Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan Inosmart
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
NÇS Tarım'ın Ödüllü Japon Eriği Black Splendor, Tam Bir Kalp Dostu!
Eklenme Tarihi : 05.08.2013 - 09:56:40
2006 yılında Türkiye'nin önde gelen tarım bölgelerinden biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde, Çukurova'nın tarım için elverişli doğasında, yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 sertifikalı meyve fidanının dikimi ile faaliyetlerine başlayan NÇS kısa zamanda Bölgenin önde gelen tarım firmalarından biri haline geldi.
NÇS üretim alanlarında sekiz çeşit şeftali, sekiz çeşit nektarin, 9 çeşit erik, 2 çeşit elma ve 2 çeşit nar yetiştiriyor. Japon Eriğinin en güzel çeşitlerini üreten NÇS’nin, geçtiğimiz haftalarda  Beta Sulama ve Fidancılık firmasının 7. Meyve Bayramı kapsamında Adana’da düzenlediği “En İyi Erik Yarışmasında”  birinci seçilen Black Splendor cinsi Japon Eriği, kalp dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Hafızayı güçlendiren, grip ve soğuk algınlığına birçok fayda sağlayan Black Splendor, antioksidan özelliği sayesinde sağlıklı yaşamın vazgeçilmez öğesi niteliğinde.
 
Black Splendor Cinsi Japon Eriğinin Faydaları 
- Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır.
- Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
- Öğrenme yeteneğini arttırır, aktif ve zinde bir vücut oluşmasına yardım eder.
- İktidarsızlık ve sertleşme problemlerinde faydalıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. ,
- Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
- Metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirime yardımcı olur.
- Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu azaltır.
- Vücudun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır.
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
- Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır.
- Zihinsel dayanıklılığı arttırır.
- Serbest radikallerin hücre tahribatını azaltır. Doğal antioksidandır.
- Kan yapıcıdır. Soğuk el ve ayaklarda faydalı olabilir.
- Yaşlılarda unutkanlık belirtilerini azaltabilir. Alzheimer hastalığı tedavisinde yardımcıdır.
- Kulak çınlamasını önlemede faydalı olabilir.
- Vitiligonun (ala) durdurulmasına ve yeniden pigment oluşumuna yardımcı olabilir.
- Troid bezinin düzenli çalışmasına katkıda bulunur (özellikle hipertroid durumunda).
 
NÇS (Nuri Çomu Sanayi), Türkiye’nin önde gelen meyve ambarlarından biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 ithal meyve fidanının dikimiyle faaliyetlerine başlamış olup dikim alanlarını her geçen gün genişletmektedir.
Ürün Çeşitleri: Nektarin, Şeftali, Japon Eriği, Bodur Elma,ve Nar  
Çalışan Sayısı: Yılda yaklaşık 1000 kişi
Üretim Kapasitesi: 1.500 ton/yıl
2013 yılı öngörülen büyüme oranı: %97,6
 
Hedef; Ortadoğu ve Rusya Pazarı

Sunar Grup bünyesindeki NÇS Tarım, önümüzdeki beş yıl içinde 2.500 dekar daha meyve bahçesini üretim alanına eklemenin yanı sıra Ortadoğu ve Rusya pazarlarına ihracat yapmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıllarda dış piyasada daha etkin hale gelip paketleme tesisi ve soğuk hava deposu projelerini hazırlayan Sunar Grup şirketlerinden NÇS Tarım, yeni nesil meyve çeşitlerinin AR-GE çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki pek çok süpermarketin taze meyve tedarikçisi olmayı amaçlayan NÇS, modern tarımın teknolojik altyapısını bünyesinde barındırıyor. Global G.A.P. ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına da sahip olan NÇS, yeni nesil meyve üretimindeki başarısıyla dikkat çekiyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Ömür Akkor FoodinLife'ın yeni sayısının kapağında!
Doors Group İtalyan devi Frescobaldi ile ortak oluyor
Faruk Güllü: Markamıza Ortadoğu'dan yoğun talep var
LeMan Kültür 20 yıl sonra yeniden İstanbul'da şube açıyor
Doğuş Grubu restoranları Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'da hizmet verecek
Yer Sofrasından Masaya: Osmanlı Kültüründe Alafranga Sofra Düzeni
Mutfakta mükemmel lezzetlerin ustası olmak isteyenler, Ağustos ayında MSA’da buluşuyor
Siemens meyve sıkacağı ile yaz boyu serinleyin
En iyi 10 dondurmacı listesi
Türk zeytinyağı Çin'de ilgi gördü; ihracat 30 katına çıkacak
Yalova'nın ilk ve tek patentli tatlısı 'Yalova Sütlüsü'
Y Döner'den İskender'e farklı bir yorum
Martı Istanbul Hotel'de Ağustos ayına özel incirli lezzetler
Mercan balığı levreğin yerini alacak
Papağan Kuruyemiş'ten 'Altın Meyveler'
Tarsus Beyazı Üzüm Festivali 5 Ağustos'ta düzenlenecek
Damacana suya yeni düzenlemeler geliyor
Makarnalık buğday üretimi azalıyor
İşte dünyanın en pahalı restoranları!
ETÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şehinöz: Dışarıda iftara 300 TL harcadık
Yıldız Holding Obaçay'ın tamamını satın alıyor
Faruk Güllüoğlu, 3 farklı konseptle büyüyor
Ramazan Bayramı'nda sağlığınız için maden suyu için
Cipriani Bodrum’da yazın favori lezzetleri
İzmir'in boyozu yeni lezzetleriyle İstanbul yolcusu
Tatile, Düşlere, Akdeniz’e Açılan Kapı: Akra Barut Antalya açıldı!
BTA’nın Sağlıklı Yemekler Şefi Mark Decker'den, bayram sofralarınız için altın öneriler
McDonalds ve KFC’de skandal
Bayram sofralarında klasik güzellik
Little Caesars Türkiye, dünyada en fazla satış artışı yakalayan beş ülke arasına girdi
Şeker tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
TAFED Başkanı Zeki Açıköz'ün Ramazan Bayramı tebrik mesajı
TAŞFED Başkanı Yalçın Manav'dan bayram tebrik mesajı
AŞPAFED Başkanı Ümit Yüksel'in bayram mesajı
Sem Plastik sert gıda ambalajında sektörünün en büyüğü oldu
Şölen'den 'Lokkum' tadında bir bayram
Yaz aylarının hafif lezzeti Dardenia Fener Kavurma
Milas Zeytinyağı için coğrafi işaret tescili başvurusu yapıldı
FİSKOBİRLİK 2014 fındık alımı için piyasaya giriyor
Türkiye'nin önemli şefleri Chef's Table Mutfak Okulu'ndaki iftar yemeğinde buluştu
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.