Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
NÇS Tarım'ın Ödüllü Japon Eriği Black Splendor, Tam Bir Kalp Dostu!
Eklenme Tarihi : 05.08.2013 - 09:56:40
2006 yılında Türkiye'nin önde gelen tarım bölgelerinden biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde, Çukurova'nın tarım için elverişli doğasında, yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 sertifikalı meyve fidanının dikimi ile faaliyetlerine başlayan NÇS kısa zamanda Bölgenin önde gelen tarım firmalarından biri haline geldi.
NÇS üretim alanlarında sekiz çeşit şeftali, sekiz çeşit nektarin, 9 çeşit erik, 2 çeşit elma ve 2 çeşit nar yetiştiriyor. Japon Eriğinin en güzel çeşitlerini üreten NÇS’nin, geçtiğimiz haftalarda  Beta Sulama ve Fidancılık firmasının 7. Meyve Bayramı kapsamında Adana’da düzenlediği “En İyi Erik Yarışmasında”  birinci seçilen Black Splendor cinsi Japon Eriği, kalp dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Hafızayı güçlendiren, grip ve soğuk algınlığına birçok fayda sağlayan Black Splendor, antioksidan özelliği sayesinde sağlıklı yaşamın vazgeçilmez öğesi niteliğinde.
 
Black Splendor Cinsi Japon Eriğinin Faydaları 
- Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır.
- Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
- Öğrenme yeteneğini arttırır, aktif ve zinde bir vücut oluşmasına yardım eder.
- İktidarsızlık ve sertleşme problemlerinde faydalıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. ,
- Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
- Metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirime yardımcı olur.
- Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu azaltır.
- Vücudun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır.
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
- Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır.
- Zihinsel dayanıklılığı arttırır.
- Serbest radikallerin hücre tahribatını azaltır. Doğal antioksidandır.
- Kan yapıcıdır. Soğuk el ve ayaklarda faydalı olabilir.
- Yaşlılarda unutkanlık belirtilerini azaltabilir. Alzheimer hastalığı tedavisinde yardımcıdır.
- Kulak çınlamasını önlemede faydalı olabilir.
- Vitiligonun (ala) durdurulmasına ve yeniden pigment oluşumuna yardımcı olabilir.
- Troid bezinin düzenli çalışmasına katkıda bulunur (özellikle hipertroid durumunda).
 
NÇS (Nuri Çomu Sanayi), Türkiye’nin önde gelen meyve ambarlarından biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 ithal meyve fidanının dikimiyle faaliyetlerine başlamış olup dikim alanlarını her geçen gün genişletmektedir.
Ürün Çeşitleri: Nektarin, Şeftali, Japon Eriği, Bodur Elma,ve Nar  
Çalışan Sayısı: Yılda yaklaşık 1000 kişi
Üretim Kapasitesi: 1.500 ton/yıl
2013 yılı öngörülen büyüme oranı: %97,6
 
Hedef; Ortadoğu ve Rusya Pazarı

Sunar Grup bünyesindeki NÇS Tarım, önümüzdeki beş yıl içinde 2.500 dekar daha meyve bahçesini üretim alanına eklemenin yanı sıra Ortadoğu ve Rusya pazarlarına ihracat yapmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıllarda dış piyasada daha etkin hale gelip paketleme tesisi ve soğuk hava deposu projelerini hazırlayan Sunar Grup şirketlerinden NÇS Tarım, yeni nesil meyve çeşitlerinin AR-GE çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki pek çok süpermarketin taze meyve tedarikçisi olmayı amaçlayan NÇS, modern tarımın teknolojik altyapısını bünyesinde barındırıyor. Global G.A.P. ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına da sahip olan NÇS, yeni nesil meyve üretimindeki başarısıyla dikkat çekiyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Latin America's 50 Best Restaurants heyecanı için geri sayım başladı
Korelilerin ömür uzatan içeceği: Baekseju
New York'un en iyilerinden: Jacques Torres
Yeşim Erol yazdı; İspanyol pastacılığı
Kendine has yorumuyla menülerin vazgeçilmez tatlısı “cheesecake”, İnoksan kombi fırınında yapılıyor
Sam Teknik Yöneticisi Seçkin Kakşi: “Her geçen yıl mevcut ürünlerimizin kalitesini arttırarak yeni ürünler sunuyoruz”
Açlığınızı dur “Duran” Sandwiches
Kaliteli çekirdekle lezzetli bir kahve molasının adresi; Coffee Mode
Avrupa’nın en zengin mutfağında neler buldum?
Özlem Öktem, The Ritz-Carlton, İstanbul’un yeni Satış ve Pazarlama Direktörü oldu
En lezzetli Uzakdoğu Çayı: Omija
Doğal ve sağlıklı lezzetlerle Beşiktaş’ın en yenisi B. BLOK
Yazın en gözde mekanı oldu
Burası sizin ikinci oturma odanız
Hyatt Regency Istanbul'da Tayland Rüzgarı
Bizi biz yapan şeyler ve mutfağımız
Bask mutfağının usta şefi Josean Alija 10 Aralık'ta Gastromasa'da
Alaçatı Muhallebicisi'nden genç girişimcilere uygulamalı eğitim desteği
Uluslar arası yarışma Varlhona C3, 24 Ekim'de Brooklyn'de yapılacak
Cotswold House Hotel Michelin yıldızlı Martin Blunos’u ağırlıyor
Compass Group dünyayı değiştiren 50 şirketten biri oldu
Good Food Guide UK'nin en iyisi: L'Enclume
Şanghay'da 6 avroya 2 yıldızlı restoranda ziyafet
World Chocolate Masters'ın teması açıklandı: Çikolatanın geleceğine derin bir bakış
Başyazıcı Et Ürünleri, 8 milyon TL'lik tesis yatırımıyla birlikte ulusal marka olma yolunda
Şangay'ın Michelin yıldızlı restoranına kapatma kararı
Kraliyet ailesinin çayı yeniden şehre dönüyor
Juico,Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek
Bosch bayileri MUM Mutfak Makinesi ile pratik lezzetlere imza attı
Belçika’nın ünlü markası La Lorraine 100 milyon TL’lik yatırım ile Türkiye’de unlu mamuller pazarına girdi
Bağbozumu İstanbul, İncirli Şaraphane'de
Virgilio Martinez'in 10. yaşını kutlayan Mirazur'a konuk olduğu geceye FoodinLife olarak katıldık
Kent Boringer www.kentboringer.com ile sofranızdaki lezzeti bir tık ile kapınıza getiriyor
Kremalı bisküvilerimiz Maldivlerin ağzını tatlandıracak
KasapDöner’den heyecan yaratan kampanya
Kırmızı et fiyatları stabil hale gelecek
Mey / Diageo Türkiye CEO’suna Diageo Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesi ülkeleri de bağlandı
İşte Şangay'ın ilk 3 Michelin yıldızlı restoranı: T'ang Court
Şehrin merkezindeki mola yeri: PS Lounge
Bulgurun besleyiciliği pirinç ve makarnadan fazla
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.