Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan Inosmart
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Gurme Marketlerin Yeni Gözdesi Kurt Üzümü
Eklenme Tarihi : 12.11.2012 - 07:09:22
Ünlü isimler kullanıyor, onların fiyatı katlanıyor. Aktarların ve tüketicilerin baştacı şimdi de Tibet'ten gelen gojiberry yani kurt üzümü.
Gojiberry, bluberry, güz yemişi... Ünlü isimlerle meşhur olan bu bitkiler, rekor fiyatları ile aktarların baştacı. Kiloları 100 lira ile 500 lira arasında olsa bile alıcısı çok. Radikal'in haberine göre; Tibet’ten ithal edilen ve diğer adı kurt üzümü olan gojiberry ile güz yemişi aktarlara geldiği anda tükeniyor.

Yetiştiricilik bile yapılıyor
Tibet’ten ithal edilen ve aktarlarda kilosu 100 liradan satılan kurt üzümüne talep fiyatına rağmen oldukça yüksek. Kurt üzümünün bir kavanozunun aynı bir günde tükendiği ifade ediliyor. Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, aktarların son keşfi olan Gojiberry’i çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirterek “Gittikçe talebi artıyor. Bazı üreticiler Beypazarı ve Haymana’da bu bitkiyi yetiştirmeye bile başladı. Önümüzdeki yıl yerli ürünleri tezgahlarda göreceğiz” dedi. Ercan, popüler diğer bir bitki olan güz yemişinin ise domatesten 11 kat daha fazla likopen içerdiğini belirtti. Ercan, bitkisel ürün tüketimindeki artışı ünlü isimlerin yaptığı açıklamalara ve televizyondaki sağlık programlarına bağlı olduğunu açıkladı. Bu ürünleri bir pazarlama stratejisi olarak değerlendiren Diyetisyen Dr. Canan Aksoy ise “Aslında bu ürünlerin eşdeğerleri bizde mevcut. Örneğin altın çilek ile kuru kayısının özellikleri aynı. Gojiberry’de de durum farklı değil. Sağlık açısından bu ürünlerin çaylar kadar bir sakıncası yok” dedi.

Aktarlarda satılan Top 10
**Gojiberry (kurtüzümü): Kilogramı 100 TL. Tibet’ten ithal ediliyor. Metabolizmayı güçlendirici etkisi var.
**Altın çilek: Kilogramı 75 TL. Türkiye ’de de yetişiyor. Zayıflatıcı etkisi var.
**Bluberry (mavi yemiş): Kilogramı 100 TL. Türkiye’de de yetişiyor. Şeker hastalığına iyi geliyor.
**Yasemin çayı: Kilogramı 450 TL. Sakinleştirici etkisi var. Uzakdoğu’dan ithal ediliyor.
**Alıç: Kilogramı 25-30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kolestrole ve tansiyona olumlu etkileri var.
**Güz yemişi: Likopen deposu olan bitkinin kilosu 50 TL.
**Hünnap: Kilogramı 30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kalbe iyi geliyor. Kolestrolü düşürüyor.
**Mürver Meyvesi: 40 liradan satılıyor. Türkiye’de de yetişiyor. Soğuk algınlığına ve sindirime iyi geliyor.
**Nar çiçeceği çayı: Kilogramı 280 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kanı temizleyici etkisi var. Yaralara iyi geliyor.
**Gül Çayı 320 TL: Türkiye’de yetişen güllerden yapıyor. Boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Şeker tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
TAFED Başkanı Zeki Açıköz'ün Ramazan Bayramı tebrik mesajı
TAŞFED Başkanı Yalçın Manav'dan bayram tebrik mesajı
AŞPAFED Başkanı Ümit Yüksel'in bayram mesajı
Sem Plastik sert gıda ambalajında sektörünün en büyüğü oldu
Şölen'den 'Lokkum' tadında bir bayram
Yaz aylarının hafif lezzeti Dardenia Fener Kavurma
Milas Zeytinyağı için coğrafi işaret tescili başvurusu yapıldı
FİSKOBİRLİK 2014 fındık alımı için piyasaya giriyor
Türkiye'nin önemli şefleri Chef's Table Mutfak Okulu'ndaki iftar yemeğinde buluştu
İSO İkinci 500 Büyük’te de gıda ağırlığı
Bodrum Mandalinalı Pınar Denge ile serin ve lezzetli bir yaz
Bayram baklavasını ‘hafif’letecek!
Londra'da bir Hintli: La Porte des Indes
Bayram şekerinde fiyat artışı
Kaşıbeyaz Bosphorus'ta 3 muhteşem lezzet
Mert Küp Şeker üretimini durdurdu
Seyidoğlu'dan bayrama özel hem geleneksel hem hafif tatlılar
Eczacıbaşı Profestonel'in biyolojik ürünleri ile hijyende yenilikçi çözümler
Eşsiz İtalyan lezzetleriyle Mezzaluna artık Suada'da
Aşçılar Derneği ve Koza Gıda Radisson Blu Şişli'deki iftar yemeğinde bir araya geldi
Özsüt'ten bayrama tatlı dokunuşlar
İşte Trump Cadde'nin en havalı yeme-içme mekanları
İtalyan Executive Şef Matteo Bertuletti’den Zone Caffe’de sporcu menüsü
Koza Gıda'nın en yeni ürünü: Çıtır Tart Tabanı Macau
Tetra Pak sıvı gıda üretiminde lider markalardan Miteco'yu satın aldı
Hilton istanbul Bomonti Cloud 34 misafirlerini yeni lezzetleriyle karşılıyor
Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği'nden Kadir Gecesi Kutlama Mesajı
Pegasus Cafe Arda Türkmen ile lezzet yolculuğuna devam ediyor
Bir lezzet kalsiği: Sultanahmet Köftecisi
Yemeklere farklı bir lezzet katmak için Maille Siyah Hardal
Türkiye'de ilk defa yetiştirme yöntemi ile yenilebilir kurbağa ihracatına başlandı
Özgür Şef'ten yeni konsept: Baldır
Bitkisel 'et' üretidi
PGS Hotels World Palace Mutfak Direktörü Recep Yüksel: İyi bir ustanın yanında yetişmek önemli
İngiltere’de “cornish pasty” satışları yılda 300 milyon Sterlin’e ulaştı
Albatros Gastronomi ve Mutfak Yöneticisi Lara Yeteroğlu “ 2002’den bu yana Merrychef ve Blendtec’in olarak Türkiye’deyiz”
El yapımı bayram çikolataları Pera Palace Hotel Jumeirah'da
Elde açılmış börek lezzeti Nefista’da!
Hilton İstanbul Bomonti’nin ödüllü şefinden bayrama özel tarifler
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.