Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Eataly Doğduğu Yere Dönüyor
Eklenme Tarihi : 10.12.2012 - 09:26:04
İtalyanların 2000 milyon dolarlık ünlü yemek marketi Eataly, doğduğu yere dönüyor. Mısır Çarşısı'nı gezerken Eataly konseptini yapmaya karar veren Oscar Farinetti, "2013"te her şeyin başladığı yere dönüyorum"diyor
Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Türk patronların yeni hobisi yeme-içme pazarına yabancı ilgisi devam ediyor. Katar, Kuveyt ve Dubai'den restoran zincirlerinin yanı sıra dünyaca ünlü Avrupalı markalar da Türkiye'ye geliyor. Son olarak bunlara İtalya'nın ünlü markası Eataly de eklendi. İtalyanlar'ın konsept markası Eataly, ilk zincirini İstanbul'da açacak. Restoran ile pazar konseptinin bir araya gelmesiyle oluşan Eataly'nin kurucusu Oscar Farinetti için İstanbul'u özel kılan ise Mısır Çarşısı. 1997'de Türkiye'ye turist olarak gelen Farinetti, Mısır Çarşısı'nı gezerken "Doğu ile Batı Mısır Çarşısı'nda birleşiyor" diyerek Eataly için kolları sıvıyor. 200 milyar dolar cirosu bulunan Eataly'yi şaraptan peynire, reçel çeşitlerinden meyve sebzeye hatta soğuk et reyonuna kadar tam bir pazar olarak tasarlayan Farinetti, 2007'de 3 ortağıyla düğmeye basıyor. Eataly'yi Mısır Çarşısı'nı model alarak kuran Farinetti, gelecek yıl 6 bin metrekarelik şubesini Zorlu Center'da açacak. İstanbul'u "Her şeyin başladığı yer" olarak anlatan Farinetti, Japonya'dan ABD'ye kadar geniş bir coğrafyada bulunan markayı dünyaya yaymayı hedefliyor. 
 
Obama, 50'nci yaşını kutladı
Geçen yıl ABD Başkanı Barack Obama'nın 50'nci yaş gününü kutladığı New York'taki şubesi, Hollywood yıldızlarından magazin dünyasına kadar pek çok ünlünün akınına uğruyor. En büyük şubesi olan New York'un geçen yıl yaptığı ciro 80 milyon doların üzerinde. Farinetti, dünya genelinde 5 farklı ülkede şubesi bulunan Eataly'yi Kanada, Brezilya'da açmaya hazırlanıyor. 2014'te açılacak şubeler arasında ise Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt dikkat çekiyor. 
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Foie gras Brezilya'da yasaklandı!
Birleşmiş Milletler yetkilileri kuru meyve toplantısı için İzmir'de
Fatih Karadeniz Pidecisi'nin Osmanlı usulü limonata tarifi
Dondurma aşıkları için St. Regis Brasserie'den özel lezzetler
Ramazanın vazgeçilmez yiyeceği pirinç
Kemal Kükrer 1915’den beri tüketicisiyle yürüyor!
Michelin yıldızlı şefler büyüledi
Tadı damakta MŎLA Restaurant
MSA, Ağustos ayında dopdolu eğitim programları ile mutfakta uzmanlaşmak isteyenleri bekliyor
Duru Bulgur'a Kızılay'dan altın madalya
BTA, İSO ilk 500’e girdi
Yaşam gustonuz değişecek!
Patisserie by FoodinLife'ın yeni sayısında taze ve ferah lezzetler sizi bekliyor!
Maksut Aşkar ve Deniz Ahmet Köse'den inovatif enginar tarifleri
Pastacılık sektörü APM’nin iftar yemeğinde biraraya geldi
Ramada Resort Bodrum Genel Müdürü Tayfun Subay: “Gastronomi gelişim ve değişimden beslenir”
Üretici, çiğ sütte fiyat dengesi için 6 bölgeye süt tozu fabrikası istiyor
The Marmara Bodrum’un huzur dolu dünyasına hoşgeldiniz
Ramazan sofralarına yabancı mutfaklardan soğuk tarifler
Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un Executive Chef’i Olivier Pistre: “Türkiye’de ürün çeşitliliği ve kalitesi çok ilgi çekici”
İstanbul’un tarihi manzarası eşliğinde lezzetli yemekler Veranda Pera’da sizleri bekliyor!
Sağlıklı başlangıçların adresi; Plus Kitchen
Hilton İstanbul Bomonti’den sultanlara layık iftar menüleri
Türkiye’de hızla büyüyen organik ve doğal ürünler pazarı, Exponatura fuarında buluşuyor
Avlu’da 90’ların nostaljisi lezzetle buluşuyor
Ülker Çikolata “Endüstride Mükemmellik”te Türkiye şampiyonu
Boğaz ve tarihin kokusunu aynı anda içinize çekebildiğiniz adres; Amiral Grill House
Sıcak günlerin vazgeçilmezi Backhaus yaz pastaları…
Yarım asırlık tecrübeden geleneksel Ramazan pidesi…
Şahin'in tuzu azaltılmış sucukları Ramazan sofralarında
Le Cordon Bleu Master Chef’i Franck Bruwier İstanbul’da gastronomi meraklılarına eğitim verecek
Constance Le Prince Maurice & Chalet d'Adrien "Lezzet Ve Baharatlar Festivali" düzenliyor
Zumosol meyve suları yeni reklam kampanyası ile Türkiye pazarında yerini aldı
Doygun’un pazar payı yüzde 16.2’den 23.4’e çıkarak İstanbul’da yüzde 45 arttı
Gurmeler Türkiye'de risotto'nun en iyi adreslerini seçti!
Sektör profesyonelleri TUSİD'in “Geleneksel İftar Yemeği”nde bir araya geldi
ASOMDER ve Tohum Otizim Vakfı elele
Sıradışı lezzetler ve etkileyici bir ambiyans: Konsolos
Soho House İstanbul, özel ve lezzetli bir ambians sunuyor
Matbah Restaurant’ta Osmanlı Saray mutfağından özel fetih menüsü
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.