Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Kayıtları Başladı
Eklenme Tarihi : 06.11.2013 - 10:32:22
12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacak. Festivale kayıtlar www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden yapılabilir.
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 11 yıldır yapılıyor.  99 ülkenin üye olduğu ve Türkiye'den de sadece Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun dahil olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi bekleniyor. 25 farklı ülkeden en az 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçının katılımı bekleniyor.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.
 
Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.
 
Festivalde 50'nin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Gary FILBEY yapacak. Filbey, İngiltere’deki Bournemouth College’da 1999 yılından bu yana da öğretim üyeliği yapıyor. Uluslararası aşçılık yarışmalarında gastronomi uzmanı, danışman ve jüri üyesi olarak yer alan Filbey, Mart 2008 itibariyle Cakes&Bakes’te de danışmanlık görevini üstlendi.

Ayrıca her sene olduğu gibi Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri’ne WACS Başkanı Gissur GUDMUNDSSON, WACS Genel Müdürü Ragner FRIDRIKSSON, WACS Eğitim Koordinatörü Domenicco MAGGI ve  WACS Güney Avrupa Direktötü Srecko KOKLİC de katılacak.

Türk Şeflerine verilen özel eğitimlerle uluslararası düzeyde jüri üyesi olabilmeleri sağlanan organizasyonda geçtiğimiz yıllarda 52 Türk Şef uluslararası yarışmalarda Jüri Üyesi olma hakkı kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye  Aşçılar ve Şefler Federasyonu , Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.
 
Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.

Kayıt için: www.istanbulgastronomyfestival.com
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Fimak Makina CEO’su Zorman Bayramoğlu: “Fimak müşterilerine hizmetlerini çözüm ortağı olarak sunuyor”
Kızıltoprak’ta şeker gibi pastaların adresi Yirmidört
Alsancak Şenliği'nde Balık-Ekmek
Yarının kadın aşçılarına global destek!
Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali ziyaretçileri bekliyor
S. Pellegrino Young Chef 2016 finalistleri açıklandı
Shangri-La Bosphorus'ta Tayland yemekleri
Unilever Food Solutions geleceğin şefleri ile mutfağa girdi
Kuzguncuk’un renkli şekerlemeler diyarı: Big Dessert
Dedeman Grubu büyümeye devam ediyor: Park Dedeman Trabzon açıldı
EDT EXPO yarışmaları teşekkür yemeğinde jüri, moderatör ve yarışmacılar biraraya geldi
Kuveyt kahvaltılarına Türk tahini
Göçmen Börekçisi bu Ramazan iftar davetlerine elinizi boş göndermiyor
Bozburun Yarımadası'nda saklı bir cennet: Dionysos Hotel
Domino’s Pizza’dan açlık bastıran teknoloji
İftar muhabbetleri Café Valente Türk kahvesi ile koyulaşsın
Michelin yıldızlı Christoffer Hruskova Londra'da bakery açıyor
Müdavimlerinin vazgeçilmez mekanı Zanzibar şimdi Zorlu Center’da
Chef's Table birbirinden ünlü şefleri ağırlıyor
Dubb Indian Bosphorus özgün tatları Hilton İstanbul Bosphorus’da açıldı
Moğol Barbeküsü atölye çalışması Go Meso’da!
Starbucks Reserve™ ile benzersiz bir kahve deneyimi
Pazar kahvaltılarının en keyifli adresi; Vogue
Modern bir Osmanlı rüyası Hagia Sophia Mansions
Boğaz’da caz keyfi Lacivert’te
Bilkent Station’da kahve şöleni başlıyor
Litvanya yemeklerinde Türkiye salçalarını kullanacak
Komşufırın’dan Ramazan’a özel iki lezzet: tam buğday unlu Ramazan pidesi ve tane tahıllı Ramazan pidesi
Buram buram kakao kokan ülke: Fildişi Sahili
Gloria Jean's Coffees’de içtiğiniz kahve ile “Koruncuk”a destek olun
Sheraton İstanbul Ataköy'den Ramazan’a özel lezzetler
Electrolux Professional T.A.G.G. koleksiyon lansmanının profesyonel mutfak sponsoru oldu
Artisan ekmekçiler aynı görüşte birleşti: "Artisan ekmek çarşı ekmeğinden daha ucuz"
Öztiryakiler yurdun dört köşesinde yapılan gastronomi etkinliklerinde şeflerin yanında olmayı sürdürüyor
Yaz rüzgarı Palmarina Mezzaluna’da esiyor
Michelin'den Şangay'a rehber
Asitane Restaurant Ramazan ayının geleneklerini yaşatmaya devam ediyor
Yemeğimizi ona katık etmeden olmuyor!
Yarım asırlık ciğerci çırak bulamıyor
İstanbul'un yeme-içme sahnesinden izlenimler
 
Golf Dondurma
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.