Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Gurme Marketlerin Yeni Gözdesi Kurt Üzümü
Eklenme Tarihi : 12.11.2012 - 07:09:22
Ünlü isimler kullanıyor, onların fiyatı katlanıyor. Aktarların ve tüketicilerin baştacı şimdi de Tibet'ten gelen gojiberry yani kurt üzümü.
Gojiberry, bluberry, güz yemişi... Ünlü isimlerle meşhur olan bu bitkiler, rekor fiyatları ile aktarların baştacı. Kiloları 100 lira ile 500 lira arasında olsa bile alıcısı çok. Radikal'in haberine göre; Tibet’ten ithal edilen ve diğer adı kurt üzümü olan gojiberry ile güz yemişi aktarlara geldiği anda tükeniyor.

Yetiştiricilik bile yapılıyor
Tibet’ten ithal edilen ve aktarlarda kilosu 100 liradan satılan kurt üzümüne talep fiyatına rağmen oldukça yüksek. Kurt üzümünün bir kavanozunun aynı bir günde tükendiği ifade ediliyor. Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, aktarların son keşfi olan Gojiberry’i çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirterek “Gittikçe talebi artıyor. Bazı üreticiler Beypazarı ve Haymana’da bu bitkiyi yetiştirmeye bile başladı. Önümüzdeki yıl yerli ürünleri tezgahlarda göreceğiz” dedi. Ercan, popüler diğer bir bitki olan güz yemişinin ise domatesten 11 kat daha fazla likopen içerdiğini belirtti. Ercan, bitkisel ürün tüketimindeki artışı ünlü isimlerin yaptığı açıklamalara ve televizyondaki sağlık programlarına bağlı olduğunu açıkladı. Bu ürünleri bir pazarlama stratejisi olarak değerlendiren Diyetisyen Dr. Canan Aksoy ise “Aslında bu ürünlerin eşdeğerleri bizde mevcut. Örneğin altın çilek ile kuru kayısının özellikleri aynı. Gojiberry’de de durum farklı değil. Sağlık açısından bu ürünlerin çaylar kadar bir sakıncası yok” dedi.

Aktarlarda satılan Top 10
**Gojiberry (kurtüzümü): Kilogramı 100 TL. Tibet’ten ithal ediliyor. Metabolizmayı güçlendirici etkisi var.
**Altın çilek: Kilogramı 75 TL. Türkiye ’de de yetişiyor. Zayıflatıcı etkisi var.
**Bluberry (mavi yemiş): Kilogramı 100 TL. Türkiye’de de yetişiyor. Şeker hastalığına iyi geliyor.
**Yasemin çayı: Kilogramı 450 TL. Sakinleştirici etkisi var. Uzakdoğu’dan ithal ediliyor.
**Alıç: Kilogramı 25-30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kolestrole ve tansiyona olumlu etkileri var.
**Güz yemişi: Likopen deposu olan bitkinin kilosu 50 TL.
**Hünnap: Kilogramı 30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kalbe iyi geliyor. Kolestrolü düşürüyor.
**Mürver Meyvesi: 40 liradan satılıyor. Türkiye’de de yetişiyor. Soğuk algınlığına ve sindirime iyi geliyor.
**Nar çiçeceği çayı: Kilogramı 280 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kanı temizleyici etkisi var. Yaralara iyi geliyor.
**Gül Çayı 320 TL: Türkiye’de yetişen güllerden yapıyor. Boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
İmren Marmara füme ve marinasyon ürünleriyle ANFAŞ Gıda Fuarı'nda yerini aldı
TAŞPAKON, 90 günde 7 büyük organizasyon ile bir ilke imza atıyor
Museum Hotel'e ünlü şef Murat Bozok'tan ilham veren lezzetli dokunuşlar
Emporio Armani Ristorante'de çok özel bir Sevgililer Günü
Tom’s Kitchen İstanbul’dan Sevgililer Günü’ne özel lezzetler
TAFED, fuara renk ve lezzet katıyor
En lezzetli workshop'lar Mart ayında MSA'da!
Pesto Italiano'da pizza aşkına!
Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın gıda ve gıda bileşenleri endüstrisi dördüncü kez Fi Istanbul 2016’da biraraya gelecek…
‘Baylo’da buluşalım’
Raffles zincirinin ilk pastanesi Raffles Patisserie, Türkiye'de açılıyor
Anadolu Yakası’nda keyifli brunchların yeni adresi: Elements All Day Dining Restaurant
Raw Food Sertifika Programı başlıyor
ANFAŞ Gıda Fuarı’nda farkındalık yaratıyorlar
Bakliyat Yılı TAFED’le ANFAŞ Gıda Fuarı’nda temsil ediliyor
ANFAŞ Gıda Fuarı başladı
Puravita ile ekmeklerde sağlık ve lezzet bir arada
Ödüllü Pastry şefi John Kraus, Rose Street Patisserie'yi açıyor
Amerikalı şeften tarçınlı donut
Et fiyatlarına düzenleme yapıldı (Kıymanın kilosu ne kadar oldu?)
Çikolatanın farklı aromalarla buluşması
Nar Gourmet, çikolatalı reçelleri ile hayata mutluluk katıyor
Fikret Özdemir: “Aşçılar Derneği olarak Türkiye’nin yöresel lezzetlerini desteklemeye devam edeceğiz”
Electrolux Profesyonel MasterClass Mutfak Seminerleri büyüyerek devam ediyor
Any’de hafta sonu brunchları başladı
Raika'da İstanbul manzarasına karşı unutulmayacak bir Sevgililer Günü
La Petite Maison'da aşkınıza Fransız dokunuşu katın
Sevgilinize aşkla yapılan lezzetler hazırlamanın sırrını İstanbul Marriott Hotel Şişli’de öğrenin
Rama Krema ile 10 Numara makarna hazırla, yarış, büyük ödülü sen kazan!
Mövenpick Hotel Istanbul’da İtalyan yemekleri kursu
Little Ceasars artık Gaziantep'te
Eataly’nin sağlık dolu yeni lezzet durağı “Insalateria” açıldı
Tuz perisi, sofraları Himalaya Tuzu serisiyle buluşturuyor
Sevgililer Günü'nde en romantik başlangıç Tepe Majeur'de
TAŞPAKON 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı tamamlandı
Öztiryakiler Dondurma Makineleri: Sağlıklı, kullanımı kolay, uzun ömürlü
Ve dünyaca ünlü şef Alain Ducasse'in yıldızını söktüler
14 Şubat Sevgililer Günü'nde Beta Tea’nin aşk koleksiyonu çıkıyor
Polen Gıda Genel Müdürü Süleyman Özdoğan: “Firmamız ‘Ar-Ge Merkezi’ statüsü ile sektörde öncü olmaya devam edecek”
Fauchon ile Paris lezzetleri Zorlu Center’da
 
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.