Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Gurme Marketlerin Yeni Gözdesi Kurt Üzümü
Eklenme Tarihi : 12.11.2012 - 07:09:22
Ünlü isimler kullanıyor, onların fiyatı katlanıyor. Aktarların ve tüketicilerin baştacı şimdi de Tibet'ten gelen gojiberry yani kurt üzümü.
Gojiberry, bluberry, güz yemişi... Ünlü isimlerle meşhur olan bu bitkiler, rekor fiyatları ile aktarların baştacı. Kiloları 100 lira ile 500 lira arasında olsa bile alıcısı çok. Radikal'in haberine göre; Tibet’ten ithal edilen ve diğer adı kurt üzümü olan gojiberry ile güz yemişi aktarlara geldiği anda tükeniyor.

Yetiştiricilik bile yapılıyor
Tibet’ten ithal edilen ve aktarlarda kilosu 100 liradan satılan kurt üzümüne talep fiyatına rağmen oldukça yüksek. Kurt üzümünün bir kavanozunun aynı bir günde tükendiği ifade ediliyor. Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, aktarların son keşfi olan Gojiberry’i çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirterek “Gittikçe talebi artıyor. Bazı üreticiler Beypazarı ve Haymana’da bu bitkiyi yetiştirmeye bile başladı. Önümüzdeki yıl yerli ürünleri tezgahlarda göreceğiz” dedi. Ercan, popüler diğer bir bitki olan güz yemişinin ise domatesten 11 kat daha fazla likopen içerdiğini belirtti. Ercan, bitkisel ürün tüketimindeki artışı ünlü isimlerin yaptığı açıklamalara ve televizyondaki sağlık programlarına bağlı olduğunu açıkladı. Bu ürünleri bir pazarlama stratejisi olarak değerlendiren Diyetisyen Dr. Canan Aksoy ise “Aslında bu ürünlerin eşdeğerleri bizde mevcut. Örneğin altın çilek ile kuru kayısının özellikleri aynı. Gojiberry’de de durum farklı değil. Sağlık açısından bu ürünlerin çaylar kadar bir sakıncası yok” dedi.

Aktarlarda satılan Top 10
**Gojiberry (kurtüzümü): Kilogramı 100 TL. Tibet’ten ithal ediliyor. Metabolizmayı güçlendirici etkisi var.
**Altın çilek: Kilogramı 75 TL. Türkiye ’de de yetişiyor. Zayıflatıcı etkisi var.
**Bluberry (mavi yemiş): Kilogramı 100 TL. Türkiye’de de yetişiyor. Şeker hastalığına iyi geliyor.
**Yasemin çayı: Kilogramı 450 TL. Sakinleştirici etkisi var. Uzakdoğu’dan ithal ediliyor.
**Alıç: Kilogramı 25-30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kolestrole ve tansiyona olumlu etkileri var.
**Güz yemişi: Likopen deposu olan bitkinin kilosu 50 TL.
**Hünnap: Kilogramı 30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kalbe iyi geliyor. Kolestrolü düşürüyor.
**Mürver Meyvesi: 40 liradan satılıyor. Türkiye’de de yetişiyor. Soğuk algınlığına ve sindirime iyi geliyor.
**Nar çiçeceği çayı: Kilogramı 280 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kanı temizleyici etkisi var. Yaralara iyi geliyor.
**Gül Çayı 320 TL: Türkiye’de yetişen güllerden yapıyor. Boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Şef Shaun Hergatt'ın Michelin yıldızlı restoranı kapanıyor
Dört saatte pişirilen Balkan yemeği; fliya
Le Pain Quotidien’den hafif tatlar; keten tohumlu puding
Baydöner, Antalya Manavgat'ta ilk şubesini açtı
Mutfağımızla yerelden evrensele
Türkiye’nin et açığına Fransız ilgisi
Otellerde direkt satışları artırarak kârlılığı yükseltmek mümkün
Lezzet Co. Döner baharın gelişini yeni salatası ile kutluyor
İftar sofranızda bol malzemeli güllaca yer açın
En lezzetli Ramazan sofraları Lacivert'te kuruluyor
Antep baklavası, Babalar Günü'nde bir tık uzağınızda
İstanbul lezzetleri Kanyon sokaklarında
Bocuse d'Or ödüllü ünlü şef "Norveç Usulü Somon Kebap" yaptı
Fulya'nın yeni mekanı; Viando
Bretonya'nın en iyilerinden: Restaurant Patrick Jeffroy
Çilek üreticisinin yüzü 'Hindistan cevizi kabuğu'yla gülüyor
İki Michelin yıldızlı şef Şangay'da Fransız menüsü sunacak
Ramazan sofraları Fora Zeytin ile bereketlenecek
Gastronominin yıldızı Japonlar
Michelin yıldızlı şeften sosisli sandviç sunumu
TAŞPAKON sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi
Bilgi Gastronomi öğrencileri Türkiye’nin geleneksel tatlarıyla Panama’da sınav verecek
Anadolu lezzetleriyle iftar, Kiva Bomonti’de
KasapDöner’in sahibi Emrah Sarıtaş: "İnsanlar ürünü değil imajı yer!"
Kapadokya’da ne yemeli?
Süttera Gıda'nın ürünleri tanıtıldı
Tayland’ın yemek kokulu kenti Chiang Mai
2. Şile Aşçılar Festivali ile lezzet karnavalı yaşandı
Monaco sahillerinin Michelin yıldızlı bio restoranı: Elsa
Şemsa Denizsel'in Kantin'i
Kadayıfın türlü türlü halleri
Tiramisunun anavatanı neresi?
İşte 30'un altında en iyi 3 şefimiz
Türklerin açtığı dünyaca ünlü restoranlar
Maksut Aşkar'ın mutfağı Neolokal'de yaza özel dondurmalı tatlar...
Dandin Bakery’de sadelik lezzetle buluşuyor
Altınmarka, kakao ve çikolata sektörünü ileriye taşıyor
Emirgan Sütiş Pasta Şefi Yeşim Erol: “Türk pastacılığında tazelik ve hafiflik önemli”
Kahvedeki yenilikçi tatların elçisi; Federal Coffee Shop
CVK Park Bosphorus Hotel’in başarılı pasta şefi; Mahmut Çalışır ile tatlı sohbet
 
Golf Dondurma
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.