Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Gurme Marketlerin Yeni Gözdesi Kurt Üzümü
Eklenme Tarihi : 12.11.2012 - 07:09:22
Ünlü isimler kullanıyor, onların fiyatı katlanıyor. Aktarların ve tüketicilerin baştacı şimdi de Tibet'ten gelen gojiberry yani kurt üzümü.
Gojiberry, bluberry, güz yemişi... Ünlü isimlerle meşhur olan bu bitkiler, rekor fiyatları ile aktarların baştacı. Kiloları 100 lira ile 500 lira arasında olsa bile alıcısı çok. Radikal'in haberine göre; Tibet’ten ithal edilen ve diğer adı kurt üzümü olan gojiberry ile güz yemişi aktarlara geldiği anda tükeniyor.

Yetiştiricilik bile yapılıyor
Tibet’ten ithal edilen ve aktarlarda kilosu 100 liradan satılan kurt üzümüne talep fiyatına rağmen oldukça yüksek. Kurt üzümünün bir kavanozunun aynı bir günde tükendiği ifade ediliyor. Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, aktarların son keşfi olan Gojiberry’i çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirterek “Gittikçe talebi artıyor. Bazı üreticiler Beypazarı ve Haymana’da bu bitkiyi yetiştirmeye bile başladı. Önümüzdeki yıl yerli ürünleri tezgahlarda göreceğiz” dedi. Ercan, popüler diğer bir bitki olan güz yemişinin ise domatesten 11 kat daha fazla likopen içerdiğini belirtti. Ercan, bitkisel ürün tüketimindeki artışı ünlü isimlerin yaptığı açıklamalara ve televizyondaki sağlık programlarına bağlı olduğunu açıkladı. Bu ürünleri bir pazarlama stratejisi olarak değerlendiren Diyetisyen Dr. Canan Aksoy ise “Aslında bu ürünlerin eşdeğerleri bizde mevcut. Örneğin altın çilek ile kuru kayısının özellikleri aynı. Gojiberry’de de durum farklı değil. Sağlık açısından bu ürünlerin çaylar kadar bir sakıncası yok” dedi.

Aktarlarda satılan Top 10
**Gojiberry (kurtüzümü): Kilogramı 100 TL. Tibet’ten ithal ediliyor. Metabolizmayı güçlendirici etkisi var.
**Altın çilek: Kilogramı 75 TL. Türkiye ’de de yetişiyor. Zayıflatıcı etkisi var.
**Bluberry (mavi yemiş): Kilogramı 100 TL. Türkiye’de de yetişiyor. Şeker hastalığına iyi geliyor.
**Yasemin çayı: Kilogramı 450 TL. Sakinleştirici etkisi var. Uzakdoğu’dan ithal ediliyor.
**Alıç: Kilogramı 25-30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kolestrole ve tansiyona olumlu etkileri var.
**Güz yemişi: Likopen deposu olan bitkinin kilosu 50 TL.
**Hünnap: Kilogramı 30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kalbe iyi geliyor. Kolestrolü düşürüyor.
**Mürver Meyvesi: 40 liradan satılıyor. Türkiye’de de yetişiyor. Soğuk algınlığına ve sindirime iyi geliyor.
**Nar çiçeceği çayı: Kilogramı 280 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kanı temizleyici etkisi var. Yaralara iyi geliyor.
**Gül Çayı 320 TL: Türkiye’de yetişen güllerden yapıyor. Boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Mikla, The World's 50 Best Restaurants'a girerek Türkiye'nin gurur kaynağı oldu!
Eataly İstanbul’da “İtalyan işi”
İstanbul Şef Aşçılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Polonezköy'de piknik düzenledi
100 milyon balık denizlere bırakıldı
Türkiye Genç Aşcı Yarışması, Özyeğin Üniversitesi’nde yapıldı
Unilever Food Solutions geleceğin şefleri ile mutfağa girdi
Kitchenette’in “Akdeniz Yemek”leri ile uzun yaşayın
Dardenia Fish&Sushi şimdi de Bağdat Cadde’sinde
Antep fıstığında tüm zamanların en büyük rekolte artışı
Süt üretiminde online sistem
Unilever, sürdürülebilirliği büyümenin itici gücü olarak görüyor
Gıda üretimi ve gıda güvenliği İstanbul’da masaya yatırdı
İster Boğaz’da, isterseniz Sultanahmet’in büyülü atmosferinde ramazan
Dünya Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Kongresi gerçekleşti
Küresel Gıda Güvenliği İndeksi sonuçlarına göre Türkiye 39. sırada
Hyatt Regency Istanbul Ataköy’ün Pastry Chef’i Robert Schielke: “Geleceğin trendi sağlıklı, küçük ve otantik tatlılar”
Pastalarının ünü dillere destan bir aile şirketi: Art Cafe
Dondurma, kahveyle birlikte Göktürk’te hayat buluyor
Efsina’dan iki yeni ürün
Academy RATIONAL semineri 21 Mayıs‘ta İstanbul’da gerçekleşti!
Bodrum'un mavisine inat yemyeşil kaya gölgesinin altında bir kaçamak
7. Türkiye Sommelier Yarışması Sonuçlandı
Arby's ile damaklardaki lezzet fırtınası dinmiyor!
Ulusoy Un, ihracatta onbir basamak birden yükseldi
Unilever Türkiye, sürdürülebilir markalarıyla büyüyor
Ramazan’da bakliyata zam yok
Brasserie Cognac'tan “Keşif Tadımları”
İstanbul'un ünlü şeflerinden tarifler; Rudolf
34'te iftar bir başkadır
Öztiryakiler'den A.B. projesine destek
Pakmaya’dan fırıncılara 3 yeni çeşit ekmek karışımı
Öztiryakiler’den Robot Coupe kampanyası!
Eczacıbaşı'ndan yeni yatırım
Reis Gıda 8’inci Feshane Kastamonu Günleri’nde Siyez buğdayını tanıttı
Paşabahçe Göktürk mağazasını açtı
Metro Toptancı Market fark yaratan sosyal girişimcileri arıyor!
Fransa’nın en iyi şefleri Taste of Paris festivalinde!
Muğla'nın Kuzu göbeği mantarı Avrupa'da..
Müge Akgün yazdı: Muhteşem bir girişimcilik hikâyesi...
Dünya gezginleri Nar Lokanta'yı ödüllendirdi
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.