Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
NÇS Tarım'ın Ödüllü Japon Eriği Black Splendor, Tam Bir Kalp Dostu!
Eklenme Tarihi : 05.08.2013 - 09:56:40
2006 yılında Türkiye'nin önde gelen tarım bölgelerinden biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde, Çukurova'nın tarım için elverişli doğasında, yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 sertifikalı meyve fidanının dikimi ile faaliyetlerine başlayan NÇS kısa zamanda Bölgenin önde gelen tarım firmalarından biri haline geldi.
NÇS üretim alanlarında sekiz çeşit şeftali, sekiz çeşit nektarin, 9 çeşit erik, 2 çeşit elma ve 2 çeşit nar yetiştiriyor. Japon Eriğinin en güzel çeşitlerini üreten NÇS’nin, geçtiğimiz haftalarda  Beta Sulama ve Fidancılık firmasının 7. Meyve Bayramı kapsamında Adana’da düzenlediği “En İyi Erik Yarışmasında”  birinci seçilen Black Splendor cinsi Japon Eriği, kalp dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Hafızayı güçlendiren, grip ve soğuk algınlığına birçok fayda sağlayan Black Splendor, antioksidan özelliği sayesinde sağlıklı yaşamın vazgeçilmez öğesi niteliğinde.
 
Black Splendor Cinsi Japon Eriğinin Faydaları 
- Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır.
- Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
- Öğrenme yeteneğini arttırır, aktif ve zinde bir vücut oluşmasına yardım eder.
- İktidarsızlık ve sertleşme problemlerinde faydalıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. ,
- Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
- Metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirime yardımcı olur.
- Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu azaltır.
- Vücudun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır.
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
- Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır.
- Zihinsel dayanıklılığı arttırır.
- Serbest radikallerin hücre tahribatını azaltır. Doğal antioksidandır.
- Kan yapıcıdır. Soğuk el ve ayaklarda faydalı olabilir.
- Yaşlılarda unutkanlık belirtilerini azaltabilir. Alzheimer hastalığı tedavisinde yardımcıdır.
- Kulak çınlamasını önlemede faydalı olabilir.
- Vitiligonun (ala) durdurulmasına ve yeniden pigment oluşumuna yardımcı olabilir.
- Troid bezinin düzenli çalışmasına katkıda bulunur (özellikle hipertroid durumunda).
 
NÇS (Nuri Çomu Sanayi), Türkiye’nin önde gelen meyve ambarlarından biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 ithal meyve fidanının dikimiyle faaliyetlerine başlamış olup dikim alanlarını her geçen gün genişletmektedir.
Ürün Çeşitleri: Nektarin, Şeftali, Japon Eriği, Bodur Elma,ve Nar  
Çalışan Sayısı: Yılda yaklaşık 1000 kişi
Üretim Kapasitesi: 1.500 ton/yıl
2013 yılı öngörülen büyüme oranı: %97,6
 
Hedef; Ortadoğu ve Rusya Pazarı

Sunar Grup bünyesindeki NÇS Tarım, önümüzdeki beş yıl içinde 2.500 dekar daha meyve bahçesini üretim alanına eklemenin yanı sıra Ortadoğu ve Rusya pazarlarına ihracat yapmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıllarda dış piyasada daha etkin hale gelip paketleme tesisi ve soğuk hava deposu projelerini hazırlayan Sunar Grup şirketlerinden NÇS Tarım, yeni nesil meyve çeşitlerinin AR-GE çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki pek çok süpermarketin taze meyve tedarikçisi olmayı amaçlayan NÇS, modern tarımın teknolojik altyapısını bünyesinde barındırıyor. Global G.A.P. ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına da sahip olan NÇS, yeni nesil meyve üretimindeki başarısıyla dikkat çekiyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Mikla, The World's 50 Best Restaurants'a girerek Türkiye'nin gurur kaynağı oldu!
Eataly İstanbul’da “İtalyan işi”
İstanbul Şef Aşçılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Polonezköy'de piknik düzenledi
100 milyon balık denizlere bırakıldı
Türkiye Genç Aşcı Yarışması, Özyeğin Üniversitesi’nde yapıldı
Unilever Food Solutions geleceğin şefleri ile mutfağa girdi
Kitchenette’in “Akdeniz Yemek”leri ile uzun yaşayın
Dardenia Fish&Sushi şimdi de Bağdat Cadde’sinde
Antep fıstığında tüm zamanların en büyük rekolte artışı
Süt üretiminde online sistem
Unilever, sürdürülebilirliği büyümenin itici gücü olarak görüyor
Gıda üretimi ve gıda güvenliği İstanbul’da masaya yatırdı
İster Boğaz’da, isterseniz Sultanahmet’in büyülü atmosferinde ramazan
Dünya Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Kongresi gerçekleşti
Küresel Gıda Güvenliği İndeksi sonuçlarına göre Türkiye 39. sırada
Hyatt Regency Istanbul Ataköy’ün Pastry Chef’i Robert Schielke: “Geleceğin trendi sağlıklı, küçük ve otantik tatlılar”
Pastalarının ünü dillere destan bir aile şirketi: Art Cafe
Dondurma, kahveyle birlikte Göktürk’te hayat buluyor
Efsina’dan iki yeni ürün
Academy RATIONAL semineri 21 Mayıs‘ta İstanbul’da gerçekleşti!
Bodrum'un mavisine inat yemyeşil kaya gölgesinin altında bir kaçamak
7. Türkiye Sommelier Yarışması Sonuçlandı
Arby's ile damaklardaki lezzet fırtınası dinmiyor!
Ulusoy Un, ihracatta onbir basamak birden yükseldi
Unilever Türkiye, sürdürülebilir markalarıyla büyüyor
Ramazan’da bakliyata zam yok
Brasserie Cognac'tan “Keşif Tadımları”
İstanbul'un ünlü şeflerinden tarifler; Rudolf
34'te iftar bir başkadır
Öztiryakiler'den A.B. projesine destek
Pakmaya’dan fırıncılara 3 yeni çeşit ekmek karışımı
Öztiryakiler’den Robot Coupe kampanyası!
Eczacıbaşı'ndan yeni yatırım
Reis Gıda 8’inci Feshane Kastamonu Günleri’nde Siyez buğdayını tanıttı
Paşabahçe Göktürk mağazasını açtı
Metro Toptancı Market fark yaratan sosyal girişimcileri arıyor!
Fransa’nın en iyi şefleri Taste of Paris festivalinde!
Muğla'nın Kuzu göbeği mantarı Avrupa'da..
Müge Akgün yazdı: Muhteşem bir girişimcilik hikâyesi...
Dünya gezginleri Nar Lokanta'yı ödüllendirdi
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.