Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Gurme Marketlerin Yeni Gözdesi Kurt Üzümü
Eklenme Tarihi : 12.11.2012 - 07:09:22
Ünlü isimler kullanıyor, onların fiyatı katlanıyor. Aktarların ve tüketicilerin baştacı şimdi de Tibet'ten gelen gojiberry yani kurt üzümü.
Gojiberry, bluberry, güz yemişi... Ünlü isimlerle meşhur olan bu bitkiler, rekor fiyatları ile aktarların baştacı. Kiloları 100 lira ile 500 lira arasında olsa bile alıcısı çok. Radikal'in haberine göre; Tibet’ten ithal edilen ve diğer adı kurt üzümü olan gojiberry ile güz yemişi aktarlara geldiği anda tükeniyor.

Yetiştiricilik bile yapılıyor
Tibet’ten ithal edilen ve aktarlarda kilosu 100 liradan satılan kurt üzümüne talep fiyatına rağmen oldukça yüksek. Kurt üzümünün bir kavanozunun aynı bir günde tükendiği ifade ediliyor. Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, aktarların son keşfi olan Gojiberry’i çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirterek “Gittikçe talebi artıyor. Bazı üreticiler Beypazarı ve Haymana’da bu bitkiyi yetiştirmeye bile başladı. Önümüzdeki yıl yerli ürünleri tezgahlarda göreceğiz” dedi. Ercan, popüler diğer bir bitki olan güz yemişinin ise domatesten 11 kat daha fazla likopen içerdiğini belirtti. Ercan, bitkisel ürün tüketimindeki artışı ünlü isimlerin yaptığı açıklamalara ve televizyondaki sağlık programlarına bağlı olduğunu açıkladı. Bu ürünleri bir pazarlama stratejisi olarak değerlendiren Diyetisyen Dr. Canan Aksoy ise “Aslında bu ürünlerin eşdeğerleri bizde mevcut. Örneğin altın çilek ile kuru kayısının özellikleri aynı. Gojiberry’de de durum farklı değil. Sağlık açısından bu ürünlerin çaylar kadar bir sakıncası yok” dedi.

Aktarlarda satılan Top 10
**Gojiberry (kurtüzümü): Kilogramı 100 TL. Tibet’ten ithal ediliyor. Metabolizmayı güçlendirici etkisi var.
**Altın çilek: Kilogramı 75 TL. Türkiye ’de de yetişiyor. Zayıflatıcı etkisi var.
**Bluberry (mavi yemiş): Kilogramı 100 TL. Türkiye’de de yetişiyor. Şeker hastalığına iyi geliyor.
**Yasemin çayı: Kilogramı 450 TL. Sakinleştirici etkisi var. Uzakdoğu’dan ithal ediliyor.
**Alıç: Kilogramı 25-30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kolestrole ve tansiyona olumlu etkileri var.
**Güz yemişi: Likopen deposu olan bitkinin kilosu 50 TL.
**Hünnap: Kilogramı 30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kalbe iyi geliyor. Kolestrolü düşürüyor.
**Mürver Meyvesi: 40 liradan satılıyor. Türkiye’de de yetişiyor. Soğuk algınlığına ve sindirime iyi geliyor.
**Nar çiçeceği çayı: Kilogramı 280 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kanı temizleyici etkisi var. Yaralara iyi geliyor.
**Gül Çayı 320 TL: Türkiye’de yetişen güllerden yapıyor. Boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Üniversiteli Şeflerin Düellosu'nda üçüncülük Onsekiz Mart Üniversitesi'nin!
EDT EXPO'ya keyifli bir atmosfer katan Üniversiteli Şefleri Düellosu'nun ikinciliğini Atılım Üniversitesi kazandı
Göz kamaştıran bir jüri ekibiyle gerçekleşen "Üniversiteli Şeflerin Düellosu"nda birinci Nişantaşı Üniversitesi oldu!
Külsan, Termoset’i Edt Expo’da öne çıkarıyor
Servisistanbul, distribütörlüğünü yaptığı ürünlerle EDT Expo’da
P&G, Türkiye pazarında sağlam adımlarla ilerliyor
3M, yatırımlarıyla Türkiye’de kalıcı olmayı hedefliyor
Group Bostancı, geniş ürün yelpazesiyle EDT Expo’da
Dolfin Gıda, sağlıklı ürünlere ağırlık verecek
Öztiryakiler, mutfak ürünleriyle EDT Expo’nun gözdelerinden
Gündoğdu Gıda’da yüzde yüz yerli üretim yapılıyor
Aşpafed, Giresun lezzetlerini sundu
Şef Gıda, pastacılık ürünleriyle sektöre el atıyor
Akyüz Gıda, Marmara Bölgesi’ni esas alan dağıtım ağıyla gelişiyor
Yiğitoğlu’nda yenilikler ve yatırımlar sürecek
Se Plus, EDT Expo’daki tasarımlarıyla ilgi gördü
Gusse; EDT Expo’da şurup, püre ve gurme soslarıyla ön planda
Kale Gıda, iki tür ürün grubuyla EDT Expo’da
Maun Gıda, ihracatta büyümeyi düşünüyor
Electrolux, fırınlarıyla EDT Expo katılımcılarına hayat veriyor
Bonfilet, projeleriyle adından söz ettirmeye hazırlanıyor
Gurme, EDT Expo’da “Yarım Kangal”ı ön plana çıkarıyor
Hayat Kimya’dan EDT Expo’da renkli dispanserler
Osmanlı Mutfağı Yarışması'nın üçüncülük ödülünü Matbah Restaurant aldı
Four Seasons, harika sunumlarıyla Osmanlı Mutfağı Yarışması'nın ikinciliğini kazandı
EDT EXPO’da büyük bir şölen yaratan Osmanlı Mutfağı Yarışması’nın galibi The Marmara!
Beşyıldız, EDT Expo’da et ve et ürünleriyle katılımcılara hitap ediyor
Donipa Gıda’dan EDT Expo’da çeşitli, lezzetli ve iddialı adımlar
Hazz Macarons, rengarenk ve lezzetli makaronlarıyla EDT Expo’yu süslüyor
Erlenbacher, doğal ürünleriyle Türkiye pazarına hazırlanıyor
Aşpafed Kütahya mutfağını tanıttı
Keks Bakery, tatlı lezzetleriyle gelişiyor
Hayri Kaptan’da yenilikler devam ediyor
İmpeks, Japon mutfağı ürünlerinde atılıma hazırlanıyor
Gimaş, mutfak ve gemiler için tedarikçi olarak EDT Expo’da
Duru Bulgur, EDT Expo’da ziyaretçilere Duru Dual’i sunuyor
Altınmarka, yurt dışında büyümeyi amaçlıyor
Richs’s, EDT Expo’da en yeni ürünü pişirme kremasını tanıtıyor
Soyyiğit Group, yeni üretim tesisi projesiyle iddialı geliyor
Koza Gıda, yenilikleriyle EDT Expo’da yer alıyor
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.