Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Sıradışı yarışma için son katılım tarihi bugün!
Böyle bir mutfak hiçbir manzarada yok
İmpeks'in Türkiye'ye getirdiği Yamasa Sos ile leziz bir tarif
Türk fırıncılar yoğun ilgi gösterdi Şampiyona’ya başvuru 15 Ekim’e uzatıldı
3 Michelin yıldızlı efsane restoran Arzak, FoodinLife'ın yeni sayısının kapağında!
Cipriani’den bayrama özel yaza veda lezzetleri
Karabibere %25 bayram zammı
Muratbey'in Burgu peyniriyle bayrama özel tarifler
Pera Palace Hotel Jumeirah’ta Bayram Keyfi
Carte d’Or’dan yeni sürpriz; Kepekli Kek
6. Cacao Barry® Dünya Çikolata Ustaları Türkiye Seçmeleri icin kayıtlar 20 Ekim’e kadar devam ediyor !
En güzel bayram lezzetleri Divan Pastanesi'nde!
Maille hardalları ile geleneksel Türk mutfağında fark yaratın...
Kuzey Kore liderinin hastalığının nedeni emmental peyniri tutkusuymuş
Gerçek lezzetin adresi “Atelier Real Food”
En lezzetli ikili makarna ve üzüm şimdi boğaz manzarası eşliğinde 212 Restaurant'ta!
Baydöner’in yeni restoranı: Burgola
Koza Gıda 30. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’ndeydi!
ESK yetkilerine kavuştu
Lazzoni Hotel Gürhan Sayar ve Andreas Erni Yönetiminde Kapılarını Açıyor
Bayram sofraları için öneriler, leziz alternatifler
Etin ustası Filizler Köftecisi’nden Kurban Bayramı özel tüyoları
Estuz, kurumsal kimliğini yeniledi
Misafirlerinize benzersiz tadlar sunmak artık çok kolay
Zeki Açıköz: "Protokol koltuklarında bir tane bile aşçının olmaması ne kadar üzüntü verici"
İksir Aydın, Türkiye’nin Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi 1.si seçidi
FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Pınar içilecek
Sütaş’ın Enerji Yönetimine Sürdürülebilir İş Ödülü
Kapp firmasının özel tenceresiyle Türkiye Aşçılar Federasyonu dünya rekoru kırdı
30. Mengen Aşçılar Festivali Guinness rekoru kırdı
Bir lezzettir Gaziantep
Ünlü aşçılar mangal başında buluştu
2. Uluslararası Şirehan Yiyecek İçecek Festivali büyük ilgi topluyor
Yalçın Akdoğan, 2. Uluslararası Şirehan Yiyecek İçecek Festivali’ni başlattı
"Kırmızı et fiyatlarındaki artış, hayvan arzı artışı ile önlenecek”
Reis Gıda, Fransa’da SIAL 2014 Uluslararası Gıda Fuarı'na katılıyor
Bayram sofraları Fakir ile ziyafete dönüşüyor
Doygun’dan 3 dakikada hazırlanan 3 yeni ürün
Çırağan Palace Kempinski İstanbul’a Condé Nast Traveller’dan “En iyi Denizaşırı İş Oteli” Ödülü
Profilo'dan Beşiktaş Balık Pazarı'nda "akvaryum atmosferinde derin dondurucu" etkinliği
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.