Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - dosya / Hazırlayan:

Cheesecake’e Japon dokunuşu

 

Tetsushi Mizokami, Japonya’nın Hakata kentinde 1985 yılında geleneksel Japon tarzından ilham alarak yeni bir cheesecake yarattı. Bugünlerde “Jiggly veya Fluffy” Japanese cheesecake adıyla ünlenen kek, Fransız suflesinin hafifliğine ve Amerikan cheesecake’nin lezzetli tadına sahip. Dünyanın birçok yerinde satışı olan jiggly ya da fluffy Japanese kekleri farklı şekillerde ve ülkelerde bulabilmek mümkün. İşte; Japonya’dan Amerika’ya, Malezya’dan Kanada’ya ve Endonezya’ya kadar ünü yayılmış bu keki bulabileceğiniz yerler. 

Uncle Tetsu, Japonya

1990 yılında ilk olarak Japonya Hakata bölgesinde açılan pastane meşhur Japon kekinin satıldığı en ünlü yerlerden biri. Tetsushi Mizokami tarafından kurulan “Uncle Tetsu” keklerini buluta benzeten sevenleri yumuşak dokusunu, tatlı kıvamını ve kokusunu çok sevdiklerini söylüyor. 


 

Füwa Füwa, Endonezya

 

Kelime anlamı olarak hafif ve kabarık bir yiyeceğin çıkardığı ses anlamına gelen Japonca bir kelime olan Füwa Füwa, modern tekniklerle klasik tarifi birleştirerek misafirlerine Japon tarzı kekler sunuyor. Yediğinizde sizi suçlu hissettirmeyen kek olarak tarif edilen bu kekler Endonezya’da yediğiniz en yumuşak kek olabilir.


 

Original Cake, Malezya

 

Basit, tatlı ve lezzetli olarak tanımladıkları Japon tarzında ürettilen cheesecake’ler ile adından söz ettiren diğer bir mekân da Original Cake. Tayvan, Malezya ve Singapur’da toplamda 11 adet şubesi bulunan Original Cake basit ve klasik tarzıyla misafirlerine lezzetli bir deneyim yaşatıyor.


 

Uncle Rikuro, Osaka 

 

Danimarka’dan ithal ettikleri ve krem peynirle hazırladıkları Japon kekleriyle tanınan diğer bir mekân Uncle Rikuro da kekler buzdolabında üç gün boyunca saklanabiliyor. Rikuro Nishimura tarafından kurulan Uncle Rikuro aslında pek peynir seven biri değil fakat Danimarka’dan getirdikleri peynir, yumurta ve sütle yapılan bu kek tüm fikrini değiştiriyor. Keklerindeki lezzetin sırrını ise 33 yıldır aynı reçete ile yapmalarına bağlıyor Rikuro Nishimura. 



 

Keki Modern Cakes, New York

Amerika’da iki şubesi bulunan Keki Modern Cakes, Japon kekini bambaşka bir kıtada servis ediyor. Sadece gezen tavuk yumurtası ve taze otlarla beslenen inek sütüyle yaptıkları keklere farklı bir boyut kazandırıyorlar. Siparişe göre taze olarak ve sadece 20 dakikada servis edilen kekler, Keki Modern Cakes’in imzası olmuş durumda. 


 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.