Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Günaydın Et, Doğuş Holding ile Ortaklığa Gidebilir
Eklenme Tarihi : 20.12.2013 - 10:17:46
Akşam Gazetesi'nden Orkun Bulut'un haberine göre; Ali Sabancı'nın patronu olduğu Esas Holding'le flörtü olumsuz sonuçlanan Günaydın Restoranlar zinciri Ferit Şahenk'le ortaklığa çok yakın. Doğuş çatısı altındaki D.ream, Günaydın'la anlaşmak üzere. Hedef, restoran zincirini dünyaya açmak.
Yeme-içme sektöründe satın alma rüzgarını başlatan isim Ferit Şahenk, çok konuşulacak bir transfere daha imza atmaya hazırlanıyor. Nusr’et ile sektöre giren, daha sonra Doors Grubu’nun tümünde büyük hissedar olan, Go Mongo’ları bünyesine katan Doğuş Holding’in yeme-içme sektöründeki iştirakı D.ream, Günaydın ile anlaşmak üzere. 
 
Daha önce Ali Sabancı’yla masaya oturan Günaydın yetkilileri şartlar ve projelerde uzlaşmaya varamamıştı. Dubai Emiri El-Maktum’un da istediği Günaydın’a son teklif Ferit Şahenk’ten geldi.
 
Geçtiğimiz hafta Günaydın’ın ortaklarından Cüneyt Asan’la bir yemekte biraraya gelen Ferit Şahenk, markayı çok istediğini üstüne basarak söyledi. Azumi Group’la ortaklığı sayesinde uluslararası bağlantılar kuran Şahenk’in şirketi D.ream, Günaydın’la dünyaya açılmayı hedefliyor. Yapılan araştırmalarda mevcut fast-food zincirlerinin isimlerinin eski popülerliğini yitirmesinin ardından yeni markalara olan ihtiyaç sürekli vurgulanıyor.
 
Ferit Şahenk’in Nusr’et deki ortağı Nusret Gökçe’yi Cüneyt Asan’ın yetiştirmesi tatlı bir tesadüf. Nusret Gökçe, Günaydın’dan  ayrılıp kendi mekânını açmıştı.
DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Günaydın’ın köfte & döner konseptiyle dünyada ihtiyaç duyulan yeni fast-food markası  boşluğunu doldurmayı  hedefliyor. D.ream-Günaydın ortaklığı gerçekleşirse dünyada ve Türkiye’de 2  yıl içerisinde 10 şube açılacak. Köfte& Döner’in haricinde steak house ve kebapçılar da dünyaya açılacak. Konuyla alakalı açıklama yapmaktan kaçınan Cüneyt Asan, görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi.

Kaynak: Akşam
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Patisserie by FoodinLife'ın yeni sayısında taze ve ferah lezzetler sizi bekliyor!
Maksut Aşkar ve Deniz Ahmet Köse'den inovatif enginar tarifleri
Pastacılık sektörü APM’nin iftar yemeğinde biraraya geldi
Ramada Resort Bodrum Genel Müdürü Tayfun Subay: “Gastronomi gelişim ve değişimden beslenir”
Üretici, çiğ sütte fiyat dengesi için 6 bölgeye süt tozu fabrikası istiyor
The Marmara Bodrum’un huzur dolu dünyasına hoşgeldiniz
Ramazan sofralarına yabancı mutfaklardan soğuk tarifler
Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un Executive Chef’i Olivier Pistre: “Türkiye’de ürün çeşitliliği ve kalitesi çok ilgi çekici”
İstanbul’un tarihi manzarası eşliğinde lezzetli yemekler Veranda Pera’da sizleri bekliyor!
Sağlıklı başlangıçların adresi; Plus Kitchen
Hilton İstanbul Bomonti’den sultanlara layık iftar menüleri
Türkiye’de hızla büyüyen organik ve doğal ürünler pazarı, Exponatura fuarında buluşuyor
Avlu’da 90’ların nostaljisi lezzetle buluşuyor
Ülker Çikolata “Endüstride Mükemmellik”te Türkiye şampiyonu
Boğaz ve tarihin kokusunu aynı anda içinize çekebildiğiniz adres; Amiral Grill House
Sıcak günlerin vazgeçilmezi Backhaus yaz pastaları…
Yarım asırlık tecrübeden geleneksel Ramazan pidesi…
Şahin'in tuzu azaltılmış sucukları Ramazan sofralarında
Le Cordon Bleu Master Chef’i Franck Bruwier İstanbul’da gastronomi meraklılarına eğitim verecek
Constance Le Prince Maurice & Chalet d'Adrien "Lezzet Ve Baharatlar Festivali" düzenliyor
Zumosol meyve suları yeni reklam kampanyası ile Türkiye pazarında yerini aldı
Doygun’un pazar payı yüzde 16.2’den 23.4’e çıkarak İstanbul’da yüzde 45 arttı
Gurmeler Türkiye'de risotto'nun en iyi adreslerini seçti!
Sektör profesyonelleri TUSİD'in “Geleneksel İftar Yemeği”nde bir araya geldi
ASOMDER ve Tohum Otizim Vakfı elele
Sıradışı lezzetler ve etkileyici bir ambiyans: Konsolos
Soho House İstanbul, özel ve lezzetli bir ambians sunuyor
Matbah Restaurant’ta Osmanlı Saray mutfağından özel fetih menüsü
Dedeman Grubu’nun yeni oteli Park Dedeman Levent açıldı
Fındık üreticileri yeni sezondan umutlu
Çaykur, 2014 yılı yaş çay budama bedellerini ödedi
Türkiye’deki şefler teknoloji meraklısı çıktı!
Unilever Food Solutions’dan Ramazan’a özel kârlı set menüler
500 yıllık gelenek “Baklava Alayı” görkemli bir tören ile yeniden halkın huzuruna çıkıyor!
Türk aşçıları, "Sial Canada 2015 Fuarı"nda Türk yemeklerini tanıttı
Aşçılar Derneği, Türkiye’nin Yedi Rengi’nde çocuklarla pasta atölyesi düzenledi
Taşpakon Kocaeli'nde büyük projeler için düğmeye bastı
Türk Kızılayı’ndan Knorr’a altın madalya
Dubai’nin Lübnan klasiği artık Jumeirah Bodrum Palace’ta
En yeni döner trendi Döner Stop’tan cheddar mantarlı
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.