Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Çaykur çikolata, bisküvi ve dondurma da üretecek
Kendi liderlerini yetiştiren Sunar Grup’a iki ödül birden
'Yeşil Nesil Restoran Hareketi' başladı
Meksika usulü yılbaşı kutlaması
Divan’ın Executive Şefi Giancarlo Gottardo: “Şefler televizyonda değil mutfakta olmalılar”
Nezih Müftügil yazdı: Aşcılar eldiven kullanmalı mı?
Enternasyonal mutfağın en geleneksel örneklerinden: Seraser Restaurant
Bernd Ackermann'ın felsefesi; mevsimine göre menüler hazırlamak
2014 Yılı Kristal Ağaç Ödülü Baydöner’in Oldu
DOYGUN’un tahıllı ailesi, yılbaşı sofralarınızı sıra dışı lezzetlerle taçlandıracak
Pınar kadınlara özel meyve suyu “Pınar Pink”i beğeniye sunuyor
Sağlıklı Sorular: Kefir Nedir, Evde Kefir Nasıl Yapılır?
Türkiye Geofit Bahçesi açıldı
Hisarönü ve Üçyıldız firmaları, partner firma olma kararı aldı
Karayipler'in en iyi restoranlarından biri: Dasheen
İstanbul'un en iyi pancake mekanları
Ufuk Kaan Altın'dan yepyeni bir gastronomi kitabı!
Efsane Çinli Alan Yau Londra’da Türk restoranı açtı!
Şanlıurfa gastronomisi müzeye sığmıyor
Marmarabirlik, Düzey Pazarlama A.Ş. ile birlikte çalışacak
Burger House, yeni ortağıyla büyüyor
2015’e leziz bir başlangıç yapmak isteyenler Rudolf’ta buluşuyor!
Dedeman Bostancı, ‘Geleneksel Dedeman Misafirperliği’ ile unutulmaz bir yılbaşı eğlencesi sunuyor
En iyi butik otel adayı; A’jia
Dedeman Palandöken sizi eğlenceli bir yılbaşı gecesine davet ediyor
Nuh’un Ambarı’nda dost ziyafeti
Grand Hyatt Istanbul "Yeşil Yıldızlı" oldu
Çikolata üreticileri: ‘Çikolata kıtlığı yolda’
İlk yeşil nesil restoranlar belli oldu!
Sahi, İstanbul’un nostaljik güzelliklerini yaşatmaya devam ediyor
"Dünyanın en pahalı bitkisi" millileştirildi
Noel ve yılbaşı sofralarına hindiler Den Catering’den
Anadolu'nun zeytin ağaçları "yavaş zeytinyağı" ile korunacak
Cipriani’den klasikleşen lezzetler
Çikolata ile Baskı Yapan 3D Yazıcı Türkiye’de!
Leziz bir yılbaşı yemeği Tadım Pizza’da yenir
Kydonia'da yeni yıla Ege denizinin tadı ve kokusuyla girin
İtalya'nın popüler restoran arama servisi Cibando Zomato tarafından satın alındı
Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz
Fransa Sarayı’nda Türk lezzetiyle buluşan “ördek” menülü akşam yemeği
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
worldchocolatemasters.com
APM
Antakya Bakkalı
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.