Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Sezai Erdoğan'dan önemli anekdotlar: En iyi olanı yapma isteği ve şevki sizi her zaman başarıya ulaştırır.
Alancha'nın şefi ve kurucusu Kemal Demirasal'dan avant-garde gastronominin incelikleri
Demet Sabancı - Cengiz Çetindoğan çifti restoran işinden çekildi
Murat Artukmaç: Farklı mutfakların harmanlanmasında teknik üzerinde düşünmek, formu değiştirmede altın kuraldır
Gaziantep mutfağı dünya markası olma yolunda
Koza Mutfak'ta Başlangıçlar Uygulaması Eylül Ayı Programı
Mövenpick Hotels & Resorts’dan "Fener Balığının Sırları" menüsü
Mutfağa değer katan bir adres: Mutfak Kitap
Maria’s Cheesecake'ten anne tarifiyle cheesecake
MSA öğrencileri ve mezunlarına özel Demo Günleri 4 Eylül'e kadar devam ediyor
Hasadının taptaze meyvesiyle Vakko Passion geri döndü
Tropicana'ya 2 uluslararası ödül
Simit Sarayı'ndan çocuklara özel sandviç çeşitleri
Bozcaada'da Bağbozumu Festivali 5 Eylül'de başlıyor
Pınar Enstitüsü çiğ süt eğitimlerinin ikinci ayağını Eskişehir'de gerçekleştirecek
Kemal Özcan'dan City Cooks'ta özel etkinlik
Organik gıdanın incelikleri neler biliyor muyuz?
Türkiye Rusya'ya yumurta ihracatına başlıyor
Şehrin Lezzet Hareketi: Demak GurmeRUN
“İyi bir pizza elde etmek için hangi peynir daha idealdir?”
Anavarza Bal gurme serisinden sağlık deposu: Keven-kekik balı
Ahmet Yirmibeşoğlu: İyi yumurta, iyi beslenen tavuktan gelir
Marmara Adası'nda 'organik' zeytin üretilecek
Brezilya'ya bulgur ve makarna satma hazırlığı
Doç. Dr. Saadet Karakulak: Çinekop diye bir balık yok
Fındıkta rekor fiyat
Kültür balıkçılığı üretimi 4 katı arttı
Suriyelilerin tandır ekmeği Güneydoğu'da ilgi görüyor
Petifür trendi Körfez’e yayılıyor
İlklerin markası: Lider Çikolata
Dedeman İstanbul Pastane Şefi Sait Eroğlu: 'Pastacılıkta başarı orijinaline sadık kalıp, eski tekniklere dönerek mümkün'
Güney Kore’nin Paris Baguette zinciri şimdi de Fransa’da
İstinye'de yeni bir lezzet durağı: Melia Patisserie
Yeni Zelandalı bilim adamları pizzaya en çok yakışan peyniri buldu!
Akıllı Etiket sistemine erteleme
İstanbul'un kahveden sorumlu bakanı: Ministry of Coffee İstanbul
Damaklarda iz bırakan Trakya tatlıları
Hatay Mutfağının en güzel yemekleri Eylül ayında Grand Hyatt Istanbul'da
Gelato’nun 114 yıllık temsilcisi Giolitti Türkiye’de
Cakes&Bakes Genel Müdürü Volkan Cılga: “Butik üretimi 5 milyon Euro’luk bir yatırımla endüstriyel ölçeğe taşıdık”
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.