Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Kayıtları Başladı
Eklenme Tarihi : 06.11.2013 - 10:32:22
12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacak. Festivale kayıtlar www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden yapılabilir.
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 11 yıldır yapılıyor.  99 ülkenin üye olduğu ve Türkiye'den de sadece Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun dahil olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi bekleniyor. 25 farklı ülkeden en az 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçının katılımı bekleniyor.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.
 
Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.
 
Festivalde 50'nin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Gary FILBEY yapacak. Filbey, İngiltere’deki Bournemouth College’da 1999 yılından bu yana da öğretim üyeliği yapıyor. Uluslararası aşçılık yarışmalarında gastronomi uzmanı, danışman ve jüri üyesi olarak yer alan Filbey, Mart 2008 itibariyle Cakes&Bakes’te de danışmanlık görevini üstlendi.

Ayrıca her sene olduğu gibi Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri’ne WACS Başkanı Gissur GUDMUNDSSON, WACS Genel Müdürü Ragner FRIDRIKSSON, WACS Eğitim Koordinatörü Domenicco MAGGI ve  WACS Güney Avrupa Direktötü Srecko KOKLİC de katılacak.

Türk Şeflerine verilen özel eğitimlerle uluslararası düzeyde jüri üyesi olabilmeleri sağlanan organizasyonda geçtiğimiz yıllarda 52 Türk Şef uluslararası yarışmalarda Jüri Üyesi olma hakkı kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye  Aşçılar ve Şefler Federasyonu , Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.
 
Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.

Kayıt için: www.istanbulgastronomyfestival.com
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Osmanlı Mutfağı Yarışması'nın üçüncülük ödülünü Matbah Restaurant aldı
Four Seasons, harika sunumlarıyla Osmanlı Mutfağı Yarışması'nın ikinciliğini kazandı
EDT EXPO’da büyük bir şölen yaratan Osmanlı Mutfağı Yarışması’nın galibi The Marmara!
Beşyıldız, EDT Expo’da et ve et ürünleriyle katılımcılara hitap ediyor
Donipa Gıda’dan EDT Expo’da çeşitli, lezzetli ve iddialı adımlar
Hazz Macarons, rengarenk ve lezzetli makaronlarıyla EDT Expo’yu süslüyor
Erlenbacher, doğal ürünleriyle Türkiye pazarına hazırlanıyor
Aşpafed Kütahya mutfağını tanıttı
Keks Bakery, tatlı lezzetleriyle gelişiyor
Hayri Kaptan’da yenilikler devam ediyor
İmpeks, Japon mutfağı ürünlerinde atılıma hazırlanıyor
Gimaş, mutfak ve gemiler için tedarikçi olarak EDT Expo’da
Duru Bulgur, EDT Expo’da ziyaretçilere Duru Dual’i sunuyor
Altınmarka, yurt dışında büyümeyi amaçlıyor
Richs’s, EDT Expo’da en yeni ürünü pişirme kremasını tanıtıyor
Soyyiğit Group, yeni üretim tesisi projesiyle iddialı geliyor
Koza Gıda, yenilikleriyle EDT Expo’da yer alıyor
Aroma, her tüketicinin evinde yer alma hedefinde
Pasta Sanatı, Gastrobosphorus Patisserie Yarışması'nda üçüncülüğe imza attı
Polat Renaissance, Gastrobosphorus Patisserie'nin ikincisi oldu
Gastrobosphorus Patisserie Yarışması’nda birincilği Mövenpick kazandı
Orkide, tesisleri ve ürün gamlarıyla gelişmeye devam ediyor
Unifo Gıda, toz grubuyla EDT Expo’da
RATIONAL, 2015 Mutfak İnovasyonları Ödülü kazananı
Aşfaped yöresel lezzetleri buluşturuyor
Sunar Grup, beş şirketiyle EDT Expo’da
La Lorraine, Türkiye pazarına emin adımlarla hazırlanıyor
Mutfağın yıldızları 27 Mart'ta Osmanlı mutfağı yarışmasıyla EDT EXPO'da
Patisserie dünyasının gözleri EDT EXPO’da: Gastrobosphorus Patisserie Yarışması devam ediyor
Ülker Eksper, EDT Expo’da planlı yapısıyla beğeni topluyor
g2m, Lokum Et ve Cater Fresh’i tanıtıyor
Mnd Gıda, kahvaltıya hayat vermeye devam edecek
Gıda360, emin adımlarla büyümek istiyor
Nefista’da lezzet ve çeşit çok
Pınar, güven duygusunu ev dışı tüketim sektörüne yaymak istiyor
Cakes&Bakes, ürün çeşidini arttırma hedefinde
Black Box Yarışması’nda üçüncülüğü Ataköy Sheraton kazandı
Elite World İstanbul ve Barry Callebaut ortaklığı çikolataya doyurdu
Crowne Plaza, EDT EXPO’da düzenlenen Black Box Yarışması’nda ikincilik ödülünü aldı
EDT EXPO’da gerçekleşen 2. Black Box’ın birincisi Pera Palace oldu
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.