Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan Inosmart
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Günaydın Et, Doğuş Holding ile Ortaklığa Gidebilir
Eklenme Tarihi : 20.12.2013 - 10:17:46
Akşam Gazetesi'nden Orkun Bulut'un haberine göre; Ali Sabancı'nın patronu olduğu Esas Holding'le flörtü olumsuz sonuçlanan Günaydın Restoranlar zinciri Ferit Şahenk'le ortaklığa çok yakın. Doğuş çatısı altındaki D.ream, Günaydın'la anlaşmak üzere. Hedef, restoran zincirini dünyaya açmak.
Yeme-içme sektöründe satın alma rüzgarını başlatan isim Ferit Şahenk, çok konuşulacak bir transfere daha imza atmaya hazırlanıyor. Nusr’et ile sektöre giren, daha sonra Doors Grubu’nun tümünde büyük hissedar olan, Go Mongo’ları bünyesine katan Doğuş Holding’in yeme-içme sektöründeki iştirakı D.ream, Günaydın ile anlaşmak üzere. 
 
Daha önce Ali Sabancı’yla masaya oturan Günaydın yetkilileri şartlar ve projelerde uzlaşmaya varamamıştı. Dubai Emiri El-Maktum’un da istediği Günaydın’a son teklif Ferit Şahenk’ten geldi.
 
Geçtiğimiz hafta Günaydın’ın ortaklarından Cüneyt Asan’la bir yemekte biraraya gelen Ferit Şahenk, markayı çok istediğini üstüne basarak söyledi. Azumi Group’la ortaklığı sayesinde uluslararası bağlantılar kuran Şahenk’in şirketi D.ream, Günaydın’la dünyaya açılmayı hedefliyor. Yapılan araştırmalarda mevcut fast-food zincirlerinin isimlerinin eski popülerliğini yitirmesinin ardından yeni markalara olan ihtiyaç sürekli vurgulanıyor.
 
Ferit Şahenk’in Nusr’et deki ortağı Nusret Gökçe’yi Cüneyt Asan’ın yetiştirmesi tatlı bir tesadüf. Nusret Gökçe, Günaydın’dan  ayrılıp kendi mekânını açmıştı.
DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Günaydın’ın köfte & döner konseptiyle dünyada ihtiyaç duyulan yeni fast-food markası  boşluğunu doldurmayı  hedefliyor. D.ream-Günaydın ortaklığı gerçekleşirse dünyada ve Türkiye’de 2  yıl içerisinde 10 şube açılacak. Köfte& Döner’in haricinde steak house ve kebapçılar da dünyaya açılacak. Konuyla alakalı açıklama yapmaktan kaçınan Cüneyt Asan, görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi.

Kaynak: Akşam
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Özsüt'ten bayrama tatlı dokunuşlar
İşte Trump Cadde'nin en havalı yeme-içme mekanları
İtalyan Executive Şef Matteo Bertuletti’den Zone Caffe’de sporcu menüsü
Koza Gıda'nın en yeni ürünü: Çıtır Tart Tabanı Macau
Tetra Pak sıvı gıda üretiminde lider markalardan Miteco'yu satın aldı
Hilton istanbul Bomonti Cloud 34 misafirlerini yeni lezzetleriyle karşılıyor
Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği'nden Kadir Gecesi Kutlama Mesajı
Pegasus Cafe Arda Türkmen ile lezzet yolculuğuna devam ediyor
Bir lezzet kalsiği: Sultanahmet Köftecisi
Yemeklere farklı bir lezzet katmak için Maille Siyah Hardal
Türkiye'de ilk defa yetiştirme yöntemi ile yenilebilir kurbağa ihracatına başlandı
Özgür Şef'ten yeni konsept: Baldır
Bitkisel 'et' üretidi
PGS Hotels World Palace Mutfak Direktörü Recep Yüksel: İyi bir ustanın yanında yetişmek önemli
İngiltere’de “cornish pasty” satışları yılda 300 milyon Sterlin’e ulaştı
Albatros Gastronomi ve Mutfak Yöneticisi Lara Yeteroğlu “ 2002’den bu yana Merrychef ve Blendtec’in olarak Türkiye’deyiz”
El yapımı bayram çikolataları Pera Palace Hotel Jumeirah'da
Elde açılmış börek lezzeti Nefista’da!
Hilton İstanbul Bomonti’nin ödüllü şefinden bayrama özel tarifler
Osmanlı döneminin yemek odasını ‘’Karagöz Mutfakta’’ anlatıyor
EFSA, Beslenme Referans Değerlerini belirledi
İnoksan Ailesi İftar’da buluştu
Unilever ve OSMED İstanbul'daki iftar yemeğinde bir araya geldi
Bayram'da şık ve ayrıcalıklı sofralar
Coupe du Monde de la Patisserie BATTLE ilk defa Türkiye'de!
Dizem Zeytinyağları Gastropark'ta tanıtıldı
Milas Zeytinyağı tescilleniyor
Divan Grubu yurt dışındaki ilk pastanesini Katar'da açıyor
Intermarché'den perakendecilik dersi
Neden Campet kullanılmalı?
Divan çikolataları ve lokumlarıyla bayramlar şeker gibi
Bayram tatlınız Le Pain Quotidien’den
Tarihi saray lezzetleri Faruk Güllüoğlu'nda
Bahçıvan'dan lezzetli tariflerin sırrı: Süzme Peynir
Piliç üretiminde kalite ve lezzetle yükselen marka
Bosch Su Sebili ile bunaltan sıcaklarda soğuk suyunuz hazır
Cipriani Bodrum'da yaza özel yeni lezzetler
Peynirin en tatlı hali: Künefe
Mehmet Yaşin Türkiye'nin mantılarını yazdı
Fatih Karadeniz Pidecisi'nden asırlık lezzet: Demirhindi Şerbeti
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.