Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Yıldız şefler ve gastronomi yazarları gezinin ikinci gününde Türk lezzetlerini keşfetmeye devam ediyor
Mutfak Atölyesi’nin şefi Aslı Ayan, el yapımı artizan çikolataının sırlarını paylaştı
Simit Sarayı'nda kış başkadır
İstanbul’un keşfedilmeyi bekleyen 10 yeni mekanı!
Geleceğin akıllı otelleri işte böyle olacak!
İstanbul'un panoromik manzaralı akşamüstü çay saati The Grand Tarabya'da
İş yemeklerinin yeni adresi; Safran Restaurant
Nişantaşı’nın gözde mekanı Nopa Restaurant yeni sezona da iddialı girdi
Sofra/Compass Group Türkiye 2017’de 1.4 milyar TL ciro hedefliyor
Dünya mutfağının yıldız şefleri ve dünyanın en önemli gastronomi yazarları İstanbul'u keşfediyor
Dünya mutfağının yıldız isimleri ve dünyanın en önemli gastronomi yazarları Türkiye’ye geldi
Sanayi’den çıktı, dünyaya yayılıyor
Uzakdoğu mutfağı hayranları için 10 öneri
Starbucks mobil uygulaması Türkiye’de
Eataly 3. yaşını, Bahar Korçan’ın 3 özel makarna tasarımıyla kutladı!
En iyi köfte lezzetlerinin yeni adresi; Ateş Köfte
Dana schnitzel Cafe Wien’de bir başka
“Hamdım, piştim, yandım”
Milli tatlımız baklavanın İstanbul’daki en iyi 10 adresi
İstanbul’un en iyi 10 diyet dostu restoranı
Çikolata aşıkları için İstanbul’un en iyi 10 adresi
Çin’in altından pahalı çayı
St. Regis Brasserie’e kış geldi
İki sıra dışı sabah
Ninja Kaplumbağalar buraya: İstanbul’un en iyi 10 pizzacısı
Karaköy'ün lezzet durağı: Nabu Fırın
Venezuela Türkiye’den işlenmiş gıda ürünleri istiyor
Konuralpli aşçılar Osmanlı Mutfağı açtı
Davetleriniz için Eatalian şef artık sizin evinizde!
Mado’ya iki Arap ortak geldi
Çerkezlerin meşhur mantısı Psihaluj
Eiffel’in gölgesinde tarım!
Vanlı aşçıdan büyük başarı!
Mardin Mutfağı Projesi en iyi projeler arasında seçildi
Nar Gourmet'in Türk kahveleri sergisi Gastromasa'da !
Antalya Fuarları kazandırır!
Gastronometro'da tat eşleşmeleri, yeni lezzet deneyimleri
MSA’nın sömestr programları ile öğrenciler gastronominin yaratıcı dünyasına adım atıyor
Dünyanın en yakışıklı şefiyle tanışın
109 yıllık gelenek: Hacı Niyazi Efendi
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup
ANFAS

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.