Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
4. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda özel bir plaket töreni düzenlendi
AŞPAFED Başkanı Gökhan Tufan: “Beyaz ceketi giyenler, tek çatı altında bir bütün olmalı”
TAFED Başkanı Zeki Açıköz: “Aşçılar, gelecek nesiller için bayrağı hep yukarı taşımalı”
4. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması gerçekleşti
Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir: “Amacımız; Türkiye genelinde birlik olmak”
Üniversiteli Şeflerin Düellosu'nda üçüncülük Onsekiz Mart Üniversitesi'nin!
EDT EXPO'ya keyifli bir atmosfer katan Üniversiteli Şefleri Düellosu'nun ikinciliğini Atılım Üniversitesi kazandı
Göz kamaştıran bir jüri ekibiyle gerçekleşen "Üniversiteli Şeflerin Düellosu"nda birinci Nişantaşı Üniversitesi oldu!
Külsan, Termoset’i Edt Expo’da öne çıkarıyor
Servisistanbul, distribütörlüğünü yaptığı ürünlerle EDT Expo’da
P&G, Türkiye pazarında sağlam adımlarla ilerliyor
3M, yatırımlarıyla Türkiye’de kalıcı olmayı hedefliyor
Group Bostancı, geniş ürün yelpazesiyle EDT Expo’da
Dolfin Gıda, sağlıklı ürünlere ağırlık verecek
Öztiryakiler, mutfak ürünleriyle EDT Expo’nun gözdelerinden
Gündoğdu Gıda’da yüzde yüz yerli üretim yapılıyor
Aşpafed, Giresun lezzetlerini sundu
Şef Gıda, pastacılık ürünleriyle sektöre el atıyor
Akyüz Gıda, Marmara Bölgesi’ni esas alan dağıtım ağıyla gelişiyor
Yiğitoğlu’nda yenilikler ve yatırımlar sürecek
Se Plus, EDT Expo’daki tasarımlarıyla ilgi gördü
Gusse; EDT Expo’da şurup, püre ve gurme soslarıyla ön planda
Kale Gıda, iki tür ürün grubuyla EDT Expo’da
Maun Gıda, ihracatta büyümeyi düşünüyor
Electrolux, fırınlarıyla EDT Expo katılımcılarına hayat veriyor
Bonfilet, projeleriyle adından söz ettirmeye hazırlanıyor
Gurme, EDT Expo’da “Yarım Kangal”ı ön plana çıkarıyor
Hayat Kimya’dan EDT Expo’da renkli dispanserler
Osmanlı Mutfağı Yarışması'nın üçüncülük ödülünü Matbah Restaurant aldı
Four Seasons, harika sunumlarıyla Osmanlı Mutfağı Yarışması'nın ikinciliğini kazandı
EDT EXPO’da büyük bir şölen yaratan Osmanlı Mutfağı Yarışması’nın galibi The Marmara!
Beşyıldız, EDT Expo’da et ve et ürünleriyle katılımcılara hitap ediyor
Donipa Gıda’dan EDT Expo’da çeşitli, lezzetli ve iddialı adımlar
Hazz Macarons, rengarenk ve lezzetli makaronlarıyla EDT Expo’yu süslüyor
Erlenbacher, doğal ürünleriyle Türkiye pazarına hazırlanıyor
Aşpafed Kütahya mutfağını tanıttı
Keks Bakery, tatlı lezzetleriyle gelişiyor
Hayri Kaptan’da yenilikler devam ediyor
İmpeks, Japon mutfağı ürünlerinde atılıma hazırlanıyor
Gimaş, mutfak ve gemiler için tedarikçi olarak EDT Expo’da
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.