Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan Inosmart
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
TAŞFED'den TAFED'e cevap
Dünyanın en zengin 9 şekerlemecisi
Sirha’dan bir ilk daha: Dünya Pastacılık Yarışması Battle
Swiss Airlines yolcularına Chocolat Frey'in çikolataları ikram edilecek
Tropicana Afyon Vişne ile Geyve Ayva Nektarı, Üstün Lezzet Ödüllü
Gaziantepli usta, şerbetçiliği internetten dünyaya tanıtmaya çalışıyor
Türkiye sofralık zeytin üretiminde dünya birincisi olacak
Buse Terim’in, şık sofralara ilham veren önerileri Crate and Barrel’da
23 Ağustos'ta geleneksel et yemekleri Kentplaza’da yarışıyor, Özgür Şef not veriyor!
Morini Terrace'ta Jazz Jam Sessions
Muratbey Avrupa’ya know-how ihraç edecek
Burger House franchising ile büyümeyi hedefliyor
ClubRATIONAL aplikasyonu 50.000 Rational kullanıcısı şefi buluşturuyor
Nutella'nın tadı değişecek!
Caffè Nero’nun sebzeli panini'sini denediniz mi?
Coffee Sapiens Karaköy’de açıldı
Bake Partner Elektrikli Taş Zeminli Fırınlar şimdi Türkiye’de!
Sahi İstanbul, Karaköy’de açıldı!
Gastronomi kitaplığınız için öneriler
En yeni teknolojilerin tasarımla buluştuğu adres: Makpa Dış Ticaret
Pinkberry, şimdi kiraz tadında
Anadolu'nun serinleten şerbetleri Kiva'da
Crate and Barrel’da İtalyan tasarımcı Paola Navone’den özel koleksiyon
İstanbul’un lezzet ekolü: Kırıntı
Koza Mutfak Günleri Eylül-Ekim programı
Worldfood İstanbul Gıda Fuarı 4 Eylül’de başlıyor
Süt, diş çürüğüne karşı koruyor
Özsüt’ten sonbahar sürprizleri: Tiramisu ve Vanilla Espresso Frappe
Mandarin Oriental, Bodrum'da benzersiz gastronomik deneyimler
Bilimadamıydı, Trump Towers’da çaycı oldu
Bal üretiminde düşüş bekleniyor
Gıda Tasarım Yarışması’na rekor katılım
Defne Koz, Mitterteich için tasarladığı koleksiyonuyla ödül aldı
Danone Türkiye’de Ters Beyin Göçü
Hayykitap Yöresel Yemekler serisinden “Hazır Alma Kendin Yap!” çıktı!
The Hygienic Gym Programı kişilere daha güvenli ve hijyenik bir ortamda spor yapma imkanı sunuyor
MSA, Eylül ayı workshop programları açıklandı
Metro Türkiye, Stevie Ödülleri’nde 7 ödül kazandı
Aşçılar Derneği ve ISIS işbirliğinde Sürekli Hijyen Eğitimi başladı
Zeki Açıköz: Biz beyaz gömlek giyer, beyaz gömlekliye hizmet ederiz
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.