Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Martaş Gıda, Konserve Ürünlerini Çeşitlendiriyor
Eklenme Tarihi : 22.07.2013 - 06:33:14
Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi.

Salça ve donmuş meyve- sebze üretimi ile Diniz Holding bünyesinde 1972’den bu yana faaliyet gösteren Martaş Gıda, geniş ürün gamına tatlı mısır ve bezelyeyi dahil ederek konserve alanına da girdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüme kaydeden firma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates konservesi ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Taze elma ihracatı ile girdikleri gıda sanayinde kısa sürede kazandıkları ürün çeşitliliği ile önemli tedarikçiler arasına girdiklerini belirten Martaş Gıda  Direktörü Ufuk Acar, “Yıllık ortalama 100 milyon TL ciromuz var. Bu rakamı salça ve donmuş meyve sebze ürünlerimiz ile ediniyoruz. Salçada Türkiye’nin en büyük 5 üreticisinden birisiyiz. Fakat müşteri etiketiyle ürün yaptığımız için Martaş markası çok fazla bilinmez. Sektörün isimsiz markasıyız, perakendenin en büyüklerinin çözüm ortağıyız diyebiliriz. Salçada müşteri portföyümüz arasında Bim ve DiaSa yer alıyor. Bu sene için Şok ve A 101’ler ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sezonluk dönemlerde 3 bin kişi ile çalıştıklarını, sezon harici dönemlerde ise 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Acar, firma bünyesinde Bursa merkezde donmuş meyve sebze işleme fabrikasının, Mustafa Kemalpaşa ilçesinde de salça ve donmuş ürünler fabrikasının bulunduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüklerini belirten Acar, bu yıl ise yüzde 5 civarında büyüyerek statükoyu korumayı hedeflediklerini kaydetti. Donmuş meyve- sebze ürünleri ile perakende firmalara ürün tedarikinde bulunduklarını ifade eden Acar, tatlı mısır ve bezelye konservesi ürünlerinin yanına bu yıl yenilik olarak kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekleyeceklerini söyledi. Acar, bu ürüne özellikle market, catering ve pizzacılardan yoğun talep geldiğini dile getirdi.

Günlük 3 bin ton domates işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Ufuk Acar, kapasitenin yüzde 70’ini kullandıklarını kaydetti. Domatesi; Manisa, Ödemiş, Balıkesir, Karacabey ve Kemalpaşa bölgelerinden temin ettiklerinin bilgisini veren Acar, “Domateste çiftçiyle toplam 11 bin dönümlük sözleşmemiz var. Buradan 8 bin ton domates elde ederek, 12 bin ton civarında salça üretimi hedefliyoruz. Salça üretimimizin de yaklaşık 6 bin tonunu ihracata kanalize edebiliriz. Irak’a ihraç kayıtlı satışımız oluyor. Salçada Martaş markamız var; ancak daha çok catering hizmeti veren firmalara satıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknolojik makine yatırımları ile verimliliği artırıyoruz

Donmuş ürünlerde Avrupa, salçada ise Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarının bilgisini veren Acar, “Bezelye, mısır, ıspanak, taze fasulye, çilek, incir, kiraz, kayısı, şeftali, portakal, greyfurt, elma ve vişne donmuş ürünlerimizden bazılarını oluşturuyor. Çileği ayrıca küp halinde doğranmış şekliyle de müşterilerimize sunuyoruz. Çilek üretiminde farklı bir sisteme geçtik. Bu yıl pilot bölge olarak Keles ve Büyükorhan’da çilek fidesi ürettiriyoruz. Çilekte bu seneki hedefimiz 2 bin ton üretim. Öte yandan 2 bin ton incir, 2 bin ton kiraz, bin ton kayısı, bin ton şeftali, 2 bin ton vişne, portakal ve greyfurt üretimi hedefliyoruz. Bu kapsamda verimliliği artırmaya yönelik teknolojik makine yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Geçtiğimiz yıl hasat makinesi ve renk ayırıcı makineler aldık. Toplamda 1 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da yine renk ayırıcı makine yatırımlarımız olacak. Makine yatırımlarımızla ilgili devletten yüzde 50 teşvik alacağız. Yaklaşık 700 bin euroluk yatırım olacak” diye konuştu.


Kaynak: Kobiden
 

+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Avlu’da 90’ların nostaljisi lezzetle buluşuyor
Ülker Çikolata “Endüstride Mükemmellik”te Türkiye şampiyonu
Boğaz ve tarihin kokusunu aynı anda içinize çekebildiğiniz adres; Amiral Grill House
Sıcak günlerin vazgeçilmezi Backhaus yaz pastaları…
Yarım asırlık tecrübeden geleneksel Ramazan pidesi…
Şahin'in tuzu azaltılmış sucukları Ramazan sofralarında
Le Cordon Bleu Master Chef’i Franck Bruwier İstanbul’da gastronomi meraklılarına eğitim verecek
Constance Le Prince Maurice & Chalet d'Adrien "Lezzet Ve Baharatlar Festivali" düzenliyor
Zumosol meyve suları yeni reklam kampanyası ile Türkiye pazarında yerini aldı
Doygun’un pazar payı yüzde 16.2’den 23.4’e çıkarak İstanbul’da yüzde 45 arttı
Gurmeler Türkiye'de risotto'nun en iyi adreslerini seçti!
Sektör profesyonelleri TUSİD'in “Geleneksel İftar Yemeği”nde bir araya geldi
ASOMDER ve Tohum Otizim Vakfı elele
Sıradışı lezzetler ve etkileyici bir ambiyans: Konsolos
Soho House İstanbul, özel ve lezzetli bir ambians sunuyor
Matbah Restaurant’ta Osmanlı Saray mutfağından özel fetih menüsü
Dedeman Grubu’nun yeni oteli Park Dedeman Levent açıldı
Fındık üreticileri yeni sezondan umutlu
Çaykur, 2014 yılı yaş çay budama bedellerini ödedi
Türkiye’deki şefler teknoloji meraklısı çıktı!
Unilever Food Solutions’dan Ramazan’a özel kârlı set menüler
500 yıllık gelenek “Baklava Alayı” görkemli bir tören ile yeniden halkın huzuruna çıkıyor!
Türk aşçıları, "Sial Canada 2015 Fuarı"nda Türk yemeklerini tanıttı
Aşçılar Derneği, Türkiye’nin Yedi Rengi’nde çocuklarla pasta atölyesi düzenledi
Taşpakon Kocaeli'nde büyük projeler için düğmeye bastı
Türk Kızılayı’ndan Knorr’a altın madalya
Dubai’nin Lübnan klasiği artık Jumeirah Bodrum Palace’ta
En yeni döner trendi Döner Stop’tan cheddar mantarlı
Dardenia’dan online siparişte büyük indirim fırsatı
Elite World Otelleri'nde farklı lezzetlerle iftar keyfi
Soğuk çay senfonisine Chado yorumu, Chado Tea Shop’ta meraklılarını bekliyor!
40 yıllık baklavacı Hacı Sayid’ten baklava uyarısı
Pioppo Gelato Bodrum’dan sonra İstanbul’u da lezzete doyuracak!
Wyndham Grand İstanbul Levent’te geleneksel şerbet reçeteleri
Ekvator'da Türk mutfağı günleri devam ediyor
Keçi peynirinden yapılan harika yaz lezzetlerini biliyor musunuz?
Naslı'dan Ankara için "Jeotermal Tarım" çağrısı...
Slow Food'un koruma altına aldığı; Karayaka kuzusu
Çekilin yoldan Instafoodie’ler geliyor!
LERÖY Norveç’te 2015 ihracat şampiyonu oldu
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.