Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Kayıtları Başladı
Eklenme Tarihi : 06.11.2013 - 10:32:22
12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapılacak. Festivale kayıtlar www.istanbulgastronomyfestival.com adresinden yapılabilir.
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 11 yıldır yapılıyor.  99 ülkenin üye olduğu ve Türkiye'den de sadece Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun dahil olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi bekleniyor. 25 farklı ülkeden en az 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçının katılımı bekleniyor.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyor. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası  düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.
 
Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.
 
Festivalde 50'nin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Gary FILBEY yapacak. Filbey, İngiltere’deki Bournemouth College’da 1999 yılından bu yana da öğretim üyeliği yapıyor. Uluslararası aşçılık yarışmalarında gastronomi uzmanı, danışman ve jüri üyesi olarak yer alan Filbey, Mart 2008 itibariyle Cakes&Bakes’te de danışmanlık görevini üstlendi.

Ayrıca her sene olduğu gibi Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri’ne WACS Başkanı Gissur GUDMUNDSSON, WACS Genel Müdürü Ragner FRIDRIKSSON, WACS Eğitim Koordinatörü Domenicco MAGGI ve  WACS Güney Avrupa Direktötü Srecko KOKLİC de katılacak.

Türk Şeflerine verilen özel eğitimlerle uluslararası düzeyde jüri üyesi olabilmeleri sağlanan organizasyonda geçtiğimiz yıllarda 52 Türk Şef uluslararası yarışmalarda Jüri Üyesi olma hakkı kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye  Aşçılar ve Şefler Federasyonu , Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.
 
Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası  gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.

Kayıt için: www.istanbulgastronomyfestival.com
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Dünya Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Kongresi gerçekleşti
Küresel Gıda Güvenliği İndeksi sonuçlarına göre Türkiye 39. sırada
Hyatt Regency Istanbul Ataköy’ün Pastry Chef’i Robert Schielke: “Geleceğin trendi sağlıklı, küçük ve otantik tatlılar”
Pastalarının ünü dillere destan bir aile şirketi: Art Cafe
Dondurma, kahveyle birlikte Göktürk’te hayat buluyor
Efsina’dan iki yeni ürün
Academy RATIONAL semineri 21 Mayıs‘ta İstanbul’da gerçekleşti!
Bodrum'un mavisine inat yemyeşil kaya gölgesinin altında bir kaçamak
7. Türkiye Sommelier Yarışması Sonuçlandı
Arby's ile damaklardaki lezzet fırtınası dinmiyor!
Ulusoy Un, ihracatta onbir basamak birden yükseldi
Unilever Türkiye, sürdürülebilir markalarıyla büyüyor
Ramazan’da bakliyata zam yok
Brasserie Cognac'tan “Keşif Tadımları”
İstanbul'un ünlü şeflerinden tarifler; Rudolf
34'te iftar bir başkadır
Öztiryakiler'den A.B. projesine destek
Pakmaya’dan fırıncılara 3 yeni çeşit ekmek karışımı
Öztiryakiler’den Robot Coupe kampanyası!
Eczacıbaşı'ndan yeni yatırım
Reis Gıda 8’inci Feshane Kastamonu Günleri’nde Siyez buğdayını tanıttı
Paşabahçe Göktürk mağazasını açtı
Metro Toptancı Market fark yaratan sosyal girişimcileri arıyor!
Fransa’nın en iyi şefleri Taste of Paris festivalinde!
Muğla'nın Kuzu göbeği mantarı Avrupa'da..
Müge Akgün yazdı: Muhteşem bir girişimcilik hikâyesi...
Dünya gezginleri Nar Lokanta'yı ödüllendirdi
Balparmak Milano’dan ödülle döndü
Hacı Sayid, Ramazan'da damağınızı şenlendiriyor
Magnum Store Bağdat Caddesi'nde kapılarını açtı!
Norveç Büyükelçisi genç Türk şeflerle somon pişirdi
Bağdat Caddesi’nin yepyeni restoranı Marlon açıldı
Çekirdeksiz kuru üzümde gıda güvenliği için büyük işbirliği
Hilton İstanbul Bomonti’den sultanlara layık iftar menüleri
Müge Akgün yazdı: Karaköy'ün yeni lezzet durağı "Geppetto"
Gaziantep gastronomisi UNESCO'dan ilgi gördü
Wow Istanbul Otelleri’nde enginar günleri başlıyor
Müge Akgün yazdı: İçinde hazine saklayan küflü çıkı Karaman
En zengin iftar sofraları The Marmara Otelleri’nde
Nezih Müftügil yazdı: Sadece hijyen eğitimi yeterli olmuyor
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.