Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan Inosmart
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
IBATECH Ankara, yarın kapılarını açıyor
Simit Sarayı, 2018 yılının sonunda bin şubeye ulaşmayı hedefliyor
Unilever Food Solutions geleceğin şefleri ve turizmcileriyle buluştu
Tarabya’nın lezzet bahçesi açıldı
Gıda sektöründe yenilikçi fikirlere fırsat
Yeme-İçme Alışkanlıkları ve Gastronomi Gelenekleri devam ediyor
Meksika lezzetleri kapıya geldi!
Sushi yapımının püf noktalarını Maromi'de öğrenin
SuperFresh’ten yepyeni lezzetli pizzalar: Mangalbaşı, AmanAdanalı ve Pizza Slim
Raya Organik’ten besleyici ve sağlıklı
Astoria’nın yeni gözdesi “Big Chefs”
Doygun’un yeni Kahveli Tiramisu Keki işinizi kolaylaştırıyor
Lucca Art'ta Aylin Yld sergisi
Lezzeti Erzincan’dan Tüm Türkiye’ye Yayılan Marka; Evin Döner
Ege’den Japonya’ya denizden gelen en güzel lezzetler Arşipel ve İnari’de!
Cantinery: Şık, şehirli ve gastronomik bir kantin
The Grand Tarabya'da Boğaz'a karşı Pazar Brunch'ı
Zengin Antep sofrası şehrin merkezine geliyor
“Bir Şefin Aklından” yeni bölümleriyle 24Kitchen’da!
Şehrin lezzet hareketi sizi doğaya çağırıyor
Efsina, Antalya'dan yeni işbirlikleri ile döndü
Nişantaşı şekerle dolacak!
Patisserie by FoodinLife, dinamik içeriğiyle baharı karşılıyor
“Otel sektörüne yönelik bir firmayız”
“Sektördeki kayıptan etkilenmeyeceğiz”
“Anfaş uluslararası bir boyut kazandı”
“Ev dışı tüketim için çözüm ortağıyız”
“Aşçı ve şeflerin olduğu her fuarda yer alacağız”
TÜYİB dernek başkanından davet
Metro Toptancı Market’te Thomas Rudelt’e yeni sorumluluk
Paskalya'ya özel sürprizler Divan Bodrum'da
Otel yatırımları fren yaptı
Shake Shack'ten yeni bir efsane: “ShackMeister Burger”
Pinkberry ailesinin yeni üyesi: “Mango” aromalı yoğurt
Türkiye, üç restoranıyla Time Dergisi'ne girdi
Elif İpek Türer'den: "İtalyanlar pizza diyor, biz pide"
Güliz Arslan'dan: "Yıldızlı şefin mutfağında ecel terleri"
Yasaklar gastronomi eğitiminin kalitesini engelliyor
Turgut Ay, Walter Eynard'ı ağırladı
“Türkiye’nin et ve süt sektörlerini dünya seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz”
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
worldchocolatemasters.com
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.