Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Gurme Marketlerin Yeni Gözdesi Kurt Üzümü
Eklenme Tarihi : 12.11.2012 - 07:09:22
Ünlü isimler kullanıyor, onların fiyatı katlanıyor. Aktarların ve tüketicilerin baştacı şimdi de Tibet'ten gelen gojiberry yani kurt üzümü.
Gojiberry, bluberry, güz yemişi... Ünlü isimlerle meşhur olan bu bitkiler, rekor fiyatları ile aktarların baştacı. Kiloları 100 lira ile 500 lira arasında olsa bile alıcısı çok. Radikal'in haberine göre; Tibet’ten ithal edilen ve diğer adı kurt üzümü olan gojiberry ile güz yemişi aktarlara geldiği anda tükeniyor.

Yetiştiricilik bile yapılıyor
Tibet’ten ithal edilen ve aktarlarda kilosu 100 liradan satılan kurt üzümüne talep fiyatına rağmen oldukça yüksek. Kurt üzümünün bir kavanozunun aynı bir günde tükendiği ifade ediliyor. Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, aktarların son keşfi olan Gojiberry’i çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirterek “Gittikçe talebi artıyor. Bazı üreticiler Beypazarı ve Haymana’da bu bitkiyi yetiştirmeye bile başladı. Önümüzdeki yıl yerli ürünleri tezgahlarda göreceğiz” dedi. Ercan, popüler diğer bir bitki olan güz yemişinin ise domatesten 11 kat daha fazla likopen içerdiğini belirtti. Ercan, bitkisel ürün tüketimindeki artışı ünlü isimlerin yaptığı açıklamalara ve televizyondaki sağlık programlarına bağlı olduğunu açıkladı. Bu ürünleri bir pazarlama stratejisi olarak değerlendiren Diyetisyen Dr. Canan Aksoy ise “Aslında bu ürünlerin eşdeğerleri bizde mevcut. Örneğin altın çilek ile kuru kayısının özellikleri aynı. Gojiberry’de de durum farklı değil. Sağlık açısından bu ürünlerin çaylar kadar bir sakıncası yok” dedi.

Aktarlarda satılan Top 10
**Gojiberry (kurtüzümü): Kilogramı 100 TL. Tibet’ten ithal ediliyor. Metabolizmayı güçlendirici etkisi var.
**Altın çilek: Kilogramı 75 TL. Türkiye ’de de yetişiyor. Zayıflatıcı etkisi var.
**Bluberry (mavi yemiş): Kilogramı 100 TL. Türkiye’de de yetişiyor. Şeker hastalığına iyi geliyor.
**Yasemin çayı: Kilogramı 450 TL. Sakinleştirici etkisi var. Uzakdoğu’dan ithal ediliyor.
**Alıç: Kilogramı 25-30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kolestrole ve tansiyona olumlu etkileri var.
**Güz yemişi: Likopen deposu olan bitkinin kilosu 50 TL.
**Hünnap: Kilogramı 30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kalbe iyi geliyor. Kolestrolü düşürüyor.
**Mürver Meyvesi: 40 liradan satılıyor. Türkiye’de de yetişiyor. Soğuk algınlığına ve sindirime iyi geliyor.
**Nar çiçeceği çayı: Kilogramı 280 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kanı temizleyici etkisi var. Yaralara iyi geliyor.
**Gül Çayı 320 TL: Türkiye’de yetişen güllerden yapıyor. Boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Fermantasyon konusunda önemli bir yapıt: Yannick Alleno, ikinci kitabı ‘Terroirs’ı yayınladı
Gelato'nun anavatanı İtalya'da en iyi dondurma ve gelato mekanlarını sizler için seçtik
Chefs(R)evolution, Hollanda'da gerçekleşecek
20 damacana su harcamadan da 1 kg domates yetiştirmek mümkün
Sheraton Çeşme mutfağında Ege’den lezzetler
Sonbaharda kaçış noktası: Babylon Kilyos
Electrolux Ideas Lab yarışmasına başvurular başladı
Kuru incirde yeni sezon başlıyor
Zeelandia Genel Müdürü Ertuğrul İşler: “Ar-Ge gücümüz ile ön plana çıkıyoruz”
43 yıllık geçmişiyle Rize Çayeli’nin efsanesi; Lale Lokantası
Gastronometro tariflere sanat kattı, Stevie Ödülleri’nde birincilik kazandı
Aktar Baharat Üretim ve Satınalma Sorumlusu Neslihan Işık: “En hijyenik ve en lezzetli baharat çeşitleri ile çeşnileri hazırlıyoruz”
René Redzepi, Tennessee'de böğürtlen çiftliğinde yemek yapacak
Vegan pazarı büyüyor
Metro, HORECA Fırsat Haftası ile 18 mağazada yüzlerce müşterisiyle buluştu
'Ne veriim abime' marka olma yolunda
Sessiz sedasız incir hasadı
Glutensiz yemekler bulabileceğiniz mekanlar
Magnific Hotel Bodrum Executive Chef’i Halil Uzun: “Bodrum’da turizm 12 aya çıkarılmalı”
Jamie Oliver’den yardım kampanyasına destek
Benim Çinli zengin sevgilim
Limonun fiyatı 12 liraya kadar çıktı
Michelin yıldızlı şefler yarışma için sıralandı
Komşuda balık bol, bizde yok, çünkü...
İstanbul’da lezzet terasa çıktı
Fatih Sultan Mehmet’in, Kanuni’nin sofrasındaki yemekler Deraliye Restoran’da
Şef Simon Rogan’ın restoranı L’Enclume bir kez daha zirvede
Organik arıcılığa devletten destek
Hapimag Resort Sea Garden Executive Chef’i Hüseyin Bölük: “Her şey dahil sistem herkes için zarar”
Japon mutfağının lezzet samurayları
Kuru incir ihracatında yeni sezon başlıyor
Yıkılmadan tadını çıkarın: Yirmibir Ocakbaşı-Kebap
Oba Makarna “Worldfood”da yerini alıyor
Mısır,Türkiye'den kuskus makinesi ithal edecek
Shangri-La otelleri 10 farklı şehirde dünyaca ünlü yıldızları ağırlıyor
UKÜ'de "Gastronomi ve Mutfak Sanatları" bölümü eğitime açıldı
Hyatt Regency Istanbul Ataköy Executive Chef’i Lars Windfuhr: “Sos son dokunuştur; tadı ve görüntüyü bütünler”
Ramada Resort Bodrum Executive Chef’i İbrahim Sarpkaya: “Sezonun iki aya sıkışması fiyatlara yansıyor”
Michelin yıldızlı şeften Le Royal Méridien brunch'ı
Hobi amacıyla başladılar tavuk çiftliği kurdular
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.