Anasayfa » Haber » 2. Global Gastronomy Startup Yarışması başvuruları başladı

2. Global Gastronomy Startup Yarışması başvuruları başladı

Gastronomi turizmini zenginleştirmek ve tüm dünyadaki destinasyonlarda ekonomik kalkınmayı teşvik etmek için bir fırsat yaratan yarışmada iki kategoride ödül verilecek. İlk kategoride seçilen projeden hem yenilikçi hem de sürdürülebilir bir etkiye sahip olması beklenecek. Seçilen proje Basque Culinary Center’dan ve Dünya Turizm Örgütü’nden uzman desteği alacak ve Dünya Gastronomi Forumu’nda sergilenecek. Diğer kategoride ise ezber bozan bir gastronomi girişimine ödül verilecek. Kazanan proje Basque Culinary Center’dan mutfak desteği ve üç bin avro’ya kadar maddi destek alacak.

Yarışmanın kurucularından ve Bask Culinary Center’ın Genel Müdürü Joxe Mari Aizega konuyla ilgili: “Bu yarışma gastronomi alanındaki girişimci yetenekleri tanımlamamıza ve desteklememize izin veriyor. Dünyanın farklı bölgelerinde gastronomi ve turizm potansiyelinden yararlanan yeni girişimleri teşvik eden girişimciler var. Aynı şekilde, girişimcilerin hem şirketler hem de destinasyonlar üzerinde dönüşüm potansiyeli olan ve olumlu bir etkisi olan projeler geliştirmelerine yardımcı olmak için eğitim sağlamamıza ve araçlar sunmamıza olanak tanıyor” dedi.

Daha fazla bilgi için linki tıklayabilirsiniz.

Sosyal Medya'da Paylaşın

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

x

Check Also

Kökenlerin toprağından kahve kültürü

Etiyopya’nın İstanbul Başkonsolosluğunca “Kökenlerin toprağından kahve kültürü” adıyla düzenlenen etkinlikte ülkenin zengin kahve kültürü tanıtıldı. Etiyopya’nın İstanbul ...

ETÜDER yıllık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Ev dışı tüketim kanalının varlığını kamuoyuna duyurmak amacıyla bir araya gelen şirketler tarafından kurulan ETÜDER ...

‘İnci’ kazanan restoranlar sahiplerini buldu

Hürriyet ve Karaca iş birliği ile gastronomi dünyasına kazandırılan 2020 ‘İncili Gastronomi Rehberi’ Hürriyet Kitap ...

Swissôtel The Bosphorus, Istanbul Genel Müdürü Uğur Talayhan Host Summit’te yer alacak

Accor Türkiye Lüks Markalar Bölge Başkan Yardımcısı ve Swissôtel The Bosphorus, Istanbul Genel Müdürü Uğur ...

Unutulmuş Ekmekler. Eski tatların peşinde adım adım İtalya

Bu kitap aslında bir yolculuk niteliğinde. Yazar Rita Monastero kitabıyla ilgili: “Benimle birlikte kuzeyden güneye, ...