Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Artisan ekmekçiler aynı görüşte birleşti: "Artisan ekmek çarşı ekmeğinden daha ucuz"
Öztiryakiler yurdun dört köşesinde yapılan gastronomi etkinliklerinde şeflerin yanında olmayı sürdürüyor
Yaz rüzgarı Palmarina Mezzaluna’da esiyor
Michelin'den Şangay'a rehber
Asitane Restaurant Ramazan ayının geleneklerini yaşatmaya devam ediyor
Yemeğimizi ona katık etmeden olmuyor!
Yarım asırlık ciğerci çırak bulamıyor
İstanbul'un yeme-içme sahnesinden izlenimler
Özsüt’ün yepyeni yaz menüsü ile tanışın
Karaman’ın Kuşları Sergisi’nin geliri öğrencilere gidecek
Zuma 2016 yazında Palmarina Bodrum'da
Geleneksel iftar sofraları The Marmara Otelleri’nde
Yalıkavak'ın yeni gözdesine "Müptela" olacaksınız
Şef Shaun Hergatt'ın Michelin yıldızlı restoranı kapanıyor
Dört saatte pişirilen Balkan yemeği; fliya
Le Pain Quotidien’den hafif tatlar; keten tohumlu puding
Baydöner, Antalya Manavgat'ta ilk şubesini açtı
Mutfağımızla yerelden evrensele
Türkiye’nin et açığına Fransız ilgisi
Otellerde direkt satışları artırarak kârlılığı yükseltmek mümkün
Lezzet Co. Döner baharın gelişini yeni salatası ile kutluyor
İftar sofranızda bol malzemeli güllaca yer açın
En lezzetli Ramazan sofraları Lacivert'te kuruluyor
Antep baklavası, Babalar Günü'nde bir tık uzağınızda
İstanbul lezzetleri Kanyon sokaklarında
Bocuse d'Or ödüllü ünlü şef "Norveç Usulü Somon Kebap" yaptı
Fulya'nın yeni mekanı; Viando
Bretonya'nın en iyilerinden: Restaurant Patrick Jeffroy
Çilek üreticisinin yüzü 'Hindistan cevizi kabuğu'yla gülüyor
İki Michelin yıldızlı şef Şangay'da Fransız menüsü sunacak
Ramazan sofraları Fora Zeytin ile bereketlenecek
Gastronominin yıldızı Japonlar
Michelin yıldızlı şeften sosisli sandviç sunumu
TAŞPAKON sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi
Bilgi Gastronomi öğrencileri Türkiye’nin geleneksel tatlarıyla Panama’da sınav verecek
Anadolu lezzetleriyle iftar, Kiva Bomonti’de
KasapDöner’in sahibi Emrah Sarıtaş: "İnsanlar ürünü değil imajı yer!"
Kapadokya’da ne yemeli?
Süttera Gıda'nın ürünleri tanıtıldı
Tayland’ın yemek kokulu kenti Chiang Mai
 
Golf Dondurma
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.