Antalya’da Beyoğlu çikolatasının en iyi adresi: 1983Beyoğlu Çikolata Kahve

İstanbul’da 6 yıl kurumsal markalarla medya ve iletişim alanında danışmanlık hizmeti veren Seda Sezer Şahin Antalya’ya taşındığında kokusu ve tadıyla damaklarda iz bırakan meşhur Beyoğlu çikolatasının eksikliğini hissediyor. 1983Beyoğlu Çikolata Kahve’nin hikayesi de burada başlıyor. 18 şubesi bulunan 1983Beyoğlu Çikolata Kahve’nin kurucu ortağı Seda Sezer Şahin bu işe nasıl başladığını ve ne yol izlediğini bizimle paylaşıyor.

Antalya’nın en işlek ve popüler caddesi Işıklar’a gittiğimde bir tramvay sesinin Beyoğlu’nu hatırlatmasıyla başlayan ve eksiğin Beyoğlu çikolatası olduğunu dile getiren Seda Sezer Şahin hikayesini anlatırken: “Kokusu ve tadıyla damaklarda iz bırakan meşhur Beyoğlu çikolatası tek eksik olan şeydi benim için. İlk olarak bu nefis çikolataları kendimize özel hazırlayacağımız bir kahve ile misafirlerimize sunmalıyız diye düşündüm. Alanında deneyimli akademik eğitimler veren kahve eğitmenleri ve çikolata ustaları ile görüştüm. Bize özel reçeteler ile çikolata hazırlayabilecek çikolata fabrikalarının kurucu ve yöneticileri ile tek tek konuştum. Bir firma ile anlaşıp üretim yapılmasına karar verdim. Antalya’nın en işlek ve popüler caddesinde 40 metrekare bir dükkânda dekorasyonundan, menüsüne kadar Beyoğlu nostaljisini hissettirecek butik bir mekân olmalıydı. Yoldan geçen herkesin ilgisini çekmeyi başardım. Kafenin önüne İstiklal’deki gibi salaş sandalye ve masalar koyduk. 15 masamız var ama yetişemiyoruz, yerimiz kısıtlı olduğundan çoğu misafirimizi geri çevirmek zorunda kalıyoruz” diyor.

“Misafirlerin kısa sürede çikolata konusunda ilk tercihi olduk”

1983Beyoğlu Çikolata Kahve’nin konseptini de anlatan Şahin, yurt dışı ve yurt içinde çikolata & kahveye yönelik trendleri takip ederek bunun yanı sıra kendimiz de dokunuşlar yaparak sürekli menümüze yeni bir şeyler ekliyoruz diyor ve ekliyor: “Paketli hiçbir ürün satmayarak misafirlerin kısa sürede çikolata konusunda ilk tercihi olduk. El yapımı, dökme ve spesiyal çikolatalar ile çikolata portföyümüzü sürekli güncel tutuyoruz. Özel günlere yönelik gondol, bebek doğum ve yeni yıla özel çikolata çeşitlerimiz de bulunuyor. Erittiğimiz çikolatalardan kendimize özel spesiyal tatlılar hazırlıyoruz. 3’üncü nesil kahve dalgasına yönelik menümüzde yeni demleme yöntemleri ile taze çekilen çekirdeklerden hazırlanan farklı dünya kahve seçenekleri ekledik.”

“Yaz ve kış döneminde menümüz yenileniyor”

Yurt dışında da şube açmayı planladıklarını ve menülerine yeni girecek lezzetleri bizimle paylaşan Seda Sezer Şahin sözlerine şöyle devam ediyor: “Şu sıralar en popüler olan “Chocolate Bomb” ürünü üzerinde çalışıyoruz. Misafirlerimiz, yuvarlak şekilde içi kurutulmuş meyvelerle dolu çikolatayı pinata gibi patlatarak ve üzerine sıcak çikolata dökerek yiyebilecekler. Yurt dışından gelen şube talepleri çok fazla, yurt dışında da şube açmayı planlıyoruz. Yaz ve kış döneminde menümüz yenileniyor. Ev yapımı çikolatalarımız, Türk kahvesi çeşitleri, salep, bitki çayları, sıcak içilebilir çikolata çeşitleri, sıcak limonata, dünya kahveleri, spesiyal tatlılar, pastalar, soğuk kahveler, ev yapımı limonatalar, soğuk çikolata çeşitleri, smoothies, milkshake, frozen, atıştırmalıklar yer alıyor.”

“Ruby çikolatadan içilebilir çikolatamız var”

Sözlerine favori ve en çok tercih edilen lezzetlerinden bahsederek son veren Şahin: “Erittiğimiz bitter & sütlü çikolataları taze meyvelerle birleştirerek Beyoğlu Kraliçesi, Tatlı Saksı, çubukta çikolata, Çikolata Kulesi gibi tatlılarımız var. Günümüzün son trendi Ruby çikolatadan Türkiye’de sadece şubelerimizde yapılan sıcacık içilebilir çikolata ve Pembe Aşk tatlımız var. Eritilmiş sütlü ya da bitter çikolata tercih edilerek taze çileklerle hazırlanan “Beyoğlu Kraliçesi” ve meşhur kırma sütlü fındıklı “Beyoğlu çikolatası” benim favorilerim arasında” diyor.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

x

Check Also

Arnavutköy’de geleneksel bir İtalyan mutfağı: Antica Locanda

Antica Locanda, geleneksel İtalyan mutfağının şehirdeki gerçek temsilcilerinden. Mekân, Milano doğumlu deneyimli şef Gian Carlo ...

Gastronometro Masabaşı Sohbetleri bu ay otel pastry chef’lerine ev sahipliği yaptı

Otel pastacılığı konusunda alanında başarılı isimlerle Gastronometro’lu Masabaşı Sohbetleri’nde geniş bir alana sahip olan ‘otel ...

Ege’nin zeytinliklerinde bir fine-dining: Od Urla

Od Urla, Ege’de köklerine bağlı bir restoran. Tamamen Ege ürünleriyle hizmet veren marka, civar köylerdeki ...

Altınmarka Masabaşı Sohbetleri’nde bu ay “Doğal Kakao ve Çikolata” konuşuldu

Altınmarka Masabaşı Sohbetleri’nde bu ay “Doğal Kakao ve Çikolata”yı konuştuk. FoodinLife Genel Yayın Yönetmeni Gökmen ...

CVK Park Bosphorus Hotel’in çay saatleri sunum ve lezzetleriyle fark yaratıyor

CVK Park Bosphorus Hotel’in çay saatini eşsiz kılan özelliklerin en başında Tarihi Park Otel’in 82 ...