Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Gurme Marketlerin Yeni Gözdesi Kurt Üzümü
Eklenme Tarihi : 12.11.2012 - 07:09:22
Ünlü isimler kullanıyor, onların fiyatı katlanıyor. Aktarların ve tüketicilerin baştacı şimdi de Tibet'ten gelen gojiberry yani kurt üzümü.
Gojiberry, bluberry, güz yemişi... Ünlü isimlerle meşhur olan bu bitkiler, rekor fiyatları ile aktarların baştacı. Kiloları 100 lira ile 500 lira arasında olsa bile alıcısı çok. Radikal'in haberine göre; Tibet’ten ithal edilen ve diğer adı kurt üzümü olan gojiberry ile güz yemişi aktarlara geldiği anda tükeniyor.

Yetiştiricilik bile yapılıyor
Tibet’ten ithal edilen ve aktarlarda kilosu 100 liradan satılan kurt üzümüne talep fiyatına rağmen oldukça yüksek. Kurt üzümünün bir kavanozunun aynı bir günde tükendiği ifade ediliyor. Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, aktarların son keşfi olan Gojiberry’i çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirterek “Gittikçe talebi artıyor. Bazı üreticiler Beypazarı ve Haymana’da bu bitkiyi yetiştirmeye bile başladı. Önümüzdeki yıl yerli ürünleri tezgahlarda göreceğiz” dedi. Ercan, popüler diğer bir bitki olan güz yemişinin ise domatesten 11 kat daha fazla likopen içerdiğini belirtti. Ercan, bitkisel ürün tüketimindeki artışı ünlü isimlerin yaptığı açıklamalara ve televizyondaki sağlık programlarına bağlı olduğunu açıkladı. Bu ürünleri bir pazarlama stratejisi olarak değerlendiren Diyetisyen Dr. Canan Aksoy ise “Aslında bu ürünlerin eşdeğerleri bizde mevcut. Örneğin altın çilek ile kuru kayısının özellikleri aynı. Gojiberry’de de durum farklı değil. Sağlık açısından bu ürünlerin çaylar kadar bir sakıncası yok” dedi.

Aktarlarda satılan Top 10
**Gojiberry (kurtüzümü): Kilogramı 100 TL. Tibet’ten ithal ediliyor. Metabolizmayı güçlendirici etkisi var.
**Altın çilek: Kilogramı 75 TL. Türkiye ’de de yetişiyor. Zayıflatıcı etkisi var.
**Bluberry (mavi yemiş): Kilogramı 100 TL. Türkiye’de de yetişiyor. Şeker hastalığına iyi geliyor.
**Yasemin çayı: Kilogramı 450 TL. Sakinleştirici etkisi var. Uzakdoğu’dan ithal ediliyor.
**Alıç: Kilogramı 25-30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kolestrole ve tansiyona olumlu etkileri var.
**Güz yemişi: Likopen deposu olan bitkinin kilosu 50 TL.
**Hünnap: Kilogramı 30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kalbe iyi geliyor. Kolestrolü düşürüyor.
**Mürver Meyvesi: 40 liradan satılıyor. Türkiye’de de yetişiyor. Soğuk algınlığına ve sindirime iyi geliyor.
**Nar çiçeceği çayı: Kilogramı 280 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kanı temizleyici etkisi var. Yaralara iyi geliyor.
**Gül Çayı 320 TL: Türkiye’de yetişen güllerden yapıyor. Boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü yeni eğitim programını açıkladı
Kirazı Almanya'ya sattık
Dünyaca ünlü şeflerden Brainy Tongue projesi
Orient Express'te gurme akşam yemekleri
Conrad Istanbul Bosphorus yeni lezzetleriyle yaza hazır
14 farklı çekirdek, 6 farklı demleme: Ministry of Coffee
AŞOMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Arman: “Türk Mutfağının dünya ile entegre olmasının tek yolunu ancak eğitim ile mümkün olacaktır”
Türkiye'nin kayısı reçeline Rusya'dan talep
Çiğ balık deyip geçme
Le Baron’dan sıradışı bir sunum: Macaron Royal
İstanbul'da yeni trend kokteyl barlar
İşte dünyanın en iyi barı: Connaught
Tatil havasına girmek isteyenlerin balıkçısı
Ömür Akkor: Adana ve Mersin'den eşsiz lezzetler
d.ream Akademi, Eylül ayında vereceği 4 farklı amatör eğitim ile mutfaklara farklı lezzetler getiriyor
Noma'nın kardeş restoranı 108 açıldı
Patisserie de Pera Pastane Şefi İbrahim Erkut’un lezzetli Fransız tatlısı: Gateau aux myrtilles et à la lavande
Albert Adria ve Virgilio Martinez 7 Ağustos'ta unutulmaz bir yemek hazırlığı yapıyorlar
Fauchon’ın lezzet harikası; Carre Rouge
TAŞFED, 31. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali’nde ulusal yarışmasıyla yer alıyor
Mengen Belediye Başkanlığı 31. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalini’nin ertelendiğini duyurdu
Unilever Food Solutions TURYİD üyeleri için ‘Güvenilir Eller’ Gıda Güvenliği Eğitimi düzenledi
Unilever Food Solutions şefleri dinledi; “Güvenilir Eller” Gıda Güvenliği Eğitim Programını hayata geçirdi!
Yepyeni bir pastacılık festivali için nefesler tutuldu…
Bodrum’da Al Nafoorah rüzgarı
Nar Gourmet’den Türk kahvesi ve Türk çayı
Et ve süt satışında çok önemli düzenleme
Latin Amerika'nın en iyi 50 restoranı Eylül'de belirlenecek
İngiliz bir finansçının Michelin yıldızlı şefe dönüşme hikayesi
Şehrin en leziz kokteylleri CVK Park Bosphorus Hotel’de içilir
Fas esintili nane ferahlığı ile yeşil çay severler artacak!
Sultanahmet Köftecisi’nden Almanya’da marka tescili...
AVADER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karaman: “Dernekler ve federasyonlar bu sektörü ileriye taşıyacak”
Chef Seasons’ın doğal baharatlar ile hazırlanmış lezzetleri Koza Gıda ile mutfağınıza geliyor
Coffeeshop Company Genel Müdür Yardımcısı Tolga Özgül: “Türkiye’deki kahve anlayışını değiştirmek bizlerin elinde”
İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği YKB Umut Eyioğlu: “Dernek bir kişinin güdümünde değildir, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için çalışmalıyız”
Bangkok'ta Thai Food Festivali sürüyor
Osmanlı Türk mutfağının baş tacı komposto
Kokteylin kralı Dale Degroff
Efsane Anadolu yemekleri Seraf’ta
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.