Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Çikolata üreticileri: ‘Çikolata kıtlığı yolda’
İlk yeşil nesil restoranlar belli oldu!
Sahi, İstanbul’un nostaljik güzelliklerini yaşatmaya devam ediyor
"Dünyanın en pahalı bitkisi" millileştirildi
Noel ve yılbaşı sofralarına hindiler Den Catering’den
Anadolu'nun zeytin ağaçları "yavaş zeytinyağı" ile korunacak
Cipriani’den klasikleşen lezzetler
Çikolata ile Baskı Yapan 3D Yazıcı Türkiye’de!
Leziz bir yılbaşı yemeği Tadım Pizza’da yenir
Kydonia'da yeni yıla Ege denizinin tadı ve kokusuyla girin
İtalya'nın popüler restoran arama servisi Cibando Zomato tarafından satın alındı
Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz
Fransa Sarayı’nda Türk lezzetiyle buluşan “ördek” menülü akşam yemeği
Michelin yıldızlı İtalyan şef Massimo Bottura'nın ilk kitabı çıktı!
Sevdiklerinizi Kilye’nin doğal ürünleriyle mutlu edin!
Yılbaşının en sıcak tatlısı: Uludağ.
Mehmet Soykan ile Yeni Yıla Özel Lezzetler S Akademi’de!
Sıdıka ikinci şubesini Moda'da açtı!
Yumurta üretiminde yeni düzenleme...
Le Cordon Bleu Öğrencileri Fransa Sarayı’nda
Yepyeni bir kahve deneyimi OCC ilk şubesi ile Nişantaşı’nda!
Keskinoğlu’nun Türk piliç eti için yeni hedefi; 60 milyon dolarlık Filipinler
Le Méridien İstanbul Etiler’de Türkiye’nin en iddialı şefleri mutfağın şifrelerini çözerek dünyaya meydan okudu
Yirmibeşoğlu 77 senelik tecrübesini “organik yumurtaya” da aktardı
Yeni yıl ve yeni yıl bayramı ‘Nardugan’ 31 Aralık-1 Ocak’ta Narköy’de kutlanacak
Yada Sushi yeni yıl gecesine hazır
Benzersiz lezzetleri ve keyifli programlarıyla Divan otellerinde büyülü bir yılbaşı
Coca-Cola’da üst düzey bir Türk yönetici daha
İstanbul’da lezzetin ve eğlencenin yeni adresi: IZAKA Restaurants & Bar-Lounge
Bal üretiminde
La Mancha'da kıpır kıpır bir yılbaşı!
The Istanbul EDITION, yeni yılda çok renkli!
Karnaval Butik Gurme Gıda 2. Şefler Bowling Turnuvası'nı düzenliyor
g2m’den yepyeni bir pizza unu
Renaissance Polat İstanbul’da “Hoş Geldin 2015!”
Foods in the Woods UNIQ İstanbul’da
Yılbaşı gecesine "Fiamma" dokunuşu
İstanbul Yeditepe Aşçılar ve Garsonlar Derneği'nden panel
Tafed Başkanı Zeki Açıköz Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneği’ni ziyaret etti
Peynir tüketiminde Avrupa'ya yaklaştık
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
worldchocolatemasters.com
APM
Antakya Bakkalı
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.