Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 22.05.2016 - 09:00:54

Kahvedeki yenilikçi tatların elçisi; Federal Coffee Shop

Uzun yıllar kahve konusunda eğitimler alan ve dünya şampiyonu baristalar yetiştiren Sam Çeviköz ve yine kahve sektörünün deneyimli ismi Levent Koçarslan ortaklığıyla doğan Federal Coffee Company, 3. dalga kahve akımına yeni bir boyut getiriyor. İstanbul’un en güzel ve özel kahvelerini yudumlamak istiyorsanız, yolunuzu yeni nesil kahveciliğin deneyimli adresi Federal’e mutlaka düşürün.

Türkiye’ye daha iyi kahveyi tanıtmak ve sevdirmek amacıyla Avustralya’dan İstanbul’a gelen Sam Çeviköz, ortaklarıyla birlikte ilk markası olan MOC’u kuruyor. Sonrasında sağlam bir üretim tesisi altyapısına girişen Çeviköz ve ortağı Levent Koçarslan, bu sayede toptan satışta sektördeki ana tedarikçilerden biri olmayı başarıyor. İş büyüyüp franchising verme aşamasına geldiğinde ise yeni bir markayla devam etme kararı alıyor ve yoluna Levent Koçarslan ile devam ediyor. Böylece Şubat 2016’da Federal Coffee Company markası dünyaya geliyor.

“İyi kahve için iyi barista”
Kahveyle ilişkisinin kahveye olan tutkusu ile başladığını dile getiren Sam Çeviköz, iyi kahveyi yapabilmek için öncelikle barista eğitimi alarak ticari hedeflerle girdiği kahve sektörüne eğitimlere başlayarak girmiş. “Aldığım eğitimler ve SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) bünyesinde dünya çapında kahve kültürünü yakından tanımamla kahveye olan tutkum gelişti” diyen Çeviköz bu konuda şu açıklamalarda bulunuyor: “Avustralya’da kahve kültürü Türkiye’den çok önce gelişti. İyi kahve için iyi barista şarttı, fakat yeterli niteliklerde barista yoktu. Bu nedenle barista eğitimlerine başladım. AASCA (AustralAsian Speciality of Coffee Association) bünyesinde uzun yıllar eğitmenlik ve uluslararası jüri başkanlığı yaptım. Onlarca dünya şampiyonu barista yetiştirdim. Avustralya’da yapacağım her şeyi yaptığıma inandığım noktada, bavulumda onlarca yılın tecrübesiyle 2012 yılında doğduğum yere, İstanbul’a geldim.”

“Damıtılmış soğuk kahveyi tam anlamıyla yapan ilk kişiyim”
Federal Coffee’de soğuk kahve, buzun 24-36 saatlik sürelerde eriyerek toz kahvenin içinden geçmesiyle yani damıtma usulüyle hazırlanıyor. Türkiye’de damıtılmış soğuk kahveyi tam anlamıyla yapan ilk ismin kendisi olduğunu dile getiren Çeviköz, ev yapımı ve doğal malzemelerle hazırladıkları şuruplarla yaptıkları kokteyllerin sadece Federal’e özel spesiyaller olduğunu belirtiyor. Tabii kahvenin yanında vazgeçilmez lezzet; tatlı. Bu konuda çok iyi bir firmayla işbirliği içinde olan mekâna ürünler günlük ve taze geliyor. Çok fazla seçeneğin yer aldığı menüde her damak tadına hitap eden çeşitler bulunuyor.  Sabah kahvaltısında da iddialı olan mekânda atıştırmalıklar, börekler, salatalar ve sandviçler de misafirlerini lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

“Yeni reçetelerimizle yaza hazırız”
Kahvenin ruhunu yaşatan Federal bu yıla cold brew kokteyller ile giriyor. Galata şubesinde alkolsüz olanların servisi yapılıyor. Yazlık açılacak yerlerde ise alkollü reçeteleri bulunuyor. Geçen sene Suada’da başlattıkları kahveli kokteyllerini bu sene geliştirdiklerini dile getiren Çeviköz, “Reçetelerimiz barmenlerimizin çalışmalarıyla hazır artık. Başka hiçbir yerde içemeyecekleri tatlarla yaza giriyoruz” müjdesini veriyor.

Yeni şubeler
2016’da Federal ikinci franchise şubesini bu yıl Ankara’da açıyor. Üçüncü franchise şube Adana’da açılıyor. İzmir’in ise dördüncü hedef franchise şubeleri olduğunu vurgulayan Çeviköz, “Bunun yanı sıra İstanbul’da kendimizin açacağı Nişantaşı ve Arnavutköy şubelerimiz olacak. Bu yaz Suada ve sürpriz bir beach klüpte de birlikte olacağız. 2016 çok yoğun ve heyecanlı başladı, bu şekilde devam edecek” diyerek sözlerine son veriyor.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.