Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
NÇS Tarım'ın Ödüllü Japon Eriği Black Splendor, Tam Bir Kalp Dostu!
Eklenme Tarihi : 05.08.2013 - 09:56:40
2006 yılında Türkiye'nin önde gelen tarım bölgelerinden biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde, Çukurova'nın tarım için elverişli doğasında, yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 sertifikalı meyve fidanının dikimi ile faaliyetlerine başlayan NÇS kısa zamanda Bölgenin önde gelen tarım firmalarından biri haline geldi.
NÇS üretim alanlarında sekiz çeşit şeftali, sekiz çeşit nektarin, 9 çeşit erik, 2 çeşit elma ve 2 çeşit nar yetiştiriyor. Japon Eriğinin en güzel çeşitlerini üreten NÇS’nin, geçtiğimiz haftalarda  Beta Sulama ve Fidancılık firmasının 7. Meyve Bayramı kapsamında Adana’da düzenlediği “En İyi Erik Yarışmasında”  birinci seçilen Black Splendor cinsi Japon Eriği, kalp dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Hafızayı güçlendiren, grip ve soğuk algınlığına birçok fayda sağlayan Black Splendor, antioksidan özelliği sayesinde sağlıklı yaşamın vazgeçilmez öğesi niteliğinde.
 
Black Splendor Cinsi Japon Eriğinin Faydaları 
- Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır.
- Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
- Öğrenme yeteneğini arttırır, aktif ve zinde bir vücut oluşmasına yardım eder.
- İktidarsızlık ve sertleşme problemlerinde faydalıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. ,
- Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
- Metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirime yardımcı olur.
- Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu azaltır.
- Vücudun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır.
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
- Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır.
- Zihinsel dayanıklılığı arttırır.
- Serbest radikallerin hücre tahribatını azaltır. Doğal antioksidandır.
- Kan yapıcıdır. Soğuk el ve ayaklarda faydalı olabilir.
- Yaşlılarda unutkanlık belirtilerini azaltabilir. Alzheimer hastalığı tedavisinde yardımcıdır.
- Kulak çınlamasını önlemede faydalı olabilir.
- Vitiligonun (ala) durdurulmasına ve yeniden pigment oluşumuna yardımcı olabilir.
- Troid bezinin düzenli çalışmasına katkıda bulunur (özellikle hipertroid durumunda).
 
NÇS (Nuri Çomu Sanayi), Türkiye’nin önde gelen meyve ambarlarından biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 ithal meyve fidanının dikimiyle faaliyetlerine başlamış olup dikim alanlarını her geçen gün genişletmektedir.
Ürün Çeşitleri: Nektarin, Şeftali, Japon Eriği, Bodur Elma,ve Nar  
Çalışan Sayısı: Yılda yaklaşık 1000 kişi
Üretim Kapasitesi: 1.500 ton/yıl
2013 yılı öngörülen büyüme oranı: %97,6
 
Hedef; Ortadoğu ve Rusya Pazarı

Sunar Grup bünyesindeki NÇS Tarım, önümüzdeki beş yıl içinde 2.500 dekar daha meyve bahçesini üretim alanına eklemenin yanı sıra Ortadoğu ve Rusya pazarlarına ihracat yapmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıllarda dış piyasada daha etkin hale gelip paketleme tesisi ve soğuk hava deposu projelerini hazırlayan Sunar Grup şirketlerinden NÇS Tarım, yeni nesil meyve çeşitlerinin AR-GE çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki pek çok süpermarketin taze meyve tedarikçisi olmayı amaçlayan NÇS, modern tarımın teknolojik altyapısını bünyesinde barındırıyor. Global G.A.P. ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına da sahip olan NÇS, yeni nesil meyve üretimindeki başarısıyla dikkat çekiyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Wolfgang Puck: “İstanbul; sanatı, tarihi ve yemek kültürü ile büyüleyici bir şehir”
Pasta şeflerinin 'dünya kupası' heyecanı Sirha İstanbul'da başlıyor!
Dağın tepesindeki restorana kim gelir demişlerdi ama...
Klasik tatların modern zamanlardaki adresi: Kovan Fırın
Sultanahmet’te lezzet kuyruğu
Okullarda mutfak bahçesi eğitimi keşke bizde de olsa...
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Ürün Koordinatörü Veli Ercan: "100 yıllık marka gücü ve tecrübesi bizi benzerlerimizden ayırıyor"
Japon Mutfağı’na yenilikçi bir yorum: Maromi
Nezih Müftügil yazdı: Lezzet damak çatlatmaz
Büyük gün 9 Temmuz'da, 37 ünlü şef aynı anda...
Şehrin kahve laboratuvarı: EspressoLab
Marsa Genel Müdürü Adnan Özşahin: “Tercih edilme nedenimiz; sunduğumuz lezzet, kıvam ve performans”
Nar Gourmet Pazarlama Müdürü Aslı Aksoy: “Yöresel çeşitliliğe kıymet veren lezzet tutkunları için ürünler sunuyoruz”
M. Yeşim Erol yazdı: Karamel
Koza Gıda’dan gurmeler için her damlası ayrı lezzette özel yağlar
Dünya mutfaklarının gerillası "Kitchen Guerilla" İstanbul'daydı!
g2m Pazarlama Müdürü Esin Umut: "g2m, profesyonel mutfakların profesyonel ortağı"
Dünyanın en iyi pastacısı: Albert Adrià
Elita Gıda Genel Müdürü İbrahim Ethem Can: "Türkiye’de tek, dünyadaki sayılı entegre tesislerden birine sahibiz"
Five O’ Clock Satış ve Pazarlama Direktörü Ceren Gülpınar Arslan: “Five Senses By Five O’ Clock ile beş duyuya hitap ediyoruz”
İşte 2015'in en güzel ve ilginç oteli!
2025 yılında mutfak masanız sizin yerinize düşünecek!
Bir kültür lezzeti olarak baklava ve Güllüoğlu’ndaki tarihi
Rezervin’den Ramazan’a özel yüzde 20 İndirim
Foie gras Brezilya'da yasaklandı!
Birleşmiş Milletler yetkilileri kuru meyve toplantısı için İzmir'de
Fatih Karadeniz Pidecisi'nin Osmanlı usulü limonata tarifi
Dondurma aşıkları için St. Regis Brasserie'den özel lezzetler
Ramazanın vazgeçilmez yiyeceği pirinç
Kemal Kükrer 1915’den beri tüketicisiyle yürüyor!
Michelin yıldızlı şefler büyüledi
Tadı damakta MŎLA Restaurant
MSA, Ağustos ayında dopdolu eğitim programları ile mutfakta uzmanlaşmak isteyenleri bekliyor
Duru Bulgur'a Kızılay'dan altın madalya
BTA, İSO ilk 500’e girdi
Yaşam gustonuz değişecek!
Patisserie by FoodinLife'ın yeni sayısında taze ve ferah lezzetler sizi bekliyor!
Maksut Aşkar ve Deniz Ahmet Köse'den inovatif enginar tarifleri
Pastacılık sektörü APM’nin iftar yemeğinde biraraya geldi
Ramada Resort Bodrum Genel Müdürü Tayfun Subay: “Gastronomi gelişim ve değişimden beslenir”
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.