Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Gurme Marketlerin Yeni Gözdesi Kurt Üzümü
Eklenme Tarihi : 12.11.2012 - 07:09:22
Ünlü isimler kullanıyor, onların fiyatı katlanıyor. Aktarların ve tüketicilerin baştacı şimdi de Tibet'ten gelen gojiberry yani kurt üzümü.
Gojiberry, bluberry, güz yemişi... Ünlü isimlerle meşhur olan bu bitkiler, rekor fiyatları ile aktarların baştacı. Kiloları 100 lira ile 500 lira arasında olsa bile alıcısı çok. Radikal'in haberine göre; Tibet’ten ithal edilen ve diğer adı kurt üzümü olan gojiberry ile güz yemişi aktarlara geldiği anda tükeniyor.

Yetiştiricilik bile yapılıyor
Tibet’ten ithal edilen ve aktarlarda kilosu 100 liradan satılan kurt üzümüne talep fiyatına rağmen oldukça yüksek. Kurt üzümünün bir kavanozunun aynı bir günde tükendiği ifade ediliyor. Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, aktarların son keşfi olan Gojiberry’i çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirterek “Gittikçe talebi artıyor. Bazı üreticiler Beypazarı ve Haymana’da bu bitkiyi yetiştirmeye bile başladı. Önümüzdeki yıl yerli ürünleri tezgahlarda göreceğiz” dedi. Ercan, popüler diğer bir bitki olan güz yemişinin ise domatesten 11 kat daha fazla likopen içerdiğini belirtti. Ercan, bitkisel ürün tüketimindeki artışı ünlü isimlerin yaptığı açıklamalara ve televizyondaki sağlık programlarına bağlı olduğunu açıkladı. Bu ürünleri bir pazarlama stratejisi olarak değerlendiren Diyetisyen Dr. Canan Aksoy ise “Aslında bu ürünlerin eşdeğerleri bizde mevcut. Örneğin altın çilek ile kuru kayısının özellikleri aynı. Gojiberry’de de durum farklı değil. Sağlık açısından bu ürünlerin çaylar kadar bir sakıncası yok” dedi.

Aktarlarda satılan Top 10
**Gojiberry (kurtüzümü): Kilogramı 100 TL. Tibet’ten ithal ediliyor. Metabolizmayı güçlendirici etkisi var.
**Altın çilek: Kilogramı 75 TL. Türkiye ’de de yetişiyor. Zayıflatıcı etkisi var.
**Bluberry (mavi yemiş): Kilogramı 100 TL. Türkiye’de de yetişiyor. Şeker hastalığına iyi geliyor.
**Yasemin çayı: Kilogramı 450 TL. Sakinleştirici etkisi var. Uzakdoğu’dan ithal ediliyor.
**Alıç: Kilogramı 25-30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kolestrole ve tansiyona olumlu etkileri var.
**Güz yemişi: Likopen deposu olan bitkinin kilosu 50 TL.
**Hünnap: Kilogramı 30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kalbe iyi geliyor. Kolestrolü düşürüyor.
**Mürver Meyvesi: 40 liradan satılıyor. Türkiye’de de yetişiyor. Soğuk algınlığına ve sindirime iyi geliyor.
**Nar çiçeceği çayı: Kilogramı 280 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kanı temizleyici etkisi var. Yaralara iyi geliyor.
**Gül Çayı 320 TL: Türkiye’de yetişen güllerden yapıyor. Boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Murat Bozok: Gastronominin zihni sinirleri
Yaz aylarının keyfi Mezzaluna'nın lezzetleriyle çıkar
Anzer balı için 7 ülkeden bin 200 kişi sipariş verdi
Ahmet Örs: Salata tavşan yemi değil, ciddi bir iştir
Yüksek mutfaklardan basit sırlar, kolay tavsiyeler
Arda Türkmen: Kuzuların ve danaların sessizliği
Mehmet Yaşin: Bazıları sevgilim oldu, bazılarıyla sadece flört ettim
Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), ekmek üreticileri için belli standartlar belirledi
31.uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali ulusal yarışma kategorileri ve kuralları açıklandı
Uluslararası Domates Festivali'nin yedincisi gerçekleştirildi
Karpuz kabuğu reçeli "dünya lezzetleri" arasında
Hatay'da gastronomiyle deniz turizmi birleşecek
Çıtır balık lezzetleri Dardenia’da
Mandarin Oriental, Bodrum, Nammos’u Bodrum’da ağırlıyor
Puratos’tan ekşi maya ekmeğine lezzetli dokunuş
Seçkin Asya Lezzetleri Jumeirah Bodrum Palace’ta
İstanbul'un en iyi kebapçıları
Taze balık ilk defa Leröy ile ambalaja giriyor
Gastronomika'da "Uzun Perşembe"nin konusu: Ot
Mevlana ‘Yemek dediğim akıldır’
Türkiye'nin en iyi 10 yol lokantası
Mutfağın tatlı tarafı
Sahrap Soysal: “Kendime mekancı teyze diyorum”
Didem Şenol: "Hayalimde yemek okulu kurmak var"
Sıcak günlerin ilacı: Granita
Kayseri'de Talas ve Kocasinan % 100 Ekolojik Pazarları sezonu açıyor!
Metro Toptancı Market'ten Berlin'de 3 aylık eğitim hediye!
Evdekilere serin sürprizler
Protein deposu hindi eti
Yaza özel yepyeni serinleten lezzet: Activia Ayran
Pakmaya’dan 1 kg’lık sufle ve makaron karışımı
Süt tüketimi düşüyor
Simit Sarayı Almanya’da büyümeye devam ediyor
APM Pazarlama Uzmanı Aydan Çaplı: “Türkiye çikolata sektörü, gelişmekte olan genç bir sektör”
Palmabeach; Doğa, konfor ve eğlence
Altınmarka Gıda Satış Yöneticisi Merve Abacıoğlu: “Fiyat odaklılığı yerini kalite odaklılığına bırakmış durumda”
BAİB, World Food Moscow 2015 Fuarı boy gösterecek
Yeşil elmada inovasyon
Festival kıvamında bir tatlı: Waffle
Puratos Türkiye Genel Müdürü Başar Kılıç: “Puratos olarak küresel uygulama ve üretim metotları kullanıyoruz”
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.