Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - dosya / Hazırlayan: Çağla Saraç

Peynirin en tatlı hali: Cheesecake

 

Peynir, krema, kek ve zengin meyvelerin en güzel buluşması olan cheesecake; aslen Amerikalı bir lezzet. Peyniri bir tatlıya böylesine yakıştırmayı başaran Amerikalılar şimdi çok mutlu olmalılar; çünkü artık cheesecake 7’den 70’e herkesin beğendiği bir tatlı haline geldi. Böylesine sevilen bir lezzetin de en iyisini bulabilmek kuşkusuz bir uzman tavsiyesi ister. İşte bu sebeple gurmelerimiz limonlu, vişneli ya da çikolatalı en iyi cheesecake adreslerine dair ipuçlarını sizlerle paylaşıyor.

Reyhan, Türkiye’nin dört bir yanından misafirleri çekiyor



İzmir’in en köklü pastanelerinden olan Reyhan Pastanesi, Alsancak’ta sevdikleriniz ve arkadaşlarınızla keyifli saatler geçirebileceğiniz hoş ve hareketli bir mekân. İzmir’de 1965’te açılan pastane, zamanla en sevilen ve simgeleşen pastanelerinden biri haline geldi. Reyhan, Alsancak ve Çeşme-Ilıca şubeleriyle lezzet severlere hizmet vermeye devam ediyor. Top süzgeçlerde sunulan, Assam ve bergamot karışımından elde edilen kokulu çayına eşlik eden enfes vişneli cheesecake’i ile sadece İzmirlileri değil, Türkiye’nin dört bir yanından misafirleri kendine çekiyor.

Damak tadından vazgeçemeyenlerin tercihi; Beyaz Fırın



Fırın ve pasta sanatı dendiğinde akla ilk gelen markalardan biri olan Beyaz Fırın, 100 yıllık mutfağı ve her diliminde misafirlerine sunduğu apayrı lezzetleri ile İstanbulluların uğrak noktaları arasında. Vazgeçilmez klasikleşmiş ürünlerinin yanı sıra sık sık yeni lezzetler de yaratan Beyaz Fırın’ın cheesecake’leri de oldukça iddialı. Klasik cheesecake’lerinin yanı sıra, frambuazlı yeşil limonlu ve tiramisu’lu cheesecake gibi alternatifleriyle de yeni tatlar arayanların gözdesi. Beyaz Fırın ürünleri, Çiftehavuzlar, Kadıköy, Erenköy, Suadiye ve Ataşehir ile toplam beş mağazada misafirleri ile buluşuyor.

Baylan’dan mevsime göre cheesecake



Pasta denildiğinde ilk akla gelen mekânlardan olan Baylan, cheesecake’leriyle de adından söz ettiriyor. Cheesecake’lerini, sert, gevrek kurabiye tabanı ve kendi krem peyniriyle yapan Balyan, keki az ısıda pişirerek, hafifliğini ve pürüzsüz görünüşünü bozmuyor. Cheesecake çeşitlerini mevsime göre yapan Baylan, keki yaz aylarında içinizi serinletecek limon ile yapıyor. Sonbahar aylarındaysa kestaneli cheesecake’i ilgi çekiyor.

Maria’s Cheesecake, doğal ürünler kullanıyor



Maria’s Cheesecake, 2006’dan bu yana doğal ürünler kullanarak cheesecake, brownie, kiş ve kurabiye üretimi yapıyor. Limonlu, frambuazlı çikolatalı, Belçika çikolatalı orman meyveli, kestaneli, California usulü, blueberry’li, New York usulü gibi geniş bir cheesecake yelpazesi sunan Maria’s Cheesecake’in en özel ürünü ise Maria Perdue’nin İstanbul aşkını yansıtan cheesecake’i “İstanbullu”. Maria’s Cheesecakes, Beykoz, Ataşehir, Kozyatağı ve Çekmeköy’de sevenleriyle buluşuyor.

Any İstanbul’un tadı damağınızda kalacak



Arnavutköy’e bambaşka bir hava katarak güzel anılara her seferinde bir yenisinin eklendiği Any İstanbul, güzel müzikleri, güler yüzlü ekibi, samimi ortamıyla yeni sezonda sevenlerini yepyeni lezzetlerle tanıştırmaya hazır. Yenilenen menüsünde her damak tadına uygun, ilgi çekici lezzetlere yer veren Any İstanbul’da gün boyu keyifli anlar geçirerek, eğlenceli saatler yaşayacaksınız. Tatlı menüsünde de iddiasını koruyan mekân, cheesecake’leri ile müşterilerini hayal dünyasına götürüyor.

Big Chefs’te balkabaklı cheesecake’i mutlaka deneyin



Yansıttığı konseptin en gözde temsilcilerinden biri olan Big Chefs günün her saati, en lezzetli yemekleri, en taze ekmekleri, en özel tatlıları müşterilerine sunuyor. Yemeklerin sonrasında tatlı menüsüyle de ziyafet yaşatan mekânın, 2015 yaz menüsünde 13 çeşit tatlı bulunuyordu. Cheesecake çeşitlerini mevsim meyvelerine göre ayarlayan Big Chefs, her sezon menüsünü yeniliyor. Kış aylarının favori tatlılarından olan balkabaklı cheesecake’i bitki çaylarının yanında yoğun ilgi görüyor.

Cheesecake çeşidine özgü farklı peynir kullanan Bravo Pastanesi



Cheesecakeler’ini günlük üreten Bravo Pastanesi, keklerinde gerçek meyve kullanıyor. Her cheesecake çeşidine özgü farklı peynir kullanan Bravo’nun en çok NewYork Cheesecake’i tercih ediliyor. İzmir Bravo Pastanesi’ne yolunuz düşerse birbirinden lezzetli cheesecake’leri mutlaka deneyin.

Cakes&Bakes lezzet deneyimi vadediyor



BTA’nın sevilen markası Cakes&Bakes, cheesecake tutkunlarına lezzet alternatifleri sunuyor. Mascarpone peyniri kullanılarak hazırlanan devil’s cheesecake, çikolatalı tabanı ve çikolata kırıkları ile kaplı üst kısmıyla özel bir lezzet deneyimi vadediyor. Cakes&Bakes daha birçok cheesecake çeşidiyle, İstanbul Atatürk Havalimanı, Yenikapı ve Bostancı İDO iskeleleri, Yenikapı-Bursa ve Yenikapı-Bandırma hatlarında sefer yapan hızlı feribotlar olmak üzere, toplamda 7 noktada hizmet veriyor.

Escale’den cheesecake’e karamelize aroma



Neredeyse içinde iki farklı yer barındıran Escale’in barın bulunduğu giriş kısmı daha hareketli, beyaz örtülü masaların yer aldığı iç kısım ise finedining’in en iyi örneklerinden biri. Tatlı menüsüyle öne çıkan Escale, cheesecake’lerinde bisküvi kullanmayıp, cheesecake base’ini blenderda çekerek, tüm içerikleri tam anlamıyla birbirine karıştırıyor. Fırında pişme derecesiyle karamelize olması sağlanan cheesecake’i tattığınızda, fark yaratan karamelize aroması ortaya çıkıyor.

EspressoLab, tatlı severlere yeni cheesecake’lerini sunuyor



Kendi kavurmuş olduğu kahvelerle sevenlerinin beğenisini kazanan EspressoLab, Cheesecake’lerini orjinal tarif, malzeme ve tekniklerine bağlı kalarak hazırlıyor. Ayrıca ürün çeşitliliğini belirlerken alışılagelmiş çeşitlerin dışına çıkarak, cheesecake severleri farklı tatlarla tanıştırmak için yeni lezzetler deneyip, hazırlayan EspressoLab’ta chocolate mousse, banana ve super Oreo’lu cheesecakeleri kesinlikle denenmeli.

Four Seasons Hotel Istanbul’dan, ev yapımı böğürtlen kompostolu cheesecake



Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus, eşssiz manzarasının yanı sıra yemekleriyle de ilgi çekiyor. Tatlı menüsünde yer alan cheesecake’i sadece Yalı Lounge çocuk menüsü ve oda servisi menüsünde müşterilerine sunuyor. Cheesecake’lerini ev yapımı böğürtlen kompostosu ve fesleğen sosu ile servis eden Four Seasons, sıradan reçetelerden farklı olarak kremasını mascarpone peyniri ve hafif tuzlu beyaz krem peynir kullanarak hazırlıyor.

Gezi İstanbul, cheesecake’leriyle bağımlılık yaratıyor



Cheesecake’lerini üretim standardını koruyarak doğal sütten ve özel peynirlerden yapan Gezi İstanbul’un özellikle frambuazlı cream cheesecake, brownie cheescake ve limonlu Newyork cheesecake çeşitleri olmazsa olmaz pastalar haline geldi. Özellikle yeni konseptiyle misafirlerine cheesecake yeme alışkanlığı sağlamak açısından kişiye özel cheesecake üretimine başlayan mekân, büyük dilimler yerine küçük, kahve yanında kolay tüketilebilen boyutta üretime daha çok ağırlık veriyor.

The House Cafe, cheesecake’leriyle iddiali



Hem lokal hem de dünya lezzetlerini bir arada sunan The House Cafe’nin bağımlılık yaratan cheesecake’leri lezzetleriyle bir hayli iddiali. The House Cafe’nin her gün taze hazırlanan cheesecake’lerinde lokal tedarikçilerden elde edilen malzemeler kullanılıyor. Bu da cheesecake’lerin eşsiz ve farklı bir lezzette olmasını sağlıyor. Klasikleşmiş kestaneli & kahveli, beyaz çikolatalı & frambuazlı cheesecake’in yanı sıra en yeni tatlardan biri olan Oreo cheesecake’i de mutlaka denemelisiniz.

Huqqa, misafirleri için değişik tatlar yaratıyor



Huqqa’da cheesecake lezzetleri  tatlı menüsünün içinde yer alsa da tek başına bir fenomen olmayı başardı. Oreo cheesecake’te kremsi birkaç peynirin karışımıyla oluşmuş Oreo bisküvi  ve çikolatanın muhteşem uyumuna şahit olacaksınız.
Ailenin en genç üyelerinden Lime s’mores, limonlu peynir  kreması marshmallow ve portakal & lime tınısı ile unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Huqqa, doğu ve batının sentezi Orta Doğu’lu misafirlerin vazgeçilmezi baklavalı cheesecake ile değişik tatlar yaratıyor.

La Vien Rose, Nutella’lı cheesecake ile efsane yaratıyor



Ekim 2012'de açılan La Vien Rose, kısa sürede verdiği hizmet ile lezzet tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Fransız bistro ve patisserie temalarını birleştiren La Vien Rose, tatlıları, müziği ve kahvaltısıyla öne çıkıyor. Nutellalı ve çilekli cheesecake’ler yapan mekânda en çok Nutella’lı cheesecake tercih ediliyor. Ürünlerini shop.lavieenrose.com.tr’den farklı boylarda eve sipariş opsiyonu ile de gönderiyor.

Mado, cheesecake menüsüne yeni lezzet ekledi



Tatlının doğru adreslerinden biri olan Mado, cheesecake’leriyle ön plana çıkıyor. Kış aylarının vazgeçilmezi olan balkabaklı cheesecake’i müşterilerine sunan Mado, balkabaklı fırın cheesecake’i toz ceviz, muz dilimleri ve dekor çikolata ile servis ediyor. Mado’da bunun yanı sıra frambuazlı fırın cheesecake, çikolatalı fırın cheesecake ve frambuazlı soğuk cheesecake çeşitleri de bulunuyor.

Pastel’den kişiye özel tatlı



‘Kişiye özel tatlı” sloganıyla 2012 yılında Bebek sahilinde kapılarını açan Pastel İstanbul, sıra dışı lezzet arayanların adresi olmaya devam ediyor. Pastel İstanbul’un her gün taze hazırlanan çilekli dacquoise, religious, ekler, çilekli makaron, havuçlu kek, limon dom gibi geniş tatlı menüsünde ayrıca özel siparişle hazırlanan Mont Blanc, milföy ve tiramisu gibi birçok çeşit bulunuyor. Farklı cheesecake yorumu ile de İstanbullular’ın çoktan beğenisini kazanan mekânda özel olarak hazırlanan blueberry’li cheesecake’i mutlaka deneyin.

Secco Cafe’de kahve ve cheesecake’in lezzet uyumu



Bağdat Caddesi’nde hafif bir kahvaltı yapıp ardından da lezzetli kahve içmek istiyorsanız ilk aklınıza gelecek yerlerden biri Secco Cafe. Noter Sokak’ın kalabalıklaşmasıyla mekânlarda yer bulmanın neredeyse imkânsız hale geldiği şu günlerde Secco Cafe de bu ilgiden nasibini alıyor. Cheesecake’lerini ve diğer tüm tatlılarını kendi atölyesinde yapan Secco, özellikle Oreo’lu cheesecake’yle lezzet severlerin ilgisini çekiyor.

The Food Club, balkabaklı cheesecake’iyle bağımlılık yapıyor



The Food Club’ın ustaları Türkiye’de son yıllarda gittikçe ünlenen cheesecake’i, balkabaklı, orman meyveli, çikolalatalı, sade ve frambuaz soslu olarak misafirlerine sunuyor. En çok balkabaklı ve orman meyveli çeşitleri ile talep gören kafenin, sadece cheesecake yemek için bile gelen misafirleri var.

The Galliard cheesecake’leriyle dikkat çekiyor



The Galliard, Akdeniz mutfağının, Fransa, İspanya ve İtalya’nın yiyecek-içecek kültürlerinden seçkin tatları, finedining ve bar konseptiyle birlikte İstanbul’a taşıyor. Tatlılarıyla dikkat çeken  The Galliard, iki çeşit chessecake’ini müdavimleriyle buluşturuyor.


Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.