Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Fransa’nın en iyi şefleri Taste of Paris festivalinde!
Muğla'nın Kuzu göbeği mantarı Avrupa'da..
Müge Akgün yazdı: Muhteşem bir girişimcilik hikâyesi...
Dünya gezginleri Nar Lokanta'yı ödüllendirdi
Balparmak Milano’dan ödülle döndü
Hacı Sayid, Ramazan'da damağınızı şenlendiriyor
Magnum Store Bağdat Caddesi'nde kapılarını açtı!
Norveç Büyükelçisi genç Türk şeflerle somon pişirdi
Bağdat Caddesi’nin yepyeni restoranı Marlon açıldı
Çekirdeksiz kuru üzümde gıda güvenliği için büyük işbirliği
Hilton İstanbul Bomonti’den sultanlara layık iftar menüleri
Müge Akgün yazdı: Karaköy'ün yeni lezzet durağı "Geppetto"
Gaziantep gastronomisi UNESCO'dan ilgi gördü
Wow Istanbul Otelleri’nde enginar günleri başlıyor
Müge Akgün yazdı: İçinde hazine saklayan küflü çıkı Karaman
En zengin iftar sofraları The Marmara Otelleri’nde
Nezih Müftügil yazdı: Sadece hijyen eğitimi yeterli olmuyor
Diba Bar’da Boğaz manzarası eşliğinde serinleten lezzetler
Pakmaya’dan lezzetine dolgun meyveli dolgular
Meyveli dondurma sosları ile serinliğe davet
Ataşehir’de “başka” bir dünya kuruluyor: “Dünya’da bir ilk; “WaterGarden İstanbul”
Şef Erdem Dırbalı ile Öztiryakiler Cook Show Anufood’daydı!
Öztiryakiler 1.Ulusal Aşçılık Kampı’nda şeflerin yanındaydı
Türkiye’deki tatlı sektörüne bir Fransız öpücüğü: Profiterol
Mükemmeliyetçi ve sıra dışı lezzetler; Jordi Roca
Yeşim Erol yazdı: "Paris’te bahar kaçamağı"
Gezi İstanbul 30 yıllık birikimini yeni brasserie konseptiyle harmanlıyor...
Roca kardeşler Türkiye'ye geliyor!
Patisserie by FoodinLife'ın yeni sayısı ile yaza merhaba
Bistrotheque-By Waffle House, Türk ve dünya mutfağının en leziz tatlarını sunuyor
Aperitivo'nun en leziz adresi; Gina
Kocaman Balıkçılık Namlı ve Özdilek’lerde…
Starbucks, Frappuccino® ile yazın gelişini kutluyor…
Big Chefs’te meyve şölenleri yazınızı canlandıracak
Kanada’dan Türkiye’ye üçüncü dalga kahvecilik rüyası: Cup Thirdwave
Tek bir ana sığmayan sonsuz bir çikolata keyfi: Butterfly Chocolate
Büyüleyici doughnut’ların rüya gibi hikâyesi; Krispy Kreme
Yaza özel ferahlatan lezzet: Frappe Nero
Vişne ve çikolata lezzeti Iced Latte ile buluşuyor
Bolulu Hasan Usta’dan bol malzemeli güllaç keyfi!
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.