Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
NÇS Tarım'ın Ödüllü Japon Eriği Black Splendor, Tam Bir Kalp Dostu!
Eklenme Tarihi : 05.08.2013 - 09:56:40
2006 yılında Türkiye'nin önde gelen tarım bölgelerinden biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde, Çukurova'nın tarım için elverişli doğasında, yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 sertifikalı meyve fidanının dikimi ile faaliyetlerine başlayan NÇS kısa zamanda Bölgenin önde gelen tarım firmalarından biri haline geldi.
NÇS üretim alanlarında sekiz çeşit şeftali, sekiz çeşit nektarin, 9 çeşit erik, 2 çeşit elma ve 2 çeşit nar yetiştiriyor. Japon Eriğinin en güzel çeşitlerini üreten NÇS’nin, geçtiğimiz haftalarda  Beta Sulama ve Fidancılık firmasının 7. Meyve Bayramı kapsamında Adana’da düzenlediği “En İyi Erik Yarışmasında”  birinci seçilen Black Splendor cinsi Japon Eriği, kalp dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Hafızayı güçlendiren, grip ve soğuk algınlığına birçok fayda sağlayan Black Splendor, antioksidan özelliği sayesinde sağlıklı yaşamın vazgeçilmez öğesi niteliğinde.
 
Black Splendor Cinsi Japon Eriğinin Faydaları 
- Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır.
- Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
- Öğrenme yeteneğini arttırır, aktif ve zinde bir vücut oluşmasına yardım eder.
- İktidarsızlık ve sertleşme problemlerinde faydalıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. ,
- Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
- Metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirime yardımcı olur.
- Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu azaltır.
- Vücudun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır.
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
- Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır.
- Zihinsel dayanıklılığı arttırır.
- Serbest radikallerin hücre tahribatını azaltır. Doğal antioksidandır.
- Kan yapıcıdır. Soğuk el ve ayaklarda faydalı olabilir.
- Yaşlılarda unutkanlık belirtilerini azaltabilir. Alzheimer hastalığı tedavisinde yardımcıdır.
- Kulak çınlamasını önlemede faydalı olabilir.
- Vitiligonun (ala) durdurulmasına ve yeniden pigment oluşumuna yardımcı olabilir.
- Troid bezinin düzenli çalışmasına katkıda bulunur (özellikle hipertroid durumunda).
 
NÇS (Nuri Çomu Sanayi), Türkiye’nin önde gelen meyve ambarlarından biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 ithal meyve fidanının dikimiyle faaliyetlerine başlamış olup dikim alanlarını her geçen gün genişletmektedir.
Ürün Çeşitleri: Nektarin, Şeftali, Japon Eriği, Bodur Elma,ve Nar  
Çalışan Sayısı: Yılda yaklaşık 1000 kişi
Üretim Kapasitesi: 1.500 ton/yıl
2013 yılı öngörülen büyüme oranı: %97,6
 
Hedef; Ortadoğu ve Rusya Pazarı

Sunar Grup bünyesindeki NÇS Tarım, önümüzdeki beş yıl içinde 2.500 dekar daha meyve bahçesini üretim alanına eklemenin yanı sıra Ortadoğu ve Rusya pazarlarına ihracat yapmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıllarda dış piyasada daha etkin hale gelip paketleme tesisi ve soğuk hava deposu projelerini hazırlayan Sunar Grup şirketlerinden NÇS Tarım, yeni nesil meyve çeşitlerinin AR-GE çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki pek çok süpermarketin taze meyve tedarikçisi olmayı amaçlayan NÇS, modern tarımın teknolojik altyapısını bünyesinde barındırıyor. Global G.A.P. ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına da sahip olan NÇS, yeni nesil meyve üretimindeki başarısıyla dikkat çekiyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Nar Gourmet, çikolatalı reçelleri ile hayata mutluluk katıyor
Fikret Özdemir: “Aşçılar Derneği olarak Türkiye’nin yöresel lezzetlerini desteklemeye devam edeceğiz”
Electrolux Profesyonel MasterClass Mutfak Seminerleri büyüyerek devam ediyor
Any’de hafta sonu brunchları başladı
Raika'da İstanbul manzarasına karşı unutulmayacak bir Sevgililer Günü
La Petite Maison'da aşkınıza Fransız dokunuşu katın
Sevgilinize aşkla yapılan lezzetler hazırlamanın sırrını İstanbul Marriott Hotel Şişli’de öğrenin
Rama Krema ile 10 Numara makarna hazırla, yarış, büyük ödülü sen kazan!
Mövenpick Hotel Istanbul’da İtalyan yemekleri kursu
Little Ceasars artık Gaziantep'te
Eataly’nin sağlık dolu yeni lezzet durağı “Insalateria” açıldı
Tuz perisi, sofraları Himalaya Tuzu serisiyle buluşturuyor
Sevgililer Günü'nde en romantik başlangıç Tepe Majeur'de
TAŞPAKON 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı tamamlandı
Öztiryakiler Dondurma Makineleri: Sağlıklı, kullanımı kolay, uzun ömürlü
Ve dünyaca ünlü şef Alain Ducasse'in yıldızını söktüler
14 Şubat Sevgililer Günü'nde Beta Tea’nin aşk koleksiyonu çıkıyor
Polen Gıda Genel Müdürü Süleyman Özdoğan: “Firmamız ‘Ar-Ge Merkezi’ statüsü ile sektörde öncü olmaya devam edecek”
Fauchon ile Paris lezzetleri Zorlu Center’da
Canlı müziğin keyfini çıkarmak için sizi "Kulis"e alalım
Albatros’tan farklı ürünler sunmak isteyenlere: Isi
155 yıllık çikolata: Pernigotti
Zeytinyağı için zam uyarısı!
Gelişen bir gastronomi destinasyonu; Bangkok
En iyi golf otel, Regnum Carya oldu
Hafızayı etkilemiyor ama…
İhraç edilen her 4 paketten biri OBA Makarna’dan
Baklagil ithalatına kesinlikle izin verilmesin
Europain Paris Fuarı'nda heyecan dorukta
Fiyatı fırladı
Mehmet Yaşin’in en iyi 10’u: "Suböreği baş tacımız"
Öztiryakiler'le çay keyfi
Restoran rezervasyonunda yeni bir uygulama
Batı Akdeniz mutfağının fine dining adresi: The Galliard
200 yıllık yemekleri pişirmeye ne dersiniz?
Geniş ürün yelpazesiyle kaliteli etin adresi: Şazeli
Kanserden korunmak için nasıl beslenmeli?
Vedat Milor’dan ‘asrın ziyafeti’: Yabancı misafirime ne tavsiye ederim?
Instagram'dan al haberi!
İnoksan 2016 Bayi Toplantısı, Antalya’da yoğun bayi katılımıyla gerçekleşti
 
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.