Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Aşçılar Derneği, Türkiye’nin Yedi Rengi’nde çocuklarla pasta atölyesi düzenledi
Taşpakon Kocaeli'nde büyük projeler için düğmeye bastı
Türk Kızılayı’ndan Knorr’a altın madalya
Dubai’nin Lübnan klasiği artık Jumeirah Bodrum Palace’ta
En yeni döner trendi Döner Stop’tan cheddar mantarlı
Dardenia’dan online siparişte büyük indirim fırsatı
Elite World Otelleri'nde farklı lezzetlerle iftar keyfi
Soğuk çay senfonisine Chado yorumu, Chado Tea Shop’ta meraklılarını bekliyor!
40 yıllık baklavacı Hacı Sayid’ten baklava uyarısı
Pioppo Gelato Bodrum’dan sonra İstanbul’u da lezzete doyuracak!
Wyndham Grand İstanbul Levent’te geleneksel şerbet reçeteleri
Ekvator'da Türk mutfağı günleri devam ediyor
Keçi peynirinden yapılan harika yaz lezzetlerini biliyor musunuz?
Naslı'dan Ankara için "Jeotermal Tarım" çağrısı...
Slow Food'un koruma altına aldığı; Karayaka kuzusu
Çekilin yoldan Instafoodie’ler geliyor!
LERÖY Norveç’te 2015 ihracat şampiyonu oldu
Mutfağı çok renkli: Trakya
1.Uluslararası Mardin Gastronomi ve Mutfak Günleri düzenleniyor
Müge Akgün yazdı: Yel değirmenleri arasında bir mola
Markette artan fiyat, üreticiye yansımadı
Bodrum Palmarina'ya bu yaz Huqqa damgasını vuracak
Üreticinin kendi kendine arzı dengelemesi, Fındık'ın fiyatını belirleyecek
Doğa dostu ve organik bir otel: Sea Garden Bodrum
Ecolab 9. kez “Dünyanın En Etik Şirketleri” listesinde yer aldı
Damak zevkini kişiye özel bir kültüre çeviren; “Tom Wolfe”
Üzüm bağlarındaki rekolte kaybı yüzde 50-80 arasında
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, cevizde üretim artışının tüketimi karşılamaya yetmediğini belirti.
İstanbul’un tek Saray Oteli Çırağan Palace Kempinski Istanbul'da fine dining standartlarında bir banket yemeği
Altınbaşak Mutfak Yönetim Kurulu Başkanı Naim Dönmez: “Altınbaşak ile şefler mutfaklarında kendilerini özel hissediyor”
Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis: “Ramazan ayında kuru gıdaya zam yok”
Dünyadan dört farklı lezzet IZAKA’da
Kırmızı pirinçten siyah fasülyeye zengin bir ürün yelpazesi ile Sezon Pirinç
Mavinin yanı başında ince bir meltem ve sofrada ziyafet; No: 81
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılına ilişkin su ürünleri istatistiklerini açıkladı
Wyndham Grand Kalamış Executive Chef’i Mehmet Yalçınkaya: “Türkiye, dünyada alternatif bir gastronomi merkezi olabilir”
Türkiye'nin bal ihracatı 19 milyon dolara ulaştı
Rational, Türkiye Şubesi’nin şirket kuruluşunu gerçekleştirdi.
Nilay Bektaş Mağralı Tahran'da workshop gerçekleştirdi
En tatlı bayramlar için ''Vakko Chocolate''
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.