Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - dosya / Hazırlayan: Büşra Coşkun

İtalyan mutfağının kadife tadı; Risotto

 

Karakteristik özelliğini pirinçlerin nişastasını salması sonucu oluşan kıvamdan alan Risotto, İtalyan mutfağı’nın temel taşlarından birini oluşturuyor. Lezzeti ile Türklerin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başaran Risotto’yu bir de gurmelerimizin tavsiye ettiği restoranlarda deneyin.
Risotto’da Massimo Bottura imzası
İtalyan mutfağının lezzet çeşitliliğini çağdaş bir anlayışla sunan Ristorante Italia, kültürel ve gastronomik tarihiyle ünlü, dünyanın en büyüleyici şehirlerinden biri olan İstanbul’da hizmet veriyor. Zorlu Center’daki Eataly İstanbul çatısı altında bağımsız bir restoran olan “Ristorante Italia di Massimo Bottura” 2010 yılından beri dünyanın en iyi 50 restoranı arasında ilk 3’te yer alan “Osteria Francescana”nın dünyaca ünlü 3 Michelin Yıldızlı İtalyan şefi Massimo Bottura’nın İtalya dışında açtığı ilk restoranı olma özelliğine sahip.

İstanbul’un ilklerinden; Da Mario
İstanbul’un ilk İtalyan restoranlarından biri olan Da Mario, 1993’ten bu yana eşsiz İtalyan lezzetlerini İstanbullularla buluşturuyor. Zengin menüsü, değişmeyen lezzet kalitesi ve misafirlerine kendilerini evinde hissettiren servis anlayışıyla hizmet veren Da Mario, Etiler ve Kalamış’taki restoranlarında misafirlerine hizmet veriyor.  Şehrin en iyi İtalyan restoranları arasında yer alan Da Mario’da deniz mahsüllü ve poçini mantarlı risotto bulabilirsiniz.

İstanbul’un en yeni İtalyanlarından!
İtalyan mutfağının en yeni temsilcisi Trattoria La Scarpetta, İtalyan mutfağının en iyi örneklerini sunan menüsünü, yaz sezonu için baştan sona yeniledi. Trattoria La Scarpetta’nın yaz için hazırlanan ve şehrin göbeğinde eşsiz bir açıkhava deneyimi sunan ‘arka bahçesi’, yazı İstanbul’da geçirenlerin vazgeçilmez mekanı olacak. Mekanın kendine özgü mantarlı risottosunu tatmanızı öneririz!

Sade ve zarif bir atmosfer; Gina
Kanyon Alışveriş Merkezi'nin en üst katında yer alan Gina; sade, şık, özenli dekorasyonu ve kusursuz menüsüyle 2009 yılından beri İtalyan mutfağının en iyi temsilcilerinden biri olma özelliğini taşıyor. 160 kişi kapasiteli bir alanda misafirlerini ağırlayan Gina’da, öğle yemeği ile başlayan servis, gece yarısına kadar devam ediyor. Mekânın kuşkonmazlı ile limonlu ve deniz ürünlü risottosu ilgi çekiyor.

İtalyan lezzetlerin hakiki temsilcilerinden; Antica Locanda
Geleneksel İtalyan mutfağının şehirdeki gerçek temsilcilerinden Antica Locanda, Milano doğumlu deneyimli Şef Gian Carlo Talerico ve İstanbullu eşi Beldan Erkkul tarafından, 2011’in Ocak ayında Arnavutköy’de kapılarını açtı. İtalya’nın kuzeyinden güneyine, dağlık alanlarından deniz kıyılarına farklılaşan bölgesel mutfaklardan seçme lezzetler içeriyor ve yaz ve kış aylarında, mevsimsel olarak değişiyor. Carnaroli pirinci ile à la minute olarak hazırlanan risotto’lardan; kaz ciğeri ve Porto şarap soslu ile günlük taze deniz ürünleriyle yapılan domates soslusunu denemenizi öneririz.

Yıllardır değişmeyen kalite; Pizza Venedik
İzmir’in Alsancak semtinde faaliyet gösteren 36 yıllık işletme Ristorante Pizzeria Venedik, yıllardır değişmeyen kalitesiyle hizmet veriyor. Restoranın kurucusu Ahmet Günter Sezener, başarılı işletmenin ikinci kuşak temsilcileri Osman ve Melodi Sezener ile birlikte bu mekânı işletiyorlar. Ürünün en kalitelisini, en iyi markalardan tedarik eden restoran için müşteri memnuniyeti ve yemek kalitesi hep en ön planda tutuluyor. Menü çeşitliliğini ön planda tutarak pizza, risotto, makarna, et ve tavuk yemeklerini misafirlerine en lezzetli şekliyle sunuluyor.

İyi, temiz ve adil yemeğin adresi; Eataly
“Restoran, Market ve Okul” konseptiyle İtalya, Japonya ve Amerika’nın ardından Türkiye’ye gelen Eataly, “İyi, Temiz ve Adil” yemek ilkesiyle hizmet veriyor. Gittiği her şehirde lezzet düşkünlerinin yaşam alanına dönüşen dev gastronomi merkezinde, İtalyan mutfağına dair aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Eataly’de iyi bir risotto için de zaman ayırın.

Zorlu Center’ın New Yorker’ı Morini
New York –Soho Morini’nin ritmi ve Madison Avenue’ Morini’nin şıklığı İstanbul Morini’de buluşuyor. Michelin yildizli ünlü sef Michael White’in özel reçetelerini lokal ve mevsim tatlarıyla birleştirerek yorumladiği eşsiz Morini menüsü lezzet tutkunlarını bekliyor. Carnaroli pirincinden yapılan yabani mantarlı, siyah trüf yağı ve parmesanla servis edilen rissotto mekanın göz alıcı lezzetleri arasında yer alıyor.

İzmir’in gözdelerinden; Equinox
Swissotel Büyük Efes'in 9. katında yer alan şehrin en iyi restoranlarından Equinox, İzmir Körfezi’nin benzersiz güzellikteki manzarası eşliğinde en modern tekniklerle hazırlanmış et ve balık alternatiflerini, şık bir atmosferde sunuyor. Equinox, misafirlerini İtalyan mutfağı başta olmak üzere dünya mutfağından birçok güzide lezzetle buluşturuyor. Restoranın morel mantarlı risottosu beğeni topluyor.

Ege’nin mutfak kültürünü evrensel bir boyuta taşıyan; MaNCar
Ege’nin köklü yemek kültürünü evrensel gastronomi normlarına taşıyan MaNCaR, yıl boyunca İzmir Alsancak’ta, yaz aylarında ise Alaçatı’daki restoranları ile farklı lezzet arayanların uğrak noktası haline geldi. MaNCaR, özel reçeteli yemeklerinde, Ege’nin binlerce yıllık yemek kültürü ile “gastronominin merkez üssü” kabul edilen Bask Bölgesi’nin pişirme tekniklerini buluşturuyor. MaNCaR’ın menüsündeki risotto’ların Ege’den esintilerle sunulduğunu da hatırlatalım.

Torinolu Şef’in adresi; Pipa
Pipa Restoran, Torino doğumlu Chef Gian Marco Russo’nun deneyimli ellerinden gerçek İtalyan lezzetlerini sizlere sunuyor. Chef Gian Marco Russo’nun kendisinin Asya günlerinden ilham aldığı Akdeniz balıkları ve deniz mahsullerinden oluşan Crudo Bar, özel öğütülmüş unları ile hazırlanan gurme makarnalar ve şefler tarafından masada servis edilen Florentina steak ile Pipa’da, benzersiz bir keyif yaşamanız kaçınılmaz. Özellikle, Napoli’den getirilen odun fırını ve San Marzano bölgesinden ithal edilen domateslerden hazırlanan sos ile sizleri daha önce tatmadığınız bir lezzet deneyimi ile tanıştırıyor. Mekânda deniz mahsüllü, kuşkonmazlı ve mantarlı risotto çeşitleri sizleri bekliyor.

Sıcak ve modern bir ortam için; Tom’s Kitchen
Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şef Tom Aikens, 2006 yılında Londra Chelsea’de açtığı Tom’s Kitchen restoranında sunduğu lezzetleri, 2013 yılından beri Zorlu Center’da İstanbullu lezzet severlerle buluşturuyor. Modern İngiliz brasserie konseptiyle, sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar geniş bir yelpazede hizmet veren Tom’s Kitchen’da hem çeşitli kahvaltı ürünleri hem de ana menüden zengin lezzet seçenekleri bulunuyor. Günün her saatinde farklı menülerin bulunabileceği Tom’s Kitchen’da deniz mahsüllü risotto özel olarak beğenilen lezzetlerden.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.