Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Nefis bir menü ile yaza merhaba
Shakespeare, yatırımlarına İstanbul’da devam edecek
İstanbul'un İtalyan şeflerinden nefis bir buluşma
1. Ulusal Aşçılık Kampı yarın başlıyor
Süt tozu üretimine yatırım
Ne kadar ödeyeceğinize sizin karar verdiğiniz kafe
Kristal Endüstriyel, projelerle adından söz ettirecek
101 İstanbul Lezzeti'nin keyfini çıkarmak için sayılı günler kaldı
Türkiye'de kinoa yetiştirilmeye başlandı
Unilever 2015’e başarılı bir giriş yaptı
Baydöner İskender Uşak'taki ilk restoranını açtı
Hakan Cambazoğlu: “Fagor, dünyanın en kaliteli ürünlerini üreten ve üst segmente hitap eden bir marka oldu”
3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde bilimsel gerçekler ve gelişmeler masaya yatırıldı
Global Chef's Challenge Yarışması
Grand Burger’i gençler çok sevdi
Su Ürünleri Tanıtım Grubu’ndan Brüksel’de 5 bin porsiyon balık ikramı
Ana Gıda, Olivtech’te ihracat gücünü bir kez daha vurguladı
Zomato ve Uber yemek severlere kusursuz bir deneyim sunmak için global ortaklığı duyurdu
Metro HORECA Festivali’nde üçüncü durak yenilenen mağazasıyla Adana oldu
Waffle'ın bilinen isimlerinden: Kemal Usta
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!
Palivor Çiftliği’nden “sağlıklı ve keyifli” kinoa salatası
Türkiye’den İngiltere’ye ilk peynir ihracatı Pınar’dan
Solid teknolojisiyle; temiz, güvenli ve sürdürülebilir bulaşık yıkama
Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Sempozyumu düzenliyor
Gıda 360, BTA deneyimiyle müşterilerine sesleniyor
Hyatt Regency Istanbul Ataköy Brizo Restoran’da deniz manzaralı brunch!
Kapadokya'nın saklı kalmış mutfağı, Cappabox'ta gün yüzüne çıkacak
KasapDöner şimdi de Bakü’de
Yeni Karaköylü: “OPS Passage”
Metro HORECA Festivali’nde ikinci durak Ankara oldu
Ravifruit donuk meyve püreleri ile kokteyl çeşitleri
"Geçmişten Günümüze Gastronomi Şöleni Eğitimi" Paneli 1. Ulusal Aşçılık Kampı’nda
Hilton Garden Inn Türkiye’deki yeni otelini açtı
Unilever Food Solutions, İYSD Üyeleri ile ‘Turuncu Koltuk’ etkinliğinde buluştu
Crate Cafe ile keyif ve alışveriş bir arada
Jennifer Lopez’in aşçısı İstanbul’da…
Lezzet dolu workshop’lar Mayıs’ta da MSA’da!
Le Pain Quotidien’den özel bahar menüsü
Baharın sağlık esintisi Enginar Günleri L’oliva’da
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.