Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
NÇS Tarım'ın Ödüllü Japon Eriği Black Splendor, Tam Bir Kalp Dostu!
Eklenme Tarihi : 05.08.2013 - 09:56:40
2006 yılında Türkiye'nin önde gelen tarım bölgelerinden biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde, Çukurova'nın tarım için elverişli doğasında, yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 sertifikalı meyve fidanının dikimi ile faaliyetlerine başlayan NÇS kısa zamanda Bölgenin önde gelen tarım firmalarından biri haline geldi.
NÇS üretim alanlarında sekiz çeşit şeftali, sekiz çeşit nektarin, 9 çeşit erik, 2 çeşit elma ve 2 çeşit nar yetiştiriyor. Japon Eriğinin en güzel çeşitlerini üreten NÇS’nin, geçtiğimiz haftalarda  Beta Sulama ve Fidancılık firmasının 7. Meyve Bayramı kapsamında Adana’da düzenlediği “En İyi Erik Yarışmasında”  birinci seçilen Black Splendor cinsi Japon Eriği, kalp dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Hafızayı güçlendiren, grip ve soğuk algınlığına birçok fayda sağlayan Black Splendor, antioksidan özelliği sayesinde sağlıklı yaşamın vazgeçilmez öğesi niteliğinde.
 
Black Splendor Cinsi Japon Eriğinin Faydaları 
- Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır.
- Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
- Öğrenme yeteneğini arttırır, aktif ve zinde bir vücut oluşmasına yardım eder.
- İktidarsızlık ve sertleşme problemlerinde faydalıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. ,
- Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
- Metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirime yardımcı olur.
- Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu azaltır.
- Vücudun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır.
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
- Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır.
- Zihinsel dayanıklılığı arttırır.
- Serbest radikallerin hücre tahribatını azaltır. Doğal antioksidandır.
- Kan yapıcıdır. Soğuk el ve ayaklarda faydalı olabilir.
- Yaşlılarda unutkanlık belirtilerini azaltabilir. Alzheimer hastalığı tedavisinde yardımcıdır.
- Kulak çınlamasını önlemede faydalı olabilir.
- Vitiligonun (ala) durdurulmasına ve yeniden pigment oluşumuna yardımcı olabilir.
- Troid bezinin düzenli çalışmasına katkıda bulunur (özellikle hipertroid durumunda).
 
NÇS (Nuri Çomu Sanayi), Türkiye’nin önde gelen meyve ambarlarından biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 ithal meyve fidanının dikimiyle faaliyetlerine başlamış olup dikim alanlarını her geçen gün genişletmektedir.
Ürün Çeşitleri: Nektarin, Şeftali, Japon Eriği, Bodur Elma,ve Nar  
Çalışan Sayısı: Yılda yaklaşık 1000 kişi
Üretim Kapasitesi: 1.500 ton/yıl
2013 yılı öngörülen büyüme oranı: %97,6
 
Hedef; Ortadoğu ve Rusya Pazarı

Sunar Grup bünyesindeki NÇS Tarım, önümüzdeki beş yıl içinde 2.500 dekar daha meyve bahçesini üretim alanına eklemenin yanı sıra Ortadoğu ve Rusya pazarlarına ihracat yapmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıllarda dış piyasada daha etkin hale gelip paketleme tesisi ve soğuk hava deposu projelerini hazırlayan Sunar Grup şirketlerinden NÇS Tarım, yeni nesil meyve çeşitlerinin AR-GE çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki pek çok süpermarketin taze meyve tedarikçisi olmayı amaçlayan NÇS, modern tarımın teknolojik altyapısını bünyesinde barındırıyor. Global G.A.P. ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına da sahip olan NÇS, yeni nesil meyve üretimindeki başarısıyla dikkat çekiyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
İşte dünyanın en iyi barı: Connaught
Tatil havasına girmek isteyenlerin balıkçısı
Ömür Akkor: Adana ve Mersin'den eşsiz lezzetler
d.ream Akademi, Eylül ayında vereceği 4 farklı amatör eğitim ile mutfaklara farklı lezzetler getiriyor
Noma'nın kardeş restoranı 108 açıldı
Patisserie de Pera Pastane Şefi İbrahim Erkut’un lezzetli Fransız tatlısı: Gateau aux myrtilles et à la lavande
Albert Adria ve Virgilio Martinez 7 Ağustos'ta unutulmaz bir yemek hazırlığı yapıyorlar
Fauchon’ın lezzet harikası; Carre Rouge
TAŞFED, 31. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali’nde ulusal yarışmasıyla yer alıyor
Mengen Belediye Başkanlığı 31. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalini’nin ertelendiğini duyurdu
Unilever Food Solutions TURYİD üyeleri için ‘Güvenilir Eller’ Gıda Güvenliği Eğitimi düzenledi
Unilever Food Solutions şefleri dinledi; “Güvenilir Eller” Gıda Güvenliği Eğitim Programını hayata geçirdi!
Yepyeni bir pastacılık festivali için nefesler tutuldu…
Bodrum’da Al Nafoorah rüzgarı
Nar Gourmet’den Türk kahvesi ve Türk çayı
Et ve süt satışında çok önemli düzenleme
Latin Amerika'nın en iyi 50 restoranı Eylül'de belirlenecek
İngiliz bir finansçının Michelin yıldızlı şefe dönüşme hikayesi
Şehrin en leziz kokteylleri CVK Park Bosphorus Hotel’de içilir
Fas esintili nane ferahlığı ile yeşil çay severler artacak!
Sultanahmet Köftecisi’nden Almanya’da marka tescili...
AVADER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karaman: “Dernekler ve federasyonlar bu sektörü ileriye taşıyacak”
Chef Seasons’ın doğal baharatlar ile hazırlanmış lezzetleri Koza Gıda ile mutfağınıza geliyor
Coffeeshop Company Genel Müdür Yardımcısı Tolga Özgül: “Türkiye’deki kahve anlayışını değiştirmek bizlerin elinde”
İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği YKB Umut Eyioğlu: “Dernek bir kişinin güdümünde değildir, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için çalışmalıyız”
Bangkok'ta Thai Food Festivali sürüyor
Osmanlı Türk mutfağının baş tacı komposto
Kokteylin kralı Dale Degroff
Efsane Anadolu yemekleri Seraf’ta
Murat Bozok: Erkekler haydi mutfağa!
Pioppo Gelato’dan dondurmaya havyar yorumu!
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz: “Son zamanlarda dernek sayılarının artmasıyla bir dernek kirliliği oluşmuştur”
TAŞPAKON Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tufan: “Dernekler ve federasyonlar şahsi menfaatler için değil camiaya hizmet için çalışmalı”
Daniel Humm'dan Las Vegas'ta yeni proje
Dünyaca ünlü şeflerin hikâyelerini dinlemeye hazır mısınız? 10 Aralık'ta İstanbul'da
Yeni Noma belgeseli Tokyo'yu anlatıyor
Yeni menü lezzet anlayışınızı değiştirecek
Dondurmayla en çok yakışan tatlılar Özsüt’te
Etteki indirim tüketiciye haftaya yansıyacak
Üzüm hasadı dönemi başladı
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.