Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Gurme Marketlerin Yeni Gözdesi Kurt Üzümü
Eklenme Tarihi : 12.11.2012 - 07:09:22
Ünlü isimler kullanıyor, onların fiyatı katlanıyor. Aktarların ve tüketicilerin baştacı şimdi de Tibet'ten gelen gojiberry yani kurt üzümü.
Gojiberry, bluberry, güz yemişi... Ünlü isimlerle meşhur olan bu bitkiler, rekor fiyatları ile aktarların baştacı. Kiloları 100 lira ile 500 lira arasında olsa bile alıcısı çok. Radikal'in haberine göre; Tibet’ten ithal edilen ve diğer adı kurt üzümü olan gojiberry ile güz yemişi aktarlara geldiği anda tükeniyor.

Yetiştiricilik bile yapılıyor
Tibet’ten ithal edilen ve aktarlarda kilosu 100 liradan satılan kurt üzümüne talep fiyatına rağmen oldukça yüksek. Kurt üzümünün bir kavanozunun aynı bir günde tükendiği ifade ediliyor. Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, aktarların son keşfi olan Gojiberry’i çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirterek “Gittikçe talebi artıyor. Bazı üreticiler Beypazarı ve Haymana’da bu bitkiyi yetiştirmeye bile başladı. Önümüzdeki yıl yerli ürünleri tezgahlarda göreceğiz” dedi. Ercan, popüler diğer bir bitki olan güz yemişinin ise domatesten 11 kat daha fazla likopen içerdiğini belirtti. Ercan, bitkisel ürün tüketimindeki artışı ünlü isimlerin yaptığı açıklamalara ve televizyondaki sağlık programlarına bağlı olduğunu açıkladı. Bu ürünleri bir pazarlama stratejisi olarak değerlendiren Diyetisyen Dr. Canan Aksoy ise “Aslında bu ürünlerin eşdeğerleri bizde mevcut. Örneğin altın çilek ile kuru kayısının özellikleri aynı. Gojiberry’de de durum farklı değil. Sağlık açısından bu ürünlerin çaylar kadar bir sakıncası yok” dedi.

Aktarlarda satılan Top 10
**Gojiberry (kurtüzümü): Kilogramı 100 TL. Tibet’ten ithal ediliyor. Metabolizmayı güçlendirici etkisi var.
**Altın çilek: Kilogramı 75 TL. Türkiye ’de de yetişiyor. Zayıflatıcı etkisi var.
**Bluberry (mavi yemiş): Kilogramı 100 TL. Türkiye’de de yetişiyor. Şeker hastalığına iyi geliyor.
**Yasemin çayı: Kilogramı 450 TL. Sakinleştirici etkisi var. Uzakdoğu’dan ithal ediliyor.
**Alıç: Kilogramı 25-30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kolestrole ve tansiyona olumlu etkileri var.
**Güz yemişi: Likopen deposu olan bitkinin kilosu 50 TL.
**Hünnap: Kilogramı 30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kalbe iyi geliyor. Kolestrolü düşürüyor.
**Mürver Meyvesi: 40 liradan satılıyor. Türkiye’de de yetişiyor. Soğuk algınlığına ve sindirime iyi geliyor.
**Nar çiçeceği çayı: Kilogramı 280 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kanı temizleyici etkisi var. Yaralara iyi geliyor.
**Gül Çayı 320 TL: Türkiye’de yetişen güllerden yapıyor. Boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Big Chefs’e yaz geldi!
Pakmaya lezzetleri YZB Fuarı’nda ilgi ile karşılandı
Metal ambalaj: Sonsuz geri dönüşümün adresi
Tarihi Sultanahmet Köftecisi, Akdeniz Üniversitesi'nin ders konusu oldu
Tat Gıda Genel Müdürü liderlik ödülü aldı
Metro’dan Lezzet Festivali
Şiş kebaba yeni bir yorum Lava taşında Zshis
Michelin yıldızlı şef Tomek Kinder JW Steakhouse’da!
Tescilli en iyi İtalyan; Emporio Armani Ristorante
Unutulmayan lezzetin modern yorumu: Cappy geleneksel hoşaf tadında!
Karaköy Sardunya’dan özel kahvaltı
Mekan açma hayalinizin hayal kırıklığına dönüşmemesi için uzmanlardan 9 tüyo
Bu yılki ‘İnovasyon Ödülü’nün sahibi “Campet”le Doğanay
Kitchen Creates “Yaratıcı Mutfak Atölyesi” başlıyor!
Mayısın en güzel gününde, Morini Teracce’ta brunch
Hafta sonuna keyifli bir başlangıç için Naif Karaköy
Türkiye’nin köklü markasına yeni logo
Efsina Gurme ile tuz tüketimini azalt
Türk Fırıncılar Dünya Finali'nde!
Eğlencenin vazgeçilmez adresi: Billionaire Bodrum
Bu yılki ‘İnovasyon Ödülü’nün sahibi “Campet” ile Doğanay
Şahin ile artık sucuk keyfi yalnızca bir gün değil; 7/24
Tetra Pak İzmir Fabrikası, İleri Seviye Özel Ödülü’nü aldı!
Barilla, perakendenin aktörlerine ‘gelecek için destek’ çağrısında bulundu
Perakende, Türkiye’nin en fazla istihdam sağlayan üçüncü büyük sektörü
Hafta sonuna keyifli bir başlangıç için; Naif Karaköy
Anneler Günü'nde Sumahan On The Water Hotel
Her yıl Mayıs ayında İstanbul'un Marul Bayramı kutlanacak
Döner Stop şimdi de Maltepe Park AVM’de
Koza Gıda’dan Pregel Workshop’u!
‘Şapkadan Lezzet Çıkaran Şefler’ sahneye İstanbul’da çıktı
MAD Başkanı İsmail Karataş'ın Turizm Haftası konuşması
15 Nisan Aşçılar Bayramı kutlu olsun
KFC’den kabına sığmayan Double Zinger Burger!
Kalbim Ege’de tadı damağımda kaldı!
Backhaus'tan düşük kalorili Fitty ve Voll-Gut ekmekleri
DOYGUN Profesyonel’den endüstriyel mutfaklara çeşit çeşit ekmek
Tetra Pak Izmir Fabrikası, İleri Seviye Özel Ödülü’nü aldı!
Estuz’dan Çiğli’ye yatırım
Puratos'tan lif kaynağı yeni tahıllı ekmek miksleri
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.