Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Ian McAndrew, İskoçya'nın en iyi şefi seçildi
‘Kota kalkarsa AB’ye 2 milyar dolarlık makarna ihraç ederiz’
Esben Holmboe Bang'in en iyi 5 gastronomik anı
Yemek ödülleri üniversitesi “ Şefler için Nobel Ödülleri”
Yumurtacıların umudu 'hacılar’
TMSD Başkanı Külahçıoğlu: "İngiltere makarnasız kalmaz"
Organik kayısıya destek devam ediyor
Arnavutköy’de sanat ve yemek Hudson’da birleşiyor
Marmara'ya çikolata Doğu'ya şeker
ÇAYKUR 144 milyon lira çay budama bedeli ödedi
Raymond Blanc'ten iki yeni restoran
Michelin yıldızlı İskoç şeften gençler için kariyer önerileri
“Bizans Döneminden Esintilerle” bir akşam yemeği
Türkiye’nin 252 yöresel ürünü coğrafi işaret için sıraya girdi
Björn Frantzen, Palazzo Versace Dubai'de
Macaronni ile Bodrum'da İtalyan rüzgarı esecek
70'li yıllardan bir miras: Park Şamdan
Şef için tabak nedir? Mutfağın yıldız isimleri FoodinLife'a anlattılar
Moda’nın huzuru, şehrin dinamiği Club Quartier’da yaşanıyor
Şili mutfağında Türk bulguru yer alacak
Sultanahmet’te iftar bir başka güzel
İştah açan kitaplar
Ülker'den yeni satın alma
“Kantin”de yeni dönem
Türkiye'de gıda güvenliği arttı
Muz kulesi ile tatlı keyfinin zirvesi Pesto İtaliano’ da!
Kumlubük'ün saklı cenneti
Özsüt’ün sütlü tatlılarıyla, bu bayram hafif ve lezzetli geçecek
Murat Bozok: Anjan robotlarıyla aşçılara bel altı vuruyor ama ya lezzet!
Kobe etini bu kadar değerli, pahalı kılan nedir?
Şef Emre İnanır, Babillon Hotel’in 6. yıldızı oluyor
Ege adalarına lezzet yolculuğu
Sofra / Compass Group Genel Müdürü Nihat Kartal: “İşverenler çalışan için yemeğin öneminin farkına vardı”
Tatsız tuzsuz domateslerden kurtulduk
İngilizlere bir kötü haber de İtalya'dan
Omar Mosquera Mallen’den Akdeniz lezzetleri
Karıştırma sanatının renkli dünyası: Miksoloji
Dünyanın en çekici oteli Soho House İstanbul
Kuzey'in sıradışı pastacısı Joel Lindqvist
Sürpriz yumurtaya obezite yasağı
 
Golf Dondurma
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.