Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Et’in Meksikalı yorumu!
Ev yapımı ve katkısız ürünler hazırlamak isteyenlerin yeni adresi; Kliksa...
Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, Art International’da da çocukları sanat ile buluşturacak
Feshane Balıkesir Günleri'nde Yörsan lezzet rüzgarı esti
MixMondial beşinci kez başlıyor
“Beta Tea" ye bir ödül daha
Danoneli kardeşler okul heyecanını Lüleburgaz’da paylaştı
Kitchenette’ten alışveriş ve lezzet dolu bir gece
Radisson Blu Hotel, Kayseri’de açıldı
Lipton demlik poşet çay ile %10 tasarruf elinizde
Berlin’de ‘Orijinal Unverpackt’ adında ambalaj kullanılmayan bir market açıldı
Ünlü şef Tom Aikens Türkiye’de lezzet keşfine çıkıyor
Gıda sektörü markalaşma atağında
Doors Akademi, Illy’nin Gerçekleştirdiği Özel Kahve Seminerine Ev Sahipliği Yaptı
Nar Gourmet'den Anadolu Balları Koleksiyonu
Ödüllü Şef Manuel Evan Sotomayor’dan Tex-Mex Workshop
Divan'dan bayrama özel geleneksel lezzetler
Divan Pub ve Brasserielerde palamut günleri
Yüksek kalitede pişirme deneyimini şık Proflame ile yaşayın
Mezzaluna'nın ünlü şefi Antonio Carmine Lombardi ödüllendirildi
İsmail Karademir'den Waffle House yatırımı
Nestle'nin kurucusu Henri Nestle 200 yaşında
Metro Horeca için yeni çalışmalarını Aşçılar Derneği şefleriyle buluşturdu
Özsüt'ten Ekim ayı sürprizi
Pasta ve Çikolata Şefi Kemal Özcan adını taşıyan ürünlerinin lansmanını gerçekleştirdi
"Porland her yerde" hashtagi kazandırıyor!
TAV, Sabiha Gökçen'e ortak oluyor
Porland en büyük mağazasını Gaziantep'te açıyor
Malatya Şefler ve Aşçılar Derneği Kuruldu
Porselen Sepeti'nden sofralarda balık teması
Saray Muhallebicisi yeni şubesiyle Özdilek Park’ta
Knorr Çabuk Çorba Meksika rüzgarları estiriyor
Anzer Balı'nda fiyat artışı
Tribeca'dan lezzet rüzgarları
Altıparmak Gıda dünyanın 4. büyük bal şirketi
FİSKOBİRLİK, Türk fındığını koruyacak
"Sarı Bisiklet" Eskişehirlilere hareketi teşvik etti
Tropicana'dan yerel meyve atağı
Gıda sektörü İstanbul Gıda Tek Fuarı 18-21 Eylül 2014'te buluşuyor
İstanbul’un akla ilk gelen tatlı mekanları
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.