Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Eataly Doğduğu Yere Dönüyor
Eklenme Tarihi : 10.12.2012 - 09:26:04
İtalyanların 2000 milyon dolarlık ünlü yemek marketi Eataly, doğduğu yere dönüyor. Mısır Çarşısı'nı gezerken Eataly konseptini yapmaya karar veren Oscar Farinetti, "2013"te her şeyin başladığı yere dönüyorum"diyor
Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Türk patronların yeni hobisi yeme-içme pazarına yabancı ilgisi devam ediyor. Katar, Kuveyt ve Dubai'den restoran zincirlerinin yanı sıra dünyaca ünlü Avrupalı markalar da Türkiye'ye geliyor. Son olarak bunlara İtalya'nın ünlü markası Eataly de eklendi. İtalyanlar'ın konsept markası Eataly, ilk zincirini İstanbul'da açacak. Restoran ile pazar konseptinin bir araya gelmesiyle oluşan Eataly'nin kurucusu Oscar Farinetti için İstanbul'u özel kılan ise Mısır Çarşısı. 1997'de Türkiye'ye turist olarak gelen Farinetti, Mısır Çarşısı'nı gezerken "Doğu ile Batı Mısır Çarşısı'nda birleşiyor" diyerek Eataly için kolları sıvıyor. 200 milyar dolar cirosu bulunan Eataly'yi şaraptan peynire, reçel çeşitlerinden meyve sebzeye hatta soğuk et reyonuna kadar tam bir pazar olarak tasarlayan Farinetti, 2007'de 3 ortağıyla düğmeye basıyor. Eataly'yi Mısır Çarşısı'nı model alarak kuran Farinetti, gelecek yıl 6 bin metrekarelik şubesini Zorlu Center'da açacak. İstanbul'u "Her şeyin başladığı yer" olarak anlatan Farinetti, Japonya'dan ABD'ye kadar geniş bir coğrafyada bulunan markayı dünyaya yaymayı hedefliyor. 
 
Obama, 50'nci yaşını kutladı
Geçen yıl ABD Başkanı Barack Obama'nın 50'nci yaş gününü kutladığı New York'taki şubesi, Hollywood yıldızlarından magazin dünyasına kadar pek çok ünlünün akınına uğruyor. En büyük şubesi olan New York'un geçen yıl yaptığı ciro 80 milyon doların üzerinde. Farinetti, dünya genelinde 5 farklı ülkede şubesi bulunan Eataly'yi Kanada, Brezilya'da açmaya hazırlanıyor. 2014'te açılacak şubeler arasında ise Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt dikkat çekiyor. 
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Gelato'nun anavatanı İtalya'da en iyi dondurma ve gelato mekanlarını sizler için seçtik
Fermantasyon konusunda önemli bir yapıt: Yannick Alleno, ikinci kitabı ‘Terroirs’ı yayınladı
Chefs(R)evolution, Hollanda'da gerçekleşecek
20 damacana su harcamadan da 1 kg domates yetiştirmek mümkün
Sheraton Çeşme mutfağında Ege’den lezzetler
Sonbaharda kaçış noktası: Babylon Kilyos
Electrolux Ideas Lab yarışmasına başvurular başladı
Kuru incirde yeni sezon başlıyor
Zeelandia Genel Müdürü Ertuğrul İşler: “Ar-Ge gücümüz ile ön plana çıkıyoruz”
43 yıllık geçmişiyle Rize Çayeli’nin efsanesi; Lale Lokantası
Gastronometro tariflere sanat kattı, Stevie Ödülleri’nde birincilik kazandı
Aktar Baharat Üretim ve Satınalma Sorumlusu Neslihan Işık: “En hijyenik ve en lezzetli baharat çeşitleri ile çeşnileri hazırlıyoruz”
René Redzepi, Tennessee'de böğürtlen çiftliğinde yemek yapacak
Vegan pazarı büyüyor
Metro, HORECA Fırsat Haftası ile 18 mağazada yüzlerce müşterisiyle buluştu
'Ne veriim abime' marka olma yolunda
Sessiz sedasız incir hasadı
Glutensiz yemekler bulabileceğiniz mekanlar
Magnific Hotel Bodrum Executive Chef’i Halil Uzun: “Bodrum’da turizm 12 aya çıkarılmalı”
Jamie Oliver’den yardım kampanyasına destek
Benim Çinli zengin sevgilim
Limonun fiyatı 12 liraya kadar çıktı
Michelin yıldızlı şefler yarışma için sıralandı
Komşuda balık bol, bizde yok, çünkü...
İstanbul’da lezzet terasa çıktı
Fatih Sultan Mehmet’in, Kanuni’nin sofrasındaki yemekler Deraliye Restoran’da
Şef Simon Rogan’ın restoranı L’Enclume bir kez daha zirvede
Organik arıcılığa devletten destek
Hapimag Resort Sea Garden Executive Chef’i Hüseyin Bölük: “Her şey dahil sistem herkes için zarar”
Japon mutfağının lezzet samurayları
Kuru incir ihracatında yeni sezon başlıyor
Yıkılmadan tadını çıkarın: Yirmibir Ocakbaşı-Kebap
Oba Makarna “Worldfood”da yerini alıyor
Mısır,Türkiye'den kuskus makinesi ithal edecek
Shangri-La otelleri 10 farklı şehirde dünyaca ünlü yıldızları ağırlıyor
UKÜ'de "Gastronomi ve Mutfak Sanatları" bölümü eğitime açıldı
Hyatt Regency Istanbul Ataköy Executive Chef’i Lars Windfuhr: “Sos son dokunuştur; tadı ve görüntüyü bütünler”
Ramada Resort Bodrum Executive Chef’i İbrahim Sarpkaya: “Sezonun iki aya sıkışması fiyatlara yansıyor”
Michelin yıldızlı şeften Le Royal Méridien brunch'ı
Hobi amacıyla başladılar tavuk çiftliği kurdular
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.