Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Kayıtları Başladı
Eklenme Tarihi : 06.11.2013 - 10:32:22
12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacak. Festivale kayıtlar www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden yapılabilir.
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 11 yıldır yapılıyor.  99 ülkenin üye olduğu ve Türkiye'den de sadece Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun dahil olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi bekleniyor. 25 farklı ülkeden en az 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçının katılımı bekleniyor.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.
 
Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.
 
Festivalde 50'nin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Gary FILBEY yapacak. Filbey, İngiltere’deki Bournemouth College’da 1999 yılından bu yana da öğretim üyeliği yapıyor. Uluslararası aşçılık yarışmalarında gastronomi uzmanı, danışman ve jüri üyesi olarak yer alan Filbey, Mart 2008 itibariyle Cakes&Bakes’te de danışmanlık görevini üstlendi.

Ayrıca her sene olduğu gibi Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri’ne WACS Başkanı Gissur GUDMUNDSSON, WACS Genel Müdürü Ragner FRIDRIKSSON, WACS Eğitim Koordinatörü Domenicco MAGGI ve  WACS Güney Avrupa Direktötü Srecko KOKLİC de katılacak.

Türk Şeflerine verilen özel eğitimlerle uluslararası düzeyde jüri üyesi olabilmeleri sağlanan organizasyonda geçtiğimiz yıllarda 52 Türk Şef uluslararası yarışmalarda Jüri Üyesi olma hakkı kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye  Aşçılar ve Şefler Federasyonu , Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.
 
Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.

Kayıt için: www.istanbulgastronomyfestival.com
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Duru Bulgur’dan “Benim Kısırım Etkinliği”
Electrolux Profesyonel Türkiye Hard Rock Cafe’nin büyük açılış partisinde
Papillon Otelleri logo ve hizmet anlayışını yeniledi
Sıradışı yarışma için son katılım tarihi dündü
Yeni Franchise sistemiyle ilk şube başkentte
Holiday Inn İstanbul City'den avantajlı bayram paketi
Taze gıdada sıcaklık zaman etiketlerini kullanmanız için beş neden
Taksim – Maçka Vadisi’nin yeni buluşma noktası: Fiamma Restaurant&Bar
100. Restoranını açan Popeyes®, tavuk restoran zincirleri arasında liderliğini ispatladı
Coca-Cola türkiye'de 50. yaşını kutluyor: Coca-Cola 2 Milyarlık Pazarı İstanbul’dan Yönetiyor
Bakliyat fiyatları tekrar yükselişte
Akın Restoran’da Bayram Kahvaltısı
Daha hızlı ve daha lezzetli
Gündüz keyfini Louis Karaköy öğlen menüleri ile yaşayın
6. Cacao Barry® Dünya Çikolata Ustaları Türkiye Seçmeleri icin kayıtlar 20 Ekim’e kadar devam ediyor!
Lezzetin doğuşuna yolculuk: Go Meso
Böyle bir mutfak hiçbir manzarada yok
İmpeks'in Türkiye'ye getirdiği Yamasa Sos ile leziz bir tarif
Türk fırıncılar yoğun ilgi gösterdi Şampiyona’ya başvuru 15 Ekim’e uzatıldı
3 Michelin yıldızlı efsane restoran Arzak, FoodinLife'ın yeni sayısının kapağında!
Cipriani’den bayrama özel yaza veda lezzetleri
Karabibere %25 bayram zammı
Muratbey'in Burgu peyniriyle bayrama özel tarifler
Pera Palace Hotel Jumeirah’ta Bayram Keyfi
Carte d’Or’dan yeni sürpriz; Kepekli Kek
En güzel bayram lezzetleri Divan Pastanesi'nde!
Maille hardalları ile geleneksel Türk mutfağında fark yaratın...
Kuzey Kore liderinin hastalığının nedeni emmental peyniri tutkusuymuş
Gerçek lezzetin adresi “Atelier Real Food”
En lezzetli ikili makarna ve üzüm şimdi boğaz manzarası eşliğinde 212 Restaurant'ta!
Baydöner’in yeni restoranı: Burgola
Koza Gıda 30. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’ndeydi!
ESK yetkilerine kavuştu
Lazzoni Hotel Gürhan Sayar ve Andreas Erni Yönetiminde Kapılarını Açıyor
Bayram sofraları için öneriler, leziz alternatifler
Etin ustası Filizler Köftecisi’nden Kurban Bayramı özel tüyoları
Estuz, kurumsal kimliğini yeniledi
Misafirlerinize benzersiz tadlar sunmak artık çok kolay
Zeki Açıköz: "Protokol koltuklarında bir tane bile aşçının olmaması ne kadar üzüntü verici"
İksir Aydın, Türkiye’nin Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi 1.si seçidi
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.