Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Eataly Doğduğu Yere Dönüyor
Eklenme Tarihi : 10.12.2012 - 09:26:04
İtalyanların 2000 milyon dolarlık ünlü yemek marketi Eataly, doğduğu yere dönüyor. Mısır Çarşısı'nı gezerken Eataly konseptini yapmaya karar veren Oscar Farinetti, "2013"te her şeyin başladığı yere dönüyorum"diyor
Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Türk patronların yeni hobisi yeme-içme pazarına yabancı ilgisi devam ediyor. Katar, Kuveyt ve Dubai'den restoran zincirlerinin yanı sıra dünyaca ünlü Avrupalı markalar da Türkiye'ye geliyor. Son olarak bunlara İtalya'nın ünlü markası Eataly de eklendi. İtalyanlar'ın konsept markası Eataly, ilk zincirini İstanbul'da açacak. Restoran ile pazar konseptinin bir araya gelmesiyle oluşan Eataly'nin kurucusu Oscar Farinetti için İstanbul'u özel kılan ise Mısır Çarşısı. 1997'de Türkiye'ye turist olarak gelen Farinetti, Mısır Çarşısı'nı gezerken "Doğu ile Batı Mısır Çarşısı'nda birleşiyor" diyerek Eataly için kolları sıvıyor. 200 milyar dolar cirosu bulunan Eataly'yi şaraptan peynire, reçel çeşitlerinden meyve sebzeye hatta soğuk et reyonuna kadar tam bir pazar olarak tasarlayan Farinetti, 2007'de 3 ortağıyla düğmeye basıyor. Eataly'yi Mısır Çarşısı'nı model alarak kuran Farinetti, gelecek yıl 6 bin metrekarelik şubesini Zorlu Center'da açacak. İstanbul'u "Her şeyin başladığı yer" olarak anlatan Farinetti, Japonya'dan ABD'ye kadar geniş bir coğrafyada bulunan markayı dünyaya yaymayı hedefliyor. 
 
Obama, 50'nci yaşını kutladı
Geçen yıl ABD Başkanı Barack Obama'nın 50'nci yaş gününü kutladığı New York'taki şubesi, Hollywood yıldızlarından magazin dünyasına kadar pek çok ünlünün akınına uğruyor. En büyük şubesi olan New York'un geçen yıl yaptığı ciro 80 milyon doların üzerinde. Farinetti, dünya genelinde 5 farklı ülkede şubesi bulunan Eataly'yi Kanada, Brezilya'da açmaya hazırlanıyor. 2014'te açılacak şubeler arasında ise Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt dikkat çekiyor. 
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Aşçılık Kampı son gününde gastronominin ünlü şeflerini ağırlıyor
Dünyanın En İyi Kadın Şefi Dominique Crenn: "Umarım bu ödül, hayalleri peşinden giden geleceğin kadın şeflerine motivasyon olur"
Suvla Kanyon açıldı!
Enginar Festivali, 2. gününde zengin bir program ile devam ediyor!
Rene Redzepi’nin kurduğu konferanslar serisi MAD 5 “Yarının Mutfağı” başlığı ile 28-29 Ağustos’ta Kopenhag’da!
İstanbul'a özgü bir meze olan 'topik'e Maksut Aşkar yorumu Neolokal'de!
Yeniyerel Sohbetler No:15 dijital ortamda yemeği konuşacak
Anneler Günü'nde kahveniz Kahve Limanı'ndan
Zeelandia Türkiye’den Creme Bourbonessa pasta kreması toz karışımı
Glutensiz yaşamak mümkün!
Gökmen Sözen, Kanal 35'te 'Ağız Tadıyla' programının konuğu oldu!
Koza Gıda'dan profesyonellere yönelik 'Makarna Uygulaması'
Çin mutfağının lezzetleri EXPO 2016 Antalya’da
Enginar Festivali lezzetle başladı
Aşçılık Kampı’nda öğrenciler makarnalı lezzetleri Barilla ile öğreniyor
Gastronominin kalbi Mengen’de; Aşçılık Kampı'nda atıyor
Zeytinyağında KDV düşürülsün talebi
2016'nın en iyi kadın şefi: Dominique Crenn
Gıda kümesinden Barselona çıkarması
Lezzet imparatorluğu Şanlıurfa'da
Yahyalı Elma Dünyası, ihracat ağına BAE ve Katar'ı da ekledi
Calista Luxury Resort Otel’de lezzet seremonisi
'Hazır çorbalarda katkı maddesi yok'
Bursa'da Gastronomi ödülleri Başkan Bozbey'den
Via Gelato Yönetici Ortağı ve Head Chef Mukbil Yalçın: “Kullandığımız malzeme kalitesinin çok yüksek olması tercih edilme sebeplerimizden”
Yemek festivali renkli görüntülere şahit oldu
Annenizle Hilton ParkSA İstanbul’un panoramik boğaz manzaralı brunch’ında buluşun
Bolu Mengen'de aşçılık ve gastronomi öğrencilerine bulgur eğitimi verildi
Starbucks’tan bir klasiğe yeni yorum: Beyaz Çikolatalı Mozaik Pasta
Babylon Kilyos Lokantası 29 Nisan'da açılıyor
Türkiye’nin Maldivleri turizme kazandırılacak
Ruslar şimdi de dönere taktı
Gıda ve Gıda Bileşenleri Endüstrisi'nin ortak buluşması...
Yeni lezzetlere özel tadım etkinliği
The Grand Tarabya’da boğaza karşı bruch keyfi
“2016’da paketli ekmek tüketimi artarken, paketsiz ekmek tüketimi azalacak”
Cookshop’ın yeni sezon tatlıları çok iddialı
En lezzetli gurme burger laboratuvarı: BurgerLab
İstanbul'un Marul Bayramı 7 Mayıs günü Yedikule Bostanları’nda kutlanacak
Cevahir Yapı’nın 80 milyon dolarlık yatırımı Sheraton Grand İstanbul Ataşehir hizmete açıldı
 
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.