Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Kayıtları Başladı
Eklenme Tarihi : 06.11.2013 - 10:32:22
12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacak. Festivale kayıtlar www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden yapılabilir.
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 11 yıldır yapılıyor.  99 ülkenin üye olduğu ve Türkiye'den de sadece Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun dahil olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi bekleniyor. 25 farklı ülkeden en az 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçının katılımı bekleniyor.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.
 
Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.
 
Festivalde 50'nin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Gary FILBEY yapacak. Filbey, İngiltere’deki Bournemouth College’da 1999 yılından bu yana da öğretim üyeliği yapıyor. Uluslararası aşçılık yarışmalarında gastronomi uzmanı, danışman ve jüri üyesi olarak yer alan Filbey, Mart 2008 itibariyle Cakes&Bakes’te de danışmanlık görevini üstlendi.

Ayrıca her sene olduğu gibi Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri’ne WACS Başkanı Gissur GUDMUNDSSON, WACS Genel Müdürü Ragner FRIDRIKSSON, WACS Eğitim Koordinatörü Domenicco MAGGI ve  WACS Güney Avrupa Direktötü Srecko KOKLİC de katılacak.

Türk Şeflerine verilen özel eğitimlerle uluslararası düzeyde jüri üyesi olabilmeleri sağlanan organizasyonda geçtiğimiz yıllarda 52 Türk Şef uluslararası yarışmalarda Jüri Üyesi olma hakkı kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye  Aşçılar ve Şefler Federasyonu , Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.
 
Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.

Kayıt için: www.istanbulgastronomyfestival.com
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Süt alım satımında yeni yönetmelik
Çıraklar Soruyor Ustalar Cevaplıyor
Dünyanın en iyi aşçısı: Ferran Adria
Erzincan Mutfak Kültürü ve Yemekleri kitabı çıktı
Backhaus'tan şımartan lezzetler
Starbucks, Dünya Günü’nde herkesi çevre dostu bardağı Reusable Cup ile kahve içmeye davet ediyor
Slide Down üçüncü ödülünü aldı
Döner Stop şimdi de Maltepe Park AVM’de
OLIVURLA Organik Zeytinyağı, İtalya’da düzenlenen BIOL yarışmasında Gümüş aldı
Big Chefs’e yaz geldi!
Pakmaya lezzetleri YZB Fuarı’nda ilgi ile karşılandı
Metal ambalaj: Sonsuz geri dönüşümün adresi
Tarihi Sultanahmet Köftecisi, Akdeniz Üniversitesi'nin ders konusu oldu
Tat Gıda Genel Müdürü liderlik ödülü aldı
Metro’dan Lezzet Festivali
Şiş kebaba yeni bir yorum Lava taşında Zshis
Michelin yıldızlı şef Tomek Kinder JW Steakhouse’da!
Tescilli en iyi İtalyan; Emporio Armani Ristorante
Unutulmayan lezzetin modern yorumu: Cappy geleneksel hoşaf tadında!
Karaköy Sardunya’dan özel kahvaltı
Mekan açma hayalinizin hayal kırıklığına dönüşmemesi için uzmanlardan 9 tüyo
Bu yılki ‘İnovasyon Ödülü’nün sahibi “Campet”le Doğanay
Kitchen Creates “Yaratıcı Mutfak Atölyesi” başlıyor!
Mayısın en güzel gününde, Morini Teracce’ta brunch
Hafta sonuna keyifli bir başlangıç için Naif Karaköy
Türkiye’nin köklü markasına yeni logo
Efsina Gurme ile tuz tüketimini azalt
Türk Fırıncılar Dünya Finali'nde!
Eğlencenin vazgeçilmez adresi: Billionaire Bodrum
Bu yılki ‘İnovasyon Ödülü’nün sahibi “Campet” ile Doğanay
Şahin ile artık sucuk keyfi yalnızca bir gün değil; 7/24
Tetra Pak İzmir Fabrikası, İleri Seviye Özel Ödülü’nü aldı!
Barilla, perakendenin aktörlerine ‘gelecek için destek’ çağrısında bulundu
Perakende, Türkiye’nin en fazla istihdam sağlayan üçüncü büyük sektörü
Hafta sonuna keyifli bir başlangıç için; Naif Karaköy
Anneler Günü'nde Sumahan On The Water Hotel
Her yıl Mayıs ayında İstanbul'un Marul Bayramı kutlanacak
Döner Stop şimdi de Maltepe Park AVM’de
Koza Gıda’dan Pregel Workshop’u!
‘Şapkadan Lezzet Çıkaran Şefler’ sahneye İstanbul’da çıktı
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.