Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Kayıtları Başladı
Eklenme Tarihi : 06.11.2013 - 10:32:22
12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacak. Festivale kayıtlar www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden yapılabilir.
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 11 yıldır yapılıyor.  99 ülkenin üye olduğu ve Türkiye'den de sadece Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun dahil olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi bekleniyor. 25 farklı ülkeden en az 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçının katılımı bekleniyor.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.
 
Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.
 
Festivalde 50'nin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Gary FILBEY yapacak. Filbey, İngiltere’deki Bournemouth College’da 1999 yılından bu yana da öğretim üyeliği yapıyor. Uluslararası aşçılık yarışmalarında gastronomi uzmanı, danışman ve jüri üyesi olarak yer alan Filbey, Mart 2008 itibariyle Cakes&Bakes’te de danışmanlık görevini üstlendi.

Ayrıca her sene olduğu gibi Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri’ne WACS Başkanı Gissur GUDMUNDSSON, WACS Genel Müdürü Ragner FRIDRIKSSON, WACS Eğitim Koordinatörü Domenicco MAGGI ve  WACS Güney Avrupa Direktötü Srecko KOKLİC de katılacak.

Türk Şeflerine verilen özel eğitimlerle uluslararası düzeyde jüri üyesi olabilmeleri sağlanan organizasyonda geçtiğimiz yıllarda 52 Türk Şef uluslararası yarışmalarda Jüri Üyesi olma hakkı kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye  Aşçılar ve Şefler Federasyonu , Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.
 
Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.

Kayıt için: www.istanbulgastronomyfestival.com
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Türk-Japon Diplomasisinin 90. yıldönümü etkinliğine Kobe bifteği damga vurdu
Farklı peynirler nasıl dilimlenir?
24Kitchen'dan çikolata tutkunlarına yepyeni bir program
Dünyanın en eski mahzeninde bulunan şaraplarda nane, tarçın ve ardıç kalıntısı
Düşük karbonhidratlı unlu mamuller trendi yaygınlaşıyor
Ankara'nın fazla bilinmeyen lezzet durakları
Kilis'te yeni ürün: Karpuz çekirdeği
Bakanlıktan su ürünleri atağı
Electrolux Design Lab ile Paris'e gitme fırsatı
İsraillilerden Türk kahvesine boykot
TAFED'den Londra Hotelympia 2014 hakkında açıklama
Pennsylvania'da bir hastane 'tarladan hastaneye' organik gıda sunmaya başlayacak
Vintage menü meraklılarına özel site: Cool Culinaria
Vodafone Türkiye'den Danone Hayat İçecek için özel proje
Jamie, Amerikan Gıda Güvenliği Standartları'na savaş açtı!
Antalya'nın meşhur mor üzümü üretimden kalktı
Osmani'de 'Hafif Türk Yemekleri' menüsü devam ediyor
Küba kahve geleneğinden ilham alan yeni Nespresso Limited Edition Cubania
İzmirli balıkçılar sezona keyifsiz başladı
Kahve tutkunlarının mutlaka görmesi gereken 11 şehir!
Danone Türkiye’den Güney Afrika’ya önemli atama
Banvit'e Amerika'dan ödül
İnoksan, bulaşık yıkarken de çevreyi düşünüyor
Kuru kayısının fiyatı 3 katına çıktı!
BTA'nın sevilen markalarından kahvaltı sofralarınıza leziz alternatifler
Gloria Verde Resort'e Yeşil Yıldız
D.ream İstanbul Port'ta büfe açıyor!
Barilla'nın gurme turlarıyla İtalyan mutfağının sırlarını keşfedin
Çaykur dünya markası olmayı hedefliyor
Bakliyatçıların hedefi Afrika, Uzakdoğu ve ABD pazarı
Gurme menüler için ünlü şeflerle anlaşan havayolu sayısı artıyor
Simit Sarayı'ndan sevdiklerinize küçük sürprizler
Mengen Aşçılar Yarışması'na başvurular başladı!
Aleta Sofra Tekstilleri ile şıklığı masanıza taşıyın
Chocolate Academy workshopları için ekim ayı kayıtları devam ediyor
Çikolata fiyatlarına artış geliyor
Burger King kahve zinciri satın alıyor
Rusya süt ve süt ürünlerini Pınar'dan alacak
Ferit Şahenk restoran işindeki cirosunu açıkladı
Pan Börek'in sahipleri iflas erteleme istedi
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.