Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - dosya / Hazırlayan: Çağla Saraç

Gurmeler hamburgerin en iyi adreslerini seçti

 

7’den 70’e herkesin vazgeçilmezi olan hamburger, günümüzde fast foodlardan ziyade restoran, cafe ve burgercilerde tercih ediliyor. El yapımı ekmeğin arasına özel yapım köfte ile eklenen soslar iştah açarken, burger savaşları da günden güne kızışıyor. Bizde bu savaşın arasında kalmamanız için, gurmelerimize en iyi burger mekânlarını sorduk. İşte burgerin en iyi adresleri…



Any İstanbul, kendine özgü tarzıyla fark yaratıyor


Arnavutköy’e bambaşka bir hava katarak güzel anılara her seferinde bir yenisini ekleyen Any İstanbul, güzel müzikleri, güler yüzlü ekibi, samimi ortamı ile fark yaratıyor. Menüsünde yer alan birbirinden lezzetli yemekleriyle adından söz ettiren mekân, “tadı damağımda kaldı’’ dedirten lezzetli burgerleriyle de misafirlerine unutulmaz lezzet şöleni yaşatıyor. Any sizleri haftanın her günü ve günün her saati bekliyor.




Aradığınız huzurun adresi; Backyard
 
İstanbul’un ortasında ama şehrin karmaşasından tamamen uzakta vakit geçirmekten hoşlananların Bebeköy’deki vahası Backyard, birbirinden lezzetli yemekleriyle dikkat çekiyor. Yenilenen menüsüyle misafirlerine lezzet şöleni yaşatan Backyard, yeni menüsünde hamburgeriyle ön plana çıkıyor. Hamburgerin ekmeği ve burgerin kıyması, gene kendileri tarafından kalın çekim tekniği kullanılarak yapılıyor. Burgeri, yanında taze baharatlarla karıştırılmış parmesanlı patates kızartması ile servis ediyor.



Baltazar Burger’in özel lezzetleri mest ediyor

Karaköy’de faaliyet gösteren Baltazar Burger, zamanla Karaköy’ün bir numaralı et restoranlarından birisi haline geldi. Çok özel sırlarla, özel lezzetler ortaya çıkaran mekân, sunduğu lezzet kadar bir o kadar da sakinlik sunuyor. Hem et yiyelim hem de şöyle asma yapraklarının altında keyiflenelim diyenler için birebir durumda, bu arada Baltazar Burger’ın etleri Lüleburgaz’dan özel olarak getiriliyor “Baltazar”, “lokum burger” ve “Paris combo burger”; mekândaki yok satan burgerlerden. Özellikle acı severlerin bayılacağı “Texas burger” ile bir lezzet şöleni yaşamanız an meselesi.



Big Chefs, yenilenen menüsüyle kış lezzetlerini sunuyor

Her damak tadına dokunan özel reçeteleriyle, her ana keyif katan Big Chefs, kış menüsünde ballı hardal sosu ve sotelenmiş sebzeler ile lezzetlendirilmiş sevilen tatlarından ‘teriyaki tavuk burger’  başta olmak üzere, birbirinden alternatifli burger seçeneklerini misafirlerine sunuyor. Kış ve yaz menüsüyle mevsime uygun tatlar yaratan Big Chefs, böylece misafirlerine tazeliği hissettirebiliyor.



Burger Joint’in efsane tadı franchise ile büyüyecek

Kullandığı et kalitesi ve burgerin lezzeti konusunda efsaneleşen Burger Joint, burgerlerini antrikot, 28 gün dinlenmiş dana pirzola, döş ve kaburga karışımından özel kıyma ile hazırlıyor. Böylesine özel bir et ile hazırlanan burgerler sos kullanılmadan servis ediliyor. Burger Joint Beşiktaş, Bebek ve Kağıthane Ofispark'daki şubelerine ek olarak franchise yolu ile büyüme kararı aldı. Kısa süre içinde çok daha geniş bir kitle bu efsane tat ile tanışacak.



Coll burgerin adresi; BurgerLab

Karaköy’ün cool burgercisi BurgerLab konuya deneysel yaklaşıyor. Burgere dair araştırma raporu çıkıyormuşçasına faaliyet içindeler. Nispetlenmek isteyenlerin doluştuğu mekân, minik ve samimi. Düve etinden burgerlerinin ise müdavimi çok. En çok tercih edilen Labburger’in içinde 200 gram et, dana bacon, karamelize soğan ve peynir var. İyi et iyi burger” mottosuyla hizmet vermeye başlayan BurgerLab’ın, şu an 5 şubesi bulunuyor.



Burger Pub’da eşsiz burgerinizi yaratabilirsiniz

İstinye'de butik lezzetler sunan Burger Pub, misafirlerinin damak zevkine göre burgerler hazırlıyor. Burger Pub'ın et ve tavuk içerikli geniş burger menüsünden dilediğinizi seçebilir veya istediğiniz malzemelerle size özel 'all star' burgerinizi yaratabilirsiniz. Ev yapımı burger sosları ve kibrit patates gibi özel lezzetleri ile yemek keyfinizi ikiye katlayan Burger Pub'da tatlı keyfiniz için ev yapımı vişne ve limon soslu cheesecake ve brownie arasında seçim yapmakta zorlanacaksınız.



Butcha Steakhouse ile etin DNA’sına ulaşın

Etin DNA’sına inen ve bu lezzeti en özel ve benzersiz şekilde yaşatan hizmet anlayışı ile misafirlerine sunan Butcha Steakhouse, hem etlerin lezzetleri, hem özel pişirme teknikleri, hem sunumları, hem de özel tarifleri ile büyük ilgi görüyor. İstanbul, Ankara ve Dubai’de hizmet veren Butcha Steakhouse’un hiçbir restoranında gazlı ızgara bulundurmuyor. Mekân, etlerini en iyi ve en lezzetli şekilde pişirebilmek için restoranlarında; odun ateşi ve ızgara olmak üzere iki farklı pişirme tekniği kullanıyor.


Manzara Restoran’ın lezzet sırrı burgerlerin içinde saklı

Conrad İstanbul Bosphorus’un Tarihi Yarımada’yı selamlayan restoranı Manzara, misafirlerine dana ve kuzu etli olmak üzere iki çeşit burger sunuyor. Manzara Restaurant’ın leziz burgerlerinin sırrı ise içeriğinde saklı. Dana etli burgerde, domates marmelatı, patlıcan ezmesi ve cheddar peyniri; kuzu etli burgerde ise domates ve rokanın yanı sıra, Yunan usülü koyu cacık, karamalize kırmızı soğan ve isli peynir kullanılıyor. Her iki hamburger de kalınca kesilmiş özel patates dilimleriyle sunuluyor.



Lezzet düşkünlerinin adresi; Escale

Özel yapım ekmeği, antrikottan yapılan köftesi, Provolone peyniri ve üzerinde bulunan füme et parçalarının yanı sıra özel olarak hazırlanan baharatlı kıvırcık patateslerle servis edilen Escale gurme burger, lezzet düşkünleri için günün her saati için bir seçenek.




Four Seasons’ta lezzet kaçamağı

Gün içinde kısa molalar, akşam üzeri uzun keyif veren sohbetler, hafta sonu ise kalabalık dost ve aile buluşmaları için misafirlerine Boğaz’ın yanı başında huzur ve mutluluk veren bir mekan sağlayan Four Seasons Yalı Lounge, en sevilen lezzet kaçamağı olan burgeri, gurme çeşitleri ile sunuyor. 200 gr  ile 400 gr arası dana eti ile hazırlanan Yalı Lounge burgerlerinde her bir seçenek Four Seasons şeflerinin uluslararası tecrübeleri doğrultusunda yaratılıyor. Ev yapımı ekmekler ile hazırlanan hamburger seçeneklerinden Gurme Burger, tavada kaz ciğeri ile beyaz trüf kremasının eşlik ettiği ızgara dana eti ile gurme damakları memnun edecek bir seçenek.



Günaydın, klasik burger anlayışını unutturuyor

Kurulduğu günden bu yana müşterilerine güvenilir ve kaliteli et sunmayı ilke edinen Günaydın'da deneyimli ustalar tarafından hazırlanan, tamamen katkısız, el yapımı burgerler, lezzetleri ile fark yaratıyor. Günaydın'a özel bacon cheese burger, Milano burger, quesadilla burger, Casablanca burger, garlic mushroom burger, Günaydın special burger gibi lezzetler müşterilerine klasik burger anlayışını geride bıraktırıyor.




Burgeri bir de Hilton İstanbul Bosphorus’de deneyimleyin

Amerikan yeme-içme kültürünü İstanbul’a getiren Hilton, Türkiye’de Amerikan tarzı burgerleri ilk olarak sunan mekânlardan biriydi.  Menüsündeki 6 çeşit hamburgeriyle ilk günkü iddiasını devam ettiren Hilton İstanbul Bosphorus’de konukların favorileri arasında yer alan lezzet; Hilton Burger. Bu burger, kızarmış susamlı hamburger ekmeği arasında, sığır eti, marul, domates, soğan ve turşu ile hazırlanıyor ve yanında sıcacık patates ile servis ediliyor.



Hamburgerin lezzet durağı; Jumbo Burger

1977 yılından beri Çiftehavuzlar’da hizmet veren hamburgerci, çok sevilen hamburger sosunun tarifini gizli tutmakta kararlı. Kurulduğu yıldan itibaren hazır ekmek kullanılmayan mekânda hamburger servisi oldukça yalın yapılıyor. İçinde domates, marul, soğan gibi klasik malzemeler yerine sadece mayonez bazlı tatlı bir sos bulunuyor. New York, California, Texas gibi iki katlı big burgerlerin yanı sıra baharat ve sarımsaklı köfteden yapılan şark burger ya da ızgarada pişmiş yumurta ile yapılan eggburger’i de es geçmeyin.



Soslu hamburgerin lezzet adresi; Kral Burger

İstanbul Etiler girişinde bulunan dükkânda misafirlerini ağırlayan Kral Burger, tarifleri kendisine ait özel soslar ve köftelerle eşsiz lezzette burgerler sunmaya devam ediyor. Kullandığı tüm sarf malzemelerde sektöründe en iyi olanını tercih ederek burgerlerini lezzetlendiren Kral Burger, bu sayede 45 yıldır varlığını sürdürerek, müşterileri tarafından beğeni topluyor.




Gerçek hamburger deneyimi; Nusr-Et Burger’de

Sunduğu benzersiz et çeşitleri ile açıldığı günden bu yana et meraklılarının ilgisini çeken Nusr-Et Steakhouse’un burger konsepti Nusr-Et Burger, sunduğu enfes lezzetlerle, burger meraklılarının vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Nusr-Et Burger’de özenle hazırlanan taze etler, lezzetli baharatlarla zenginleştirilip, taptaze özel ekmeğinin içerisinde hamburger tutkunlarının beğenisine sunuluyor. Özellikle bir Nusr-Et klasiği “lokum”dan yapılan “lokum burger”, hamburger severlerin bir numaralı tercihi olarak ön plana çıkıyor.



Secco Cafe, kahvesi kadar burgeriyle de dikkat çekiyor

Bağdat Caddesi’nde yemeğinizi yiyip ardından da lezzetli bir kahve içmek istiyorsanız burası ilk aklınıza gelecek yerlerden olabilir. Kahveleri kadar yemekleriyle de adından söz ettiren cafenin burgeri bir hayli ilgi çekiyor. Kendine has çeşnisi, kuzu ve dana  etinin en özel kısımlarından seçilip yoğrulan köftesi ile yapılan burgeri, dilerseniz seccoburger seçeneği ile tek başınıza yiyebilir, ya da seccomini burger seçeneği ile dostlarınızla paylaşabilirsiniz.




Shake Shack’in vazgeçilmezi “ShackMeister Burger”

New York’un ünlü hamburgercisi Shake Shack, ShackMeister Burger ile yüzleri güldürüyor. 2014 yılında Amerika’nın ünlü Food Network South Beach Şarap & Yemek Festivali‘nde juri özel seçimi ‘En iyi Burger’ ödülü ile taçlandırılan ShackMeister Burger, Türkiye’deki burger sevenler tarafından da tam not aldı. Yüzde 100 angus dana etinin üzerine serpiştirilen cheeseburgeri ve özel soslarla hazırlanan çıtır soğan halkalarının içinde bulunduğu ShackMeister’ı Shacksos eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.




The Galliard yepyeni konsepti “brasserie” ile kışa hazır

Batı Akdeniz mutfağından lezzetli seçenekler sunan The Galliard Brasserie, yepyeni brasserie menüsü ve atmosferi ile şehrin yemek ve eğlence hayatına farklı bir bakış açısı getiriyor. The Galliard fine dining konsepti ile İtalyan, Fransız ve İspanyol mutfağının eşsiz lezzetlerini sunarken giriş katında yer alan brasserie konsepti ile de damak tadına önem veren misafirlerini hem öğlen hem de akşam saatlerinde ağırlıyor. Mini hamburgerler, burger robespierre, The Galliard burger ile gurmelerimiz tarafından seçilen The Galliard, tüm burgerleri patates kızartması ile servis ediyor.



The House Cafe, burgerlerini brioche ekmeğiyle servis ediyor

The House Cafe'de mutfağının en çok tercih edilen yemeklerinden biri The House Burger. Köftesi sadece döş ve kaburga etinin çekilmesiyle yapılan burgerin kıyması sadece tuz ve karabiberle tatlandırılıyor. Sadece kıymadan yapılan burger, içine herhangi bir katkı malzemesi konulmadan ızgarada pişiriliyor. Burgerde fark yaratan diğer tat ise ekmek. The House Cafe burgerlerini Fransızların bol yumurtalı tereyağlı, leziz brioche ekmeğiyle servis ediyor. Burgerin içinde olmazsa olmaz domates var. Ekmeğin üzerine sürülen salsa ve worchester sos ve hafif acılı marul salatasının harika uyumu burgeri farklılaştıran lezzet birleşimi denebilir.




Tribeca’dan tandır burger

Tribeca’nın menüsünün en dikkat çekici lezzetlerinden bir tanesi de ‘tandır burger’. Geleneksel teknik ile farklı bir lezzeti aynı çatı altında buluşturuyor. Türk kültüründe genellikle kuzu ile bağdaşan tandır, aslında bir pişirme tekniği. Tandırı dana etinden yapan Tribeca bu lezzeti tamamen kendi reçetesiyle menüye kazandırdı. Öte yandan, Tribeca; burger ekmeklerini tamamen kendi üretiyor ve bunları tüm şubelere dağıtıyor.



Virginia Angus’da burger yememek olmaz

Menüsünde beş çeşit burger bulunan Virginia Angus, porsiyonlarıyla da emrivaki yapmıyor. Köftesi 120, 200, 240 gram olmak üzere üç farklı boyu var burgerlerinin, bir de minisi (40 gr). Kendi ürettikleri ekmeğin üzerine, karkasın sadece kaburga bölgesinden hazırlanan köfteyi, soya sos ve esmer şekerle karamelize edilen soğanı, iki dilim burger peynirini koyuyor ve kendi mahsulleri Virginia füme (dana füme) ile misafirlerine unutulmaz deneyim lezzeti yaratıyor. Virginia, burger severlerin mutlaka denemesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.


Lezzetli hamburgerin adresi; Ottoman Burger

Ekmeğimiz sütle yoğurup kendi özel reçeteleri ile yapan Ottoman Burger, etlerini Balıkesir yöresinden temin ediyor. Etleri yüzde 100 dana eti olup kendine ait formülle günlük olarak dondurmadan üreten mekân, lezzetinin yanı sıra güler yüzlü hizmetiyle de dikkat çekiyor.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.