Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Günaydın Et, Doğuş Holding ile Ortaklığa Gidebilir
Eklenme Tarihi : 20.12.2013 - 10:17:46
Akşam Gazetesi'nden Orkun Bulut'un haberine göre; Ali Sabancı'nın patronu olduğu Esas Holding'le flörtü olumsuz sonuçlanan Günaydın Restoranlar zinciri Ferit Şahenk'le ortaklığa çok yakın. Doğuş çatısı altındaki D.ream, Günaydın'la anlaşmak üzere. Hedef, restoran zincirini dünyaya açmak.
Yeme-içme sektöründe satın alma rüzgarını başlatan isim Ferit Şahenk, çok konuşulacak bir transfere daha imza atmaya hazırlanıyor. Nusr’et ile sektöre giren, daha sonra Doors Grubu’nun tümünde büyük hissedar olan, Go Mongo’ları bünyesine katan Doğuş Holding’in yeme-içme sektöründeki iştirakı D.ream, Günaydın ile anlaşmak üzere. 
 
Daha önce Ali Sabancı’yla masaya oturan Günaydın yetkilileri şartlar ve projelerde uzlaşmaya varamamıştı. Dubai Emiri El-Maktum’un da istediği Günaydın’a son teklif Ferit Şahenk’ten geldi.
 
Geçtiğimiz hafta Günaydın’ın ortaklarından Cüneyt Asan’la bir yemekte biraraya gelen Ferit Şahenk, markayı çok istediğini üstüne basarak söyledi. Azumi Group’la ortaklığı sayesinde uluslararası bağlantılar kuran Şahenk’in şirketi D.ream, Günaydın’la dünyaya açılmayı hedefliyor. Yapılan araştırmalarda mevcut fast-food zincirlerinin isimlerinin eski popülerliğini yitirmesinin ardından yeni markalara olan ihtiyaç sürekli vurgulanıyor.
 
Ferit Şahenk’in Nusr’et deki ortağı Nusret Gökçe’yi Cüneyt Asan’ın yetiştirmesi tatlı bir tesadüf. Nusret Gökçe, Günaydın’dan  ayrılıp kendi mekânını açmıştı.
DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Günaydın’ın köfte & döner konseptiyle dünyada ihtiyaç duyulan yeni fast-food markası  boşluğunu doldurmayı  hedefliyor. D.ream-Günaydın ortaklığı gerçekleşirse dünyada ve Türkiye’de 2  yıl içerisinde 10 şube açılacak. Köfte& Döner’in haricinde steak house ve kebapçılar da dünyaya açılacak. Konuyla alakalı açıklama yapmaktan kaçınan Cüneyt Asan, görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi.

Kaynak: Akşam
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Alaçatı'nın tek 3. Dalga kahve keyfini yaşamak için “Kuş Cafesi ”ne bekleniyorsunuz
Kozalive'da Sicilya Zeytinyağları Tadım Atölyesi!
Gastromasa, dünyaca ünlü şefleri ve yatırımcıları bir araya getiriyor
Nar Gourmet, Anadolu’nun eşsiz zeytinyağları için yine yollarda
Ocean Spray ve U.S. Pecans WorldFood İstanbul 2015 Gıda Fuarı için İstanbul'da!
Mehmet Yaşin yazdı: Sardalyeye aşk mektubumdur
Gastronomika ile tanışmanın en kolay yolu: Açık Mutfak
Çatal, kaşık ve bıçaklarınız çöpe gitmesin!
Türk fındığının coğrafi haritası çıkarılacak
Ucuz kestane şekerinin içeriği ortaya çıkacak
Dünyanın fincana doğrudan servis yapan ilk Türk kahvesi makinesi Arzum OKKA ABD pazarına giriyor
Yaz aylarının en serinletici tatlısı dondurma…
Yılandan korkmayın lezzetli olduğu zaman
Salat, sektörde gücünü arttırmayı hedefliyor
Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan: Tehlike tüm pirinç çeşitlerinde
Sonbaharda kaçırılmaması gereken gastronomi etkinlikleri
Burger King ve McDonald's bir günlüğüne güçlerini birleştiriyor
BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur: “Tüm birimlerimizi Türkiye’nin lezzet noktası haline getireceğiz”
Müge Akgün yazdı: Şişman Ördek'in yaratıcısı ünlü şef fikir hırsızı mı?
Chefschool’da Meksika mutfağının cazibesini yakalamaya davetlisiniz!
Ekonominin nabzını tutan şehre Divan konforu: Divan Adana
Köşebaşı 20. yılında misafirlerini, dünyaca ünlü Şef Dante Boccuzzi’nin özel menüsüyle ağırladı
BTA yeni konsept mağazası “Needstop”u Letonya’da açtı
İnoksan Çağrı Merkezi hizmete girdi
Başkente tazelik geldi!
Namlı Gurme’nin Sahibi Engin Mepa: "Kaybolan şarküteri kültürümüz yeniden canlanmalı"
Meksika mutfağına önem veren dünyanın en ilginç şefiyle tanışın: Rick Bayless!
g2m Pazarlama Müdürü Esin Umut: “Kahvaltılık ürün grubunda; bin 500’ün üzerinde ürün ile profesyonel hizmet sunuyoruz”
Mehmet Yaşin yazdı: Karadeniz’de lezzetli yolculuk
Unilever Food Solutions Türkiye Pazarlama Direktörü Aslı Erdoğan: “Mutfakların vazgeçilmez çözüm ortağıyız”
Eriş Un’dan yaz sıcaklarına uygun hafif ve doyurucu çorba tarifleri
12 liradan sezonu açtı Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı
Baharatlarla dansı öğrenmek için...
Murat Bozok yazdı: Eleştirinin dayanılmaz hafifliği...
Little Caesars, Kayserili yatırımcıları bekliyor
Vegeta Tavuk Çeşnisi ile parmak ısırtan lezzetler
Müge Akgün yazdı: Fransız pastane kültürünü tanıyalım
17. Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali başlıyor
Geçen yıl ihracat rekorları kıran makarna, bu yıl devalüasyona takıldı
Mehmet Yaşin'den İstanbul lezzetleri
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.