Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Gurme Marketlerin Yeni Gözdesi Kurt Üzümü
Eklenme Tarihi : 12.11.2012 - 07:09:22
Ünlü isimler kullanıyor, onların fiyatı katlanıyor. Aktarların ve tüketicilerin baştacı şimdi de Tibet'ten gelen gojiberry yani kurt üzümü.
Gojiberry, bluberry, güz yemişi... Ünlü isimlerle meşhur olan bu bitkiler, rekor fiyatları ile aktarların baştacı. Kiloları 100 lira ile 500 lira arasında olsa bile alıcısı çok. Radikal'in haberine göre; Tibet’ten ithal edilen ve diğer adı kurt üzümü olan gojiberry ile güz yemişi aktarlara geldiği anda tükeniyor.

Yetiştiricilik bile yapılıyor
Tibet’ten ithal edilen ve aktarlarda kilosu 100 liradan satılan kurt üzümüne talep fiyatına rağmen oldukça yüksek. Kurt üzümünün bir kavanozunun aynı bir günde tükendiği ifade ediliyor. Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, aktarların son keşfi olan Gojiberry’i çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirterek “Gittikçe talebi artıyor. Bazı üreticiler Beypazarı ve Haymana’da bu bitkiyi yetiştirmeye bile başladı. Önümüzdeki yıl yerli ürünleri tezgahlarda göreceğiz” dedi. Ercan, popüler diğer bir bitki olan güz yemişinin ise domatesten 11 kat daha fazla likopen içerdiğini belirtti. Ercan, bitkisel ürün tüketimindeki artışı ünlü isimlerin yaptığı açıklamalara ve televizyondaki sağlık programlarına bağlı olduğunu açıkladı. Bu ürünleri bir pazarlama stratejisi olarak değerlendiren Diyetisyen Dr. Canan Aksoy ise “Aslında bu ürünlerin eşdeğerleri bizde mevcut. Örneğin altın çilek ile kuru kayısının özellikleri aynı. Gojiberry’de de durum farklı değil. Sağlık açısından bu ürünlerin çaylar kadar bir sakıncası yok” dedi.

Aktarlarda satılan Top 10
**Gojiberry (kurtüzümü): Kilogramı 100 TL. Tibet’ten ithal ediliyor. Metabolizmayı güçlendirici etkisi var.
**Altın çilek: Kilogramı 75 TL. Türkiye ’de de yetişiyor. Zayıflatıcı etkisi var.
**Bluberry (mavi yemiş): Kilogramı 100 TL. Türkiye’de de yetişiyor. Şeker hastalığına iyi geliyor.
**Yasemin çayı: Kilogramı 450 TL. Sakinleştirici etkisi var. Uzakdoğu’dan ithal ediliyor.
**Alıç: Kilogramı 25-30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kolestrole ve tansiyona olumlu etkileri var.
**Güz yemişi: Likopen deposu olan bitkinin kilosu 50 TL.
**Hünnap: Kilogramı 30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kalbe iyi geliyor. Kolestrolü düşürüyor.
**Mürver Meyvesi: 40 liradan satılıyor. Türkiye’de de yetişiyor. Soğuk algınlığına ve sindirime iyi geliyor.
**Nar çiçeceği çayı: Kilogramı 280 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kanı temizleyici etkisi var. Yaralara iyi geliyor.
**Gül Çayı 320 TL: Türkiye’de yetişen güllerden yapıyor. Boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Dünyanın ilk Gezici Mutfak Festivali ilk kez Türkiye’de!
Türkiye’nin ödüllü İtalyanları!
Gerçek krep lezzetleri artık İstanbul’da!
Arda Türkmen yazdı: Bu sabahların bir anlamı olmalı
Meal Box ile taze, gurme lezzetler
Şişhane’nin yeni gözdesi NaN Şişhane
Orient Bar’da “45’likler” Gecesi
Köşkte yemek keyfi
Kendi Yağında Pişen Köfte’nin Hikayesi
Yeme-içme-eğlence mekanlarının işletmecileri bir araya geldi!
Wyndham kalitesi artık Ankara’da
Barilla, Ankara’daki diplomatik misyonu İtalyan Mutfağı ile tanıştırdı
Doğu Akdeniz’de Yeme-İçme Alışkanlıkları ve Gastronomi Gelenekleri
FoodinLife'ın 35. Sayısını e-dergi olarak okuyun!
İmpeks Yamasa Sos ile Sukiyaki yemeği
Buğday stoğu 5 yılın en yüksek düzeyine ulaşacak
Rekolte düştü salça fiyatları şaşırtıyor
Baharat ve şifalı bitkide fiyat patladı
'Gıda fiyatlarında dalgalanma sürecek'
SIAL gıda fuarı Paris'te açıldı
Coca Cola'dan Pakistan’a 300 milyon dolarlık yatırım
"Yiyebildiğiniz Kadar Istakoz" Her Pazar IST TOO'da
P.F. Chang's'in yaratıcısı Philip Chiang İstanbul'daydı
Lezzetin doğuşuna yolculuk: Go Meso
Hindistan'a büyülü yolculuk
Şeker ya da oyun? Bar 212’de karar verin
Divan'da şehre dönüş muhteşem olacak
TÜRK REÇELLERİ WALLMART'A İNGİLTERE'DEN GİRDİ
Zeytinde yüzde 40 kayıp var
Salçaya yüzde 40 zam yolda
P.F. Chang's'in yaratıcısı Philip Chiang İstanbul'daydı
Zeytinyağlı somon lezzeti Dardanel imzasıyla sofralarda
Boğaz ve Koru manzarası eşliğinde Anonim’de doğal kahvaltı keyfi
ÇİĞ KÖFTE SUŞİYE DÖNÜŞTÜ
Bursa Gastronomi Yemek Yarışması'nın mutfakları İnoksan'a emanet!
“Fratelli la Bufala - Leventoft“ Napoliten Mutfağı ve gurme Napoli pizzası sevenlerin klasik buluşma noktası
Prestijli Mutfak Sanatları Okulu FERRANDI bünyesindeki ‘Samsung Mutfak Okulu’ Paris’te Açılıyor
Palmarina Bodrum dört mevsim çok renkli
Canopy by Hilton’a merhaba deyin
Divan Grubu, g2m işbirliğiyle ev dışı tüketim sektöründe büyüyor
 
İmren Marmara
worldchocolatemasters.com
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.