Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Kayıtları Başladı
Eklenme Tarihi : 06.11.2013 - 10:32:22
12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacak. Festivale kayıtlar www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden yapılabilir.
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 11 yıldır yapılıyor.  99 ülkenin üye olduğu ve Türkiye'den de sadece Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun dahil olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi bekleniyor. 25 farklı ülkeden en az 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçının katılımı bekleniyor.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.
 
Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.
 
Festivalde 50'nin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Gary FILBEY yapacak. Filbey, İngiltere’deki Bournemouth College’da 1999 yılından bu yana da öğretim üyeliği yapıyor. Uluslararası aşçılık yarışmalarında gastronomi uzmanı, danışman ve jüri üyesi olarak yer alan Filbey, Mart 2008 itibariyle Cakes&Bakes’te de danışmanlık görevini üstlendi.

Ayrıca her sene olduğu gibi Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri’ne WACS Başkanı Gissur GUDMUNDSSON, WACS Genel Müdürü Ragner FRIDRIKSSON, WACS Eğitim Koordinatörü Domenicco MAGGI ve  WACS Güney Avrupa Direktötü Srecko KOKLİC de katılacak.

Türk Şeflerine verilen özel eğitimlerle uluslararası düzeyde jüri üyesi olabilmeleri sağlanan organizasyonda geçtiğimiz yıllarda 52 Türk Şef uluslararası yarışmalarda Jüri Üyesi olma hakkı kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye  Aşçılar ve Şefler Federasyonu , Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.
 
Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.

Kayıt için: www.istanbulgastronomyfestival.com
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Kulis’te müzik ve lezzet dolu bir gece yaşandı
Belkıs Pera “Efkar Night” İle Sevgililer Günü’ne alternatif oluyor
Balayına Jiva’dan romantik bir dokunuş
Calipso Balık’tan romantik Sevgililer Günü menüsü
Chia tohumu faydaları saymakla bitmiyor
200 yıllık köklü tarihi ile İtalyan pişirme ustası: Bertazzoni
Şehrin yeni çekim merkezi Bomontiada’da yepyeni bir konsept: Delimonti
Düdüklü tencerenin mucidi: WMF
World Tourısm Forum devam ediyor sektör liderleri turizmin geleceğini konuşuyor
Plus Kitchen’dan sofralara sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar
Nar Gourmet, TOG ile birlikte genç kadınlara çözüm olma yolunda ilerliyor.
Tofu nedir, yararları nelerdir?
14.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Beylikdüzü Tüyap'ta
Tarihi Yarımada'da bir yudum kahve molası: Brew Coffee Works
Taze, sağlıklı ve organik yumurtalarınız Yirmibeşoğlu'nda
240 Derece’nin doğal artisan ekmekleri kapınıza kadar geliyor
DoubleTree by Hilton İstanbul Piyalepaşa’dan "Tatlı & Büyüleyici Şubat” teklifi
Kırmızı eti dünyadan % 80 pahalı yiyoruz
WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey fuarları; katılımcılara yeni iş ve iş geliştirme fırsatı sunacak…
Çavdar, arpa, buğday ve malt unlarının tahılla harmanı: Panovite Premium Esmer Tahıllı!
Yeşilaycı menü Elite World İstanbul'da
Sevgililer Günü'ne Kaz Dağları'nın eteklerinde merhaba deyin
Şef Arda Türkmen Akasya Sohbetleri’nde
Seyidoğlu’ndan kadınlara özel kalpli kurabiye
Levrek mevsimi Yelken’de güzel
Efsina, tuzu tane baharatlarla harmanladı…
World Tourism Forum başladı
TPF, Uluslararası Food Product fuarına tüm PERDER’leri ile katılıyor
EDT Expo’da üç büyük yarışma: "Local Chef, Gastrobosphorus Patisserie ve Üniversiteli Şefler Yarışıyor"
San Francisco'nun en ünlü artisan kahvecisi: Blue Bottle
Virgilio ve Pia Martinez ikilisi Güney Amerika’da harikalar yaratıyor
“Kahve Bahane, Sohbet Şahane” sohbetlerinde Turgay Tuna’yla ‘Kahire Kahvehaneleri’ konuşulacak
Peynirinizi nasıl saklayacağınızı biliyor musunuz?
Gıda devi iflas erteleme istedi
Çiğ tüketilmesi gereken 8 sebze
Yaş meyve ve sebzede hedef Avrupa
Baydöner, Yeni Genel Müdür Yardımcısı olarak Hakan Karakaya'yı atadı
Ağırlığınıza göre et tüketin
En romantik Sevgililer Günü Vogue’da
Özsüt’te klasiklere dönüş
 
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.