foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 26.02.2016 - 13:03:54

Ve EDT Expo’da 3 büyük yarışma sahne alacak! Local Chef, 4.Gastrobosphorus Patisserie ve 2.Üniversiteli Şefler Yarışıyor yarışmaları sektöre büyük katkı sağlayacak

23-26 Mart 2016 tarihleri arasında EDT Expo Fuarı’nda Gökmen Sözen tarafından düzenlenecek “Local Chef, 4.Gastrobosphorus Patisserie ve 2.Üniversiteli Şefler Yarışıyor” hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Yarışmalar öncesi takım kaptanları ve jüri başkanları FoodinLife Gastronomi Yayınları Gastropark Etkinlik Mutfağı’nda bir araya geldi.

23-26 Mart 2016 tarihleri arasında CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan 4. Ev Dışı Tüketim(EDT) Fuarı kapsamında, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği  (ETÜDER) ve CNR Holding’in desteklediği, Pınar Profesyonel’in “Üniversiteli Şefler Yarışıyor”a ana sponsor olduğu, mutfak sponsorluğunu Öztiryakiler Endüstriyel Mutfak’ın, sofra ekipmanları sponsorluğunu Se Plus’ın, üniforma sponsorluğunu White Uniform’un üstlendiği, Gökmen Sözen tarafından profesyonel mutfak şeflerinin kurumsal takımlar halinde katılacağı üç ayrı yarışma gerçekleştirilecek. “Local Chef, 4.Gastrobosphorus Patisserie ve 2.Üniversiteli Şefler Yarışıyor” yarışmalarıyla coğrafi işaretli ürünlerin gerek iç pazarda gerekse uluslararası arenada pazar payını büyütmek, bu ürünlere inovatif kimlik kazandırmak, yerel üreticileri desteklemek ve yeme & içme sektöründe işaretli ürün kullanımı üzerine farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Ayrıca farklı kategorilerdeki yarışmalar, geleceğin aşçıları ve mesleğin profesyonellerine, yaratıcılık, mesleki ilerleme anlamında kendilerini kanıtlayacakları ve geliştirecekleri bir platform sunuyor. Bu anlamda düzenlenecek yarışmalarda Türkiye’nin önde gelen otel, restoran, pastane ve üniversiteleri bir araya geliyor. Profesyonellerden oluşan moderatörler yarışmalara destek verirken toplamda 47 jüri üyesi ise kazanan takımları belirleyecek. Yarışmalarda dereceye giren takımlar para ödülü ile mükafatlandırılacaktır.

Takımlar Gastropark’da bir araya geldi
23-26 Mart tarihleri arasındaki  EDT Fuarı’nda düzenlenecek Local Chef, Gastrobosphorus Patisserie ve Üniversiteli Şefler Yarışıyor yarışmaları öncesi takımlar jüri başkanları ile bir araya geldi.  FoodinLife Gastronomi Yayınları Gastropark Etkinlik Mutfağı’nda gerçekleşen toplantılarda yarışmalar ile ilgili detaylar katılımcılara anlatıldı.

Yerel ürünler, değer kazanacak
Ev dışı tüketim sektöründeki profesyonelleri bir araya getiren fuar bünyesindeki yarışmalardan biri olan  Local Chef yarışması coğrafi işaretli ürünleri desteklemek ve Türk ürünlerini dünya pazarlarına açmak için düzenlenen ilk yarışma özelliği taşıyor. Bu anlamda yarışmacılar Türkiye coğrafyasındaki sebze, meyve, et ürünleri, deniz ürünlerini kullanarak başlangıç, ana yemek ve tatlı olarak üç yemek hazırlayacak.  Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği  (ETÜDER) ve CNR Holding’in desteklediği mutfak sponsorunun Öztiryakiler Endüstriyel Mutfak, sofra ekipmanları sponsorunun Se Plus, üniforma sponsorunun White Uniform  olduğu Local Chef Yarışması’ nda  CVK Hotels & Resorts Park Bosphorus Istanbul, Four Seasons Hotel Istanbul At Sultanahmet, Crwone Plaza Istanbul Asia , Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center, İstanbul Marriott Hotel Asia, Radisson Blu Hotel İstanbul Asia, BTA, Sheraton İstanbul Ataköy, Seraser Fine Dining Restaurant , Wyndham Istanbul Old City’den 10 takım 4’erli gruplar halinde yarışacak. Yarışmanın kazananlarını ise jüri başkanlığını Vedat Başaran’ın yaptığı 15 değerli jüri belirleyecek.



Yarışma öncesi FoodinLife Gastronomi Yayınları Gastropark Etkinlik Mutfağı’nda gerçekleşen toplantıda ise FoodinLife Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, yarışma jüri başkanı Vedat Başaran ile birlikte katılımcılara yarışmanın kurallarını ve detaylarını açıkladı.



Local Chef Yarışması, 24 Mart tarihinde CNR Expo’da Hall 4 etkinlik alanında saat 10.00’da başlayacak.

Pastacılığın nabzını tutacak
25 Mart günü düzenlenecek 4. Gastrobosphorus Pastacılık Yarışması’nda katılımcılar Anadolu coğrafyasındaki lokal ürünleri uluslararası pastacılık sektöründe kullanılan malzemelerle harmanlayarak pasta, pralin çikolata, çikolata heykel ve unlu mamuller alanlarında yarışacak.  Böylece coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası pastacılık sektörüne adaptasyonu irdelenirken aynı zaman da yarışmaya katılan şeflerin Türkiye ve dünyadaki trendleri yakalamaları ve yaratıcılıklarını geliştirmek amaçlanıyor. Mutfak sponsorluğunu Öztiryakiler Endüstriyel Mutfak’ın, sofra ekipmanları sponsorunun Se Plus, üniforma sponsorunun White Uniform  olduğu 4. Gastrobosphorus Pastacılık Yarışması’nda  Bağ Pastanesi, Manolya Pastanesi,  Mövenpick Hotel İstanbul, Radisson Blu Hotel İstanbul Asia, La Vie En Rose, Steigenberger Istanbul Maslak, Görgülü Pastaneleri, DoubleTree by Hilton Istanbul Avcılar olmak üzere  8 takım yarışacak.  Yarışmanın kazananını ise jüri bakanlığını Niyazi Çapraz yaptığı 10 değerli jüri belirleyecek.



Yarışmanın detaylarını, kurallarını paylaşmak adına jüri başkanı Niyazi Çapraz, başkan yardımcısı Tarkan Özdemir ve FoodinLife Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen katılımcılarla bir araya geldi.  FoodinLife Gastronomi Yayınları Gastropark Etkinlik Mutfağı’nda gerçekleşen toplantıda yarışmanın yanı sıra dünya trendlerini yakalamak ve Türk pastacılık sektörünü ileriye taşımak adına fikirler tartışıldı.



4. Gastrobosphorus Pastacılık Yarışması 25 Mart tarihinde, CNR Expo’da Hall 4 etkinlik alanında saat 11.30’da gerçekleşecek.

Şef adayları yaratıcılıklarını geliştirecek
EDT Fuarı’nın son günü 26 Mart’ta gerçekleşecek “2. Üniversiteli Şefler Yarışıyor” yarışması, geleceğin şeflerine bu toprakların yerel ürün çeşitliliğini daha iyi anlatabilmek, farkındalık yaratmak ve onların yaratıcılıklarını, yeteneklerini geliştirmek adına büyük önem arz ediyor. Ana sponsorluğunu Pınar Profesyonel’in, mutfak sponsorluğunu Öztiryakiler Endüstriyel Mutfak’ın üstlendiği, sofra ekipmanları sponsorunun Se Plus, üniforma sponsorunun White Uniform  olduğu “2. Üniversiteli Şefler Yarışıyor” ile  Okan Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Arel Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Gazi Üniversitesi olmak üzere toplamda  10 üniversite bir araya geliyor. Lokal ürünlerin kullanılacağı yarışmada, başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç yemek hazırlanacak. Yarışmanın kazananları ise başkanlığını Mehmet Gök’ün yaptığı yerli yabancı 22 değerli jüri tarafından belirleyecek.



FoodinLife Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, jüri başkanı Mehmet Gök ve yarışmanın ana sponsoru Pınar Profesyonel yetkilileri, Türkiye’nin dört bir yanından yarışmaya katılan üniversitelerin takım kaptanları ile FoodinLife Gastronomi Yayınları Gastropark Etkinlik Mutfağı’nda ön toplantı gerçekleştirdiler. Toplantıda yarışmaya dair detaylar konuşuldu. Yarışmanın ana sponsoru Pınar Profesyonel, yarışmada ve yarışma öncesi kullanacakları malzemeleri öğrencilere sağlayacağını açıklarken ayrıca bu malzemeleri kendilerine nasıl ileteceklerini anlattı.



“2. Üniversiteler Yarışıyor” yarışması 26 Mart tarihinde CNR Expo’ da Hall 4 etkinlik alanında saat 11.00 de başlayacak.

Türk gastronomisinin ve gastronomi tutkunlarının merakla beklediği Osmanlı Mutfağı yarışması ise iki yılda bir düzenlenecek ve ilki 2017 yılında gerçekleşecek.

23 – 26 Mart tarihleri arasında hepinizi EDT EXPO 4. Ev dışı Tüketim- Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri Ekipmanları Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı’na bekliyoruz.



Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.