Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
NÇS Tarım'ın Ödüllü Japon Eriği Black Splendor, Tam Bir Kalp Dostu!
Eklenme Tarihi : 05.08.2013 - 09:56:40
2006 yılında Türkiye'nin önde gelen tarım bölgelerinden biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde, Çukurova'nın tarım için elverişli doğasında, yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 sertifikalı meyve fidanının dikimi ile faaliyetlerine başlayan NÇS kısa zamanda Bölgenin önde gelen tarım firmalarından biri haline geldi.
NÇS üretim alanlarında sekiz çeşit şeftali, sekiz çeşit nektarin, 9 çeşit erik, 2 çeşit elma ve 2 çeşit nar yetiştiriyor. Japon Eriğinin en güzel çeşitlerini üreten NÇS’nin, geçtiğimiz haftalarda  Beta Sulama ve Fidancılık firmasının 7. Meyve Bayramı kapsamında Adana’da düzenlediği “En İyi Erik Yarışmasında”  birinci seçilen Black Splendor cinsi Japon Eriği, kalp dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Hafızayı güçlendiren, grip ve soğuk algınlığına birçok fayda sağlayan Black Splendor, antioksidan özelliği sayesinde sağlıklı yaşamın vazgeçilmez öğesi niteliğinde.
 
Black Splendor Cinsi Japon Eriğinin Faydaları 
- Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır.
- Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
- Öğrenme yeteneğini arttırır, aktif ve zinde bir vücut oluşmasına yardım eder.
- İktidarsızlık ve sertleşme problemlerinde faydalıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. ,
- Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
- Metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirime yardımcı olur.
- Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu azaltır.
- Vücudun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır.
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
- Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır.
- Zihinsel dayanıklılığı arttırır.
- Serbest radikallerin hücre tahribatını azaltır. Doğal antioksidandır.
- Kan yapıcıdır. Soğuk el ve ayaklarda faydalı olabilir.
- Yaşlılarda unutkanlık belirtilerini azaltabilir. Alzheimer hastalığı tedavisinde yardımcıdır.
- Kulak çınlamasını önlemede faydalı olabilir.
- Vitiligonun (ala) durdurulmasına ve yeniden pigment oluşumuna yardımcı olabilir.
- Troid bezinin düzenli çalışmasına katkıda bulunur (özellikle hipertroid durumunda).
 
NÇS (Nuri Çomu Sanayi), Türkiye’nin önde gelen meyve ambarlarından biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 ithal meyve fidanının dikimiyle faaliyetlerine başlamış olup dikim alanlarını her geçen gün genişletmektedir.
Ürün Çeşitleri: Nektarin, Şeftali, Japon Eriği, Bodur Elma,ve Nar  
Çalışan Sayısı: Yılda yaklaşık 1000 kişi
Üretim Kapasitesi: 1.500 ton/yıl
2013 yılı öngörülen büyüme oranı: %97,6
 
Hedef; Ortadoğu ve Rusya Pazarı

Sunar Grup bünyesindeki NÇS Tarım, önümüzdeki beş yıl içinde 2.500 dekar daha meyve bahçesini üretim alanına eklemenin yanı sıra Ortadoğu ve Rusya pazarlarına ihracat yapmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıllarda dış piyasada daha etkin hale gelip paketleme tesisi ve soğuk hava deposu projelerini hazırlayan Sunar Grup şirketlerinden NÇS Tarım, yeni nesil meyve çeşitlerinin AR-GE çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki pek çok süpermarketin taze meyve tedarikçisi olmayı amaçlayan NÇS, modern tarımın teknolojik altyapısını bünyesinde barındırıyor. Global G.A.P. ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına da sahip olan NÇS, yeni nesil meyve üretimindeki başarısıyla dikkat çekiyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Krema, çikolata ve kahve Patisserie'nin yeni sayısında!
Cihangir’in Gözdesi White Mill Kış’a Hazır! Ya Siz?
Chikuzen-ni (Aromalandirilmis Sebzeler ve Tavuk)
Chiquita Brezilya'ya satıldı!
Zade’den 30 milyon euro’luk yatırım!
Carte d’Or’dan yeni sürpriz; Kepekli Kek
Filizler Köftecisi ette olduğu kadar tatlılarında da iddialı
Kuru incir cep yakıyor
Amerikalıların yeni favorisi: Malatya kayısısı
Big Chefs’den kışa özel yepyeni lezzetler!
De’longhi, Braun ürünleriyle Murat Bozok's Kitchen'da
Değirmen tuzluklar revaçta
Karşı konulamaz “Karamel” lezzeti Pinkberry’de sizleri bekliyor
NewYork’un ünlü hamburgercisi SHAKE SHACK’dan; Apple Pie Concrete
LE PAIN QUOTIDIEN özel kış menüsünden; Baharatlı Çıtır Levrek ve Karides Salatası
Patisserie de Pera’dan masalsı tatlar
Bulgaristan'dan tatlı bir esinti: Poniçka
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!
Doğanın en taze lezzetleri Zeytinyalı Restoran’da
Caffisimo'dan şimdi de tam otomatik latte keyfi
Şefler ilk bölümde “domates”te buluştu
‘Lezzet ve tasarım buluşması’ 30 Ekim'de sizleri bekliyor
Çaykur Gaziantep’te Karadeniz rüzgârı estirdi!
Kraliçe arı Debra Roberts Türkiye'de
BİLGİ’nin Yeni Mutfağı santralistanbul Kampüsü’nde Açıldı
Muratbey’den Paris’e çıkarma!
SILVERLINE ANKASTRE 'DEN "HİKAYESİ TADINDA YEMEKLER"
Dünyanın en ilginç 10 meyvesi
Yarım asırlık tecrübeden dumanı üstünde yepyeni bir tat..
Özgür şef muhteşem bir konsept ile Bulvar 216’da
Le Pain Quotidien'den özel kış menüsü
MAD Başkanı İsmail Karataş'tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Zirvesi'nde Bursa'nın Siyah İnciri Konuşuldu
CIPRIANI’den iş yemeği menüsü
Mutfağın sırlarını Kasım ayında MSA’da keşfedin
Yuva’dan çıtır çıtır ve lezzetli simitleri evde yapma kolaylığı
Atkins&Potts Finishing Soslar, şimdi g2m ile Türkiye’de!
Nail Özden: “Alanya gastronomisini dünya standartlarına çıkaracağız"
Gastronominin kalbi Alanya’da atıyor
Zeki Açıköz Alanya’da aşçı ve şeflerle!
 
İmren Marmara
worldchocolatemasters.com
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.