Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Kayıtları Başladı
Eklenme Tarihi : 06.11.2013 - 10:32:22
12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacak. Festivale kayıtlar www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden yapılabilir.
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 11 yıldır yapılıyor.  99 ülkenin üye olduğu ve Türkiye'den de sadece Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun dahil olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi bekleniyor. 25 farklı ülkeden en az 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçının katılımı bekleniyor.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.
 
Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.
 
Festivalde 50'nin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Gary FILBEY yapacak. Filbey, İngiltere’deki Bournemouth College’da 1999 yılından bu yana da öğretim üyeliği yapıyor. Uluslararası aşçılık yarışmalarında gastronomi uzmanı, danışman ve jüri üyesi olarak yer alan Filbey, Mart 2008 itibariyle Cakes&Bakes’te de danışmanlık görevini üstlendi.

Ayrıca her sene olduğu gibi Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri’ne WACS Başkanı Gissur GUDMUNDSSON, WACS Genel Müdürü Ragner FRIDRIKSSON, WACS Eğitim Koordinatörü Domenicco MAGGI ve  WACS Güney Avrupa Direktötü Srecko KOKLİC de katılacak.

Türk Şeflerine verilen özel eğitimlerle uluslararası düzeyde jüri üyesi olabilmeleri sağlanan organizasyonda geçtiğimiz yıllarda 52 Türk Şef uluslararası yarışmalarda Jüri Üyesi olma hakkı kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye  Aşçılar ve Şefler Federasyonu , Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.
 
Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.

Kayıt için: www.istanbulgastronomyfestival.com
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Big Chefs markasının yaratıcısı Gamze Cizreli 'Yılın Kadın Girişimcisi' ödülünü aldı
EGEOLİVE'den 24 ayar altın şişe
Çalışan kadın sayısındaki artış yemek sektörüne yaradı
Restoranların markalaşmış yiyecekleri market raflarında yerini alacak
Sürmeli İstanbul Hotel'den 'Pazar Kahvaltısı'
Beta Gıda'dan yeni ürün; Caffito
Swissotel The Bosphorus en iyi 'selfie'ye bruch hediye ediyor!
Metro Toptancı Market yılın en iyi Sosyal Girişimcilerini arıyor!
Özsüt'ten frambuazlı güllaç
Matbah Restoran'dan Fatih Dönemi yemekleri
Organik Sucuk Üretildi
En lezzetli ve güvenilir alternatif: Meal Box!
Workshop yapmak isteyen kurumlara farklı bir mekân
Paşabahçe 23 Nisan’da çocukları mutlu edecek
'Kars Peynirciliği'nin tarihi anlatıldı
Sunar, ‘yöresel lezzetlerin’ en büyük destekçisi
g2m, Türkiye’nin En Ünlü Gurmeleri ile Bir Araya Geldi
Alfa Pastacılık Yağları, ilgi odağı oldu
Gürallar'ın yeni yüzü; LAV
Dardenia’nın Lagos Şiş Izgara Salata’sıyla hafifleyin
Ahmet Örs: Türk mutfağının Michelin yıldızına ihtiyacı yok!
Tüketiciler bir kez daha ‘Pınar Meyve Suyu’ dedi
Özgür Şef’ten Dryaged show
Fındığın fiyatı 10 liraya ulaştı!
Şef Emre İnanır ve Ceyda Baza'dan Erzincan Üniversitesi'nde “Aşçılık ve Kariyer” konulu söyleşi
Araplar, Şahin Sucukları firmasına ortak oluyor
Tom’s Kitchen’dan 23 Nisan Sürprizi
2. Gıda Konferansı 22 Nisan Salı günü başlıyor
Erenköy Dardenia yenilendi!
ESASDER, 15 Nisan Aşçılar Bayramı’nı Kutladı
Ulusal kalite ödülü 2. kez OVİLO Natürel Zeytinyağı’nın
Park Bosphorus Hotel ekibi, deneyimlerini gençlerle paylaşıyor
Konserve, sos ve salça kategorisinde müşteri ‘Tat’ dedi
Victorinox’tan Sofrada şıklığı arayan annelere bıçak setleri
Elite World’den etnik ve yöresel lezzetler
Tapasuma'da Anneler Günü'ne özel menü
Reis Gıda’nın ‘Abur Cubura Karnımız Tok’ kampanyası 5. yılında
Müşteri memnuniyetinde sektör lideri: Erpiliç
Şef Mithat Yalçınkaya: “Modern sunum yaparken yemeğin kimliği korunmalı”
Ekol'den özel üretim Zini “Collezione Milano” makarnaları
 
Antakya Bakkalı
2. Gıda Konferansı
Gökmen Sözen

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.