Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Yapılan en yeni coğrafi işaret tescil başvuruları..
Sivas Aşçılar ve Pastacılar Derneği kuruldu
TAFED'in yeni başkanı Sedat İnaç oldu
13. İstanbul Mutfak Günleri sona erdi..
Sultanahmet’in ara sokakları Hilton’dan pahalı
Zomato Türkiye'nin popüler restoran arama servisi Mekanist'i satın aldı
Mutfağın yıldızları EDT Expo'da buluşuyor
Lacivert'te aşka yakışan lezzetler
Brizo’da tutkuyla hazırlanan brunch lezzetleri
Baydöner, İstanbul’daki restoranlarına bir yenisini daha ekledi
Yepyeni ve özgün bir yaşam alanı "Prototype"
Hilton Garden Inn kanatlarını İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinde açtı
Taşfed Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Manav, “Herşey genç aşçılarımız için”
Yılın Altın Türk Şefi yarışması başladı
Koza Gıda, “Dünya markalarını getirerek şeflerin hizmetine sunuyoruz”
Ekol Gıda’dan organik ve yöresel ürünleri piyasaya sunmaya hazırlanıyor
Sanpa Gıda, “Festival çok keyifli ve hareketli”
Horesu, “Tüm ürünlerimiz yöresinden geliyor ve katkı maddesiz üretiliyor”
Chefs Atelier, “Festival beklediğimizden daha yoğun geçiyor”
Constance Hotels & Resorts dünyanın en iyi 25 oteli kategorisinde yer alıyor!
Metro, “Genç şefleri her zaman destekliyoruz”
Kapp, “Aşçılarımızı ve sektörü desteklemeye devam edeceğiz”
FoodinLife'ın yeni sayısının kapak konuğu; etin ustası Beyti
Peynir üretimine yeni düzenlemeler getiriliyor
Bocuse d'Or yarışmasının galibi Norveç oldu
Minimalist, yaratıcı ve doğal: “Mast Brothers Chocolate Makers”
Mutfakların olmazsa olmazı ekmeğin en sıcak ve taze adresleri
Taze kahvenin Moda’daki adresi: Cherrybean Coffees
Geleneksel Fransız ekmeğinin ustası: Eric Kayser
Hayal gücünün sınırlarını zorlayan çikolata markası; Giano Chocolate
Dr. Sait Koca, BESD-BİR Yönetim Kurulu’na yeniden başkan seçildi
Burger Break hızla büyüyor
Sevdiğinizin kalbine giden yol MiLanGo’dan geçiyor
Brizo Restoran’da tutkuyla hazırlanan brunch lezzetleri
Bursa’nın efsane lezzetlerinin sevilen noktası; Ülkü Pastanesi
Shangri-La Hotel Jakarta Executive Sous Chef Yusuf Yaran: “Pastacı olunmaz, pastacı doğulur”
Four Seasons Bosphorus’un Pastane Baş Aşçısı Ghislain Gaille’den ilhamını Boğaz’dan alan tatlılar
Öztiryakiler Sirha Lyon Fuarı’nda yeni ürünlerini tanıttı
Pera Palace Hotel Jumeirah’da aşk zamanı
Sanat ve Türk kahvesi "Okkalı Muhabbetler"de buluştu
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
worldchocolatemasters.com
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.