Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Dünyanın en iyi restoranının şefi Joan Roca, Türkiye gastronomi turnesini anlattı
Crate and Barrel, hem göze hem de kalbe hitap eden tatlı sunumlarınıza ilham veriyor
Eski tavukların lezzeti nerede?
Ezilen toplumların yemekleri
Saf Kafkas arılarından şifalı ballar
Kebabın müziği klasik rock olmalı
Akdeniz mutfağının ev hali
Anzer balında rekor üretim bekleniyor
Faruk Güllüoğlu’dan fıstık üreticilerine kaçak uyarısı!
30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun!
Bonservis Satınalma Müdürü Fatih Kuş: “Şarküteri grubumuzdaki jambon ürünlerimiz çok ilgi görüyor”
Yemeğin İtalyancası
Ahmet Örs yazdı: İzlanda mutfağının kokmuş süprizi
MND Gıda Genel Müdürü Hüseyin Şeherli: “2015 Lokman Kahvaltılık için yeni ürünler yılı olacak”
İstanbul'da balıkçıların hedefi 50 bin ton balık
Dünyanın neresinde neyi tatmalı ?
Sapanca’nın karlı dağlarından...
Koza Gıda Ürün Müdürü Tuğba Türkmen: “Sloganımız; dünya üretir, Koza Gıda sizler için getirir…”
Gıda deyip geçmeyin, açıkta satılıyorsa insan hayatını tehdit edebilir
Karaköy’ün esnaf yüzü: Simitçi, kahveci, gazozcu...
Donipa Gıda Pazarlama Müdürü Hakan İsen: “Yeni fikirlerle farklı ürünleri piyasaya sunmaya devam edeceğiz”
30 bin ton et ithalatına izin
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ ünlü Amerikan Liderlik Programına seçildi.
Sultanahmet Köftecisi'nden dev anlaşma...
Alaçatı'nın tek 3. dalga kahve keyfini yaşamak için “Kuş Cafesi ”ne bekleniyorsunuz
Kozalive'da Sicilya Zeytinyağları Tadım Atölyesi!
Gastromasa, dünyaca ünlü şefleri ve yatırımcıları bir araya getiriyor
Nar Gourmet, Anadolu’nun eşsiz zeytinyağları için yine yollarda
Ocean Spray ve U.S. Pecans WorldFood İstanbul 2015 Gıda Fuarı için İstanbul'da!
Mehmet Yaşin yazdı: Sardalyeye aşk mektubumdur
Gastronomika ile tanışmanın en kolay yolu: Açık Mutfak
Çatal, kaşık ve bıçaklarınız çöpe gitmesin!
Türk fındığının coğrafi haritası çıkarılacak
Ucuz kestane şekerinin içeriği ortaya çıkacak
Dünyanın fincana doğrudan servis yapan ilk Türk kahvesi makinesi Arzum OKKA ABD pazarına giriyor
Yaz aylarının en serinletici tatlısı dondurma…
Yılandan korkmayın lezzetli olduğu zaman
Salat, sektörde gücünü arttırmayı hedefliyor
Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan: Tehlike tüm pirinç çeşitlerinde
Sonbaharda kaçırılmaması gereken gastronomi etkinlikleri
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.