Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Elit Çikolata, müşterilerin isteğine göre reçeteler ve hammaddeler uygulayarak üretim yapıyor
Conrad İstanbul Bosphorus’da klasik çizgide sağlıklı pastalar
İzmir’de bir Fransız esintisi: Arpege Patisserie
Kilimanjaro bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiriyor
Kiva eşsiz Anadolu lezzetleri ve yeni konsepti ile bomontiada’da
DeliMonti bomontiada’da yerini aldı
Kahveserverlere duyurulur: Petra Coffee Co. artık Topağacı'nda!
Yeniyerel Sohbetler No. 16 Tunca Subaşı ile sanat gastronomi ilişkisini konu ediniyor
Tom’s Kitchen’dan Anneler Günü’ne özel alternatifler
Tadında Anadolu’da Ramazan sofraları hem geleneksel hem leziz
Hilton İstanbul Bomonti’nin Ödüllü Şefi Yannis Manikis’den sihirli kabak lezzetleri
Butik pastacıları buluşturan II. Cake Show İstanbul için geri sayım başladı
3 Michelin yıldızlı Alinea yenileniyor
Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ‘Yöresel Yemek Yarışması’ yapıldı
Türkiye’deki Prizrenliler Fliya Fest’de buluştu
Unilever Food Solutions, ‘Kıbrıs Mir Fest 2016’ya lezzet kattı
"Ürktüm ama horozun ibiğini tattım!" / Bilbao
Fındık ihracatı 1 milyar 750 mlyon dolar getirdi
Rhone Bağları'nın uyanışı
LAÜ Gastronomi öğrencileri Kıbrıs yemeklerini öğreniyor
Alancha'da Anadolu baharı
Mutfağın yıldızları gastronominin başkentinde buluştu
İAÜ’ de 2016 Bakliyat Yılı semineri
Bu mutfak çok sosyal
Pierre Hermé’nin yepyeni yaz lezzetlerini keşfedin!
Ünlü Fransız çikolatacı Patrick Roger'den 1 Mayıs'a özel çikolata!
Dünyaca ünlü pasta şefi Christian Escribà'dan Anneler Günü'ne özel benzersiz bir tatlı
1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlu olsun! ‪
Bu yaz Alancha’da neler oluyor?
Şehrin yeni nesil esnaf lokantası Arşiv, Türk mutfağının markası olmayı hedefliyor
Koza Gıda Pazarlama Müdürü Ahmet Şanoğlu: “Koza, gıda sektöründeki yeni akımların takipçisi”
Della Luna’dan gün boyu sürecek Anneler Günü Keyfi…
Delimonti, peynirin duayeni İlhan Koçulu’yu ağırladı
Zeelandia Türkiye’den pastacılıkta yeteneğinizi ortaya çıkaran sıvı şantiler
2. Uluslararası Pastacılar Festivali, 20-21 Mayıs 2016 tarihinde zirvede ‘fırtınalar’ estirecek
II. Ulusal Aşçılık Kampı şenliklerle tamamlandı
Liverpool’da Türk mutfağı şovu
Avrasya Aşçılar Derneği ilk sosyal sorumluluk projesini 27 Nisan’da Okan Üniversitesi’nde gerçekleştirdi
Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, Trendy Lounge & Bar’da keyifli saatler vadediyor
Her ‘köy yoğurdu’na aldanmayın
 
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.