Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
NÇS Tarım'ın Ödüllü Japon Eriği Black Splendor, Tam Bir Kalp Dostu!
Eklenme Tarihi : 05.08.2013 - 09:56:40
2006 yılında Türkiye'nin önde gelen tarım bölgelerinden biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde, Çukurova'nın tarım için elverişli doğasında, yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 sertifikalı meyve fidanının dikimi ile faaliyetlerine başlayan NÇS kısa zamanda Bölgenin önde gelen tarım firmalarından biri haline geldi.
NÇS üretim alanlarında sekiz çeşit şeftali, sekiz çeşit nektarin, 9 çeşit erik, 2 çeşit elma ve 2 çeşit nar yetiştiriyor. Japon Eriğinin en güzel çeşitlerini üreten NÇS’nin, geçtiğimiz haftalarda  Beta Sulama ve Fidancılık firmasının 7. Meyve Bayramı kapsamında Adana’da düzenlediği “En İyi Erik Yarışmasında”  birinci seçilen Black Splendor cinsi Japon Eriği, kalp dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Hafızayı güçlendiren, grip ve soğuk algınlığına birçok fayda sağlayan Black Splendor, antioksidan özelliği sayesinde sağlıklı yaşamın vazgeçilmez öğesi niteliğinde.
 
Black Splendor Cinsi Japon Eriğinin Faydaları 
- Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır.
- Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
- Öğrenme yeteneğini arttırır, aktif ve zinde bir vücut oluşmasına yardım eder.
- İktidarsızlık ve sertleşme problemlerinde faydalıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. ,
- Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
- Metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirime yardımcı olur.
- Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu azaltır.
- Vücudun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır.
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
- Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır.
- Zihinsel dayanıklılığı arttırır.
- Serbest radikallerin hücre tahribatını azaltır. Doğal antioksidandır.
- Kan yapıcıdır. Soğuk el ve ayaklarda faydalı olabilir.
- Yaşlılarda unutkanlık belirtilerini azaltabilir. Alzheimer hastalığı tedavisinde yardımcıdır.
- Kulak çınlamasını önlemede faydalı olabilir.
- Vitiligonun (ala) durdurulmasına ve yeniden pigment oluşumuna yardımcı olabilir.
- Troid bezinin düzenli çalışmasına katkıda bulunur (özellikle hipertroid durumunda).
 
NÇS (Nuri Çomu Sanayi), Türkiye’nin önde gelen meyve ambarlarından biri olan Çukurova bölgesinde, kendi arazileri üzerinde yeni nesil sert ve yumuşak çekirdekli 60.000 ithal meyve fidanının dikimiyle faaliyetlerine başlamış olup dikim alanlarını her geçen gün genişletmektedir.
Ürün Çeşitleri: Nektarin, Şeftali, Japon Eriği, Bodur Elma,ve Nar  
Çalışan Sayısı: Yılda yaklaşık 1000 kişi
Üretim Kapasitesi: 1.500 ton/yıl
2013 yılı öngörülen büyüme oranı: %97,6
 
Hedef; Ortadoğu ve Rusya Pazarı

Sunar Grup bünyesindeki NÇS Tarım, önümüzdeki beş yıl içinde 2.500 dekar daha meyve bahçesini üretim alanına eklemenin yanı sıra Ortadoğu ve Rusya pazarlarına ihracat yapmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıllarda dış piyasada daha etkin hale gelip paketleme tesisi ve soğuk hava deposu projelerini hazırlayan Sunar Grup şirketlerinden NÇS Tarım, yeni nesil meyve çeşitlerinin AR-GE çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki pek çok süpermarketin taze meyve tedarikçisi olmayı amaçlayan NÇS, modern tarımın teknolojik altyapısını bünyesinde barındırıyor. Global G.A.P. ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarına da sahip olan NÇS, yeni nesil meyve üretimindeki başarısıyla dikkat çekiyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Öztiryakiler yurdun dört köşesinde yapılan gastronomi etkinliklerinde şeflerin yanında olmayı sürdürüyor
Artisan ekmekçiler aynı paydada buluştu: "Artisan ekmek, çarşı ekmeğinden daha ucuz"
Yaz rüzgarı Palmarina Mezzaluna’da esiyor
Michelin'den Şangay'a rehber
Asitane Restaurant Ramazan ayının geleneklerini yaşatmaya devam ediyor
Yemeğimizi ona katık etmeden olmuyor!
Yarım asırlık ciğerci çırak bulamıyor
İstanbul'un yeme-içme sahnesinden izlenimler
Özsüt’ün yepyeni yaz menüsü ile tanışın
Karaman’ın Kuşları Sergisi’nin geliri öğrencilere gidecek
Zuma 2016 yazında Palmarina Bodrum'da
Geleneksel iftar sofraları The Marmara Otelleri’nde
Yalıkavak'ın yeni gözdesine "Müptela" olacaksınız
Şef Shaun Hergatt'ın Michelin yıldızlı restoranı kapanıyor
Dört saatte pişirilen Balkan yemeği; fliya
Le Pain Quotidien’den hafif tatlar; keten tohumlu puding
Baydöner, Antalya Manavgat'ta ilk şubesini açtı
Mutfağımızla yerelden evrensele
Türkiye’nin et açığına Fransız ilgisi
Otellerde direkt satışları artırarak kârlılığı yükseltmek mümkün
Lezzet Co. Döner baharın gelişini yeni salatası ile kutluyor
İftar sofranızda bol malzemeli güllaca yer açın
En lezzetli Ramazan sofraları Lacivert'te kuruluyor
Antep baklavası, Babalar Günü'nde bir tık uzağınızda
İstanbul lezzetleri Kanyon sokaklarında
Bocuse d'Or ödüllü ünlü şef "Norveç Usulü Somon Kebap" yaptı
Fulya'nın yeni mekanı; Viando
Bretonya'nın en iyilerinden: Restaurant Patrick Jeffroy
Çilek üreticisinin yüzü 'Hindistan cevizi kabuğu'yla gülüyor
İki Michelin yıldızlı şef Şangay'da Fransız menüsü sunacak
Ramazan sofraları Fora Zeytin ile bereketlenecek
Gastronominin yıldızı Japonlar
Michelin yıldızlı şeften sosisli sandviç sunumu
TAŞPAKON sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi
Bilgi Gastronomi öğrencileri Türkiye’nin geleneksel tatlarıyla Panama’da sınav verecek
Anadolu lezzetleriyle iftar, Kiva Bomonti’de
KasapDöner’in sahibi Emrah Sarıtaş: "İnsanlar ürünü değil imajı yer!"
Kapadokya’da ne yemeli?
Süttera Gıda'nın ürünleri tanıtıldı
Tayland’ın yemek kokulu kenti Chiang Mai
 
Golf Dondurma
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.