Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan Inosmart
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Pando, pazartesi günü tahliye oluyor
YESAM'da Sakatatlar ve Türk Mutfağındaki Kullanım Alanları Semineri
Barry Callebaut Şili'de ilk fabrikasını açtı
Aksaray ay çekirdeği marka olma yolunda
Limon zammı Doğanay'a yansımadı
Lüfer sezonu erken açıldı
EKS Mutfak Akademisi'nde Eylül ayında birbirinden lezzetli workshoplar var!
Tarihi Yarımada’nın lezzet noktası: Tabbah Restaurant
Coffeeshop Company’de Sachertorte ve Viyana Kahvesi
En yeni teknolojileri tasarımla buluşturan ürünlerin adresi: Makpa Dış Ticaret
ETİ'den yepyeni ve ince bir lezzet: Motto
Çiler İlhan Çırağan Palace Kempinski Türkiye Bölge Halkla İlişkiler Direktörlüğüne Terfi Etti
KFC Türkiye'de 25. yılını kutluyor
Rusya'da dört McDonald's şubesi kapatıldı
Gıda sektöründe büyük tartışma
Kayseri-Düvenönü Holiday Inn için imzalar atıldı
Fransız çikolatacılar isyanda: Çikolata şişmanlatmaz!
Yeni Zelandalı araştırmacılar eti yumuşatmak için elektroşok uygulamayı öneriyor
İtalyan mutfağında uzmanlaşmak isteyenler için özel fırsat
Türkiye meyve aromalı maden suyunu sevdi
Gordon Ramsay'den ALS hastalığına farkındalık için buzlu kova şovu
Evren'in köşkü Osmanlı Kahvecisi oldu
Four Seasons Resort Bali, aşçılık akademisi açtı
The Ritz-Carlton aplikasyonunu yiyecek içecek siparişleri için geliştirdi
McDonald's süpermarketlerde paket kahve satacak
Özsüt Çikolata ile prestijli hediyeler
Komşufırın'dan yepyeni mini sandviçler
Caffè Nero’da çileğin en tatlı hali: Çileklim
Estuz, 2015 yılında 20 ülkeye ulaşmayı hedefliyor
TAŞFED'den TAFED'e cevap
Dünyanın en zengin 9 şekerlemecisi
Sirha’dan bir ilk daha: Dünya Pastacılık Yarışması Battle
Swiss Airlines yolcularına Chocolat Frey'in çikolataları ikram edilecek
Tropicana Afyon Vişne ile Geyve Ayva Nektarı, Üstün Lezzet Ödüllü
Gaziantepli usta, şerbetçiliği internetten dünyaya tanıtmaya çalışıyor
Türkiye sofralık zeytin üretiminde dünya birincisi olacak
Buse Terim’in, şık sofralara ilham veren önerileri Crate and Barrel’da
23 Ağustos'ta geleneksel et yemekleri Kentplaza’da yarışıyor, Özgür Şef not veriyor!
Morini Terrace'ta Jazz Jam Sessions
Muratbey Avrupa’ya know-how ihraç edecek
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.