Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Kayıtları Başladı
Eklenme Tarihi : 06.11.2013 - 10:32:22
12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacak. Festivale kayıtlar www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden yapılabilir.
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 11 yıldır yapılıyor.  99 ülkenin üye olduğu ve Türkiye'den de sadece Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun dahil olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi bekleniyor. 25 farklı ülkeden en az 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçının katılımı bekleniyor.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.
 
Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.
 
Festivalde 50'nin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Gary FILBEY yapacak. Filbey, İngiltere’deki Bournemouth College’da 1999 yılından bu yana da öğretim üyeliği yapıyor. Uluslararası aşçılık yarışmalarında gastronomi uzmanı, danışman ve jüri üyesi olarak yer alan Filbey, Mart 2008 itibariyle Cakes&Bakes’te de danışmanlık görevini üstlendi.

Ayrıca her sene olduğu gibi Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri’ne WACS Başkanı Gissur GUDMUNDSSON, WACS Genel Müdürü Ragner FRIDRIKSSON, WACS Eğitim Koordinatörü Domenicco MAGGI ve  WACS Güney Avrupa Direktötü Srecko KOKLİC de katılacak.

Türk Şeflerine verilen özel eğitimlerle uluslararası düzeyde jüri üyesi olabilmeleri sağlanan organizasyonda geçtiğimiz yıllarda 52 Türk Şef uluslararası yarışmalarda Jüri Üyesi olma hakkı kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye  Aşçılar ve Şefler Federasyonu , Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.
 
Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.

Kayıt için: www.istanbulgastronomyfestival.com
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
SEK’ten soğuk kahve tutkunlarına özel üç yeni lezzet
Baydöner İskender yepyeni konsepti İle 85. şubesi’ni Erzurum’da açtı
SHAKE SHACK’e “En Farklı Lezzet” Ödülü
Ünlü İngiliz çay ve kahve markası Whittard artık Türkiye'de!
Ülker Çokoprens tanınmış marka oldu
Piyasada keyifler yerindeyse en çok ıstakoz yeniyor
Su ürünleri ihracatında hedef 1.5 milyar dolar
Mikolog Jilber Barutçiyan’la Kastamonu’da ‘mantar şenliği’ düzenlendi
Pakmaya’dan Pratik ve Lezzetli Aşure
Dünya Mutfaklarının Olmazsa Olmazı Atkins&Potts Finishing Soslar, Şimdi g2m ile Türkiye’de!
Doğanay fabrikasının kapılarını dünyaya açtı
Efsanevi Venice Simplon - Orient Express treninin lezzet tercihi Backhaus oldu
Ömür Akkor yazdı: Yaz mevsiminden başlar kış hazırlıkları...
Palmarina Bodrum’da şehirden uzakta verimli toplantılar
Doç. Dr. Nezih Müftügil yazdı: “Dry Aged” Et Niçin Daha Lezzetli?
Öztiryakiler Proje Ekibi HoReCa Mutfaklarında
24Kitchen’da Maksut Aşkar’la yemeğin ötesine geçin
Aşpafed Bursa Uluslararası Gastronomi Yemek Yarışmasını sundu
Türk kahvesi 'Arzum Okka' ile dünyaya açılıyor
Anadolu’nun yöresel lezzetleri fidana, fidanlar ormana dönüşüyor
Dünyanın ilk Gezici Mutfak Festivali ilk kez Türkiye’de!
Türkiye’nin ödüllü İtalyanları!
Gerçek krep lezzetleri artık İstanbul’da!
Arda Türkmen yazdı: Bu sabahların bir anlamı olmalı
Meal Box ile taze, gurme lezzetler
Şişhane’nin yeni gözdesi NaN Şişhane
Orient Bar’da “45’likler” Gecesi
Köşkte yemek keyfi
Kendi Yağında Pişen Köfte’nin Hikayesi
Yeme-içme-eğlence mekanlarının işletmecileri bir araya geldi!
Wyndham kalitesi artık Ankara’da
Barilla, Ankara’daki diplomatik misyonu İtalyan Mutfağı ile tanıştırdı
Doğu Akdeniz’de Yeme-İçme Alışkanlıkları ve Gastronomi Gelenekleri
FoodinLife'ın 35. Sayısını e-dergi olarak okuyun!
İmpeks Yamasa Sos ile Sukiyaki yemeği
Buğday stoğu 5 yılın en yüksek düzeyine ulaşacak
Rekolte düştü salça fiyatları şaşırtıyor
Baharat ve şifalı bitkide fiyat patladı
'Gıda fiyatlarında dalgalanma sürecek'
SIAL gıda fuarı Paris'te açıldı
 
İmren Marmara
worldchocolatemasters.com
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.