Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Haliç Üniversitesi'nde, modern Türk mutfağı yarışması düzenleniyor
Acılı ton balığıyla farklı bir dürüm keyfi
Nefis lezzetleri ve rengarenk süslemeleriyle Paskalya Divan'da...
Kitchenette’lerin mutfağı dünya mutfaklarının usta şefi Mehmet Öztürk’e emanet
Sek markasından yeni ürünler toplantısı
Nefis İtalyan lezzetlerinin tek adresi sabarro’dan yepyeni bir lezzet; “chipotle soslu pizza”
Aşçılar Derneği'nin 4. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler buluşması gerçekleştirildi
Gezi Hotel Bosphorus ve Fiamma’dan Paskalya’ya özel sürprizler
Şiş kebaba yeni bir yorum: Lava taşında Zshis
Matbah Restaurant’tan lezzetli üçüncülük
I. Ulusal Aşçılık Kampı için sayılı günler kaldı
Bolulu Hasan Usta’dan baharda ruhunuza ve vücudunuza enerji takviyesi
Geleceğin mutfağı geleceğin otomobiliyle buluşuyor
Tüm dünyada et pazarı büyüyor
Türkiye, bal üretiminde dünyada ikinci sırada
Zorlu’da yıldızlar geçidi
Baharın narin tadı kuşkonmaz, Divan'da
Zeynel tatları Safranbolu evinde
Lezzetin adresi: Any İstanbul
Bereket Döner’in 65. restoranı Batman’da açıldı
Filipinli fırıncılara eğitim
Baktat, geniş ürün gamıyla EDT Expo’daydı
Eker, perakende sektöründe önemli bir atılıma hazırlanıyor
Aves; Safya ve enerji grubuyla gelişecek
Sanset, Zumosol ve Pernigotti ile birlikte ürün yelpazesini genişletti
Heg; So Sweet ve Hegmek markalarıyla EDT Expo’da beğeni topladı
Unilever Food Solutions, proje açısından yoğun bir dönemde
Fine Food Lojistik, unlu mamul sektörüne de el atacak
Derin Endüstriyel, EDT Expo’da endüstriyel temizlik ekipmanlarını sergiledi
Nilco, EDT Expo’da Premium serisiyle yer aldı
Kahvenin uzmanı olmak isteyenlere: Artisan Kahve Eğitimi ve İşletmeciliği
Sütaş, 40. yılını EDT Expo’da kutladı
Rella Gıda, kapasite arttırımıyla yoluna devam edecek
EDT Expo gastronomi şöleni heyecanına ortak olan herkese teşekkürler...
Tadı mühründe gizli lezzet: Kuzu incik
Tapasuma'ya bahar geldi
Nar Bağdatlıyan Otel ile tarihin merkezine yolculuk
Balparmak, TOÇEV işbirliğinde "Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar" projesini hayata geçiriyor
Four Seasons Hotels Istanbul'da Paskalya Bayramı başlıyor
Mercedes-Benz Türk’ten lezzetli bir yolculuk için “Türkiye’nin yemek haritası”
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.