Mithat Erdem’den yepyeni bir steakhouse yatırımı: Meat Co House
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 24.04.2016 - 10:52:08

Mithat Erdem’den yepyeni bir steakhouse yatırımı: Meat Co House

Yaklaşık 2 ay önce Yeniköy’de açılan Meat Co House, Boşnjak ve Nusr-et yatırımları ile tanıdığımız Mithat Erdem tarafından hayata geçirildi. 25 yıllık tekstil deneyiminden sonra çok sevdiği yeme-içme alanında yatırımlarına devam eden Erdem ile sektördeki yeni yatırımları Meat Co House ve Boşnjak üzerine konuştuk.

Yeme-içme sektörüne girmeden önce 25 sene tekstil alanında çalışmış olan Mithat Erdem, bugün gastronomi dünyasında sevilen pek çok mekânın işletmeciliğini yürütüyor. Seyahat etmeye ve yeme-içmeye oldukça meraklı olan Erdem’in yolu ilk olarak Nusr-et ile kesişiyor ve böylece markanın ortağı oluyor. 2013’te Doğuş Grubu ile bir ortaklık gerçekleştiren Nusr-et, şimdilerde yurt dışına da açılımlar yapıyor. Ama Erdem’in bağımsız olarak kurmuş olduğu Boşnjak ve Meat Co House gibi başka markaları da var. Mithat Erdem ile yeme-içme sektöründeki yatırımları ile ilgili keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.



“Doğru lokasyonlarda var olarak üst segmente hitap edeceğiz”
Yugoslav asıllı olan Erdem, bundan yaklaşık 2 ay önce Yeniköy’de Meat Co House’u hayata geçirdi. Bugün İstanbul’da artan steak house konseptine bazı yenilikler ekleyerek kullandıklarını söyleyen Erdem, Meat Co House markasının butik kalacağını, doğru lokasyonlarda var olarak üst segmente hitap edeceğini belirtiyor.

Boşnjak’ın nasıl oluştuğunu ve nasıl bir proje olduğunu sorduğumuz Erdem, bu mekân ile bir Boşnak ailesinin sofrada yediği yemekleri sunduklarını ifade ediyor. Mekânda, köfteden tandıra, börekten çorbalara ve sulu yemeklere kadar pek çok çeşit bulunuyor. Boşnjak’ta isli etle yapılan kuru fasulye, kuru etli bulgur pilavı, Begova çorbası ve Boşnak sosisi gibi özel lezzetler ön plana çıkıyor. Erdem, Boşnjak’ın da Meat Co House gibi emin adımlarla doğru lokasyonlarda şubeleşeceğini söylüyor.



Boşnjak’ın kahvaltısı da çok özel
Farkı mutfakları keşfetmeyi sevenler için ideal bir adres olan Boşnjak’ın kahvaltısını da denemek gerekiyor; çünkü burada gerçekten özel lezzetlerle karşılaşıyorsunuz. Örneğin, biberli ya da kaymaklı peynir, mısır unuyla yapılan, Boşnak kaymağı ile sunulan “kaçamak” gibi ilginç lezzetler var. Her biri ayrı işçilik isteyen ekmeği, köftesi, çorbaları, turşuları ve tatlılarıyla çok özel bir mutfak sunuluyor Boşnjak’ta. Erdem, Meat Co House ve Boşnjak’ın ileride yurt dışı girişimleri olabileceğini de söylüyor.

Erdem, pastane sektörüne de giriş yapıyor
Yeme-içme sektöründe işi bilmeden yapan çok kişinin olduğunu ifade eden Erdem’e, “İstanbul, dünyada bir yeme-içme destinasyonu olabilir mi?” diye sorduk. İstanbul’un kesinlikle bir destinasyon olması gerektiğini düşünen Erdem, henüz bunun gerçekleşemeyeceğini düşünüyor. Dünya markalarının daha çok gelmesi gerektiğini sözlerine ekliyor.

Erdem, son olarak içinde bulunduğu yeni bir projeyi daha açıklıyor. Doğus Grubu ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje Etiler’deki Venüs Pastanesi ile ilgili. Burada yemek menüsü de yaratacaklarını söyleyen Erdem, bir iki ay içerisinde bu konuyla ilgili adım atacaklarını ve bitiminde İstanbul’un en önemli pastanelerinden bir olacaklarını aktarıyor.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.