Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Kayıtları Başladı
Eklenme Tarihi : 06.11.2013 - 10:32:22
12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacak. Festivale kayıtlar www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden yapılabilir.
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 11 yıldır yapılıyor.  99 ülkenin üye olduğu ve Türkiye'den de sadece Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun dahil olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi bekleniyor. 25 farklı ülkeden en az 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçının katılımı bekleniyor.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.
 
Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.
 
Festivalde 50'nin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Gary FILBEY yapacak. Filbey, İngiltere’deki Bournemouth College’da 1999 yılından bu yana da öğretim üyeliği yapıyor. Uluslararası aşçılık yarışmalarında gastronomi uzmanı, danışman ve jüri üyesi olarak yer alan Filbey, Mart 2008 itibariyle Cakes&Bakes’te de danışmanlık görevini üstlendi.

Ayrıca her sene olduğu gibi Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri’ne WACS Başkanı Gissur GUDMUNDSSON, WACS Genel Müdürü Ragner FRIDRIKSSON, WACS Eğitim Koordinatörü Domenicco MAGGI ve  WACS Güney Avrupa Direktötü Srecko KOKLİC de katılacak.

Türk Şeflerine verilen özel eğitimlerle uluslararası düzeyde jüri üyesi olabilmeleri sağlanan organizasyonda geçtiğimiz yıllarda 52 Türk Şef uluslararası yarışmalarda Jüri Üyesi olma hakkı kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye  Aşçılar ve Şefler Federasyonu , Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.
 
Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.

Kayıt için: www.istanbulgastronomyfestival.com
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Sapanca’nın karlı dağlarından...
Koza Gıda Ürün Müdürü Tuğba Türkmen: “Sloganımız; dünya üretir, Koza Gıda sizler için getirir…”
Gıda deyip geçmeyin, açıkta satılıyorsa insan hayatını tehdit edebilir
Karaköy’ün esnaf yüzü: Simitçi, kahveci, gazozcu...
Donipa Gıda Pazarlama Müdürü Hakan İsen: “Yeni fikirlerle farklı ürünleri piyasaya sunmaya devam edeceğiz”
30 bin ton et ithalatına izin
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ ünlü Amerikan Liderlik Programına seçildi.
Sultanahmet Köftecisi'nden dev anlaşma...
Alaçatı'nın tek 3. dalga kahve keyfini yaşamak için “Kuş Cafesi ”ne bekleniyorsunuz
Kozalive'da Sicilya Zeytinyağları Tadım Atölyesi!
Gastromasa, dünyaca ünlü şefleri ve yatırımcıları bir araya getiriyor
Nar Gourmet, Anadolu’nun eşsiz zeytinyağları için yine yollarda
Ocean Spray ve U.S. Pecans WorldFood İstanbul 2015 Gıda Fuarı için İstanbul'da!
Mehmet Yaşin yazdı: Sardalyeye aşk mektubumdur
Gastronomika ile tanışmanın en kolay yolu: Açık Mutfak
Çatal, kaşık ve bıçaklarınız çöpe gitmesin!
Türk fındığının coğrafi haritası çıkarılacak
Ucuz kestane şekerinin içeriği ortaya çıkacak
Dünyanın fincana doğrudan servis yapan ilk Türk kahvesi makinesi Arzum OKKA ABD pazarına giriyor
Yaz aylarının en serinletici tatlısı dondurma…
Yılandan korkmayın lezzetli olduğu zaman
Salat, sektörde gücünü arttırmayı hedefliyor
Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan: Tehlike tüm pirinç çeşitlerinde
Sonbaharda kaçırılmaması gereken gastronomi etkinlikleri
Burger King ve McDonald's bir günlüğüne güçlerini birleştiriyor
BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur: “Tüm birimlerimizi Türkiye’nin lezzet noktası haline getireceğiz”
Müge Akgün yazdı: Şişman Ördek'in yaratıcısı ünlü şef fikir hırsızı mı?
Chefschool’da Meksika mutfağının cazibesini yakalamaya davetlisiniz!
Ekonominin nabzını tutan şehre Divan konforu: Divan Adana
Köşebaşı 20. yılında misafirlerini, dünyaca ünlü Şef Dante Boccuzzi’nin özel menüsüyle ağırladı
BTA yeni konsept mağazası “Needstop”u Letonya’da açtı
İnoksan Çağrı Merkezi hizmete girdi
Başkente tazelik geldi!
Namlı Gurme’nin Sahibi Engin Mepa: "Kaybolan şarküteri kültürümüz yeniden canlanmalı"
Meksika mutfağına önem veren dünyanın en ilginç şefiyle tanışın: Rick Bayless!
g2m Pazarlama Müdürü Esin Umut: “Kahvaltılık ürün grubunda; bin 500’ün üzerinde ürün ile profesyonel hizmet sunuyoruz”
Mehmet Yaşin yazdı: Karadeniz’de lezzetli yolculuk
Unilever Food Solutions Türkiye Pazarlama Direktörü Aslı Erdoğan: “Mutfakların vazgeçilmez çözüm ortağıyız”
Eriş Un’dan yaz sıcaklarına uygun hafif ve doyurucu çorba tarifleri
12 liradan sezonu açtı Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.