Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Günaydın Et, Doğuş Holding ile Ortaklığa Gidebilir
Eklenme Tarihi : 20.12.2013 - 10:17:46
Akşam Gazetesi'nden Orkun Bulut'un haberine göre; Ali Sabancı'nın patronu olduğu Esas Holding'le flörtü olumsuz sonuçlanan Günaydın Restoranlar zinciri Ferit Şahenk'le ortaklığa çok yakın. Doğuş çatısı altındaki D.ream, Günaydın'la anlaşmak üzere. Hedef, restoran zincirini dünyaya açmak.
Yeme-içme sektöründe satın alma rüzgarını başlatan isim Ferit Şahenk, çok konuşulacak bir transfere daha imza atmaya hazırlanıyor. Nusr’et ile sektöre giren, daha sonra Doors Grubu’nun tümünde büyük hissedar olan, Go Mongo’ları bünyesine katan Doğuş Holding’in yeme-içme sektöründeki iştirakı D.ream, Günaydın ile anlaşmak üzere. 
 
Daha önce Ali Sabancı’yla masaya oturan Günaydın yetkilileri şartlar ve projelerde uzlaşmaya varamamıştı. Dubai Emiri El-Maktum’un da istediği Günaydın’a son teklif Ferit Şahenk’ten geldi.
 
Geçtiğimiz hafta Günaydın’ın ortaklarından Cüneyt Asan’la bir yemekte biraraya gelen Ferit Şahenk, markayı çok istediğini üstüne basarak söyledi. Azumi Group’la ortaklığı sayesinde uluslararası bağlantılar kuran Şahenk’in şirketi D.ream, Günaydın’la dünyaya açılmayı hedefliyor. Yapılan araştırmalarda mevcut fast-food zincirlerinin isimlerinin eski popülerliğini yitirmesinin ardından yeni markalara olan ihtiyaç sürekli vurgulanıyor.
 
Ferit Şahenk’in Nusr’et deki ortağı Nusret Gökçe’yi Cüneyt Asan’ın yetiştirmesi tatlı bir tesadüf. Nusret Gökçe, Günaydın’dan  ayrılıp kendi mekânını açmıştı.
DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Günaydın’ın köfte & döner konseptiyle dünyada ihtiyaç duyulan yeni fast-food markası  boşluğunu doldurmayı  hedefliyor. D.ream-Günaydın ortaklığı gerçekleşirse dünyada ve Türkiye’de 2  yıl içerisinde 10 şube açılacak. Köfte& Döner’in haricinde steak house ve kebapçılar da dünyaya açılacak. Konuyla alakalı açıklama yapmaktan kaçınan Cüneyt Asan, görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi.

Kaynak: Akşam
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Yıldız şefler ve gastronomi yazarları gezinin ikinci gününde Türk lezzetlerini keşfetmeye devam ediyor
Mutfak Atölyesi’nin şefi Aslı Ayan, el yapımı artizan çikolataının sırlarını paylaştı
Simit Sarayı'nda kış başkadır
İstanbul’un keşfedilmeyi bekleyen 10 yeni mekanı!
Geleceğin akıllı otelleri işte böyle olacak!
İstanbul'un panoromik manzaralı akşamüstü çay saati The Grand Tarabya'da
İş yemeklerinin yeni adresi; Safran Restaurant
Nişantaşı’nın gözde mekanı Nopa Restaurant yeni sezona da iddialı girdi
Sofra/Compass Group Türkiye 2017’de 1.4 milyar TL ciro hedefliyor
Dünya mutfağının yıldız şefleri ve dünyanın en önemli gastronomi yazarları İstanbul'u keşfediyor
Dünya mutfağının yıldız isimleri ve dünyanın en önemli gastronomi yazarları Türkiye’ye geldi
Sanayi’den çıktı, dünyaya yayılıyor
Uzakdoğu mutfağı hayranları için 10 öneri
Starbucks mobil uygulaması Türkiye’de
Eataly 3. yaşını, Bahar Korçan’ın 3 özel makarna tasarımıyla kutladı!
En iyi köfte lezzetlerinin yeni adresi; Ateş Köfte
Dana schnitzel Cafe Wien’de bir başka
“Hamdım, piştim, yandım”
Milli tatlımız baklavanın İstanbul’daki en iyi 10 adresi
İstanbul’un en iyi 10 diyet dostu restoranı
Çikolata aşıkları için İstanbul’un en iyi 10 adresi
Çin’in altından pahalı çayı
St. Regis Brasserie’e kış geldi
İki sıra dışı sabah
Ninja Kaplumbağalar buraya: İstanbul’un en iyi 10 pizzacısı
Karaköy'ün lezzet durağı: Nabu Fırın
Venezuela Türkiye’den işlenmiş gıda ürünleri istiyor
Konuralpli aşçılar Osmanlı Mutfağı açtı
Davetleriniz için Eatalian şef artık sizin evinizde!
Mado’ya iki Arap ortak geldi
Çerkezlerin meşhur mantısı Psihaluj
Eiffel’in gölgesinde tarım!
Vanlı aşçıdan büyük başarı!
Mardin Mutfağı Projesi en iyi projeler arasında seçildi
Nar Gourmet'in Türk kahveleri sergisi Gastromasa'da !
Antalya Fuarları kazandırır!
Gastronometro'da tat eşleşmeleri, yeni lezzet deneyimleri
MSA’nın sömestr programları ile öğrenciler gastronominin yaratıcı dünyasına adım atıyor
Dünyanın en yakışıklı şefiyle tanışın
109 yıllık gelenek: Hacı Niyazi Efendi
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup
ANFAS

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.