Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
NÇS Tarım'ın Ödüllü Japon Eriği Black Splendor, Tam Bir Kalp Dostu!
Eklenme Tarihi : 05.08.2013 - 09:56:40
2006 yılında Türkiye'nin önde gelen tarım bölgelerinden biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde, Çukurova'nın tarım için elverişli doğasında, yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 sertifikalı meyve fidanının dikimi ile faaliyetlerine başlayan NÇS kısa zamanda Bölgenin önde gelen tarım firmalarından biri haline geldi.
NÇS üretim alanlarında sekiz çeşit şeftali, sekiz çeşit nektarin, 9 çeşit erik, 2 çeşit elma ve 2 çeşit nar yetiştiriyor. Japon Eriğinin en güzel çeşitlerini üreten NÇS’nin, geçtiğimiz haftalarda  Beta Sulama ve Fidancılık firmasının 7. Meyve Bayramı kapsamında Adana’da düzenlediği “En İyi Erik Yarışmasında”  birinci seçilen Black Splendor cinsi Japon Eriği, kalp dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Hafızayı güçlendiren, grip ve soğuk algınlığına birçok fayda sağlayan Black Splendor, antioksidan özelliği sayesinde sağlıklı yaşamın vazgeçilmez öğesi niteliğinde.
 
Black Splendor Cinsi Japon Eriğinin Faydaları 
- Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır.
- Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
- Öğrenme yeteneğini arttırır, aktif ve zinde bir vücut oluşmasına yardım eder.
- İktidarsızlık ve sertleşme problemlerinde faydalıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. ,
- Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
- Metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirime yardımcı olur.
- Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu azaltır.
- Vücudun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır.
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
- Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır.
- Zihinsel dayanıklılığı arttırır.
- Serbest radikallerin hücre tahribatını azaltır. Doğal antioksidandır.
- Kan yapıcıdır. Soğuk el ve ayaklarda faydalı olabilir.
- Yaşlılarda unutkanlık belirtilerini azaltabilir. Alzheimer hastalığı tedavisinde yardımcıdır.
- Kulak çınlamasını önlemede faydalı olabilir.
- Vitiligonun (ala) durdurulmasına ve yeniden pigment oluşumuna yardımcı olabilir.
- Troid bezinin düzenli çalışmasına katkıda bulunur (özellikle hipertroid durumunda).
 
NÇS (Nuri Çomu Sanayi), Türkiye’nin önde gelen meyve ambarlarından biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 ithal meyve fidanının dikimiyle faaliyetlerine başlamış olup dikim alanlarını her geçen gün genişletmektedir.
Ürün Çeşitleri: Nektarin, Şeftali, Japon Eriği, Bodur Elma,ve Nar  
Çalışan Sayısı: Yılda yaklaşık 1000 kişi
Üretim Kapasitesi: 1.500 ton/yıl
2013 yılı öngörülen büyüme oranı: %97,6
 
Hedef; Ortadoğu ve Rusya Pazarı

Sunar Grup bünyesindeki NÇS Tarım, önümüzdeki beş yıl içinde 2.500 dekar daha meyve bahçesini üretim alanına eklemenin yanı sıra Ortadoğu ve Rusya pazarlarına ihracat yapmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıllarda dış piyasada daha etkin hale gelip paketleme tesisi ve soğuk hava deposu projelerini hazırlayan Sunar Grup şirketlerinden NÇS Tarım, yeni nesil meyve çeşitlerinin AR-GE çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki pek çok süpermarketin taze meyve tedarikçisi olmayı amaçlayan NÇS, modern tarımın teknolojik altyapısını bünyesinde barındırıyor. Global G.A.P. ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına da sahip olan NÇS, yeni nesil meyve üretimindeki başarısıyla dikkat çekiyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Pierre Hermé’nin yepyeni yaz lezzetlerini keşfedin!
Ünlü Fransız çikolatacı Patrick Roger'den 1 Mayıs'a özel çikolata!
Dünyaca ünlü pasta şefi Christian Escribà'dan Anneler Günü'ne özel benzersiz bir tatlı
1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlu olsun! ‪
Bu yaz Alancha’da neler oluyor?
Şehrin yeni nesil esnaf lokantası Arşiv, Türk mutfağının markası olmayı hedefliyor
Koza Gıda Pazarlama Müdürü Ahmet Şanoğlu: “Koza, gıda sektöründeki yeni akımların takipçisi”
Della Luna’dan gün boyu sürecek Anneler Günü Keyfi…
Delimonti, peynirin duayeni İlhan Koçulu’yu ağırladı
Zeelandia Türkiye’den pastacılıkta yeteneğinizi ortaya çıkaran sıvı şantiler
2. Uluslararası Pastacılar Festivali, 20-21 Mayıs 2016 tarihinde zirvede ‘fırtınalar’ estirecek
II. Ulusal Aşçılık Kampı şenliklerle tamamlandı
Liverpool’da Türk mutfağı şovu
Avrasya Aşçılar Derneği ilk sosyal sorumluluk projesini 27 Nisan’da Okan Üniversitesi’nde gerçekleştirdi
Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, Trendy Lounge & Bar’da keyifli saatler vadediyor
Her ‘köy yoğurdu’na aldanmayın
Aşçılık Kampı son gününde gastronominin ünlü şeflerini ağırlıyor
Dünyanın En İyi Kadın Şefi Dominique Crenn: "Umarım bu ödül, hayalleri peşinden giden geleceğin kadın şeflerine motivasyon olur"
Suvla Kanyon açıldı!
Enginar Festivali, 2. gününde zengin bir program ile devam ediyor!
Rene Redzepi’nin kurduğu konferanslar serisi MAD 5 “Yarının Mutfağı” başlığı ile 28-29 Ağustos’ta Kopenhag’da!
İstanbul'a özgü bir meze olan 'topik'e Maksut Aşkar yorumu Neolokal'de!
Yeniyerel Sohbetler No:15 dijital ortamda yemeği konuşacak
Anneler Günü'nde kahveniz Kahve Limanı'ndan
Zeelandia Türkiye’den Creme Bourbonessa pasta kreması toz karışımı
Glutensiz yaşamak mümkün!
Gökmen Sözen, Kanal 35'te 'Ağız Tadıyla' programının konuğu oldu!
Koza Gıda'dan profesyonellere yönelik 'Makarna Uygulaması'
Çin mutfağının lezzetleri EXPO 2016 Antalya’da
Enginar Festivali lezzetle başladı
Aşçılık Kampı’nda öğrenciler makarnalı lezzetleri Barilla ile öğreniyor
Gastronominin kalbi Mengen’de; Aşçılık Kampı'nda atıyor
Zeytinyağında KDV düşürülsün talebi
2016'nın en iyi kadın şefi: Dominique Crenn
Gıda kümesinden Barselona çıkarması
Lezzet imparatorluğu Şanlıurfa'da
Yahyalı Elma Dünyası, ihracat ağına BAE ve Katar'ı da ekledi
Calista Luxury Resort Otel’de lezzet seremonisi
'Hazır çorbalarda katkı maddesi yok'
Bursa'da Gastronomi ödülleri Başkan Bozbey'den
 
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.