan Beluga, adını renk ve görünüşü benzediği beluga havyarından almaktadır. 8000 yıl öncesi Mezopotamyada yetişen bu mercimek türü artık Amerikada yetişmekte ve Yayla Bakliyat sayesinden Türkiye'deki yerini almıştır.

Yayla Bakliyat ile türk mutfaklarına giren Beluga Mercimek diğer türleri gibi (sarı-yeşil-kırmızı) tam bir folik asit kaynağıdır. Hamilelikte alımı önemli olan folik asit bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişimini destekliyi ve doğumsal kusurları önlemeye yardımcıdır. Tam bir lif deposu olan Beluga kilo kontrolü açısından destekliyici bir besin maddesidir. Bilindiği üzere lifli besinler kanser, diyabet, kalp hastalıklarını önlemede etkin rol oynamaktadır. Güçlü bir antioksidan olan Beluga, içerdiği düşük yağ oranıylada kolesterolü düşürmektedir.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.