Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan Inosmart
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Kayıtları Başladı
Eklenme Tarihi : 06.11.2013 - 10:32:22
12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacak. Festivale kayıtlar www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden yapılabilir.
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 11 yıldır yapılıyor.  99 ülkenin üye olduğu ve Türkiye'den de sadece Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun dahil olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi bekleniyor. 25 farklı ülkeden en az 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçının katılımı bekleniyor.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.
 
Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.
 
Festivalde 50'nin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Gary FILBEY yapacak. Filbey, İngiltere’deki Bournemouth College’da 1999 yılından bu yana da öğretim üyeliği yapıyor. Uluslararası aşçılık yarışmalarında gastronomi uzmanı, danışman ve jüri üyesi olarak yer alan Filbey, Mart 2008 itibariyle Cakes&Bakes’te de danışmanlık görevini üstlendi.

Ayrıca her sene olduğu gibi Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri’ne WACS Başkanı Gissur GUDMUNDSSON, WACS Genel Müdürü Ragner FRIDRIKSSON, WACS Eğitim Koordinatörü Domenicco MAGGI ve  WACS Güney Avrupa Direktötü Srecko KOKLİC de katılacak.

Türk Şeflerine verilen özel eğitimlerle uluslararası düzeyde jüri üyesi olabilmeleri sağlanan organizasyonda geçtiğimiz yıllarda 52 Türk Şef uluslararası yarışmalarda Jüri Üyesi olma hakkı kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye  Aşçılar ve Şefler Federasyonu , Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.
 
Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.

Kayıt için: www.istanbulgastronomyfestival.com
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Bitkisel 'et' üretidi
PGS Hotels World Palace Mutfak Direktörü Recep Yüksel: İyi bir ustanın yanında yetişmek önemli
İngiltere’de “cornish pasty” satışları yılda 300 milyon Sterlin’e ulaştı
Albatros Gastronomi ve Mutfak Yöneticisi Lara Yeteroğlu “ 2002’den bu yana Merrychef ve Blendtec’in olarak Türkiye’deyiz”
El yapımı bayram çikolataları Pera Palace Hotel Jumeirah'da
Elde açılmış börek lezzeti Nefista’da!
Hilton İstanbul Bomonti’nin ödüllü şefinden bayrama özel tarifler
Osmanlı döneminin yemek odasını ‘’Karagöz Mutfakta’’ anlatıyor
EFSA, Beslenme Referans Değerlerini belirledi
İnoksan Ailesi İftar’da buluştu
Unilever ve OSMED İstanbul'daki iftar yemeğinde bir araya geldi
Bayram'da şık ve ayrıcalıklı sofralar
Coupe du Monde de la Patisserie BATTLE ilk defa Türkiye'de!
Dizem Zeytinyağları Gastropark'ta tanıtıldı
Milas Zeytinyağı tescilleniyor
Divan Grubu yurt dışındaki ilk pastanesini Katar'da açıyor
Intermarché'den perakendecilik dersi
Neden Campet kullanılmalı?
Divan çikolataları ve lokumlarıyla bayramlar şeker gibi
Bayram tatlınız Le Pain Quotidien’den
Tarihi saray lezzetleri Faruk Güllüoğlu'nda
Bahçıvan'dan lezzetli tariflerin sırrı: Süzme Peynir
Piliç üretiminde kalite ve lezzetle yükselen marka
Bosch Su Sebili ile bunaltan sıcaklarda soğuk suyunuz hazır
Cipriani Bodrum'da yaza özel yeni lezzetler
Peynirin en tatlı hali: Künefe
Mehmet Yaşin Türkiye'nin mantılarını yazdı
Fatih Karadeniz Pidecisi'nden asırlık lezzet: Demirhindi Şerbeti
Unilever Türkiye Unipro'dan sonra Frita'yı da AAK'ya satıyor
Fındıkta rekolte tahminleri kafaları karıştırdı
The Grand Tarabya'da farklı bir bayram deneyimi
Kahve tutkunlarına dünyadan en iyi 23 kahve durağı
Aşçılar Derneği'nin Geleneksel iftar yemeği Radisson Blu Hotel Şişli'de gerçekleşecek
Şef Yunus Emre Akkor'un yeni kitabı çıktı
Çaykur'un iki yeni fabrikası organik çay üretecek
Tarihi Sarıyer Börekçisi'nin isim hakkı satılıyor
Vera Melissa Restaurant, Luxury Lifestyle Awards’da yarışacak
Beş bin çeşit helal ürün bu fuarda buluşuyor
“Yeşil İş 2014'te 'Değişimi Yönetmek' teması ele alınacak
Mutfağın Yıldızları geleneksel FoodinLife iftar yemeğinde bir araya geldi
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.