Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Kayıtları Başladı
Eklenme Tarihi : 06.11.2013 - 10:32:22
12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacak. Festivale kayıtlar www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden yapılabilir.
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 11 yıldır yapılıyor.  99 ülkenin üye olduğu ve Türkiye'den de sadece Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun dahil olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi bekleniyor. 25 farklı ülkeden en az 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçının katılımı bekleniyor.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.
 
Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.
 
Festivalde 50'nin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Gary FILBEY yapacak. Filbey, İngiltere’deki Bournemouth College’da 1999 yılından bu yana da öğretim üyeliği yapıyor. Uluslararası aşçılık yarışmalarında gastronomi uzmanı, danışman ve jüri üyesi olarak yer alan Filbey, Mart 2008 itibariyle Cakes&Bakes’te de danışmanlık görevini üstlendi.

Ayrıca her sene olduğu gibi Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri’ne WACS Başkanı Gissur GUDMUNDSSON, WACS Genel Müdürü Ragner FRIDRIKSSON, WACS Eğitim Koordinatörü Domenicco MAGGI ve  WACS Güney Avrupa Direktötü Srecko KOKLİC de katılacak.

Türk Şeflerine verilen özel eğitimlerle uluslararası düzeyde jüri üyesi olabilmeleri sağlanan organizasyonda geçtiğimiz yıllarda 52 Türk Şef uluslararası yarışmalarda Jüri Üyesi olma hakkı kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye  Aşçılar ve Şefler Federasyonu , Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.
 
Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.

Kayıt için: www.istanbulgastronomyfestival.com
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Taşfed Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Manav, “Herşey genç aşçılarımız için”
Yılın Altın Türk Şefi yarışması başladı
Koza Gıda, “Dünya markalarını getirerek şeflerin hizmetine sunuyoruz”
Ekol Gıda’dan organik ve yöresel ürünleri piyasaya sunmaya hazırlanıyor
Sanpa Gıda, “Festival çok keyifli ve hareketli”
Horesu, “Tüm ürünlerimiz yöresinden geliyor ve katkı maddesiz üretiliyor”
Chefs Atelier, “Festival beklediğimizden daha yoğun geçiyor”
Constance Hotels & Resorts dünyanın en iyi 25 oteli kategorisinde yer alıyor!
Metro, “Genç şefleri her zaman destekliyoruz”
Kapp, “Aşçılarımızı ve sektörü desteklemeye devam edeceğiz”
FoodinLife'ın yeni sayısının kapak konuğu; etin ustası Beyti
Peynir üretimine yeni düzenlemeler getiriliyor
Bocuse d'Or yarışmasının galibi Norveç oldu
Minimalist, yaratıcı ve doğal: “Mast Brothers Chocolate Makers”
Mutfakların olmazsa olmazı ekmeğin en sıcak ve taze adresleri
Taze kahvenin Moda’daki adresi: Cherrybean Coffees
Geleneksel Fransız ekmeğinin ustası: Eric Kayser
Hayal gücünün sınırlarını zorlayan çikolata markası; Giano Chocolate
Dr. Sait Koca, BESD-BİR Yönetim Kurulu’na yeniden başkan seçildi
Burger Break hızla büyüyor
Sevdiğinizin kalbine giden yol MiLanGo’dan geçiyor
Brizo Restoran’da tutkuyla hazırlanan brunch lezzetleri
Bursa’nın efsane lezzetlerinin sevilen noktası; Ülkü Pastanesi
Shangri-La Hotel Jakarta Executive Sous Chef Yusuf Yaran: “Pastacı olunmaz, pastacı doğulur”
Four Seasons Bosphorus’un Pastane Baş Aşçısı Ghislain Gaille’den ilhamını Boğaz’dan alan tatlılar
Öztiryakiler Sirha Lyon Fuarı’nda yeni ürünlerini tanıttı
Pera Palace Hotel Jumeirah’da aşk zamanı
Sanat ve Türk kahvesi "Okkalı Muhabbetler"de buluştu
Metro, 5 müşterisine 2014 model Volkswagen Caddy hediye etti
13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Tüyap'da başladı
Öztiryakiler, sektörün önde gelenlerinden biri olmanın sorumluluğu ile İstanbul Gastronomi Festivali’ni destekliyor
Sirha Lyon'da en iyi 3 peynirci seçildi..
Altın Başak'tan Ümit Koç; “Türkiye’de olmayan çok yeni bir projemiz var”
Ahmad Tea Türkiye Distribütörü Burak Gümrükçü: “Çayımızın kalitesine güveniyoruz”
Beta Tea, her damak tadına ve her tarza hitap ediyor
Çaykur Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu: “Çok yakında beyaz çayı piyasaya sunacağız”
Doğadan Genel Müdürü Sumru Atalay: " Tüketicimizi doğanın cömert iyiliğiyle buluşturmaya devam edeceğiz"
Burger Break hızla büyüyor
Elverdi Kahve Genel Koordinatörü Alpaslan Elverdi: “Çay gurmesi Tea Forté şimdi Türkiye’de”
Bu şekeri yemeye kıyamayacaksınız!
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
worldchocolatemasters.com
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.