Brioche Bakery görsellik ve lezzeti bir arada sunuyor

Mutfak Sanatları Akademisi’nde profesyonel eğitim alan be küçüklüğünden itibaren çok sevdiği mutfağı işe dönüştüren Gizem Güven çalışma deneyiminden sonra Brioche Bakery’i kuruyor. Yıllarca hayalini kurduğu bir yer olduğunu dile getiren Gizem Güven Brioche Bakery’nin hikayesini bizlerle paylaştı.

Brioche Bakery’nin hikayesinin ve isminin bir Fransız ekmeği çeşidi olan Brioche’den geldiğini dile getiren Gizem Güven Brioche Bakery’nin konseptini şöyle anlatıyor: “Daha çok dışarıya sipariş üzerine. Hem toplu hem de kişiye özel siparişler alıyoruz. Kurumsal firmalara toplu olarak yaptığımız ürünlerimiz oluyor. Bunun yanında müşterilerimizin özel günleri ve kutlamaları için catering hizmeti sunuyoruz. Kişiye özel istenilen tatlarda ve çeşitlerde hazırladığımız tatlılarımız var. Yine kişiye özel tasarladığımız doğum günü pastalarımız mevcut. Bir de dükkanda hazır olarak sattığımız ve sipariş üzerine de yaptığımız ekşi mayalı ekmek çeşitlerimiz var.”

“Kafe kısmımızı ve sıcak satışı güçlendirmek istiyoruz”

Kış sezonu ile birlikte yeni hedeflerinden ve planlarından bahseden Gizem Güven: “Yeni sezonda ekmeklerimizi ve ürünlerimizi daha çok kişiye ulaştırmak gibi planlarımız var. Bunun yanı sıra farklı pasta tasarımları ve Brioche’a özel tatlı çeşitleri için de mutfakta her daim çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde kafe kısmımızı ve sıcak satışı güçlendirmek istiyoruz. Bunun içinde planlamalarımız devam ediyor” diyor.

“Belli ve sabit bir menüye sahip değiliz”

Brioche Bakery’nin görselik ve lezzeti bir arada sunmasıyla farklılaştığını dile getiren Güven menülerinden ve özel lezzetlerinden de bahsediyor: “Aslında belli ve sabit bir menüye sahip değiliz. Ekmek çeşitlerimiz ve tasarım pastalarımız dışında dükkanda günlük olarak sunduğumuz cheesecake, brownie, kek, kurabiye ve bardak tatlıları çeşitlerimiz var. Bir de sipariş üzerine yaptığımız porsiyon veya bütün şekilde olan tatlı çeşitlerimiz var. En özel lezzetimiz tartışmasız “French tost” diyebilirim. Ekmeğinden sosuna her şeyini kendimiz hazırlayıp servis öncesi pişiriyoruz. Taze meyveler, nutella ve fıstık ezmesi eşliğinde servis ediyoruz. Gerçekten özel bir tat. Onun dışında benim kişisel olarak favori ürünlerim muzlu kek, kış muhallebisi, chocalate chips cookie ve karışık tahıllı ekmek.

“Kalitede ödün vermemek için fazlasıyla emek ve zaman harcıyoruz”

Ürünlerini hazırlarken en çok malzeme seçimine dikkat ettiklerini ve bir üründe sonucu güzel kılanın en önemli etkenlerinden biri kullanılan malzemenin kalitesidir diyen Gizem Güven sözlerine şöyle son veriyor: “Kalitede ödün vermemek için fazlasıyla emek ve zaman harcıyoruz. Diğer dikkat ettiğimi konu da özen. Bir ürünü her gün bile yapsak ona gereken özeni ve dikkati vermediğimiz taktirde aynı sonucu alamayacağımıza inanıyorum. Bu yüzden ana ürünü hazırlarken kullandığımız her yan ürünü de kendimiz el yapımı olarak hazırlıyoruz. Biz daha çok müşteri bazlı çalıştığımız ve butik bir işletme olduğumuz için müşterimizin ne istediğini ve damak tadını iyi anlamamız gerekiyor. Bu yüzden ürünü hazırlarken başından sonuna gereken özeni ve müşterimizin taleplerini göz önünde bulundurmaya dikkat ediyoruz.”

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

x

Check Also

Metro Türkiye ev sahipliğinde 2. İstanbul Coğrafi İşaret Zirvesi

Türk mutfağının daimiyetini sağlama ve gelecek nesillere miras bırakma misyonunu üstlenen Metro Türkiye ev sahipliğinde; TÜRKPATENT, TOBB ...

Foodinlife, Avrupa’nın ilk su altı restoranı Under’ı ziyaret etti

Sözen Organizasyon Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen’in de ziyaret ettiği Avrupa’nın ilk su altı restoranı ...

RATIONAL mutfakta kullanım kolaylığı, hız ve istediğiniz yemek kalitesine ulaşmanızı sağlıyor

Geçmişten günümüze hemen hemen her sofrada, her özel günde yer alan pastalar maharetli ellerden çıkıyor. ...

Arnavutköy’de geleneksel bir İtalyan mutfağı: Antica Locanda

Antica Locanda, geleneksel İtalyan mutfağının şehirdeki gerçek temsilcilerinden. Mekân, Milano doğumlu deneyimli şef Gian Carlo ...

50 Top Italy Guide 2020 belli oldu

50 Top Italy Guide 2020 rehberine giren restoranlar açıklandı. Listede şef Massimo Bottura’nın Modena’da yer ...