Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Gastronominin en önemli mekanları Palmarina'da buluştu
Ortadoğu'nun en önemli destinasyonu Dubai’de Vedat Başaran imzası
Hem eğlenceli, hem eğitici: Dimes’le ‘Dönüşüm Doğamızda’ etkinliği
Michelin yıldızlı şef Richard Turner yeni projelerinden bahsetti
Balıkesir'den 3 kıtaya kurutulmuş domates ihracatı
Ikea "Kendin Yap" temalı yeni restoranını açıyor
Le Pain Quotidien'den lezzetli ekmekler
Novak Djokovic, Monte Carlo'da vegan restoranı açtı
Osmanlı mutfağının önemli temsilcisi Hacı Abdullah Lokantası Zorlu Center’da
Umut palamut ve hamside
Turunçgil üreticisinin gözü Rusya'da
Sultanahmet Köftecisi ağına Bakırköy de eklendi
Sağlığına önem verenlere organik pazar rehberi
Danni Barry'nin bulaşık yıkamadan Michelin yıldızına uzanan yolculuğu
Efsane Anadolu'nun bayram sofrası Seraf'ta
FoodinLife Gastronomi Yayınları'ndan bayram mesajı
Chef's Table 3. sezonuyla Eylül'de başlıyor!
Sık yapılan 5 kahvaltı hatası!
Palomar Bar& Restaurant'ta eğlence başladı!
Yakala Pişir 24KITCHEN ekranlarında!
d.ream Akademi amatör eğitim programları Ekim ayında da tüm hızıyla devam ediyor
Gıda ve ambalaj sektörleri buluşuyor
İtalya’da hayatta kalanlara “Amatriciana Soslu Makarna” yiyerek yardım et
Alex Atlamazoğlu ile Boğaz’dan Akdeniz havzasına lezzet yolculuğu
Doğuş, Anadolu mutfağını küresel sofraya taşıyor
Gelato'nun anavatanı İtalya'da en iyi dondurma ve gelato mekanlarını sizler için seçtik
Fermantasyon konusunda önemli bir yapıt: Yannick Alleno, ikinci kitabı ‘Terroirs’ı yayınladı
Chefs(R)evolution, Hollanda'da gerçekleşecek
20 damacana su harcamadan da 1 kg domates yetiştirmek mümkün
Sheraton Çeşme mutfağında Ege’den lezzetler
Sonbaharda kaçış noktası: Babylon Kilyos
Electrolux Ideas Lab yarışmasına başvurular başladı
Kuru incirde yeni sezon başlıyor
Zeelandia Genel Müdürü Ertuğrul İşler: “Ar-Ge gücümüz ile ön plana çıkıyoruz”
43 yıllık geçmişiyle Rize Çayeli’nin efsanesi; Lale Lokantası
Gastronometro tariflere sanat kattı, Stevie Ödülleri’nde birincilik kazandı
Aktar Baharat Üretim ve Satınalma Sorumlusu Neslihan Işık: “En hijyenik ve en lezzetli baharat çeşitleri ile çeşnileri hazırlıyoruz”
René Redzepi, Tennessee'de böğürtlen çiftliğinde yemek yapacak
Vegan pazarı büyüyor
Metro, HORECA Fırsat Haftası ile 18 mağazada yüzlerce müşterisiyle buluştu
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.