Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
8 Ayrı Bölgenin Yöresel Yemekleri Chef 8'de Buluştu!
Eklenme Tarihi : 07.06.2013 - 08:16:12
Başkent Asçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin (BASATDER) düzenlediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) desteklediği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Chef 8"de, birbirinden değerli aşçılar birbirinden farklı lezzetleri yeniden yorumlayarak farklı sunumlarla aralarında siyasetçi, diplomat, akademisyen ve gurmelerin de olduğu seçkin davetlilere servis etti. Bu özel organizasyonun ana sponsorları Ülker Eksper Gıda, KAPP ve Sheraton Hotel olurken, etkinliğe katılan firmalardan bazıları ise; Barilla, Lider Çikolata, Fomar, Ekol Gıda'ydı.
Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kıbrıs yemeklerinin yer aldığı etkinlikte Ankara’nın “Mancar Dolması”, Kastamonu ve Bolu yörelerinin “Kedi Batmaz”, Kapadokya yöresinin “Evelik Salatası” gibi  gibi yerel tatları ön plana çıkarılarak kayıt altına alınan yemekler misafirlere sunuldu. BASATDER Başkanı Reşat Erdemir yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların Türk yemek kültürüne büyük katkı sağladığını ve amaçlarının genç şeflere önderlik ederek iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi. Ayrıca tarihe gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri otel ve restoran mönülerinde de kullanacaklarını sözlerine ilave etti. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şefler tüm hünerlerini sergileyerek Anadolu yemeklerini ve Osmanlı yemek kültürünü anlatan lezzetli mönüleri ile göz kamaştırdılar.
 
Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve derneğin Onursal Başkanı Zeki Açıköz’e ve federasyona bağlı bütün dernekler ile ana sponsorlara bu özel Chef 8 gurme ve gala gecesinde kendilerini yalnız bırakmayarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

TAFED Başkanı Zeki Açıköz'de yapılan etkinlikle ilgili şöyle konuştu: "Chef 8 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel ve renkli geçti. Böyle etkinlikler Türk mutfak kültürümüz açısından oldukça değerli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Pazar kahvaltılarının en keyifli adresi; Vogue
Modern bir Osmanlı rüyası Hagia Sophia Mansions
Boğaz’da caz keyfi Lacivert’te
Bilkent Station’da kahve şöleni başlıyor
Litvanya yemeklerinde Türkiye salçalarını kullanacak
Komşufırın’dan Ramazan’a özel iki lezzet: tam buğday unlu Ramazan pidesi ve tane tahıllı Ramazan pidesi
Buram buram kakao kokan ülke: Fildişi Sahili
Gloria Jean's Coffees’de içtiğiniz kahve ile “Koruncuk”a destek olun
Sheraton İstanbul Ataköy'den Ramazan’a özel lezzetler
Electrolux Professional T.A.G.G. koleksiyon lansmanının profesyonel mutfak sponsoru oldu
Artisan ekmekçiler aynı görüşte birleşti: "Artisan ekmek çarşı ekmeğinden daha ucuz"
Öztiryakiler yurdun dört köşesinde yapılan gastronomi etkinliklerinde şeflerin yanında olmayı sürdürüyor
Yaz rüzgarı Palmarina Mezzaluna’da esiyor
Michelin'den Şangay'a rehber
Asitane Restaurant Ramazan ayının geleneklerini yaşatmaya devam ediyor
Yemeğimizi ona katık etmeden olmuyor!
Yarım asırlık ciğerci çırak bulamıyor
İstanbul'un yeme-içme sahnesinden izlenimler
Özsüt’ün yepyeni yaz menüsü ile tanışın
Karaman’ın Kuşları Sergisi’nin geliri öğrencilere gidecek
Zuma 2016 yazında Palmarina Bodrum'da
Geleneksel iftar sofraları The Marmara Otelleri’nde
Yalıkavak'ın yeni gözdesine "Müptela" olacaksınız
Şef Shaun Hergatt'ın Michelin yıldızlı restoranı kapanıyor
Dört saatte pişirilen Balkan yemeği; fliya
Le Pain Quotidien’den hafif tatlar; keten tohumlu puding
Baydöner, Antalya Manavgat'ta ilk şubesini açtı
Mutfağımızla yerelden evrensele
Türkiye’nin et açığına Fransız ilgisi
Otellerde direkt satışları artırarak kârlılığı yükseltmek mümkün
Lezzet Co. Döner baharın gelişini yeni salatası ile kutluyor
İftar sofranızda bol malzemeli güllaca yer açın
En lezzetli Ramazan sofraları Lacivert'te kuruluyor
Antep baklavası, Babalar Günü'nde bir tık uzağınızda
İstanbul lezzetleri Kanyon sokaklarında
Bocuse d'Or ödüllü ünlü şef "Norveç Usulü Somon Kebap" yaptı
Fulya'nın yeni mekanı; Viando
Bretonya'nın en iyilerinden: Restaurant Patrick Jeffroy
Çilek üreticisinin yüzü 'Hindistan cevizi kabuğu'yla gülüyor
İki Michelin yıldızlı şef Şangay'da Fransız menüsü sunacak
 
Golf Dondurma
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.