Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
NÇS Tarım'ın Ödüllü Japon Eriği Black Splendor, Tam Bir Kalp Dostu!
Eklenme Tarihi : 05.08.2013 - 09:56:40
2006 yılında Türkiye'nin önde gelen tarım bölgelerinden biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde, Çukurova'nın tarım için elverişli doğasında, yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 sertifikalı meyve fidanının dikimi ile faaliyetlerine başlayan NÇS kısa zamanda Bölgenin önde gelen tarım firmalarından biri haline geldi.
NÇS üretim alanlarında sekiz çeşit şeftali, sekiz çeşit nektarin, 9 çeşit erik, 2 çeşit elma ve 2 çeşit nar yetiştiriyor. Japon Eriğinin en güzel çeşitlerini üreten NÇS’nin, geçtiğimiz haftalarda  Beta Sulama ve Fidancılık firmasının 7. Meyve Bayramı kapsamında Adana’da düzenlediği “En İyi Erik Yarışmasında”  birinci seçilen Black Splendor cinsi Japon Eriği, kalp dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Hafızayı güçlendiren, grip ve soğuk algınlığına birçok fayda sağlayan Black Splendor, antioksidan özelliği sayesinde sağlıklı yaşamın vazgeçilmez öğesi niteliğinde.
 
Black Splendor Cinsi Japon Eriğinin Faydaları 
- Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır.
- Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
- Öğrenme yeteneğini arttırır, aktif ve zinde bir vücut oluşmasına yardım eder.
- İktidarsızlık ve sertleşme problemlerinde faydalıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. ,
- Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
- Metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirime yardımcı olur.
- Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu azaltır.
- Vücudun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır.
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
- Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır.
- Zihinsel dayanıklılığı arttırır.
- Serbest radikallerin hücre tahribatını azaltır. Doğal antioksidandır.
- Kan yapıcıdır. Soğuk el ve ayaklarda faydalı olabilir.
- Yaşlılarda unutkanlık belirtilerini azaltabilir. Alzheimer hastalığı tedavisinde yardımcıdır.
- Kulak çınlamasını önlemede faydalı olabilir.
- Vitiligonun (ala) durdurulmasına ve yeniden pigment oluşumuna yardımcı olabilir.
- Troid bezinin düzenli çalışmasına katkıda bulunur (özellikle hipertroid durumunda).
 
NÇS (Nuri Çomu Sanayi), Türkiye’nin önde gelen meyve ambarlarından biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 ithal meyve fidanının dikimiyle faaliyetlerine başlamış olup dikim alanlarını her geçen gün genişletmektedir.
Ürün Çeşitleri: Nektarin, Şeftali, Japon Eriği, Bodur Elma,ve Nar  
Çalışan Sayısı: Yılda yaklaşık 1000 kişi
Üretim Kapasitesi: 1.500 ton/yıl
2013 yılı öngörülen büyüme oranı: %97,6
 
Hedef; Ortadoğu ve Rusya Pazarı

Sunar Grup bünyesindeki NÇS Tarım, önümüzdeki beş yıl içinde 2.500 dekar daha meyve bahçesini üretim alanına eklemenin yanı sıra Ortadoğu ve Rusya pazarlarına ihracat yapmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıllarda dış piyasada daha etkin hale gelip paketleme tesisi ve soğuk hava deposu projelerini hazırlayan Sunar Grup şirketlerinden NÇS Tarım, yeni nesil meyve çeşitlerinin AR-GE çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki pek çok süpermarketin taze meyve tedarikçisi olmayı amaçlayan NÇS, modern tarımın teknolojik altyapısını bünyesinde barındırıyor. Global G.A.P. ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına da sahip olan NÇS, yeni nesil meyve üretimindeki başarısıyla dikkat çekiyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Gıda sektörü markalaşma atağında
Doors Akademi, Illy’nin Gerçekleştirdiği Özel Kahve Seminerine Ev Sahipliği Yaptı
Nar Gourmet'den Anadolu Balları Koleksiyonu
Ödüllü Şef Manuel Evan Sotomayor’dan Tex-Mex Workshop
Divan'dan bayrama özel geleneksel lezzetler
Divan Pub ve Brasserielerde palamut günleri
Yüksek kalitede pişirme deneyimini şık Proflame ile yaşayın
Mezzaluna'nın ünlü şefi Antonio Carmine Lombardi ödüllendirildi
İsmail Karademir'den Waffle House yatırımı
Nestle'nin kurucusu Henri Nestle 200 yaşında
Metro Horeca için yeni çalışmalarını Aşçılar Derneği şefleriyle buluşturdu
Özsüt'ten Ekim ayı sürprizi
Pasta ve Çikolata Şefi Kemal Özcan adını taşıyan ürünlerinin lansmanını gerçekleştirdi
"Porland her yerde" hashtagi kazandırıyor!
TAV, Sabiha Gökçen'e ortak oluyor
Porland en büyük mağazasını Gaziantep'te açıyor
Malatya Şefler ve Aşçılar Derneği Kuruldu
Porselen Sepeti'nden sofralarda balık teması
Saray Muhallebicisi yeni şubesiyle Özdilek Park’ta
Knorr Çabuk Çorba Meksika rüzgarları estiriyor
Anzer Balı'nda fiyat artışı
Tribeca'dan lezzet rüzgarları
Altıparmak Gıda dünyanın 4. büyük bal şirketi
FİSKOBİRLİK, Türk fındığını koruyacak
"Sarı Bisiklet" Eskişehirlilere hareketi teşvik etti
Tropicana'dan yerel meyve atağı
Gıda sektörü İstanbul Gıda Tek Fuarı 18-21 Eylül 2014'te buluşuyor
İstanbul’un akla ilk gelen tatlı mekanları
Ödüllü şef Jean Luc Figueras Hatay'da hayatını kaybetti
Zeynel Muhallebicisi'nden geleneksel lezzetler
Kuru üzüm üretiminde Türkiye zirvede
Milli şefler ve Şanlıurfalı ustalar mutfakta buluştu
Refika Birgül Büyükada'nın lezzetlerini yazdı
İstanbul'un büyüleyici manzaraya sahip restoranları
İşte 31 ülkenin birbirinden farklı kahvaltı alışkanlıkları
MSA'da Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimi başlıyor
Av yasağının kalkmasıyla birlikte balık fiyatları düştü
Gaggenau espresso makineleri sonbahara aroma katıyor
Çaykur Filiz Çay şimdi yeni paketinde
Dr. Dukan'ın sağlıklı ürünleri şimdi Türkiye'de!
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.