Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Sektörün ihracat yıldızı: Öztiryakiler!
Tadında Anadolu Cakes & Bakes lezzetlerini Ankara’ya da taşıdı
Özyeğin Üniversitesi 29-30 Nisan’da Gastronomi Sempozyumu düzenliyor
Farklı yemek konseptlerinin bir bedende canlanışı: The Grand Tarabya Oteli
Giovanni Terracciano: “İstanbul gastronomisi son 5 yıldır inanılmaz bir gelişim geçirdi”
Gıda ve tarım sektörüne yeni projeler geliyor
Belek’in yeni yüzü: Kaya Palazzo Golf Resort
Çocukluk hayali, Yeni Lokanta ile gerçeğe dönüşüyor
Lorraine Pascale’nin yeni programı Nisan’da 24KITCHEN’da başlıyor
Türk Mutfak Vakfı “Mutfak Fotoğrafları Sergisi” düzenliyor
1. Başkent Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası düzenlenecek
Süt alım satımında yeni yönetmelik
Çıraklar Soruyor Ustalar Cevaplıyor
Dünyanın en iyi aşçısı: Ferran Adria
Erzincan Mutfak Kültürü ve Yemekleri kitabı çıktı
Backhaus'tan şımartan lezzetler
Starbucks, Dünya Günü’nde herkesi çevre dostu bardağı Reusable Cup ile kahve içmeye davet ediyor
Slide Down üçüncü ödülünü aldı
Döner Stop şimdi de Maltepe Park AVM’de
OLIVURLA Organik Zeytinyağı, İtalya’da düzenlenen BIOL yarışmasında gümüş aldı
Big Chefs’e yaz geldi!
Pakmaya lezzetleri YZB Fuarı’nda ilgi ile karşılandı
Metal ambalaj: Sonsuz geri dönüşümün adresi
Tarihi Sultanahmet Köftecisi, Akdeniz Üniversitesi'nin ders konusu oldu
Tat Gıda Genel Müdürü liderlik ödülü aldı
Metro’dan Lezzet Festivali
Şiş kebaba yeni bir yorum Lava taşında Zshis
Michelin yıldızlı şef Tomek Kinder JW Steakhouse’da!
Tescilli en iyi İtalyan; Emporio Armani Ristorante
Unutulmayan lezzetin modern yorumu: Cappy geleneksel hoşaf tadında!
Karaköy Sardunya’dan özel kahvaltı
Mekan açma hayalinizin hayal kırıklığına dönüşmemesi için uzmanlardan 9 tüyo
Bu yılki ‘İnovasyon Ödülü’nün sahibi “Campet”le Doğanay
Kitchen Creates “Yaratıcı Mutfak Atölyesi” başlıyor!
Mayısın en güzel gününde, Morini Teracce’ta brunch
Hafta sonuna keyifli bir başlangıç için Naif Karaköy
Türkiye’nin köklü markasına yeni logo
Efsina Gurme ile tuz tüketimini azalt
Türk Fırıncılar Dünya Finali'nde!
Eğlencenin vazgeçilmez adresi: Billionaire Bodrum
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.