Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Günaydın Et, Doğuş Holding ile Ortaklığa Gidebilir
Eklenme Tarihi : 20.12.2013 - 10:17:46
Akşam Gazetesi'nden Orkun Bulut'un haberine göre; Ali Sabancı'nın patronu olduğu Esas Holding'le flörtü olumsuz sonuçlanan Günaydın Restoranlar zinciri Ferit Şahenk'le ortaklığa çok yakın. Doğuş çatısı altındaki D.ream, Günaydın'la anlaşmak üzere. Hedef, restoran zincirini dünyaya açmak.
Yeme-içme sektöründe satın alma rüzgarını başlatan isim Ferit Şahenk, çok konuşulacak bir transfere daha imza atmaya hazırlanıyor. Nusr’et ile sektöre giren, daha sonra Doors Grubu’nun tümünde büyük hissedar olan, Go Mongo’ları bünyesine katan Doğuş Holding’in yeme-içme sektöründeki iştirakı D.ream, Günaydın ile anlaşmak üzere. 
 
Daha önce Ali Sabancı’yla masaya oturan Günaydın yetkilileri şartlar ve projelerde uzlaşmaya varamamıştı. Dubai Emiri El-Maktum’un da istediği Günaydın’a son teklif Ferit Şahenk’ten geldi.
 
Geçtiğimiz hafta Günaydın’ın ortaklarından Cüneyt Asan’la bir yemekte biraraya gelen Ferit Şahenk, markayı çok istediğini üstüne basarak söyledi. Azumi Group’la ortaklığı sayesinde uluslararası bağlantılar kuran Şahenk’in şirketi D.ream, Günaydın’la dünyaya açılmayı hedefliyor. Yapılan araştırmalarda mevcut fast-food zincirlerinin isimlerinin eski popülerliğini yitirmesinin ardından yeni markalara olan ihtiyaç sürekli vurgulanıyor.
 
Ferit Şahenk’in Nusr’et deki ortağı Nusret Gökçe’yi Cüneyt Asan’ın yetiştirmesi tatlı bir tesadüf. Nusret Gökçe, Günaydın’dan  ayrılıp kendi mekânını açmıştı.
DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Günaydın’ın köfte & döner konseptiyle dünyada ihtiyaç duyulan yeni fast-food markası  boşluğunu doldurmayı  hedefliyor. D.ream-Günaydın ortaklığı gerçekleşirse dünyada ve Türkiye’de 2  yıl içerisinde 10 şube açılacak. Köfte& Döner’in haricinde steak house ve kebapçılar da dünyaya açılacak. Konuyla alakalı açıklama yapmaktan kaçınan Cüneyt Asan, görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi.

Kaynak: Akşam
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
EDT EXPO yarışmaları teşekkür yemeğinde jüri, moderatör ve yarışmacılar biraraya geldi
Kuveyt kahvaltılarına Türk tahini
Göçmen Börekçisi bu Ramazan iftar davetlerine elinizi boş göndermiyor
Bozburun Yarımadası'nda saklı bir cennet: Dionysos Hotel
Domino’s Pizza’dan açlık bastıran teknoloji
İftar muhabbetleri Café Valente Türk kahvesi ile koyulaşsın
Michelin yıldızlı Christoffer Hruskova Londra'da bakery açıyor
Müdavimlerinin vazgeçilmez mekanı Zanzibar şimdi Zorlu Center’da
Chef's Table birbirinden ünlü şefleri ağırlıyor
Dubb Indian Bosphorus özgün tatları Hilton İstanbul Bosphorus’da açıldı
Moğol Barbeküsü atölye çalışması Go Meso’da!
Starbucks Reserve™ ile benzersiz bir kahve deneyimi
Pazar kahvaltılarının en keyifli adresi; Vogue
Modern bir Osmanlı rüyası Hagia Sophia Mansions
Boğaz’da caz keyfi Lacivert’te
Bilkent Station’da kahve şöleni başlıyor
Litvanya yemeklerinde Türkiye salçalarını kullanacak
Komşufırın’dan Ramazan’a özel iki lezzet: tam buğday unlu Ramazan pidesi ve tane tahıllı Ramazan pidesi
Buram buram kakao kokan ülke: Fildişi Sahili
Gloria Jean's Coffees’de içtiğiniz kahve ile “Koruncuk”a destek olun
Sheraton İstanbul Ataköy'den Ramazan’a özel lezzetler
Electrolux Professional T.A.G.G. koleksiyon lansmanının profesyonel mutfak sponsoru oldu
Artisan ekmekçiler aynı görüşte birleşti: "Artisan ekmek çarşı ekmeğinden daha ucuz"
Öztiryakiler yurdun dört köşesinde yapılan gastronomi etkinliklerinde şeflerin yanında olmayı sürdürüyor
Yaz rüzgarı Palmarina Mezzaluna’da esiyor
Michelin'den Şangay'a rehber
Asitane Restaurant Ramazan ayının geleneklerini yaşatmaya devam ediyor
Yemeğimizi ona katık etmeden olmuyor!
Yarım asırlık ciğerci çırak bulamıyor
İstanbul'un yeme-içme sahnesinden izlenimler
Özsüt’ün yepyeni yaz menüsü ile tanışın
Karaman’ın Kuşları Sergisi’nin geliri öğrencilere gidecek
Zuma 2016 yazında Palmarina Bodrum'da
Geleneksel iftar sofraları The Marmara Otelleri’nde
Yalıkavak'ın yeni gözdesine "Müptela" olacaksınız
Şef Shaun Hergatt'ın Michelin yıldızlı restoranı kapanıyor
Dört saatte pişirilen Balkan yemeği; fliya
Le Pain Quotidien’den hafif tatlar; keten tohumlu puding
Baydöner, Antalya Manavgat'ta ilk şubesini açtı
Mutfağımızla yerelden evrensele
 
Golf Dondurma
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.