Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Gurme Marketlerin Yeni Gözdesi Kurt Üzümü
Eklenme Tarihi : 12.11.2012 - 07:09:22
Ünlü isimler kullanıyor, onların fiyatı katlanıyor. Aktarların ve tüketicilerin baştacı şimdi de Tibet'ten gelen gojiberry yani kurt üzümü.
Gojiberry, bluberry, güz yemişi... Ünlü isimlerle meşhur olan bu bitkiler, rekor fiyatları ile aktarların baştacı. Kiloları 100 lira ile 500 lira arasında olsa bile alıcısı çok. Radikal'in haberine göre; Tibet’ten ithal edilen ve diğer adı kurt üzümü olan gojiberry ile güz yemişi aktarlara geldiği anda tükeniyor.

Yetiştiricilik bile yapılıyor
Tibet’ten ithal edilen ve aktarlarda kilosu 100 liradan satılan kurt üzümüne talep fiyatına rağmen oldukça yüksek. Kurt üzümünün bir kavanozunun aynı bir günde tükendiği ifade ediliyor. Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, aktarların son keşfi olan Gojiberry’i çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirterek “Gittikçe talebi artıyor. Bazı üreticiler Beypazarı ve Haymana’da bu bitkiyi yetiştirmeye bile başladı. Önümüzdeki yıl yerli ürünleri tezgahlarda göreceğiz” dedi. Ercan, popüler diğer bir bitki olan güz yemişinin ise domatesten 11 kat daha fazla likopen içerdiğini belirtti. Ercan, bitkisel ürün tüketimindeki artışı ünlü isimlerin yaptığı açıklamalara ve televizyondaki sağlık programlarına bağlı olduğunu açıkladı. Bu ürünleri bir pazarlama stratejisi olarak değerlendiren Diyetisyen Dr. Canan Aksoy ise “Aslında bu ürünlerin eşdeğerleri bizde mevcut. Örneğin altın çilek ile kuru kayısının özellikleri aynı. Gojiberry’de de durum farklı değil. Sağlık açısından bu ürünlerin çaylar kadar bir sakıncası yok” dedi.

Aktarlarda satılan Top 10
**Gojiberry (kurtüzümü): Kilogramı 100 TL. Tibet’ten ithal ediliyor. Metabolizmayı güçlendirici etkisi var.
**Altın çilek: Kilogramı 75 TL. Türkiye ’de de yetişiyor. Zayıflatıcı etkisi var.
**Bluberry (mavi yemiş): Kilogramı 100 TL. Türkiye’de de yetişiyor. Şeker hastalığına iyi geliyor.
**Yasemin çayı: Kilogramı 450 TL. Sakinleştirici etkisi var. Uzakdoğu’dan ithal ediliyor.
**Alıç: Kilogramı 25-30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kolestrole ve tansiyona olumlu etkileri var.
**Güz yemişi: Likopen deposu olan bitkinin kilosu 50 TL.
**Hünnap: Kilogramı 30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kalbe iyi geliyor. Kolestrolü düşürüyor.
**Mürver Meyvesi: 40 liradan satılıyor. Türkiye’de de yetişiyor. Soğuk algınlığına ve sindirime iyi geliyor.
**Nar çiçeceği çayı: Kilogramı 280 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kanı temizleyici etkisi var. Yaralara iyi geliyor.
**Gül Çayı 320 TL: Türkiye’de yetişen güllerden yapıyor. Boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Douwe Egberts Türkiye "mükemmel kahveyi" anlattı!
“Kahva”dan “caffè” ye Lavazza ile kahvenin serüveni
“Vodafone Crm” ile turizm işletmecileri müşteri sayısını %35 artırıyor
Msa'da Kore mutfağının eşsiz lezzetleri!
Pakmaya’dan yeni meyveli sos
Şeflerin hayali şehre geliyor
Coca-Cola’dan, Coca-Cola Lime
Backhaus sofraların tadını artırıyor
MSA, Trabzon’da geleceğin şefleriyle tanışacak
Yeni yıl… yeni umutlar... yeni bir deneyim...
Merdiven kışa hazır
The Marmara Taksim Chocolate Shop’dan Yeni Yıl çikolata sepetleri
Estuz, Dünya pazarlarında genişliyor
Luxembourg zaferi
Koza Gıda'dan Tex Mex uygulaması
Boza Zeynel’de içilir
Coffeeshop Company’den kışa özel lezzetler
Döner Stop’tan yoğun istek üzerine: Açık Klasik
Boğaza karşı kahvaltı keyfi Filizler Köftecisi’nden
Maille hardal çeşitleri ile kış çorbalarına farklı bir dokunuş...
Yılbaşı sofraları MSA Workshop’ları ile şenleniyor
Kusursuz bir yılbaşı menüsü için Unilever Food Solutions en büyük yardımcınız
Demak Gıda, Vegeta ile Sirha İstanbul 2014’te...
Aşçılar Derneği’nden, Ekol Gıda’ya plaket töreni
Park Patisserie Osmanlı’dan gelen lezzetleri modernize ediyor
Kahvaltının Emirgan Korusu’ndaki adresi: Sarı Köşk Beltur
“Greenduck” ördek etini farklı tatlarla harmanlayarak misafirlerini karşılıyor
Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun!
Tim Briggs'den harika tarifler!
İtalyan dondurmasının en lezzetli hali: Via Gelato
Tuza kimlik kazandırdı masalarda şıklık yarattı
Cafe Breno, 250 milyon fincan kahve içirecek
Jamie’s 1’inci yaşını keyifli bir parti ile kutladı
Ekmek ustaları Sirha İstanbul’da görsel bir şölen yaşatacak
Özel lezzetleriyle Doygun, Sirha’da ilk kez yer alacak
Türkiye dünyanın en büyük 3'üncü elma üreticisi
Bal üretiminde rekabet gücümüz yüksek
Yumurta üretiminde dünyada 10'uncu sıradayız
art ON Istanbul’da, “damak tadının” sosyal ve kültürel açılımları üzerine kaçırılmayacak bir sergi
Yeni yılın en leziz ve doğal seçenekleri ‘Kilye Doğal Ürünler’den
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
worldchocolatemasters.com
APM
Antakya Bakkalı
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.