Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
İstanbul’da lezzet terasa çıktı
Fatih Sultan Mehmet’in, Kanuni’nin sofrasındaki yemekleri Deraliye Restoran’da
Şef Simon Rogan’ın restoranı L’Enclume bir kez daha zirvede
Organik arıcılığa devletten destek
Hapimag Resort Sea Garden Executive Chef’i Hüseyin Bölük: “Her şey dahil sistem herkes için zarar”
Japon mutfağının lezzet samurayları
Kuru incir ihracatında yeni sezon başlıyor
Yıkılmadan tadını çıkarın: Yirmibir Ocakbaşı-Kebap
Oba Makarna “Worldfood”da yerini alıyor
Mısır,Türkiye'den kuskus makinesi ithal edecek
Shangri-La otelleri 10 farklı şehirde dünyaca ünlü yıldızları ağırlıyor
UKÜ'de "Gastronomi ve Mutfak Sanatları" bölümü eğitime açıldı
Hyatt Regency Istanbul Ataköy Executive Chef’i Lars Windfuhr: “Sos son dokunuştur; tadı ve görüntüyü bütünler”
Ramada Resort Bodrum Executive Chef’i İbrahim Sarpkaya: “Sezonun iki aya sıkışması fiyatlara yansıyor”
Michelin yıldızlı şeften Le Royal Méridien brunch'ı
Hobi amacıyla başladılar tavuk çiftliği kurdular
Ekol Food Head Chef Barış Sönmez Işık: “Ekol Food ürünleri ile farklı mutfaklara has lezzetleri yakalamanız çok kolay”
Madenciliklerini suya da taşıdılar Avşar markası ile ihracata başladılar
Peru gastronomisinin önemli etkinliklerinden Mistura 2016 Eylül'de başlıyor
Koza Gıda Batı Mutfakları Kategori Müdürü Cavit Kahya: “2016 yılında çok iyi bir başlangıçla yeni işbirliğine giriştik”
The Marmara Bodrum Executive Chef’i Zekeriya Yıldırım: “Bodrum, Türkiye’nin yazlık başkenti”
Biraz reçel, biraz meyve: Pancake mekanları
Bayramın tadı Dionysos'un huzuruyla birleşiyor
Chef’s Table Mutfak Akademisi’nde Eylül ayı workshopları
Farklı konseptli restoranları Maxx Royal Hotel Belek’te buluşuyor
Ehlikeyf ve "ah, o otel odaları!"
FoodinLife, Brezilya'nın birbirinden başarılı şeflerini mercek altına aldı
'Organik logosu olmayan ürünleri satın almayın'
İşte! FoodinLife en lezzetli İtalyan yemeklerini sizler için seçti
Claude Troisgros, Diners Club® Yaşam Boyu Başarı ödülü aldı
Safran’da lezzet yolculuğu
Öğrencilere lavanta kokulu burs geliyor
Palomar Bar& Restaurant'tan yaz günlerine özel kokteyller
Kestane balına yoğun ilgi
Yeni menü lezzet anlayışınızı değiştirecek
Türk gastronomisi ve Türk şarap sektörünün büyük kaybı
Dünya şeflerinin dört gözle beklediği "Yarının Mutfağı" temalı MAD Sempozyumu Kopenhag'da başlıyor
Müge Akgün: "Yine mi lüfere hasret kalacağız?"
Mirazur, 10. yaşını yıldız şeflerle kutluyor
İthal karkas eti alımı ihalesi yapıldı
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.