Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Günaydın Et, Doğuş Holding ile Ortaklığa Gidebilir
Eklenme Tarihi : 20.12.2013 - 10:17:46
Akşam Gazetesi'nden Orkun Bulut'un haberine göre; Ali Sabancı'nın patronu olduğu Esas Holding'le flörtü olumsuz sonuçlanan Günaydın Restoranlar zinciri Ferit Şahenk'le ortaklığa çok yakın. Doğuş çatısı altındaki D.ream, Günaydın'la anlaşmak üzere. Hedef, restoran zincirini dünyaya açmak.
Yeme-içme sektöründe satın alma rüzgarını başlatan isim Ferit Şahenk, çok konuşulacak bir transfere daha imza atmaya hazırlanıyor. Nusr’et ile sektöre giren, daha sonra Doors Grubu’nun tümünde büyük hissedar olan, Go Mongo’ları bünyesine katan Doğuş Holding’in yeme-içme sektöründeki iştirakı D.ream, Günaydın ile anlaşmak üzere. 
 
Daha önce Ali Sabancı’yla masaya oturan Günaydın yetkilileri şartlar ve projelerde uzlaşmaya varamamıştı. Dubai Emiri El-Maktum’un da istediği Günaydın’a son teklif Ferit Şahenk’ten geldi.
 
Geçtiğimiz hafta Günaydın’ın ortaklarından Cüneyt Asan’la bir yemekte biraraya gelen Ferit Şahenk, markayı çok istediğini üstüne basarak söyledi. Azumi Group’la ortaklığı sayesinde uluslararası bağlantılar kuran Şahenk’in şirketi D.ream, Günaydın’la dünyaya açılmayı hedefliyor. Yapılan araştırmalarda mevcut fast-food zincirlerinin isimlerinin eski popülerliğini yitirmesinin ardından yeni markalara olan ihtiyaç sürekli vurgulanıyor.
 
Ferit Şahenk’in Nusr’et deki ortağı Nusret Gökçe’yi Cüneyt Asan’ın yetiştirmesi tatlı bir tesadüf. Nusret Gökçe, Günaydın’dan  ayrılıp kendi mekânını açmıştı.
DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Günaydın’ın köfte & döner konseptiyle dünyada ihtiyaç duyulan yeni fast-food markası  boşluğunu doldurmayı  hedefliyor. D.ream-Günaydın ortaklığı gerçekleşirse dünyada ve Türkiye’de 2  yıl içerisinde 10 şube açılacak. Köfte& Döner’in haricinde steak house ve kebapçılar da dünyaya açılacak. Konuyla alakalı açıklama yapmaktan kaçınan Cüneyt Asan, görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi.

Kaynak: Akşam
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Chef’s Table Mutfak Akademisi’nde Eylül ayı workshopları
Farklı konseptli restoranları Maxx Royal Hotel Belek’te buluşuyor
Ehlikeyf ve "ah, o otel odaları!"
FoodinLife, Brezilya'nın birbirinden başarılı şeflerini mercek altına aldı
'Organik logosu olmayan ürünleri satın almayın'
İşte! FoodinLife en lezzetli İtalyan yemeklerini sizler için seçti
Claude Troisgros, Diners Club® Yaşam Boyu Başarı ödülü aldı
Safran’da lezzet yolculuğu
Öğrencilere lavanta kokulu burs geliyor
Palomar Bar& Restaurant'tan yaz günlerine özel kokteyller
Kestane balına yoğun ilgi
Yeni menü lezzet anlayışınızı değiştirecek
Türk gastronomisi ve Türk şarap sektörünün büyük kaybı
Dünya şeflerinin dört gözle beklediği "Yarının Mutfağı" temalı MAD Sempozyumu Kopenhag'da başlıyor
Müge Akgün: "Yine mi lüfere hasret kalacağız?"
Mirazur, 10. yaşını yıldız şeflerle kutluyor
İthal karkas eti alımı ihalesi yapıldı
TAŞFED "1.Mengen Ulusal Aşçılık Yarışması” düzenliyor
Fiskobirlik fındık fiyatını 14 liraya yükseltti
TAŞPAKON Türk mutfağını Mengen’e taşıyor
Ebru Erke: "Şehri saran sokak yemekleri dalgasından son gelişmeler"
Sosyal sorumlulukla ücretsiz tatil fırsatı
Lezzet mekanlarına Halkalı’ da bir yenisi daha katıldı; Anadolu Ziyafet Restaurant
Avustralya Türkiye'den Antep fıstığı talep ediyor
Boğaz’da caz zamanı
Zuma Palmarina Bodrum'un sonsuzluk havuzunda yeni suşi lezzetlerinin tadını çıkarın
Anadolu Yakası'na sağlık geliyor!
İşte! Afrika'nın en ünlü şeflerini FoodinLife sizler için seçti
Raffles Patisserie, ekmek ve kruvasan çeşitleriyle günün her saatine lezzet katıyor
Sokak lezzetlerine “Tabla” yorumu
Ruslar'a şeftali ihracatı başladı
Şehrin buluşma noktası: Mey Türk
Beluga Fish Gourmet’de davet sezonu açıldı!
World Gourmet Festival 19-25 Eylül'de Bangkok'ta
Selendi'nin yeşil altını: 'Kornişon'
Pıoppo Gelato'dan dondurmaya havyar yorumu
Goya’dan İstanbul boğazına yakışır hafif ve lezzetli yemekler..
Kivide hedef 100 bin ton üretim
Meal Box’tan akşam yemeğine enfes sufle hediye
Büyülü pastalar ve tatlılar festivali Journée Pâtisserie başlıyor!
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.