Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Gürallar'ın yeni yüzü; LAV
Dardenia’nın Lagos Şiş Izgara Salata’sıyla hafifleyin
Ahmet Örs: Türk mutfağının Michelin yıldızına ihtiyacı yok!
Tüketiciler bir kez daha ‘Pınar Meyve Suyu’ dedi
Özgür Şef’ten Dryaged show
Fındığın fiyatı 10 liraya ulaştı!
Şef Emre İnanır ve Ceyda Baza'dan Erzincan Üniversitesi'nde “Aşçılık ve Kariyer” konulu söyleşi
Araplar, Şahin Sucukları firmasına ortak oluyor
Tom’s Kitchen’dan 23 Nisan Sürprizi
2. Gıda Konferansı 22 Nisan Salı günü başlıyor
Erenköy Dardenia yenilendi!
ESASDER, 15 Nisan Aşçılar Bayramı’nı Kutladı
Ulusal kalite ödülü 2. kez OVİLO Natürel Zeytinyağı’nın
Park Bosphorus Hotel ekibi, deneyimlerini gençlerle paylaşıyor
Konserve, sos ve salça kategorisinde müşteri ‘Tat’ dedi
Victorinox’tan Sofrada şıklığı arayan annelere bıçak setleri
Elite World’den etnik ve yöresel lezzetler
Tapasuma'da Anneler Günü'ne özel menü
Reis Gıda’nın ‘Abur Cubura Karnımız Tok’ kampanyası 5. yılında
Müşteri memnuniyetinde sektör lideri: Erpiliç
Şef Mithat Yalçınkaya: “Modern sunum yaparken yemeğin kimliği korunmalı”
Ekol'den özel üretim Zini “Collezione Milano” makarnaları
TAMEK’e 2 ödül birden
Da Mario Executive Şefi Moreno Polverini İtalya'nın bölgesel lezzetleri konusunda uzman
Gurme Merkezi 'Bulvar 216’ projesine markalardan büyük ilgi
Özsüt’ten Mayıs ayına özel lezzetli seçenekler
Gerçek İtalyan dondurması Cremeria Milano şimdi Kanyon'da
Shangri-La Bosphorus'ta Anneler Günü'ne özel sürprizler
Özcanlar Köfte'den tarihi lezzet: Hayrabolu Tatlısı
Baltalı Gıda'dan yeni ürün: Keçi Lor Peyniri
Dem Karaköy, paketlenmiş çay satışına başladı
Anneler Günü'nde annenizle birlikte ister Hilton ister Conrad'da İstanbul'un tadını çıkarın
23 Nisan'da minik şefler Holiday Inn İstanbul City'de
The Marmara Taksim Chocolate Shop’dan neşeli Paskalya sürprizleri
Fransa’nın en eski hardal markası Maille düşük kalorili ve glutensiz
Tüm Aşçılarımızın Aşçılar Bayramı'nı Kutlarız!
TAFED Başkanı Zeki Açıköz'den Aşçılar Bayramı Mesajı
Aşçılar Derneği'den 15 Nisan Aşçılar Bayramı Mesajı
Pastarom ve Sevel'den Dondurma Festivali
Bake Partner Pizzamaster fırınları IBATECH 2014 Fuarı'ndaydı
 
Antakya Bakkalı
2. Gıda Konferansı
Gökmen Sözen

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.