Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 26.11.2016 - 14:03:26

Sirha İstanbul’da Gastronomi Turizmi Derneği Konferansı’nın ikinci oturumuna önemli isimler katıldı

Sirha İstanbul kapsamında gerçekleşen ve moderatörlüğünü Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe’nin yaptığı Gastronomi Turizm Konferans’ının ‘’ Gastronomi Sektöründe Marka Olmak’’ konulu ikinci oturumu gerçekleşti.

Gastronomi Turizmi Derneği’nce gerçekleşen konferansın konuşmacıları arasında Gaziantep BB Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi Koordinatörü Mehmet Ragıp Güzelbey, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, Eski Turizm ve Sağlık Bakanı İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurucu ve Mütevelli Heyeti Üyesi, Kentsel ve Kırsal Gelişme Vakfı Başkanı Bülent Akarcalı ile Hong Kong The Sultan's Table Restaurant Sahibi Ahmet Karabaş bulunuyor.



Sirha Istanbul'da Gastronomi Turizmi Derneği’nce gerçekleşen Gastronomide marka olmak konulu konferansta, Sirha Dünya Başkanı Marie Odile Fondeur, " Lyon'da 30 sene önce kurulan Sirha, başarı ile büyümeye devam ediyor. Gastronomi trendi içerinde Türkiye ve İstanbul'un da büyümesinden mutluluk duyuyorum" diyerek konuşma gerçekleştirdi.

Gastronomi Turizm Konferansı’nın ikinci oturumunda, Gastronomi sektöründe marka olmak konuşuldu.



Sirha İstanbul kapsamında gerçekleşen konferansta İBB Başkan Danışmanı Tülin Ersöz konuşmasına teşekkür ederek başladı. Ersöz, İBB olarak İstanbul'u anlatmak amacıyla duayenler,akademisyenler ve sektör profesyonelleri ile uzman kişilerle beraber ortak hareket ederek hazırladıkları tanıtım videosundan söz etti.
İBB olarak hijyenik ve sağlıklı olmaya önem verdiklerini ifade eden Ersöz, "Dünya ile entegre çalışmaya hayret ediyoruz, Gastronomi bizim için birinci önemde" diyerek konuşmasını sonlandırdı.



Sirha İstanbul kapsamında gerçekleştirilen konferansta Gaziantep BB Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi Koordinatörü Mehmet Ragıp Güzelbey, Gaziantep’in gastronomi kenti serüveninden bahsederek konuşmasına başladı. Yemeği ile meşhur olan Gaziantep’in Türkiye’den sonra dünya çapında ünlenmesini açıklayarak, ''Kendimi hobi olarak gastronomi sektörü içerisinde buldum, Dünya'yı gezdim Dünya'da yaratılan diğer mutfaklara saygı duyuyorum ama Şeflerimize kendi Türk Mutfağımıza füzyon katarak, Türk Mutfağı'nın geliştirilmesini istiyorum''diyerek sözlerini bitirdi.



İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, Gastronomi turizminin  öneminden bahsederek İstanbul için turizmde kaliteye değindi. İstanbulluları gelecek 5 yılda . turizm alanında etkileyecek olan faktörleri vurguladı. Türkiye'ye has olan tüm mutfaklarının tanıtılması gerektiğine inana Apaydın, "Sektörün Türk Mutfağı'nı ön plana çıkarmak için  destek olmaları gerektiğine inanıyorum ‘’ diyerek sözlerini noktaladı.



Sirha Istanbul'da Gastronomi Turizmi Derneği’nce gerçekleşen Gastronomide marka olmak konulu konferansta Yemek Sanatları Merkezi Başkanı Vedat Başaran, "Gastronomi insanlık çağının en eski kültürüdür. Bu kültür dünyanın her yerinde farklı şekillerde ilerlemeye devam etmiştir. İletişimin gelişimi ile bu kültür şuan başka bir noktaya ulaştı" sözleriyle gastronomiye ışık tuttu. "Turizmi anlamadan gastronomiyi anlayamayız" diyen Başaran, gastronominin sadece fine -dining anlayışından ibaret olmadığını gastronomi tarihinden söz ederek bahsetti.



Sirha İstanbul’da gerçekleşen Gastronomi Turizmi Konferans'ında , Eski Turizm ve Sağlık Bakanı İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurucu ve Mütevelli Heyeti Üyesi, Kentsel ve Kırsal Gelişme Vakfı Başkanı Bülent Akarcalı Gastronomi tarihi ve Türk Gastronomi’sindeki gelişmeleri anıları eşliğinde anlatarak izleyenlere güzel bir konferans tecrübesi yaşattı.Akarcalı, "Batı'daki mutfaklar kozmetik mutlfaktır. Türk Mutfağı'nın üzerine başka bir üst mutfak yoktur. Çeşitlilik açısından rafine edildiğinde ve geliştirildiğinde Türk Mutfağı çok güzel yerlere gelecektir" diyerek sözlerini noktaladı.



Hong Kong The Sultan's Table Restaurant Sahibi Ahmet Karabaş, Hong Kong ziyaretinde Türk Restoranı ararken eksikliğini farkettiği, iş görüşmelerinin gerçekleştirilebileceği ve yöresel tatlarımızın tanıtılacağı bir restoran yatırımını Hong Kong'da gerçekleştirdiklerini konferans katılımcılarıyla paylaştı.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.