Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Gurme Marketlerin Yeni Gözdesi Kurt Üzümü
Eklenme Tarihi : 12.11.2012 - 07:09:22
Ünlü isimler kullanıyor, onların fiyatı katlanıyor. Aktarların ve tüketicilerin baştacı şimdi de Tibet'ten gelen gojiberry yani kurt üzümü.
Gojiberry, bluberry, güz yemişi... Ünlü isimlerle meşhur olan bu bitkiler, rekor fiyatları ile aktarların baştacı. Kiloları 100 lira ile 500 lira arasında olsa bile alıcısı çok. Radikal'in haberine göre; Tibet’ten ithal edilen ve diğer adı kurt üzümü olan gojiberry ile güz yemişi aktarlara geldiği anda tükeniyor.

Yetiştiricilik bile yapılıyor
Tibet’ten ithal edilen ve aktarlarda kilosu 100 liradan satılan kurt üzümüne talep fiyatına rağmen oldukça yüksek. Kurt üzümünün bir kavanozunun aynı bir günde tükendiği ifade ediliyor. Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, aktarların son keşfi olan Gojiberry’i çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirterek “Gittikçe talebi artıyor. Bazı üreticiler Beypazarı ve Haymana’da bu bitkiyi yetiştirmeye bile başladı. Önümüzdeki yıl yerli ürünleri tezgahlarda göreceğiz” dedi. Ercan, popüler diğer bir bitki olan güz yemişinin ise domatesten 11 kat daha fazla likopen içerdiğini belirtti. Ercan, bitkisel ürün tüketimindeki artışı ünlü isimlerin yaptığı açıklamalara ve televizyondaki sağlık programlarına bağlı olduğunu açıkladı. Bu ürünleri bir pazarlama stratejisi olarak değerlendiren Diyetisyen Dr. Canan Aksoy ise “Aslında bu ürünlerin eşdeğerleri bizde mevcut. Örneğin altın çilek ile kuru kayısının özellikleri aynı. Gojiberry’de de durum farklı değil. Sağlık açısından bu ürünlerin çaylar kadar bir sakıncası yok” dedi.

Aktarlarda satılan Top 10
**Gojiberry (kurtüzümü): Kilogramı 100 TL. Tibet’ten ithal ediliyor. Metabolizmayı güçlendirici etkisi var.
**Altın çilek: Kilogramı 75 TL. Türkiye ’de de yetişiyor. Zayıflatıcı etkisi var.
**Bluberry (mavi yemiş): Kilogramı 100 TL. Türkiye’de de yetişiyor. Şeker hastalığına iyi geliyor.
**Yasemin çayı: Kilogramı 450 TL. Sakinleştirici etkisi var. Uzakdoğu’dan ithal ediliyor.
**Alıç: Kilogramı 25-30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kolestrole ve tansiyona olumlu etkileri var.
**Güz yemişi: Likopen deposu olan bitkinin kilosu 50 TL.
**Hünnap: Kilogramı 30 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kalbe iyi geliyor. Kolestrolü düşürüyor.
**Mürver Meyvesi: 40 liradan satılıyor. Türkiye’de de yetişiyor. Soğuk algınlığına ve sindirime iyi geliyor.
**Nar çiçeceği çayı: Kilogramı 280 TL. Türkiye’de yetişiyor. Kanı temizleyici etkisi var. Yaralara iyi geliyor.
**Gül Çayı 320 TL: Türkiye’de yetişen güllerden yapıyor. Boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Yıldız şefler ve gastronomi yazarları gezinin ikinci gününde Türk lezzetlerini keşfetmeye devam ediyor
Mutfak Atölyesi’nin şefi Aslı Ayan, el yapımı artizan çikolataının sırlarını paylaştı
Simit Sarayı'nda kış başkadır
İstanbul’un keşfedilmeyi bekleyen 10 yeni mekanı!
Geleceğin akıllı otelleri işte böyle olacak!
İstanbul'un panoromik manzaralı akşamüstü çay saati The Grand Tarabya'da
İş yemeklerinin yeni adresi; Safran Restaurant
Nişantaşı’nın gözde mekanı Nopa Restaurant yeni sezona da iddialı girdi
Sofra/Compass Group Türkiye 2017’de 1.4 milyar TL ciro hedefliyor
Dünya mutfağının yıldız şefleri ve dünyanın en önemli gastronomi yazarları İstanbul'u keşfediyor
Dünya mutfağının yıldız isimleri ve dünyanın en önemli gastronomi yazarları Türkiye’ye geldi
Sanayi’den çıktı, dünyaya yayılıyor
Uzakdoğu mutfağı hayranları için 10 öneri
Starbucks mobil uygulaması Türkiye’de
Eataly 3. yaşını, Bahar Korçan’ın 3 özel makarna tasarımıyla kutladı!
En iyi köfte lezzetlerinin yeni adresi; Ateş Köfte
Dana schnitzel Cafe Wien’de bir başka
“Hamdım, piştim, yandım”
Milli tatlımız baklavanın İstanbul’daki en iyi 10 adresi
İstanbul’un en iyi 10 diyet dostu restoranı
Çikolata aşıkları için İstanbul’un en iyi 10 adresi
Çin’in altından pahalı çayı
St. Regis Brasserie’e kış geldi
İki sıra dışı sabah
Ninja Kaplumbağalar buraya: İstanbul’un en iyi 10 pizzacısı
Karaköy'ün lezzet durağı: Nabu Fırın
Venezuela Türkiye’den işlenmiş gıda ürünleri istiyor
Konuralpli aşçılar Osmanlı Mutfağı açtı
Davetleriniz için Eatalian şef artık sizin evinizde!
Mado’ya iki Arap ortak geldi
Çerkezlerin meşhur mantısı Psihaluj
Eiffel’in gölgesinde tarım!
Vanlı aşçıdan büyük başarı!
Mardin Mutfağı Projesi en iyi projeler arasında seçildi
Nar Gourmet'in Türk kahveleri sergisi Gastromasa'da !
Antalya Fuarları kazandırır!
Gastronometro'da tat eşleşmeleri, yeni lezzet deneyimleri
MSA’nın sömestr programları ile öğrenciler gastronominin yaratıcı dünyasına adım atıyor
Dünyanın en yakışıklı şefiyle tanışın
109 yıllık gelenek: Hacı Niyazi Efendi
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup
ANFAS

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.