Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Gastromasa Konferansı ön tanıtım yemeği yapıldı
Gastromasa Konferansı ön tanıtım yemeği yapıldı
Ekici Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mansur Ekici hayatını kaybetti
Latin Amerika’nın En iyi Kadın Şefi, Gustu’nun yaratıcısı Kamilla Seidler
Şili'nin yaratıcı şefi Gustavo Saez, Latin Amerika'nın en iyi pasta şefi seçildi
Duru Bulgur Avustralya’da lezzet şöleni yaşattı
150. yılını kutlayan Nestlé’nin “İyi Beslen, Mutlu Yaşa” sohbetlerinde 2. etap başladı
Türkiye’de ilk defa aşçılıkta uluslararası yeterlilik diploması: Chef’s Table Mutfak Akademisi’nden
Brunch’ın vazgeçilmez adresi Trendy Lounge & Bar
Sofra/Compass Group Türkiye “Tarlaya” indi
Döner Stop Zorlu Center’da açıldı
Ekici, Türkiye’nin ilk kahvaltı festivalinde peynir ziyafeti sundu
Food & Hospitality Oman Fuarı'ndaki Profesyonel Şefler Yarışması İnoksan sponsorluğunda gerçekleşti...
Türk fındığında tehdit ve fırsatlar İstanbul’da konuşuldu
Gastromasa Tanıtım yemeği sektörün önde gelen yeme içme yazarlarının katılımıyla gerçekleşti
Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Eskişehirlileri buluşturdu
Michelin yıldızlı Ramen Restoran ikinci kez açılıyor
Latin America's 50 Best Restaurants listesinin birincisi Central ile Virgilio Martinez oldu
"Fındıkta fiyat artması gerekirken düşüyor"
NESCAFÉ Milano Ispirazione Italiana dünyada ilk kez Türkiye’de
Nestlé Professional “Beverage Academy” ile sektöre değer katmayı sürdürüyor
Wasa’dan glutensiz gevrek ekmek
Zubizu ve d.ream Akademi ile lezzet peşinde
Bilkent Station’da tatlı festivali
Ünlü isimler Beluga’yı hem balık hem de mezeleri için tercih ediyor
FoodinLife'ın medya sponsoru olduğu Makarna Festivali büyük ilgi gördü
Hindistan kuru meyvede hedef ülke oldu
Latin America's 50 Best Restaurants ödülleri verildi
Fransız mutfağına özgü lezzetler
Bask mutfağının yeni yıldızı ve dünyanın en iyi 55'inci restoranının şefi Josean Alija 10 Aralık'ta Gastromasa'da
İmren Plastik Genel Müdürü Murat Savul: “Çikolata kalıpları konusunda geniş ürün gamına sahibiz”
Gemlik Zeytin Festivali 21 Ekim'de başlayacak
Başkentin geleneksel Türk restoranı; Ottoman
İngiltere’nin en iyi restoranı L’Enclume
Kek’s Bakery Yönetici Ortağı Levent Özer: “Lezzet sırrımız; seçtiğimiz kaliteli kakao çekirdeklerinde ve ekipmanlarda saklı”
Şanghay restoranı Michelin yıldızı kazanmasının ardından kapandı
Moskova'nın özel patisserie'si Shantimel
Yabancı firmalar yaş sebze meyve ithali için istekli
Türkiye, dünya bal üretiminde ikinciliğe yükseldi
“Lezzet” mottosundan yola çıkan sıcacık bir mekân; Mums Cafe
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.