Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Eataly Doğduğu Yere Dönüyor
Eklenme Tarihi : 10.12.2012 - 09:26:04
İtalyanların 2000 milyon dolarlık ünlü yemek marketi Eataly, doğduğu yere dönüyor. Mısır Çarşısı'nı gezerken Eataly konseptini yapmaya karar veren Oscar Farinetti, "2013"te her şeyin başladığı yere dönüyorum"diyor
Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Türk patronların yeni hobisi yeme-içme pazarına yabancı ilgisi devam ediyor. Katar, Kuveyt ve Dubai'den restoran zincirlerinin yanı sıra dünyaca ünlü Avrupalı markalar da Türkiye'ye geliyor. Son olarak bunlara İtalya'nın ünlü markası Eataly de eklendi. İtalyanlar'ın konsept markası Eataly, ilk zincirini İstanbul'da açacak. Restoran ile pazar konseptinin bir araya gelmesiyle oluşan Eataly'nin kurucusu Oscar Farinetti için İstanbul'u özel kılan ise Mısır Çarşısı. 1997'de Türkiye'ye turist olarak gelen Farinetti, Mısır Çarşısı'nı gezerken "Doğu ile Batı Mısır Çarşısı'nda birleşiyor" diyerek Eataly için kolları sıvıyor. 200 milyar dolar cirosu bulunan Eataly'yi şaraptan peynire, reçel çeşitlerinden meyve sebzeye hatta soğuk et reyonuna kadar tam bir pazar olarak tasarlayan Farinetti, 2007'de 3 ortağıyla düğmeye basıyor. Eataly'yi Mısır Çarşısı'nı model alarak kuran Farinetti, gelecek yıl 6 bin metrekarelik şubesini Zorlu Center'da açacak. İstanbul'u "Her şeyin başladığı yer" olarak anlatan Farinetti, Japonya'dan ABD'ye kadar geniş bir coğrafyada bulunan markayı dünyaya yaymayı hedefliyor. 
 
Obama, 50'nci yaşını kutladı
Geçen yıl ABD Başkanı Barack Obama'nın 50'nci yaş gününü kutladığı New York'taki şubesi, Hollywood yıldızlarından magazin dünyasına kadar pek çok ünlünün akınına uğruyor. En büyük şubesi olan New York'un geçen yıl yaptığı ciro 80 milyon doların üzerinde. Farinetti, dünya genelinde 5 farklı ülkede şubesi bulunan Eataly'yi Kanada, Brezilya'da açmaya hazırlanıyor. 2014'te açılacak şubeler arasında ise Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt dikkat çekiyor. 
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Jamie’s Italian, 23 Nisan Çocuk Bayramını Kutluyor!
Karadeniz’in Meşhur Ayder Kahvaltısı İstanbul’da
2. Gıda Konferansı Marriott Hotel Asia’da gerçekleşti
Barilla yerel zincirlerle buluştu
Marriott Hotel Şişli’ye özel lezzet: Şişli Delight Roll
Carte d’Or’dan nostaljik lezzet: Rulo Pasta
Kahve sektörü hızla büyüyor!
NAR Gourmet’ye Bir Altın Ödül de New York’tan!
Seyidoğlu'ndan pasta üretim atağı
İstanbul Ticaret Odası'nda 'Baklava' Paneli Düzenleniyor
SÜGAV 2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi 7 Mayıs'ta
Puratos’tan poğaçada devrim
'Anadolu’da Bağcılığın Tarihi: Bizans ve Osmanlı’da Bağcılık Kültürü' söyleşisi Yeditepe Üneversite'sinde gerçekleşti
Türkiye aşçılık tarihi bir ilke tanıklık edecek
23 Nisan'da Big Chefs'lerde cupcake şenliği var!
Mondeléz Türkiye Genel Müdürü Antoine Collette: “Yerel değerlerle birleşerek büyümemizi sürdüreceğiz”
Fat Chef 3 Liseler Arası Yemek Yarışması 18 Nisan’da yapıldı
Zouk Balık, Trump Cadde’de
MSA ile tanışma günü 26 Nisan’da tekrarlanıyor
Da Mario’da ‘Puglia Bölgesi Lezzetleri’ Sizi Bekliyor
Nar Gourmet, Altın Madalya ödülüne değer bulundu
Hindi Etine İlgi Artıyor
Pera Palace Hotel Jumeirah’nın Özlenen Mekânı Orient Terrace Açılıyor
Filiz Makarna ve Ebru Omurcalı, Karadeniz’de makarna severlerle buluştu
P.F.Chang’s’den “Öğle Teneffüsü” konsepti
"Osetra Havyarı" The Marmara Taksim Hotel'de tanıtıldı
Vault Karaköy, Elit Çikolata'nın “Sweet History of Beyoglu” atölyesini ağırladı
Mardin’in asırlık lezzet geleneği yeryüzüne çıkıyor
Big Chefs markasının yaratıcısı Gamze Cizreli 'Yılın Kadın Girişimcisi' ödülünü aldı
EGEOLİVE'den 24 ayar altın şişe
Çalışan kadın sayısındaki artış yemek sektörüne yaradı
Restoranların markalaşmış yiyecekleri market raflarında yerini alacak
Sürmeli İstanbul Hotel'den 'Pazar Kahvaltısı'
Beta Gıda'dan yeni ürün; Caffito
Swissotel The Bosphorus en iyi 'selfie'ye bruch hediye ediyor!
Metro Toptancı Market yılın en iyi Sosyal Girişimcilerini arıyor!
Özsüt'ten frambuazlı güllaç
Matbah Restoran'dan Fatih Dönemi yemekleri
Organik Sucuk Üretildi
En lezzetli ve güvenilir alternatif: Meal Box!
 
Antakya Bakkalı
2. Gıda Konferansı
Gökmen Sözen

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.