Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Günaydın Et, Doğuş Holding ile Ortaklığa Gidebilir
Eklenme Tarihi : 20.12.2013 - 10:17:46
Akşam Gazetesi'nden Orkun Bulut'un haberine göre; Ali Sabancı'nın patronu olduğu Esas Holding'le flörtü olumsuz sonuçlanan Günaydın Restoranlar zinciri Ferit Şahenk'le ortaklığa çok yakın. Doğuş çatısı altındaki D.ream, Günaydın'la anlaşmak üzere. Hedef, restoran zincirini dünyaya açmak.
Yeme-içme sektöründe satın alma rüzgarını başlatan isim Ferit Şahenk, çok konuşulacak bir transfere daha imza atmaya hazırlanıyor. Nusr’et ile sektöre giren, daha sonra Doors Grubu’nun tümünde büyük hissedar olan, Go Mongo’ları bünyesine katan Doğuş Holding’in yeme-içme sektöründeki iştirakı D.ream, Günaydın ile anlaşmak üzere. 
 
Daha önce Ali Sabancı’yla masaya oturan Günaydın yetkilileri şartlar ve projelerde uzlaşmaya varamamıştı. Dubai Emiri El-Maktum’un da istediği Günaydın’a son teklif Ferit Şahenk’ten geldi.
 
Geçtiğimiz hafta Günaydın’ın ortaklarından Cüneyt Asan’la bir yemekte biraraya gelen Ferit Şahenk, markayı çok istediğini üstüne basarak söyledi. Azumi Group’la ortaklığı sayesinde uluslararası bağlantılar kuran Şahenk’in şirketi D.ream, Günaydın’la dünyaya açılmayı hedefliyor. Yapılan araştırmalarda mevcut fast-food zincirlerinin isimlerinin eski popülerliğini yitirmesinin ardından yeni markalara olan ihtiyaç sürekli vurgulanıyor.
 
Ferit Şahenk’in Nusr’et deki ortağı Nusret Gökçe’yi Cüneyt Asan’ın yetiştirmesi tatlı bir tesadüf. Nusret Gökçe, Günaydın’dan  ayrılıp kendi mekânını açmıştı.
DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Günaydın’ın köfte & döner konseptiyle dünyada ihtiyaç duyulan yeni fast-food markası  boşluğunu doldurmayı  hedefliyor. D.ream-Günaydın ortaklığı gerçekleşirse dünyada ve Türkiye’de 2  yıl içerisinde 10 şube açılacak. Köfte& Döner’in haricinde steak house ve kebapçılar da dünyaya açılacak. Konuyla alakalı açıklama yapmaktan kaçınan Cüneyt Asan, görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi.

Kaynak: Akşam
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Sezai Erdoğan'dan önemli anekdotlar: En iyi olanı yapma isteği ve şevki sizi her zaman başarıya ulaştırır.
Alancha'nın şefi ve kurucusu Kemal Demirasal'dan avant-garde gastronominin incelikleri
Demet Sabancı - Cengiz Çetindoğan çifti restoran işinden çekildi
Murat Artukmaç: Farklı mutfakların harmanlanmasında teknik üzerinde düşünmek, formu değiştirmede altın kuraldır
Gaziantep mutfağı dünya markası olma yolunda
Koza Mutfak'ta Başlangıçlar Uygulaması Eylül Ayı Programı
Mövenpick Hotels & Resorts’dan "Fener Balığının Sırları" menüsü
Mutfağa değer katan bir adres: Mutfak Kitap
Maria’s Cheesecake'ten anne tarifiyle cheesecake
MSA öğrencileri ve mezunlarına özel Demo Günleri 4 Eylül'e kadar devam ediyor
Hasadının taptaze meyvesiyle Vakko Passion geri döndü
Tropicana'ya 2 uluslararası ödül
Simit Sarayı'ndan çocuklara özel sandviç çeşitleri
Bozcaada'da Bağbozumu Festivali 5 Eylül'de başlıyor
Pınar Enstitüsü çiğ süt eğitimlerinin ikinci ayağını Eskişehir'de gerçekleştirecek
Kemal Özcan'dan City Cooks'ta özel etkinlik
Organik gıdanın incelikleri neler biliyor muyuz?
Türkiye Rusya'ya yumurta ihracatına başlıyor
Şehrin Lezzet Hareketi: Demak GurmeRUN
“İyi bir pizza elde etmek için hangi peynir daha idealdir?”
Anavarza Bal gurme serisinden sağlık deposu: Keven-kekik balı
Ahmet Yirmibeşoğlu: İyi yumurta, iyi beslenen tavuktan gelir
Marmara Adası'nda 'organik' zeytin üretilecek
Brezilya'ya bulgur ve makarna satma hazırlığı
Doç. Dr. Saadet Karakulak: Çinekop diye bir balık yok
Fındıkta rekor fiyat
Kültür balıkçılığı üretimi 4 katı arttı
Suriyelilerin tandır ekmeği Güneydoğu'da ilgi görüyor
Petifür trendi Körfez’e yayılıyor
İlklerin markası: Lider Çikolata
Dedeman İstanbul Pastane Şefi Sait Eroğlu: 'Pastacılıkta başarı orijinaline sadık kalıp, eski tekniklere dönerek mümkün'
Güney Kore’nin Paris Baguette zinciri şimdi de Fransa’da
İstinye'de yeni bir lezzet durağı: Melia Patisserie
Yeni Zelandalı bilim adamları pizzaya en çok yakışan peyniri buldu!
Akıllı Etiket sistemine erteleme
İstanbul'un kahveden sorumlu bakanı: Ministry of Coffee İstanbul
Damaklarda iz bırakan Trakya tatlıları
Hatay Mutfağının en güzel yemekleri Eylül ayında Grand Hyatt Istanbul'da
Gelato’nun 114 yıllık temsilcisi Giolitti Türkiye’de
Cakes&Bakes Genel Müdürü Volkan Cılga: “Butik üretimi 5 milyon Euro’luk bir yatırımla endüstriyel ölçeğe taşıdık”
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.