Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Eataly Doğduğu Yere Dönüyor
Eklenme Tarihi : 10.12.2012 - 09:26:04
İtalyanların 2000 milyon dolarlık ünlü yemek marketi Eataly, doğduğu yere dönüyor. Mısır Çarşısı'nı gezerken Eataly konseptini yapmaya karar veren Oscar Farinetti, "2013"te her şeyin başladığı yere dönüyorum"diyor
Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Türk patronların yeni hobisi yeme-içme pazarına yabancı ilgisi devam ediyor. Katar, Kuveyt ve Dubai'den restoran zincirlerinin yanı sıra dünyaca ünlü Avrupalı markalar da Türkiye'ye geliyor. Son olarak bunlara İtalya'nın ünlü markası Eataly de eklendi. İtalyanlar'ın konsept markası Eataly, ilk zincirini İstanbul'da açacak. Restoran ile pazar konseptinin bir araya gelmesiyle oluşan Eataly'nin kurucusu Oscar Farinetti için İstanbul'u özel kılan ise Mısır Çarşısı. 1997'de Türkiye'ye turist olarak gelen Farinetti, Mısır Çarşısı'nı gezerken "Doğu ile Batı Mısır Çarşısı'nda birleşiyor" diyerek Eataly için kolları sıvıyor. 200 milyar dolar cirosu bulunan Eataly'yi şaraptan peynire, reçel çeşitlerinden meyve sebzeye hatta soğuk et reyonuna kadar tam bir pazar olarak tasarlayan Farinetti, 2007'de 3 ortağıyla düğmeye basıyor. Eataly'yi Mısır Çarşısı'nı model alarak kuran Farinetti, gelecek yıl 6 bin metrekarelik şubesini Zorlu Center'da açacak. İstanbul'u "Her şeyin başladığı yer" olarak anlatan Farinetti, Japonya'dan ABD'ye kadar geniş bir coğrafyada bulunan markayı dünyaya yaymayı hedefliyor. 
 
Obama, 50'nci yaşını kutladı
Geçen yıl ABD Başkanı Barack Obama'nın 50'nci yaş gününü kutladığı New York'taki şubesi, Hollywood yıldızlarından magazin dünyasına kadar pek çok ünlünün akınına uğruyor. En büyük şubesi olan New York'un geçen yıl yaptığı ciro 80 milyon doların üzerinde. Farinetti, dünya genelinde 5 farklı ülkede şubesi bulunan Eataly'yi Kanada, Brezilya'da açmaya hazırlanıyor. 2014'te açılacak şubeler arasında ise Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt dikkat çekiyor. 
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Kendi liderlerini yetiştiren Sunar Grup’a iki ödül birden
'Yeşil Nesil Restoran Hareketi' başladı
Meksika usulü yılbaşı kutlaması
Divan’ın Executive Şefi Giancarlo Gottardo: “Şefler televizyonda değil mutfakta olmalılar”
Nezih Müftügil yazdı: Aşcılar eldiven kullanmalı mı?
Enternasyonal mutfağın en geleneksel örneklerinden: Seraser Restaurant
Bernd Ackermann'ın felsefesi; mevsimine göre menüler hazırlamak
2014 Yılı Kristal Ağaç Ödülü Baydöner’in Oldu
DOYGUN’un tahıllı ailesi, yılbaşı sofralarınızı sıra dışı lezzetlerle taçlandıracak
Pınar kadınlara özel meyve suyu “Pınar Pink”i beğeniye sunuyor
Sağlıklı Sorular: Kefir Nedir, Evde Kefir Nasıl Yapılır?
Türkiye Geofit Bahçesi açıldı
Hisarönü ve Üçyıldız firmaları, partner firma olma kararı aldı
Karayipler'in en iyi restoranlarından biri: Dasheen
İstanbul'un en iyi pancake mekanları
Ufuk Kaan Altın'dan yepyeni bir gastronomi kitabı!
Efsane Çinli Alan Yau Londra’da Türk restoranı açtı!
Şanlıurfa gastronomisi müzeye sığmıyor
Marmarabirlik, Düzey Pazarlama A.Ş. ile birlikte çalışacak
Burger House, yeni ortağıyla büyüyor
2015’e leziz bir başlangıç yapmak isteyenler Rudolf’ta buluşuyor!
Dedeman Bostancı, ‘Geleneksel Dedeman Misafirperliği’ ile unutulmaz bir yılbaşı eğlencesi sunuyor
En iyi butik otel adayı; A’jia
Dedeman Palandöken sizi eğlenceli bir yılbaşı gecesine davet ediyor
Nuh’un Ambarı’nda dost ziyafeti
Grand Hyatt Istanbul "Yeşil Yıldızlı" oldu
Çikolata üreticileri: ‘Çikolata kıtlığı yolda’
İlk yeşil nesil restoranlar belli oldu!
Sahi, İstanbul’un nostaljik güzelliklerini yaşatmaya devam ediyor
"Dünyanın en pahalı bitkisi" millileştirildi
Noel ve yılbaşı sofralarına hindiler Den Catering’den
Anadolu'nun zeytin ağaçları "yavaş zeytinyağı" ile korunacak
Cipriani’den klasikleşen lezzetler
Çikolata ile Baskı Yapan 3D Yazıcı Türkiye’de!
Leziz bir yılbaşı yemeği Tadım Pizza’da yenir
Kydonia'da yeni yıla Ege denizinin tadı ve kokusuyla girin
İtalya'nın popüler restoran arama servisi Cibando Zomato tarafından satın alındı
Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz
Fransa Sarayı’nda Türk lezzetiyle buluşan “ördek” menülü akşam yemeği
Michelin yıldızlı İtalyan şef Massimo Bottura'nın ilk kitabı çıktı!
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
worldchocolatemasters.com
APM
Antakya Bakkalı
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.