Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Lezita Üretim Tesisleri 24 Saat Canlı Yayında
Eklenme Tarihi : 16.08.2012 - 08:17:19
Kurulduğu 2006 yılından bu yana Türkiye piliç eti pazarının ilk üç markasından biri olma hedefine yönelik miktarı milyon dolarları aşan yatırımlar yapan Lezita, üretim tesisini 7 gün 24 saat boyunca canlı olarak tüm Türkiye'ye izletmek için sektöründe bir ilki gerçekleştirerek şimdi de yeni kamera sistemi yatırımını devreye soktu. Uluslararası alanda geçerliliği olan "Helal Gıda Kesim Belgesi"ne sahip olan Lezita, bu yenilikçi uygulamasıyla helal kesim şartlarının tümünü eksiksiz olarak yerine getirdiğini de bir kez daha kanıtlıyor.
Lezita, “Hayatın Lezzeti” Lezita olarak, Türkiye’de yem sektörünün öncü ve lider kuruluşu ABALIOĞLU Grubu güvencesi ile tüketicisiyle buluştuğu 2006 yılından bu yana ülkenin en büyük ve modern tesisi konumuyla faaliyetlerini sürdürüyor. Pazara girdiği ilk yıl piliç eti pazarından yüzde 3.2 pay alırken, 2011 yılı sonu itibariyle pazar payını yüzde 7’nin üzerine çıkaran Lezita, bağlı olduğu ABALIĞLU Grubu’nu ciro bazında yüzde 31 gibi çok önemli bir oranda büyüterek, sektöründe üçüncülükten ikinci sıraya yükseltti. Beş yılda kalitesi, hijyeni, lezzeti ve ürün çeşitliliği ile sektörün önde gelen markaları arasındaki yerini almış bulunan Lezita, şimdi de, sektöründe bir ilke imza atarak Lezita Fabrikası Kamera Sistemi sayesinde helal, kaliteli ve hijyenik koşullardaki üretimini, tüm Türkiye’ye sunuyor.  Lezita’nın üretim ve kesim hattı 7 gün 24 saat boyunca www.lezita.com.tr  adresinden canlı olarak izlenebiliyor.

24 saat üretim tesisi canlı yayını Lezita’nın güvenilirliğini bir kez daha kanıtlıyor

Lezita’nın kuruluşundan bu yana kendi faaliyet alanının lider markalarından biri olmak için yatırımlarını aralıksız sürdürdüğünü vurgulayan ABALIOĞLU Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda Satış-Pazarlama Grup Başkanı Ender Abalıoğlu: “Geçen beş yıl içerisinde, Lezita tesisimize, araştırma ve geliştirmeyi destekleyen, gıda güvenliğini gözeten nitelikte miktarı milyon dolarları aşan yatırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Lezita Fabrikası Kamera Sistemimiz, bu yatırımlarımızın en yeni ve yenilikçi örneklerinden biri. 24 saat canlı yayın yapan sistemimiz aracılığıyla kalite ve hijyenik koşullardaki üretimimizi, bayilerimiz, çalışanlarımız ve tüm Türkiye’ye sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Sahip olduğumuz ulusal ve uluslararası standartlarda geçerliliği olan sertifikalara ek olarak, ileri teknoloji eseri yeni yatırımımız ve yenilikçi uygulamamız ile sektörümüzde fark ve üstünlük yaratmaya devam edeceğiz” dedi.  

Lezita’nın helal kesimi ve hijyenik üretimi bir tıkla ekranlarda

Uluslararası alanda geçerliliği olan “Helal Gıda Kesim Belgesi”ne sahip olan Lezita, hayvan refahına gösterdiği titizliği kesim aşamasında da en üst düzeyde uyguluyor. Lezita üretim tesislerinde piliçlerin tümü uzman veteriner hekimlerin kontrolünde tamamen elle kesiliyor. Helal Gıda Sertifikası hakkında bilgi veren Ender Abalıoğlu “Helal Gıda Sertifikalama sürecinde her kasap konunun uzmanları ve Fıkıh Hocaları tarafından üç günlük Helal Kesim Eğitimine alınarak sertifikalandırıldı. Bu anlamda çalışan kasaplarımızın her biri, helal kesim konusunda yetkin ve sertifikalı personel haline geldi. Bu belge ile üretilen piliçlerimiz bağımsız sertifikasyon deneticileri tarafından gün be gün izleniyor, gıda güvenliği ve hijyen kurallarının uygunluğu takip ediliyor. Bu şekilde kalitemizi ön plana çıkarma imkanı da buluyoruz. Yeni kamera sistemimiz sayesinde kalite ve hijyenik koşullardaki üretimimizi tüm Türkiye’ye izletme imkanı buluyoruz” dedi.

Lezita 24 saat canlı yayın sistemi sayesinde site ziyaretçileri, üretim ve kesim hattı görüntülerine tıklayarak, taze piliç eti, ileri işlenmiş ürün üretimi ve kesim operasyonlarını 7 gün 24 saat boyunca takip edebiliyor. Lezita’nın son derece şeffaf yeni uygulaması bayi ve çalışanlar açısından iş takibini kolaylaştırıp, güvenliği artırırken, tüketicilere de Lezita’nın güvenilirliğini bir kez daha kanıtlıyor.

Rakamlarla Lezita Fabrikası

    2006’da piliç eti pazarından alınan pay 3.2 iken, 2011 yılı sonu itibariyle bu oran 7’nin  üzerine çıktı.
    2006 yılı piliç eti satışları, beş yılda yüzde 250 artırarak 2011’de 106 bin tona ulaştı
    İleri işlenmiş ürün satışları beş yılda yüzde 670 artarak 2011 yılı sonunda 8 bin 500 tona ulaştı.
    Lezita Entegre Et Tesisi’nde yapılan kapasite artırımları ile saatte 12 bin olan piliç üretim kapasitesi 24 bin adede çıkarıldı.
    Kapasite artırımı ile ileri işlenmiş ürün grubunda 1.200 ton/ay olan kapasite 4.400 ton/ay’a yükseldi.
    Lezita’nın 2012 yılı piliç eti hedefi %27 büyüme ile 135 bin ton.
    İşlenmiş ürün grubunda 2013 yılı satış hedefi, 2011 yılına göre iki kat artışla 18.000 ton.
    Abalıoğlu Grubu önümüzdeki üç yıllık süreçte ihracat kanalında her yıl en az yüzde 50 oranında büyümeyi hedefliyor.

 ABALIOĞLU Grubu hakkında

ABALIOĞLU Grubu, 1969 yılında Denizli’de kurulan fabrikası ile ülkemizin ilk özel sektör yem kuruluşu

olarak faaliyetlerine başlamıştır. Pazar lideri olduğu yem sektörünün yanı sıra tarım ve hayvancılık ve gıda sektörlerinde sürdürdüğü faaliyetleri ile sağlıklı gelişmesini ve öncü yatırımlarını sürdürmektedir. ABALIOĞLU Grubu, 2011 yılında elde ettiği 922 milyon TL’ye yakın üretimden satış rakamı ile ISO 500 listesinde 72. sırada yer almıştır. Faaliyet alanına göre kendi iş kolunda bir basamak yukarı çıkarak ikinci sıraya yükselmiştir. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) yıllık olarak açıkladığı en büyük 100 sanayi şirketi listesinde de, 2011 yılında yine ilk 10 şirket arasına girmiş ve 8. sırada yer almıştır. ABALIOĞLU Grubu, geçen 42 yıl içinde açtığı tüm tesislerde 2000’e yakın kişiye istihdam olanağı sağlayarak, ülke ekonomisi için önemli bir değer yaratmıştır. ABALIOĞLU Grubu, Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkıda bulunmak, sanayinin gelişimine destek olmak, sektörün çağdaş seviyeye ulaşmasına öncülük etmek, istihdamı artırmak ve gençlere güzel bir gelecek sunmak hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Daha ayrıntılı bilgi için: www.abalioglu.com

Lezita hakkında

Yem sektöründe Türkiye’nin ilk ve lider firması olan Abalıoğlu 2006 yılından bu yana, kırk yıllık sanayi ve girişimcilik tecrübesini gıda sektörüne Lezita markası ile taşımaktadır. Toplam 100.000 metre karelik

alanı ile ülkemizin en büyük, üretimde geliştirilen en son teknolojilere sahip ve en hijyenik Et Entegre Tesislerinden biri olan Lezita, toplum sağlığındaki büyük sorumluluğunun bilinci ile,  sağlık ve hijyen kavramlarını yaşam felsefesi haline getirmiş ve üretim tesisinden pazarlama zincirlerine kadar her aşamada kaliteyi en üst seviyeye çıkartmıştır. Bu misyonla faaliyetlerini AB kriterleri doğrultusunda sürdüren Lezita’da bio güvenlik önlemleri her noktada en üst seviyede uygulanmakta ve Lezita sahip olduğu son teknolojilerle sektörde farklılık ve üstünlük yaratmaktadır. Daha ayrıntılı bilgi için: www.lezita.com.tr



+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Ömür Akkor yazdı: Yaz mevsiminden başlar kış hazırlıkları...
Palmarina Bodrum’da şehirden uzakta verimli toplantılar
Doç. Dr. Nezih Müftügil yazdı: “Dry Aged” Et Niçin Daha Lezzetli?
Öztiryakiler Proje Ekibi HoReCa Mutfaklarında
24Kitchen’da Maksut Aşkar’la yemeğin ötesine geçin
Aşpafed Bursa Uluslararası Gastronomi Yemek Yarışmasını sundu
Türk kahvesi 'Arzum Okka' ile dünyaya açılıyor
Anadolu’nun yöresel lezzetleri fidana, fidanlar ormana dönüşüyor
Dünyanın ilk Gezici Mutfak Festivali ilk kez Türkiye’de!
Türkiye’nin ödüllü İtalyanları!
Gerçek krep lezzetleri artık İstanbul’da!
Arda Türkmen yazdı: Bu sabahların bir anlamı olmalı
Meal Box ile taze, gurme lezzetler
Şişhane’nin yeni gözdesi NaN Şişhane
Orient Bar’da “45’likler” Gecesi
Köşkte yemek keyfi
Kendi Yağında Pişen Köfte’nin Hikayesi
Yeme-içme-eğlence mekanlarının işletmecileri bir araya geldi!
Wyndham kalitesi artık Ankara’da
Barilla, Ankara’daki diplomatik misyonu İtalyan Mutfağı ile tanıştırdı
Doğu Akdeniz’de Yeme-İçme Alışkanlıkları ve Gastronomi Gelenekleri
FoodinLife'ın 35. Sayısını e-dergi olarak okuyun!
İmpeks Yamasa Sos ile Sukiyaki yemeği
Buğday stoğu 5 yılın en yüksek düzeyine ulaşacak
Rekolte düştü salça fiyatları şaşırtıyor
Baharat ve şifalı bitkide fiyat patladı
'Gıda fiyatlarında dalgalanma sürecek'
SIAL gıda fuarı Paris'te açıldı
Coca Cola'dan Pakistan’a 300 milyon dolarlık yatırım
"Yiyebildiğiniz Kadar Istakoz" Her Pazar IST TOO'da
P.F. Chang's'in yaratıcısı Philip Chiang İstanbul'daydı
Lezzetin doğuşuna yolculuk: Go Meso
Hindistan'a büyülü yolculuk
Şeker ya da oyun? Bar 212’de karar verin
Divan'da şehre dönüş muhteşem olacak
TÜRK REÇELLERİ WALLMART'A İNGİLTERE'DEN GİRDİ
Zeytinde yüzde 40 kayıp var
Salçaya yüzde 40 zam yolda
P.F. Chang's'in yaratıcısı Philip Chiang İstanbul'daydı
Zeytinyağlı somon lezzeti Dardanel imzasıyla sofralarda
 
İmren Marmara
worldchocolatemasters.com
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.