Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan Inosmart
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Londra'da bir Hintli: La Porte des Indes
Bayram şekerinde fiyat artışı
Kaşıbeyaz Bosphorus'ta 3 muhteşem lezzet
Mert Küp Şeker üretimini durdurdu
Seyidoğlu'dan bayrama özel hem geleneksel hem hafif tatlılar
Eczacıbaşı Profestonel'in biyolojik ürünleri ile hijyende yenilikçi çözümler
Eşsiz İtalyan lezzetleriyle Mezzaluna artık Suada'da
Aşçılar Derneği ve Koza Gıda Radisson Blu Şişli'deki iftar yemeğinde bir araya geldi
Özsüt'ten bayrama tatlı dokunuşlar
İşte Trump Cadde'nin en havalı yeme-içme mekanları
İtalyan Executive Şef Matteo Bertuletti’den Zone Caffe’de sporcu menüsü
Koza Gıda'nın en yeni ürünü: Çıtır Tart Tabanı Macau
Tetra Pak sıvı gıda üretiminde lider markalardan Miteco'yu satın aldı
Hilton istanbul Bomonti Cloud 34 misafirlerini yeni lezzetleriyle karşılıyor
Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği'nden Kadir Gecesi Kutlama Mesajı
Pegasus Cafe Arda Türkmen ile lezzet yolculuğuna devam ediyor
Bir lezzet kalsiği: Sultanahmet Köftecisi
Yemeklere farklı bir lezzet katmak için Maille Siyah Hardal
Türkiye'de ilk defa yetiştirme yöntemi ile yenilebilir kurbağa ihracatına başlandı
Özgür Şef'ten yeni konsept: Baldır
Bitkisel 'et' üretidi
PGS Hotels World Palace Mutfak Direktörü Recep Yüksel: İyi bir ustanın yanında yetişmek önemli
İngiltere’de “cornish pasty” satışları yılda 300 milyon Sterlin’e ulaştı
Albatros Gastronomi ve Mutfak Yöneticisi Lara Yeteroğlu “ 2002’den bu yana Merrychef ve Blendtec’in olarak Türkiye’deyiz”
El yapımı bayram çikolataları Pera Palace Hotel Jumeirah'da
Elde açılmış börek lezzeti Nefista’da!
Hilton İstanbul Bomonti’nin ödüllü şefinden bayrama özel tarifler
Osmanlı döneminin yemek odasını ‘’Karagöz Mutfakta’’ anlatıyor
EFSA, Beslenme Referans Değerlerini belirledi
İnoksan Ailesi İftar’da buluştu
Unilever ve OSMED İstanbul'daki iftar yemeğinde bir araya geldi
Bayram'da şık ve ayrıcalıklı sofralar
Coupe du Monde de la Patisserie BATTLE ilk defa Türkiye'de!
Dizem Zeytinyağları Gastropark'ta tanıtıldı
Milas Zeytinyağı tescilleniyor
Divan Grubu yurt dışındaki ilk pastanesini Katar'da açıyor
Intermarché'den perakendecilik dersi
Neden Campet kullanılmalı?
Divan çikolataları ve lokumlarıyla bayramlar şeker gibi
Bayram tatlınız Le Pain Quotidien’den
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.