Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Türkiye dünyanın en büyük 3'üncü elma üreticisi
Bal üretiminde rekabet gücümüz yüksek
Yumurta üretiminde dünyada 10'uncu sıradayız
art ON Istanbul’da, “damak tadının” sosyal ve kültürel açılımları üzerine kaçırılmayacak bir sergi
Yeni yılın en leziz ve doğal seçenekleri ‘Kilye Doğal Ürünler’den
Doğal ve katkısız ekşi mayalı taş fırın ekmekleri sofraların tadını arttırıyor
İngiliz Telegraph Gazetesi Dünyanın En İyi 20 Otel Restoranını açıkladı!
Yılbaşı Sofranızı Konuşturacak Bir Lezzet!
Şarküteri ve kahvenin en güzel buluşma noktası: Manuel Deli & Coffee
The Istanbul EDITION’a uluslararası ‘Sürdürülebilirlik Ödülü’
Türkiye yılda 900 milyon poşet bitki ve meyve çayı içiyor
Karaköy’ün En Yeni Lezzet Durağı: “Rudolf”
Mövenpick Hotel Istanbul’da lezzet yolculuğu...
Çay ile çikolatanın sürpriz uyumu: Chado ve Lindt
Le Méridien İstanbul Etiler’de balığa doyacağınız ‘Karadeniz geceleri’
TAFED Türkiye'yi Suudi Arabistan'da temsil etti...
P.F. Chang's'te Karides Festivali başladı
Tarhunlu Hardal ile lezzet deneyimi; Maille Tarhunlu Hardal
Coca-Cola'nın patronu: Ayvalık'tan her yıl öğrenci getiriyoruz
g2m, 'İthal Gurme Ürün Gamı Lansmanı'nda şefleri ağırladı!
Msa Adana'da geleceğin şefleriyle tanışacak
Rudolf'u da bünyesinde bulunduran ‘10 karaköy, A Morgans Original’ kapılarını açtı!
Patisserie'nin yeni sayısında gurmelerimiz 'lezzet okyanusu çikolatanın' en iyi adreslerini sizler için seçti!
Cihangir’deki en samimi kahve köşeniz: 7Gr
Yeşilköy’ün köklü pastanelerinden: Hacı Bozan Oğulları
Backhaus doğal ve katkısız ekşi mayalı yeni taş fırın ekmekleri
Artisan eklerin dehası: L’Éclair de Génie
Boğaz’da şefiniz büyük sanatçılar
Bir lezzet harikası Filizler fıstıklı steak köfte
Monaco Turizm ve Kongre İdaresi Genel Müdürü Guillaume Rose: “Monaco; gurme mutfağı için doğal bir mabet”
Mondelez International Türkiye'deki fabrikasına 24 milyon dolar yatırım yapacak
Jura Impressa Serisi 20. yılını kutladı
Big Chefs Etiler’de efsane brunch
Gaggenau’dan şık mutfaklara minimalist ve hızlı, yeni davlumbazlar
İstanbul buram buram kahve kokacak: “İstanbul Coffee Festival" başlıyor!
Chobani’den Amerika’daki yeni girişimciler için “Chobani Gıda Kuluçkası”
Walkin29’da denize sıfır brunch keyfini sakın kaçırmayın!
La Petite Maison’da yılbaşını özel müzik keyfiyle yaşayın!
Park Bosphorus Hotel’de unutulmaz yılbaşı
Deniz tutkunlarının başkenti
 
İmren Marmara
worldchocolatemasters.com
APM
Antakya Bakkalı
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.