Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Ünlü şefe Michelin sürprizi
Europain Paris Fuarı'nda heyecan dorukta
Fiyatı fırladı
Mehmet Yaşin’in en iyi 10’u: "Suböreği baş tacımız"
Öztiryakiler'le çay keyfi
Restoran rezervasyonunda yeni bir uygulama
Batı Akdeniz mutfağının fine dining adresi: The Galliard
200 yıllık yemekleri pişirmeye ne dersiniz?
Geniş ürün yelpazesiyle kaliteli etin adresi: Şazeli
Kanserden korunmak için nasıl beslenmeli?
Vedat Milor’dan ‘asrın ziyafeti’: Yabancı misafirime ne tavsiye ederim?
Instagram'dan al haberi!
İnoksan 2016 Bayi Toplantısı, Antalya’da yoğun bayi katılımıyla gerçekleşti
Kulis’te müzik ve lezzet dolu bir gece yaşandı
Belkıs Pera “Efkar Night” İle Sevgililer Günü’ne alternatif oluyor
Balayına Jiva’dan romantik bir dokunuş
Calipso Balık’tan romantik Sevgililer Günü menüsü
Chia tohumu faydaları saymakla bitmiyor
200 yıllık köklü tarihi ile İtalyan pişirme ustası: Bertazzoni
Şehrin yeni çekim merkezi Bomontiada’da yepyeni bir konsept: Delimonti
Düdüklü tencerenin mucidi: WMF
World Tourısm Forum devam ediyor sektör liderleri turizmin geleceğini konuşuyor
Plus Kitchen’dan sofralara sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar
Nar Gourmet, TOG ile birlikte genç kadınlara çözüm olma yolunda ilerliyor.
Tofu nedir, yararları nelerdir?
14.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Beylikdüzü Tüyap'ta
Tarihi Yarımada'da bir yudum kahve molası: Brew Coffee Works
Taze, sağlıklı ve organik yumurtalarınız Yirmibeşoğlu'nda
240 Derece’nin doğal artisan ekmekleri kapınıza kadar geliyor
DoubleTree by Hilton İstanbul Piyalepaşa’dan "Tatlı & Büyüleyici Şubat” teklifi
Kırmızı eti dünyadan % 80 pahalı yiyoruz
WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey fuarları; katılımcılara yeni iş ve iş geliştirme fırsatı sunacak…
Çavdar, arpa, buğday ve malt unlarının tahılla harmanı: Panovite Premium Esmer Tahıllı!
Yeşilaycı menü Elite World İstanbul'da
Sevgililer Günü'ne Kaz Dağları'nın eteklerinde merhaba deyin
Şef Arda Türkmen Akasya Sohbetleri’nde
Seyidoğlu’ndan kadınlara özel kalpli kurabiye
Levrek mevsimi Yelken’de güzel
Efsina, tuzu tane baharatlarla harmanladı…
World Tourism Forum başladı
 
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.