Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Eataly Doğduğu Yere Dönüyor
Eklenme Tarihi : 10.12.2012 - 09:26:04
İtalyanların 2000 milyon dolarlık ünlü yemek marketi Eataly, doğduğu yere dönüyor. Mısır Çarşısı'nı gezerken Eataly konseptini yapmaya karar veren Oscar Farinetti, "2013"te her şeyin başladığı yere dönüyorum"diyor
Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Türk patronların yeni hobisi yeme-içme pazarına yabancı ilgisi devam ediyor. Katar, Kuveyt ve Dubai'den restoran zincirlerinin yanı sıra dünyaca ünlü Avrupalı markalar da Türkiye'ye geliyor. Son olarak bunlara İtalya'nın ünlü markası Eataly de eklendi. İtalyanlar'ın konsept markası Eataly, ilk zincirini İstanbul'da açacak. Restoran ile pazar konseptinin bir araya gelmesiyle oluşan Eataly'nin kurucusu Oscar Farinetti için İstanbul'u özel kılan ise Mısır Çarşısı. 1997'de Türkiye'ye turist olarak gelen Farinetti, Mısır Çarşısı'nı gezerken "Doğu ile Batı Mısır Çarşısı'nda birleşiyor" diyerek Eataly için kolları sıvıyor. 200 milyar dolar cirosu bulunan Eataly'yi şaraptan peynire, reçel çeşitlerinden meyve sebzeye hatta soğuk et reyonuna kadar tam bir pazar olarak tasarlayan Farinetti, 2007'de 3 ortağıyla düğmeye basıyor. Eataly'yi Mısır Çarşısı'nı model alarak kuran Farinetti, gelecek yıl 6 bin metrekarelik şubesini Zorlu Center'da açacak. İstanbul'u "Her şeyin başladığı yer" olarak anlatan Farinetti, Japonya'dan ABD'ye kadar geniş bir coğrafyada bulunan markayı dünyaya yaymayı hedefliyor. 
 
Obama, 50'nci yaşını kutladı
Geçen yıl ABD Başkanı Barack Obama'nın 50'nci yaş gününü kutladığı New York'taki şubesi, Hollywood yıldızlarından magazin dünyasına kadar pek çok ünlünün akınına uğruyor. En büyük şubesi olan New York'un geçen yıl yaptığı ciro 80 milyon doların üzerinde. Farinetti, dünya genelinde 5 farklı ülkede şubesi bulunan Eataly'yi Kanada, Brezilya'da açmaya hazırlanıyor. 2014'te açılacak şubeler arasında ise Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt dikkat çekiyor. 
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Sonbaharda kaçırılmaması gereken gastronomi etkinlikleri
Burger King ve McDonald's bir günlüğüne güçlerini birleştiriyor
BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur: “Tüm birimlerimizi Türkiye’nin lezzet noktası haline getireceğiz”
Müge Akgün yazdı: Şişman Ördek'in yaratıcısı ünlü şef fikir hırsızı mı?
Chefschool’da Meksika mutfağının cazibesini yakalamaya davetlisiniz!
Ekonominin nabzını tutan şehre Divan konforu: Divan Adana
Köşebaşı 20. yılında misafirlerini, dünyaca ünlü Şef Dante Boccuzzi’nin özel menüsüyle ağırladı
BTA yeni konsept mağazası “Needstop”u Letonya’da açtı
İnoksan Çağrı Merkezi hizmete girdi
Başkente tazelik geldi!
Namlı Gurme’nin Sahibi Engin Mepa: "Kaybolan şarküteri kültürümüz yeniden canlanmalı"
Meksika mutfağına önem veren dünyanın en ilginç şefiyle tanışın: Rick Bayless!
Kozalive'da Sicilya Zeytinyağları Tadım Atölyesi!
g2m Pazarlama Müdürü Esin Umut: “Kahvaltılık ürün grubunda; bin 500’ün üzerinde ürün ile profesyonel hizmet sunuyoruz”
Mehmet Yaşin yazdı: Karadeniz’de lezzetli yolculuk
Unilever Food Solutions Türkiye Pazarlama Direktörü Aslı Erdoğan: “Mutfakların vazgeçilmez çözüm ortağıyız”
Eriş Un’dan yaz sıcaklarına uygun hafif ve doyurucu çorba tarifleri
12 liradan sezonu açtı Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı
Baharatlarla dansı öğrenmek için...
Murat Bozok yazdı: Eleştirinin dayanılmaz hafifliği...
Little Caesars, Kayserili yatırımcıları bekliyor
Vegeta Tavuk Çeşnisi ile parmak ısırtan lezzetler
Müge Akgün yazdı: Fransız pastane kültürünü tanıyalım
17. Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali başlıyor
Geçen yıl ihracat rekorları kıran makarna, bu yıl devalüasyona takıldı
Mehmet Yaşin'den İstanbul lezzetleri
SEK Parmesan Peynir ile şeflerin lezzet yolculuğu…
Murat Bozok yazdı: Sihirli birleşim 'Sufle'
‘Antika’ Mado!
Kendi mini, mutluluğu büyük pastalar
Güvenilir gıda denetiminde tüketici yeterince bilinçli mi?
Dosso Dossi Holding çatısı altındaki Sultan Gıda, Avrupa’da pazar payını büyütüyor
Şeflerden yeni Knorr Chef’s Bulyon’a tam not!
Emirgan Sütiş Avrupa ve Amerika'yı hedef gösterdi
Promes Genel Müdürü Mehmet Özdemir: “Tecrübe ve know-how gerektiren projelerde güçlüyüz”
Mancar Restaurant Executive Chef’i Yılmaz Öztürk: “Ege mutfağını evrensel gastronomi standartlarına taşımayı hedefliyoruz”
Nev-i şahsına münhasır bir otel: Mama Shelter
Profesyonel şeflerden kiraz ile inovatif tarifler
Milkomak Genel Müdürü Mehmet Ali Akbulut: “Sizin için hep iyinin peşindeyiz”
Su ürünlerinde hedef Japon pazarı
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.