Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Chef Chai, sektördeki 27 yılın ardından Waikiki Restaurant'ı kapatıyor
Kişi başına organik ürün tüketimi 1 euronun altında
Chef Randy Rucker's, Bramble Restaurant'ı kapattı
Ye, iç, yeniden şarj ol: R.E.A.D
Adana’da fırın geleneğine yeni bir bakış; Pakfırın
Sanat ve yemek kültürü her zaman yan yana
33 çeşit dondurması ve sürpriz lezzetleriyle Della Luna
Bizim aile saadeti bu yıldızın altında
Trakya'da Bağbozumu
Dünyaca ünlü şefler San Sebastian'da moleküler gastronomi konulu etkinlikte toplanıyor
ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Anfaş Food Product ile ilgili açıklamalarda bulundu
İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü yeni eğitim programını açıkladı
Kirazı Almanya'ya sattık
Orient Express'te gurme akşam yemekleri
Conrad Istanbul Bosphorus yeni lezzetleriyle yaza hazır
14 farklı çekirdek, 6 farklı demleme: Ministry of Coffee
AŞOMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Arman: “Türk mutfağının dünya ile entegre olmasının tek yolunu ancak eğitim ile mümkün olacaktır”
Türkiye'nin kayısı reçeline Rusya'dan talep
Çiğ balık deyip geçme
Le Baron’dan sıradışı bir sunum: Macaron Royal
İstanbul'da yeni trend kokteyl barlar
İşte dünyanın en iyi barı: Connaught
Tatil havasına girmek isteyenlerin balıkçısı
Ömür Akkor: Adana ve Mersin'den eşsiz lezzetler
d.ream Akademi, Eylül ayında vereceği 4 farklı amatör eğitim ile mutfaklara farklı lezzetler getiriyor
Noma'nın kardeş restoranı 108 açıldı
Patisserie de Pera Pastane Şefi İbrahim Erkut’un lezzetli Fransız tatlısı: Gateau aux myrtilles et à la lavande
Albert Adria ve Virgilio Martinez 7 Ağustos'ta unutulmaz bir yemek hazırlığı yapıyorlar
Fauchon’ın lezzet harikası; Carre Rouge
TAŞFED, 31. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali’nde ulusal yarışmasıyla yer alıyor
Mengen Belediye Başkanlığı 31. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalini’nin ertelendiğini duyurdu
Unilever Food Solutions TURYİD üyeleri için ‘Güvenilir Eller’ Gıda Güvenliği Eğitimi düzenledi
Unilever Food Solutions şefleri dinledi; “Güvenilir Eller” Gıda Güvenliği Eğitim Programını hayata geçirdi!
Yepyeni bir pastacılık festivali için nefesler tutuldu…
Bodrum’da Al Nafoorah rüzgarı
Nar Gourmet’den Türk kahvesi ve Türk çayı
Et ve süt satışında çok önemli düzenleme
Latin Amerika'nın en iyi 50 restoranı Eylül'de belirlenecek
İngiliz bir finansçının Michelin yıldızlı şefe dönüşme hikayesi
Şehrin en leziz kokteylleri CVK Park Bosphorus Hotel’de içilir
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.