Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
NÇS Tarım'ın Ödüllü Japon Eriği Black Splendor, Tam Bir Kalp Dostu!
Eklenme Tarihi : 05.08.2013 - 09:56:40
2006 yılında Türkiye'nin önde gelen tarım bölgelerinden biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde, Çukurova'nın tarım için elverişli doğasında, yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 sertifikalı meyve fidanının dikimi ile faaliyetlerine başlayan NÇS kısa zamanda Bölgenin önde gelen tarım firmalarından biri haline geldi.
NÇS üretim alanlarında sekiz çeşit şeftali, sekiz çeşit nektarin, 9 çeşit erik, 2 çeşit elma ve 2 çeşit nar yetiştiriyor. Japon Eriğinin en güzel çeşitlerini üreten NÇS’nin, geçtiğimiz haftalarda  Beta Sulama ve Fidancılık firmasının 7. Meyve Bayramı kapsamında Adana’da düzenlediği “En İyi Erik Yarışmasında”  birinci seçilen Black Splendor cinsi Japon Eriği, kalp dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Hafızayı güçlendiren, grip ve soğuk algınlığına birçok fayda sağlayan Black Splendor, antioksidan özelliği sayesinde sağlıklı yaşamın vazgeçilmez öğesi niteliğinde.
 
Black Splendor Cinsi Japon Eriğinin Faydaları 
- Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır.
- Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
- Öğrenme yeteneğini arttırır, aktif ve zinde bir vücut oluşmasına yardım eder.
- İktidarsızlık ve sertleşme problemlerinde faydalıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. ,
- Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
- Metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirime yardımcı olur.
- Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu azaltır.
- Vücudun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır.
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
- Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır.
- Zihinsel dayanıklılığı arttırır.
- Serbest radikallerin hücre tahribatını azaltır. Doğal antioksidandır.
- Kan yapıcıdır. Soğuk el ve ayaklarda faydalı olabilir.
- Yaşlılarda unutkanlık belirtilerini azaltabilir. Alzheimer hastalığı tedavisinde yardımcıdır.
- Kulak çınlamasını önlemede faydalı olabilir.
- Vitiligonun (ala) durdurulmasına ve yeniden pigment oluşumuna yardımcı olabilir.
- Troid bezinin düzenli çalışmasına katkıda bulunur (özellikle hipertroid durumunda).
 
NÇS (Nuri Çomu Sanayi), Türkiye’nin önde gelen meyve ambarlarından biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 ithal meyve fidanının dikimiyle faaliyetlerine başlamış olup dikim alanlarını her geçen gün genişletmektedir.
Ürün Çeşitleri: Nektarin, Şeftali, Japon Eriği, Bodur Elma,ve Nar  
Çalışan Sayısı: Yılda yaklaşık 1000 kişi
Üretim Kapasitesi: 1.500 ton/yıl
2013 yılı öngörülen büyüme oranı: %97,6
 
Hedef; Ortadoğu ve Rusya Pazarı

Sunar Grup bünyesindeki NÇS Tarım, önümüzdeki beş yıl içinde 2.500 dekar daha meyve bahçesini üretim alanına eklemenin yanı sıra Ortadoğu ve Rusya pazarlarına ihracat yapmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıllarda dış piyasada daha etkin hale gelip paketleme tesisi ve soğuk hava deposu projelerini hazırlayan Sunar Grup şirketlerinden NÇS Tarım, yeni nesil meyve çeşitlerinin AR-GE çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki pek çok süpermarketin taze meyve tedarikçisi olmayı amaçlayan NÇS, modern tarımın teknolojik altyapısını bünyesinde barındırıyor. Global G.A.P. ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına da sahip olan NÇS, yeni nesil meyve üretimindeki başarısıyla dikkat çekiyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Gaziantep mutfağı dünya markası olma yolunda
Koza Mutfak'ta Başlangıçlar Uygulaması Eylül Ayı Programı
Mövenpick Hotels & Resorts’dan "Fener Balığının Sırları" menüsü
Mutfağa değer katan bir adres: Mutfak Kitap
Maria’s Cheesecake'ten anne tarifiyle cheesecake
MSA öğrencileri ve mezunlarına özel Demo Günleri 4 Eylül'e kadar devam ediyor
Hasadının taptaze meyvesiyle Vakko Passion geri döndü
Tropicana'ya 2 uluslararası ödül
Simit Sarayı'ndan çocuklara özel sandviç çeşitleri
Bozcaada'da Bağbozumu Festivali 5 Eylül'de başlıyor
Pınar Enstitüsü çiğ süt eğitimlerinin ikinci ayağını Eskişehir'de gerçekleştirecek
Kemal Özcan'dan City Cooks'ta özel etkinlik
Organik gıdanın incelikleri neler biliyor muyuz?
Türkiye Rusya'ya yumurta ihracatına başlıyor
Şehrin Lezzet Hareketi: Demak GurmeRUN
“İyi bir pizza elde etmek için hangi peynir daha idealdir?”
Anavarza Bal gurme serisinden sağlık deposu: Keven-kekik balı
Ahmet Yirmibeşoğlu: İyi yumurta, iyi beslenen tavuktan gelir
Marmara Adası'nda 'organik' zeytin üretilecek
Brezilya'ya bulgur ve makarna satma hazırlığı
Doç. Dr. Saadet Karakulak: Çinekop diye bir balık yok
Fındıkta rekor fiyat
Kültür balıkçılığı üretimi 4 katı arttı
Suriyelilerin tandır ekmeği Güneydoğu'da ilgi görüyor
Petifür trendi Körfez’e yayılıyor
İlklerin markası: Lider Çikolata
Dedeman İstanbul Pastane Şefi Sait Eroğlu: 'Pastacılıkta başarı orijinaline sadık kalıp, eski tekniklere dönerek mümkün'
Güney Kore’nin Paris Baguette zinciri şimdi de Fransa’da
İstinye'de yeni bir lezzet durağı: Melia Patisserie
Yeni Zelandalı bilim adamları pizzaya en çok yakışan peyniri buldu!
Akıllı Etiket sistemine erteleme
İstanbul'un kahveden sorumlu bakanı: Ministry of Coffee İstanbul
Damaklarda iz bırakan Trakya tatlıları
Hatay Mutfağının en güzel yemekleri Eylül ayında Grand Hyatt Istanbul'da
Gelato’nun 114 yıllık temsilcisi Giolitti Türkiye’de
Cakes&Bakes Genel Müdürü Volkan Cılga: “Butik üretimi 5 milyon Euro’luk bir yatırımla endüstriyel ölçeğe taşıdık”
Osmanlı’nın şekerleme kültürünü günümüze taşıyan adres: Altan Şekerleme
TÜRES Eataly konseptini Türk mutfağına uygulayacak
Yazın son trendleri Patisserie by FoodinLife'ın yeni sayısında!
Hershey’s Chocolate Chip Cookie sayesinde Pizza Hut gündemden düşmüyor
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.